ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ / CEREAL TECHNOLOGY
ΚωδικόςΝ318Ε
ΣχολήΓεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
ΤμήμαΓεωπονίας
Κύκλος / Επίπεδο1ος / Προπτυχιακό, 2ος / Μεταπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΕαρινή
ΚοινόΝαι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID420001913

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΠΣ Γεωπονίας (2019-σήμερα)

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 0
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
ΚΟΡΜΟΣΕπιλογή της Άλλης ΚατεύθυνσηςΕαρινό-5
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝΕπιλογής ΚατεύθυνσηςΕαρινό-5

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
Ακαδημαϊκό Έτος2017 – 2018
Περίοδος ΤάξηςΕαρινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Διδάσκοντες άλλων Κατηγοριών
Ώρες Εβδομαδιαία3
Ώρες Συνολικά58
Class ID
600104142
Τύπος Μαθήματος 2016-2020
  • Υποβάθρου
  • Επιστημονικής Περιοχής
Τύπος Μαθήματος 2011-2015
Ειδικού Υποβάθρου / Κορμού
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Erasmus
Το μάθημα προσφέρεται και σε φοιτητές προγραμμάτων ανταλλαγής.
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
  • Αγγλικά (Εξέταση)
Προαπαιτήσεις
Προαπαιτούμενα Μαθήματα
  • Ν012Υ ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • Ν305Υ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι
  • Ν306Υ ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Οι φοιτητές μετά από την επιτυχή παρακολούθηση του μαθήματος θα μπορούν να : 1. Αντιλαμβάνονται τις βασικές αρχές της επεξεργασίας και παραγωγής δημητριακών προϊόντων. 2. Γνωρίζουν την επίδραση των συνθηκών επεξεργασίας στην ποιότητα των δημητριακών προϊόντων. 3. Γνωρίζουν την επίδραση των συστατικών των δημητριακών σπόρων στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. 4. Γνωρίζουν την επίδραση των βελτιωτικών αλεύρων στην ποιότητα των δημητριακών προϊόντων.
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών
  • Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις
  • Αυτόνομη εργασία
  • Εργασία σε διεπιστημονικό περιβάλλον
  • Παραγωγή νέων ερευνητικών ιδεών
  • Άσκηση κριτικής και αυτοκριτικής
  • Προαγωγή της ελεύθερης, δημιουργικής και επαγωγικής σκέψης
Περιεχόμενο Μαθήματος
Άλεση κοινού σίτου. 2. Συστατικά του αλεύρου σίτου. 3. Αρτοποίηση. 4. Ποιότητα ψωμιού. 5. Τεχνολογία αρτοσκευασμάτων κέικ, φρυγανιάς και μπισκότων. 6. Τεχνολογία σκληρού σίτου: Τεχνολογία σιμιγδαλιού. 7. Τεχνολογία σκληρού σίτου: Ποιότητα προϊόντων μακαρονοποιίας. 8. Τεχνολογία παραγωγής άρτου από σίκαλη και τριτικάλε. 9. Τεχνολογία κριθαριού: Βυνοποίηση, υγροποίηση, ζυθογλεύκος. 10. Τεχνολογία ρυζιού. 11. Τεχνολογία αραβοσίτου: Άμυλο, αμυλοσιρόπια. 12. Τεχνολογία σιτηρών για πρόγευμα και προϊόντα διογκώσεως. 13. Τεχνολογία οσπρίων.
Λέξεις Κλειδιά
Προϊόντα δημητριακών, Επεξεργασία τροφίμων
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Σημειώσεις
  • Διαφάνειες
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Διαλέξεις
Εργαστηριακή Άσκηση
Σύνολο
Αξιολόγηση Φοιτητών
Περιγραφή
Γραπτή εξέταση στη διδαχθείσα ύλη του μαθήματος.
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Σύντομης Απάντησης (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
Βιβλιογραφία
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
Τεχνολογία Δημητριακών, Νικήτας Ματσούκας (σημειώσεις). Baking the Art and Science: A practical Handbook for the Baking Industry, Claus Schünemann, Günter Treu, 2007. Cereals processing technology, Gavin Owens, 2001.
Τελευταία Επικαιροποίηση
10-07-2015