Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Οι φοιτητές μετά από την επιτυχή παρακολούθηση του μαθήματος θα μπορούν να :
1. Αντιλαμβάνονται τις βασικές αρχές της επεξεργασίας και παραγωγής δημητριακών προϊόντων.
2. Γνωρίζουν την επίδραση των συνθηκών επεξεργασίας στην ποιότητα των δημητριακών προϊόντων.
3. Γνωρίζουν την επίδραση των συστατικών των δημητριακών σπόρων στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.
4. Γνωρίζουν την επίδραση των βελτιωτικών αλεύρων στην ποιότητα των δημητριακών προϊόντων.
Περιεχόμενο Μαθήματος
Άλεση κοινού σίτου.
2. Συστατικά του αλεύρου σίτου.
3. Αρτοποίηση.
4. Ποιότητα ψωμιού.
5. Τεχνολογία αρτοσκευασμάτων κέικ, φρυγανιάς και μπισκότων.
6. Τεχνολογία σκληρού σίτου: Τεχνολογία σιμιγδαλιού.
7. Τεχνολογία σκληρού σίτου: Ποιότητα προϊόντων μακαρονοποιίας.
8. Τεχνολογία παραγωγής άρτου από σίκαλη και τριτικάλε.
9. Τεχνολογία κριθαριού: Βυνοποίηση, υγροποίηση, ζυθογλεύκος.
10. Τεχνολογία ρυζιού.
11. Τεχνολογία αραβοσίτου: Άμυλο, αμυλοσιρόπια.
12. Τεχνολογία σιτηρών για πρόγευμα και προϊόντα διογκώσεως.
13. Τεχνολογία οσπρίων.
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
Τεχνολογία Δημητριακών, Νικήτας Ματσούκας (σημειώσεις).
Baking the Art and Science: A practical Handbook for the Baking Industry, Claus Schünemann, Günter Treu, 2007.
Cereals processing technology, Gavin Owens, 2001.