Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να:
1. Συνθέτουν και να αξιοποίούν πληροφορίες που παρέχονται από άλλα συγγενή με το αντικείμενο της βιοποικιλότητας μαθήματα.
2. Αναπτύσσουν ικανότητα υποστήριξης με ορθολογικό, επιστημονικό τρόπο επίμαχα θέματα σχετιζόμενα με τη βιοποικιλότητα.
3. Διακρίνουν τις διαφορές προφορικής από τη γραπτή παρουσίαση και να εφαρμόζουν οδηγίες στην παρουσίαση εργασίας.
4. Να δημιουργούν μικρές ερευνητικές εργασίες και να τις διαχέουν αποτελεσματικά στο ευρύ κοινό
Περιεχόμενο Μαθήματος
Oρισμοί. Συνιστώσες και εκτίμηση της βιοποικιλότητας. Η βιοποικιλότητα στο χρόνο. Η βιοποικιλότητα στο χώρο: χαρτογράφηση, παράγοντες διαβάθμισης, κέντρα βιοποικιλότητας, συγκλίσεις. Η σημασία και η αξία της βιοποικιλότητας. Ανθρώπινες παρεμβάσεις, απειλές και εξαφάνιση ειδών. Καταγραφή και παρακολούθηση της βιοποικιλότητας. Μέτρα για τη διατήρηση και αειφόρο χρήση της βιοποικιλότητας. In situ και ex situ διατήρηση. Συμβάσεις για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και ανταπόκριση.
Λέξεις Κλειδιά
Βιοποικιλότητα, Ποικιλότητα της ζωής, Ταξινομική ποικιλότητα, Ποικιλότητα Οικοσυστημάτων, Γενετική Ποικιλότητα
Περιγραφή
1. Γραπτή εξέταση στην ύλη του μαθήματος (75% του τελικού βαθμού). Εξέταση με δοκιμασία πολλαπλών επιλογών και απάντηση σε ερωτήσεις γνώσης ή κρίσης, καθώς και αυτοαξιολόγηση με τεστ πολλαπλής επιλογής.
2. Πρακτική εργαστηριακών δεξιοτήτων, εκπόνηση και παρουσίαση εργασιών, εξοικείωση στην αναζήτηση βιβλιογραφίας, μελέτη βιβλίων και άρθρων, ανάρτηση εργασιών και υλικού πολυμέσων σε θέματα αιχμής της βιοποικιλότητας στο Διαδίκτυο, συνεργασία σε ομάδες.(25% του τελικού βαθμού).