Πρακτική Άσκηση

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΠρακτική Άσκηση / Internship
ΚωδικόςΔΗ2900
ΣχολήΟικονομικών και Πολιτικών Επιστημών
ΤμήμαΔημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας
Κύκλος / Επίπεδο1ος / Προπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΧειμερινή/Εαρινή
Υπεύθυνος/ηΝικόλαος Παναγιώτου
ΚοινόΝαι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID140000276

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΠρακτική Άσκηση
Ακαδημαϊκό Έτος2017 – 2018
Περίοδος ΤάξηςΕαρινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Διδάσκοντες άλλων Κατηγοριών
Ώρες Εβδομαδιαία15
Ώρες Συνολικά195
Class ID
600107129
Τύπος Μαθήματος 2016-2020
  • Ανάπτυξης Δεξιοτήτων
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία)
Προαπαιτήσεις
Γενικές Προαπαιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στα τελευταία εξάμηνα σπουδών και να έχουν αποκτήσει επαρκείς γνώσεις για τα αντικείμενα στα οποία θα ασκηθούν. Στο τμήμα υπάρχουν δύο κατευθύνσεις: Δημοσιογραφίας & Επικοινωνίας. Στην πρώτη μελετώνται όλα τα είδη ρεπορτάζ, σε όλα τα Μ.Μ.Ε., και οι αρχές της έντυπης, ηλεκτρονικής και διαδικτυακής δημοσιογραφίας. Στη δεύτερη μελετώνται όλες οι βασικές επικοινωνιακές διαδικασίες και οι αντίστοιχες έρευνες της Διαφήμισης, των Δημοσίων Σχέσεων, του Marketing, αλλά και η παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών. Οι φοιτητές μπορούν να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους σε όλα τα Μ.Μ.Ε., Διαφημιστικές Εταιρείες, Εταιρείες Δημοσίων Σχέσεων, αλλά και γραφεία τύπου Δήμων, οργανισμών, μουσείων, κ.λ.π..
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα έχουν τα ακόλουθα οφέλη: Πρώτη επαφή με τον επαγγελματικό χώρο και απόκτηση της απαραίτητης εξωστρέφειας. Γνωριμία με τις τάσεις της αγοράς και τις δεξιότητες που απαιτούνται. Εφαρμογή των γνώσεων που απέκτησαν στο Πανεπιστήμιο σε διάφορες φάσεις της Παραγωγής. Γνωριμία με τα διάφορα αντικείμενα του επαγγελματικού χώρου, ώστε να επιλέξουν αυτό που τους προσφέρει τα περισσότερα οφέλη σε επαγγελματικό & προσωπικό επίπεδο.
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις
  • Λήψη αποφάσεων
  • Αυτόνομη εργασία
  • Ομαδική εργασία
  • Σχεδιασμός και διαχείριση έργων
Περιεχόμενο Μαθήματος
Το μάθημα υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Ειδικότερα: το μάθημα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές/φοιτήτριες να ασκηθούν για χρονικό διάστημα τριών μηνών σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που παρέχουν θέσεις Πρακτικής Άσκησης, καλύπτει τόσο την αμοιβή των ασκούμενων φοιτητών/φοιτητριών όσο και την ασφαλιστική τους εισφορά μηνιαίως, η οποία αναφέρεται στον κίνδυνο ατυχήματος και αφορά τον κλάδο Ασθενείας, οι φοιτητές/φοιτήτριες Α.Π.Θ., που συμμετέχουν μπορούν να πραγματοποιήσουν την Πρακτική τους Άσκηση, τόσο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όσο και σε όποια άλλη πόλη της Ελλάδας επιθυμούν. Επισημαίνεται ότι το μάθημα δεν καλύπτει έξοδα διαμονής.
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Επικοινωνία με τους φοιτητές
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Πρακτική (Τοποθέτηση)
Σύνολο
Αξιολόγηση Φοιτητών
Περιγραφή
Παρουσία των φοιτητών 15 ώρες την εβδομάδα στον χώρο εργασίας/υποδοχής (180 ώρες για τρεις μήνες) Αξιολόγηση φοιτητή από τον επόπτη του φορέα Αξιολόγηση φοιτητή από τον επόπτη μέλος ΔΕΠ Έκθεση φοιτητών για πρακτική άσκηση
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Έκθεση / Αναφορά (Συμπερασματική)
Βιβλιογραφία
Βιβλιογραφία μαθήματος (Εύδοξος)
-
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
-
Τελευταία Επικαιροποίηση
05-02-2014