Σχεδιασμός Νέων προϊόντων και Προτυποποίηση Παραδοσιακών Προϊόντων Διατροφής

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΣχεδιασμός Νέων προϊόντων και Προτυποποίηση Παραδοσιακών Προϊόντων Διατροφής / New Product Design and Standardization of Traditional Food Products
ΚωδικόςΜΧ108
ΣχολήΘετικών Επιστημών
ΤμήμαΧημείας
Κύκλος / Επίπεδο2ος / Μεταπτυχιακό, 3ος / Διδακτορικό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΕαρινή
ΚοινόΝαι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID40003207

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΜΣ Τμήματος Χημείας (2014-σήμερα)

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 4
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
Χημεία, Τεχνολογία και Έλεγχος ΤροφίμωνΕπιλογής2110

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΣχεδιασμός Νέων προϊόντων και Προτυποποίηση Παραδοσιακών Προϊόντων Διατροφής
Ακαδημαϊκό Έτος2017 – 2018
Περίοδος ΤάξηςΕαρινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Ώρες Εβδομαδιαία4
Class ID
600108027
Τύπος Μαθήματος 2016-2020
  • Επιστημονικής Περιοχής
Τύπος Μαθήματος 2011-2015
Ειδικού Υποβάθρου / Κορμού
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
Προαπαιτήσεις
Γενικές Προαπαιτήσεις
Γνώσεις Χημείας & τεχνολογίας Τροφίμων
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με σύγχρονες απαιτήσεις της βιομηχανίας παραγωγής νέων και παραδοσιακών προϊόντων. Επίσης θα αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων παραγωγής, R&D, διαδικασιών και μεθόδων για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και για την προτυποποίηση των παραδοσιακών
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Λήψη αποφάσεων
  • Αυτόνομη εργασία
  • Ομαδική εργασία
  • Εργασία σε διεθνές περιβάλλον
  • Εργασία σε διεπιστημονικό περιβάλλον
  • Παραγωγή νέων ερευνητικών ιδεών
  • Σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον
  • Προαγωγή της ελεύθερης, δημιουργικής και επαγωγικής σκέψης
Περιεχόμενο Μαθήματος
Σχεδιασμός και επανασχεδιασμός παραγωγής προϊόντων με τοπικό ενδιαφέρον (Ονομασίας Προέλευσης, προϊόντα ειδικού χαρακτήρα), σχεδιασμός νέων προϊόντων (π.χ. βιοτεχνολογίας). Διαλέξεις από επαγγελματίες και επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής.
Λέξεις Κλειδιά
Ονομασίας Προέλευσης, προϊόντα ειδικού χαρακτήρα, σχεδιασμός νέων προϊόντων
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Διαφάνειες
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Διαλέξεις421,7
Σεμινάρια100,4
Μελέτη και ανάλυση βιβλίων και άρθρων1134,5
Εκπαιδευτικές επισκέψεις και παρακολούθηση συνεδρίων / σεμιναρίων / εκδηλώσεων150,6
Συγγραφή εργασίας / εργασιών602,4
Εξετάσεις602,4
Σύνολο30012
Αξιολόγηση Φοιτητών
Περιγραφή
Γραπτή παρουσίαση και παρουσίαση βιβλιογραφικής εργασίας ή θεωρητικής πρότασης για την ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Σύντομης Απάντησης (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Εκτεταμένης Απάντησης (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
  • Γραπτή Εργασία (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
  • Δημόσια Παρουσίαση (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
Βιβλιογραφία
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
Specialty Foods: Processing Technology, Quality, and Safety (2012),CRC press, Yanyun Zhao (Editor)
Τελευταία Επικαιροποίηση
18-05-2017