Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Περιεχόμενο Μαθήματος
1η ώρα Τροφή - Σύσταση ζωοτροφών και σύσταση του σώματος των ζώων
2η ώρα Υδατάνθρακες – Η σημασία των υδατανθράκων στη διατροφή των ζώων
3η ώρα Λιπίδια - Η σημασία των λιπιδίων στη διατροφή των ζώων
4η -5η ώρα Πρωτεΐνες–Πρωτεϊνική αξία, Βιολογική αξία και Συμπληρωματική αξία πρωτεϊνών. Η σημασία των πρωτεϊνών στη διατροφή των ζώων
6η -7η ώρα Ανάγκες ζωικού οργανισμού σε αζωτούχες ουσίες, διάκριση και έκφρασή τους
8η -9η ώρα Μη πρωτεϊνικές αζωτούχες ουσίες – Η σημασία τους στη διατροφή των μηρυκαστικών ζώων
10η -11η ώρα Βιταμίνες – Η σημασία τους στη διατροφή των ζώω
12η -13η ώρα Ανόργανες ουσίες και νερό - Η σημασία τους στη διατροφή των ζώων
14η -15η ώρα Προσδιορισμός πεπτικότητας των θρεπτικών ουσιών των ζωοτροφών και παράγοντες που την επηρεάζουν. Διαθεσιμότητα ανόργανων ουσιών και παράγοντες που την επηρεάζουν.
16η -17η ώρα Ενεργειακή αξία των θρεπτικών ουσιών των τροφών
18η -19η ώρα Είδη ενέργειας που προσλαμβάνει το ζώο με την τροφή
20η -21η ώρα Δαπάνες των ζώων σε ενέργεια και διάκρισή τους
22η -23η ώρα Ανάγκες των ζώων σε ενέργεια, διάκριση και έκφρασή τους
24η ώρα Πρόσθετες ύλες ζωοτροφών
Λέξεις Κλειδιά
Διατροφή, Πεπτικότητα, Πρόσθετες ύλες ζωοτροφών, Χημική σύσταση, Θρεπτικά συστατικά