ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑ

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑ / PIG PRODUTION
ΚωδικόςΝ427Ε
ΣχολήΓεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
ΤμήμαΓεωπονίας
Κύκλος / Επίπεδο1ος / Προπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΧειμερινή
ΚοινόΝαι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID420001948

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΠΣ Γεωπονίας (2019-σήμερα)

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 0
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
ΚΟΡΜΟΣΕπιλογή της Άλλης ΚατεύθυνσηςΧειμερινή-5
ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΕπιλογής ΚατεύθυνσηςΧειμερινή-5

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑ
Ακαδημαϊκό Έτος2017 – 2018
Περίοδος ΤάξηςΧειμερινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Διδάσκοντες άλλων Κατηγοριών
Ώρες Εβδομαδιαία4
Ώρες Συνολικά86
Class ID
600103183
Τύπος Μαθήματος 2016-2020
  • Γενικών Γνώσεων
  • Επιστημονικής Περιοχής
Τύπος Μαθήματος 2011-2015
Ειδικού Υποβάθρου / Κορμού
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
Προαπαιτήσεις
Γενικές Προαπαιτήσεις
-
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι σε θέση: 1. να αναγνωρίζουν τις φυλές χοίρων, να γνωρίζουν τη γεωγραφική εξάπλωση και τη βιολογία του χοίρου, 2. να γνωρίζουν τη δομή μιας χοιροτροφικής εκμετάλλευσης σε όλους τους τύπους εκτροφής (αγελαία, εντατική, καθετοποιημένη κ.α., 3. να διακρίνουν τις διαφορετικές φάσεις παραγωγής, και τον κύκλο εργασιών (διαχείριση) μιας χοιροτροφικής εκμετάλλευσης (απογαλακτισμό, συζεύξεις, φροντίδα νεογέννητων χοιριδίων κ.α.), 4. να εφαρμόζουν συστήματα συζεύξεων – γενετικής βελτίωσης του αναπαραγωγικού πληθυσμού, 5. να επιλέγουν γεννήτορες προς αντικατάσταση.
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις
  • Λήψη αποφάσεων
  • Αυτόνομη εργασία
  • Ομαδική εργασία
  • Σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον
  • Προαγωγή της ελεύθερης, δημιουργικής και επαγωγικής σκέψης
Περιεχόμενο Μαθήματος
Σημασία και εξέλιξη του κλάδου. Φυλές, εκτιμητική, ανάπτυξη και αναπαραγωγική χρησιμοποίηση χοίρων. Βασικές παραγωγικές ιδιότητες. Γενετική βελτίωση, συ- στήματα και συνθήκες εκτροφής καθώς και εκμετάλλευσης χοίρων.
Λέξεις Κλειδιά
Χοιροτροφία, Διαχείριση Χοίρων, Παραγωγή Χοίρων
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Σημειώσεις
  • Διαφάνειες
  • Βιβλίο
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στη Διδασκαλία
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Επικοινωνία με τους φοιτητές
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Αξιολόγηση των Φοιτητών
Περιγραφή
Χρήση 1. power point 2. ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για ενημέρωση / διευκρινίσεις
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Διαλέξεις
Εργαστηριακή Άσκηση
Μελέτη και ανάλυση βιβλίων και άρθρων
Σύνολο
Αξιολόγηση Φοιτητών
Περιγραφή
Τελική Εξέταση: 100%
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Σύντομης Απάντησης (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Εκτεταμένης Απάντησης (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
Βιβλιογραφία
Βιβλιογραφία μαθήματος (Εύδοξος)
Γ. Παπαδόπουλος. Χοιροτροφία, 1η έκδ. Εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε. Αθήνα. 2005. Κωδικός Εύδοξου: 23048
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
1. J. McGlone and W. Pond. Pig Production: Biological Principals and Applications. Delmar Publications. 2003. 2. Pork Industry Handbook: Purdue University. https://www.ces.purdue.edu/new/ 3. Ιστοσελίδες: α. National Pork Producers Council and Pork Board http://www.porkboard.com http://www.nppc.org/indexchoose.html β. Pig and Pork News: http://porknet.com γ. Pork Magazine: http://porkmag.com δ. Pork News: http://thepigsite.com
Τελευταία Επικαιροποίηση
21-08-2015