Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα:
1. Nα διαχειρίζονται και να κατανοούν τις διαφορές μεταξύ των οπωρολαχανικών ως προς την δομή, τον μεταβολισμό και την σύστασή τους καθώς και την συνιστώσες της ποιότητας και διατήρησής τους.
2. να κατανοούν και να προβλέπουν την μεταβολή της σύστασης τους κατά την μεταποίηση καθώς και τις συνιστώσες που προσδιορίζουν την ποιότητά τους μετά την μεταποίηση και την διατήρησή τους.
Περιεχόμενο Μαθήματος
Χημική σύσταση, μορφολογία και μεταβολισμός μετά τη συλλογή των προς επεξεργασία οπωροκηπευτικών. Ποιοτικά χαρακτηριστικά, συνθήκες μεταφοράς και συντήρησης αυτών. Μέθοδοι επεξεργασίας φρούτων-λαχανικών και χυμών φρούτων (κονσερβοποίηση, χυμοποίηση, συμπύκνωση, αφυδάτωση, πολτοποίηση). Παρασκευή μαρμελάδων και ζελέδων, επεξεργασία ελαιών. Αξιοποίηση υποπροϊόντων Γεωργικών Βιομηχανιών. Βιοχημικές μεταβολές που επέρχονται κατά την επεξεργασία και συντήρηση των οπωροκηπευτικών.