ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΘΕΩΡΙΑ)

Πληροφορίες Σύνθετου Μαθήματος
Σύνθετο Μάθημα
Component Course
Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΘΕΩΡΙΑ) / Fundanentals of Animal Nutrition Theory
Κωδικός2.4.01
ΣχολήΕπιστημών Υγείας
ΤμήμαΚτηνιατρικής
Κύκλος / Επίπεδο1ος / Προπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΕαρινή
ΚοινόΌχι
Άλλα ΧαρακτηριστικάΜέρος του σύνθετου μαθήματος
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID600000729

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΠΣ Τμήματος Κτηνιατρικής (2020-2021)

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 0
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
ΚΟΡΜΟΣΥποχρεωτικό214,5

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΘΕΩΡΙΑ)
Ακαδημαϊκό Έτος2017 – 2018
Περίοδος ΤάξηςΕαρινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Διδάσκοντες άλλων Κατηγοριών
Ώρες Εβδομαδιαία24
Class ID
600099701
Τύπος Μαθήματος 2016-2020
  • Επιστημονικής Περιοχής
Τύπος Μαθήματος 2011-2015
Ειδικού Υποβάθρου / Κορμού
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Erasmus
Το μάθημα προσφέρεται και σε φοιτητές προγραμμάτων ανταλλαγής.
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα μπορούν να κατανοήσουν τις βασικές αρχές διατροφής των ζώων και θα μπορούν να πραγματοποιήσουν χημικές αναλύσεις ζωοτροφών
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών
  • Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις
  • Λήψη αποφάσεων
  • Αυτόνομη εργασία
  • Ομαδική εργασία
  • Εργασία σε διεθνές περιβάλλον
  • Εργασία σε διεπιστημονικό περιβάλλον
  • Παραγωγή νέων ερευνητικών ιδεών
  • Σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον
Περιεχόμενο Μαθήματος
1η ώρα Τροφή - Σύσταση ζωοτροφών και σύσταση του σώματος των ζώων 2η ώρα Υδατάνθρακες – Η σημασία των υδατανθράκων στη διατροφή των ζώων 3η ώρα Λιπίδια - Η σημασία των λιπιδίων στη διατροφή των ζώων 4η -5η ώρα Πρωτεΐνες–Πρωτεϊνική αξία, Βιολογική αξία και Συμπληρωματική αξία πρωτεϊνών. Η σημασία των πρωτεϊνών στη διατροφή των ζώων 6η -7η ώρα Ανάγκες ζωικού οργανισμού σε αζωτούχες ουσίες, διάκριση και έκφρασή τους 8η -9η ώρα Μη πρωτεϊνικές αζωτούχες ουσίες – Η σημασία τους στη διατροφή των μηρυκαστικών ζώων 10η -11η ώρα Βιταμίνες – Η σημασία τους στη διατροφή των ζώω 12η -13η ώρα Ανόργανες ουσίες και νερό - Η σημασία τους στη διατροφή των ζώων 14η -15η ώρα Προσδιορισμός πεπτικότητας των θρεπτικών ουσιών των ζωοτροφών και παράγοντες που την επηρεάζουν. Διαθεσιμότητα ανόργανων ουσιών και παράγοντες που την επηρεάζουν. 16η -17η ώρα Ενεργειακή αξία των θρεπτικών ουσιών των τροφών 18η -19η ώρα Είδη ενέργειας που προσλαμβάνει το ζώο με την τροφή 20η -21η ώρα Δαπάνες των ζώων σε ενέργεια και διάκρισή τους 22η -23η ώρα Ανάγκες των ζώων σε ενέργεια, διάκριση και έκφρασή τους 24η ώρα Πρόσθετες ύλες ζωοτροφών
Λέξεις Κλειδιά
Διατροφή, Πεπτικότητα, Πρόσθετες ύλες ζωοτροφών, Χημική σύσταση, Θρεπτικά συστατικά
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Διαφάνειες
  • Πολυμεσικό υλικό
  • Βιβλίο
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στη Διδασκαλία
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Εργαστηριακή Εκπαίδευση
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Επικοινωνία με τους φοιτητές
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Διαλέξεις
Εργαστηριακή Άσκηση
Φροντιστήριο
Συγγραφή εργασίας / εργασιών
Εξετάσεις
Σύνολο
Αξιολόγηση Φοιτητών
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Εκτεταμένης Απάντησης (Συμπερασματική)
Βιβλιογραφία
Βιβλιογραφία μαθήματος (Εύδοξος)
Εύδοξος
Τελευταία Επικαιροποίηση
23-11-2015