Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα:
1. γνωρίζουν τη δομή της διεθνούς νομοθεσίας για τα τρόφιμα.
2. κατανοούν τη διαδικασία έκδοσης προτύπων του Codex Alimentarius και κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικών με την ασφάλεια των τροφίμων.
3. γνωρίζουν τις αρχές με βάση τις οποίες συντάσσεται ένα σύστημα HACCP που εφαρμόζεται σε μια βιομηχανία τροφίμων.
Περιεχόμενο Μαθήματος
Codex Alimentarius, Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (με έμφαση στις αλλαγές μετά το 2000). Υποθέσεις εργασίας σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν τη Διεθνή Νομοθεσία.
Λέξεις Κλειδιά
Τρόφιμα, Νομοθεσία, Πρότυπα, Κανονισμοί, HACCP, Υποθέσεις εργασίας