Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα:
1. έχουν αποκτήσει βασικές γνώσεις σχετικά με την περιγραφή και την ταξινόμηση των ζωοτροφών.
2. κατανοούν τους μηχανισμούς που σχετίζονται με τη συντήρηση και την τεχνολογία των ζωοτροφών.
3. κατανοούν την εξέλιξη των γνώσεων που στηρίζονται στη χημική σύσταση των ζωοτροφών.
Περιεχόμενο Μαθήματος
Περιγραφή και ταξινόμηση των ζωοτροφών (χονδροειδείς και συμπυκνωμένες, ενεργειακές και πρωτεϊνούχες). Μέθοδοι συντήρησης των ζωοτροφών. Προπαρασκευή των ζωοτροφών για τη σύνθεση των σιτηρεσίων. Τεχνολογία παρασκευής και συντήρησης ζωοτροφών φυτικής και ζωικής προέλευσης, παραπροϊόντων και υπο-προϊόντων βιομηχανιών.
Λέξεις Κλειδιά
ζωοτροφές, χονδροειδείς, συμπυκνωμένες, περιγραφή, συντήρηση, ταξινόμηση, τεχνολογία