Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Περιεχόμενο Μαθήματος
Δείκτες ποιότητας και μέθοδοι αξιολόγησης ποιοτικών χαρακτήρων. Οργανοληπτικές μέθοδοι και σχέση με αναλυτικές μεθόδους. Παράγοντες που καθορίζουν τη διάρκεια ζωής ενός τροφίμου (μηχανισμοί αποτυχίας). Επίδραση των συστατικών των τροφίμων στη διάρκεια ζωής ενός τροφίμου. Εφαρμογές προσθέτων για την επέκταση της διάρκειας ζωής. Αλληλεπιδράσεις συστατικών των τροφίμων και επεξεργασιών. Προσδιορισμός αναγκών συσκευασίας για την επίτευξη της επιθυμητής διάρκειας ζωής.