ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ / Technology and Biotechnology of Food and Beverages
ΚωδικόςΚ413
ΣχολήΘετικών Επιστημών
ΤμήμαΧημείας
Κύκλος / Επίπεδο1ος / Προπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΧειμερινή
ΚοινόΝαι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID40002714

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΠΣ-Τμήμα Χημείας (2016-σήμερα)

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 0
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠροαιρετικό745
ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΗΛΕΚΤΡΟΧΗΜΕΙΑΠροαιρετικό745
ΧΗΜΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ-ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣΠροαιρετικό745
ΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑΕπιλογής Κατεύθυνσης745

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Ακαδημαϊκό Έτος2017 – 2018
Περίοδος ΤάξηςΧειμερινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Ώρες Εβδομαδιαία3
Class ID
600101556
Τύπος Μαθήματος 2016-2020
  • Επιστημονικής Περιοχής
Τύπος Μαθήματος 2011-2015
Ειδικού Υποβάθρου / Κορμού
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Erasmus
Το μάθημα προσφέρεται και σε φοιτητές προγραμμάτων ανταλλαγής.
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
  • Αγγλικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
Προαπαιτήσεις
Γενικές Προαπαιτήσεις
Γνώσεις Χημείας Τροφίμων και Τεχνολογίας Τροφίμων
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα έχουν εξοικειωθεί με κλασσικές και νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται για τη βιομηχανική παραγωγή τροφίμων, ποτών και συστατικών τους από συμβατικές και μη συμβατικές πρώτες ύλες. Η πραγματοποίηση επισκέψεων σε βιομηχανίες δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγικούς φορείς και να εξοικειωθούν με πρακτικά θέματα της παραγωγής.
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών
  • Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις
  • Λήψη αποφάσεων
  • Αυτόνομη εργασία
  • Ομαδική εργασία
  • Εργασία σε διεπιστημονικό περιβάλλον
  • Παραγωγή νέων ερευνητικών ιδεών
  • Σχεδιασμός και διαχείριση έργων
  • Σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον
  • Επίδειξη κοινωνικής, επαγγελματικής και ηθικής υπευθυνότητας και ευαισθησίας σε θέματα φύλου
  • Άσκηση κριτικής και αυτοκριτικής
  • Προαγωγή της ελεύθερης, δημιουργικής και επαγωγικής σκέψης
Περιεχόμενο Μαθήματος
Βιομηχανική παραγωγή τροφίμων, ποτών και συστατικών τους από συμβατικές και μη συμβατικές πρώτες ύλες. Επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής τροφίμων και ποτών.
Λέξεις Κλειδιά
Βιομηχανική παραγωγή τροφίμων, ποτά, συστατικά τροφίμων, συμβατικές πρώτες ύλες, μη συμβατικές πρώτες ύλες
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Σημειώσεις
  • Διαφάνειες
  • Πολυμεσικό υλικό
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Διαλέξεις261,0
Μελέτη και ανάλυση βιβλίων και άρθρων562,2
Φροντιστήριο70,3
Εκπαιδευτικές επισκέψεις και παρακολούθηση συνεδρίων / σεμιναρίων / εκδηλώσεων60,2
εξετάσεις301,2
Σύνολο1255
Αξιολόγηση Φοιτητών
Περιγραφή
Γραπτή εξέταση
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Σύντομης Απάντησης (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Εκτεταμένης Απάντησης (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
  • Έκθεση / Αναφορά (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
Βιβλιογραφία
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
Π.Σ. Κεφαλάς, Τρόφιμα από σιτηρά, Χημεία-Bιοχημεία-Τεχνολογία, 2009, Εκδόσεις Γαρταγάνη, Θεσσαλονίκη. J. E. Wimberly, Technical handbook for the paddy rice postharvest industry in developing countries, 1983, International Rice Research Institute, Los Baños, Laguna, Philippines. M. Bockisch, Fats and Oils Handbook, 1998, AOCS Press, Champaign. W. Hamm, R. J. Hamilton, Edible Oil Processing, 2000, CRC Press, Boca Raton. Βαρελτζής, Κ. Ποιοτικός έλεγχος και τεχνολογία αλιευμάτων, (1999), Εκδόσεις Σύγχρονη Παιδεία, Θεσσαλονίκη. Bledsoe, G. E., Bledsoe, C. D. Rasco, B. (2003). Caviars and fish roe products, Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 43: 3, 317-356 Bratt, L. Fish canning handbook, (2010), Blackwell Publishing Ltd, Oxford, UK. Burt, J.R. Fish smoking and drying: The effect of smoking and drying on the nutritional properties of fish, (1988), Elsevier, London & New York. Venugopal, V. Seafood processing: Adding value through quick freezing, retortable packing, and cook-chilling (2006), CRC Press, Taylor & Francis Group, Boca Raton, Florida
Τελευταία Επικαιροποίηση
18-05-2017