Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Περιεχόμενο Μαθήματος
1. Αντικείμενο της συσκευασίας τροφίμων. Συμβολή της συσκευασίας στη συντήρηση των τροφίμων. Χαρακτηριστικά της συσκευασίας τροφίμων.
2. Αλληλεπίδραση συσκευασίας και προϊόντος.
3. Βασικές αρχές επιλογής της κατάλληλης συσκευασίας.
4. Πλαστική συσκευασία. Εισαγωγή. Παραγωγή πλαστικών.
5. Χημική δομή και ιδιότητες πλαστικών.
6. Πλαστικά μέσα συσκευασίας. Μετανάστευση ουσιών από πλαστικούς περιέκτες. Βιοδιασπώμενα πλαστικά. Εδώδιμες μεμβράνες και επικαλύψεις.
7. Μεταλλική συσκευασία. Παραγωγή και ιδιότητες μετάλλων. Κονσέρβες.
8. Αλληλεπίδραση μεταλλικού περιέκτη και συσκευασμένου προϊόντος.
9. Γυάλινη συσκευασία
10. Χάρτινη συσκευασία. Ασηπτική συσκευασία
11. Συσκευασία τροποποιημένης ατμόσφαιρας.
12. Ενεργός συσκευασία
13. Έξυπνη συσκευασία