Εισαγωγή στην επιστήμη της διατροφής

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΕισαγωγή στην επιστήμη της διατροφής / Nutrition
ΚωδικόςΙΑ2400
ΣχολήΕπιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
ΤμήμαΕπιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με έδρα τις Σέρρες
Κύκλος / Επίπεδο1ος / Προπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΧειμερινή/Εαρινή
Γνωστικό ΑντικείμενοΙΑΤΡΙΚΗ
ΚοινόΌχι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID260000568

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΠΣ Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σερρών (2014)

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 82
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
ΚΟΡΜΟΣΥποχρεωτικόΧειμερινό/Εαρινό-3

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΕισαγωγή στην επιστήμη της διατροφής
Ακαδημαϊκό Έτος2018 – 2019
Περίοδος ΤάξηςΕαρινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Ώρες Εβδομαδιαία2
Class ID
600138713
Τύπος Μαθήματος
  • Υποβάθρου
Κατηγορία Μαθήματος
Γενικού Υποβάθρου
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
Μαθησιακά Αποτελέσματα
ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Γενικές Ικανότητες
  • Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις
  • Ομαδική εργασία
  • Εργασία σε διεπιστημονικό περιβάλλον
  • Άσκηση κριτικής και αυτοκριτικής
  • Προαγωγή της ελεύθερης, δημιουργικής και επαγωγικής σκέψης
Περιεχόμενο Μαθήματος
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΜΑΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (Ο ρόλος των πρωτεϊνών, υδατναθράκων και λιπιδίων στη διατροφή του ανθρώπου) ΜΙΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ(Ο ρόλος των βιταμινών και των μετάλλων στη διατροφή του ανθρώπου) ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΔΡΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ (Αίτια, αντιμετώπιση, παιδική παχυσαρκία) ΤΥΠΟΙ ΔΙΑΙΤΩΝ
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Σημειώσεις
  • Βιβλίο
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στη Διδασκαλία
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Εργαστηριακή Εκπαίδευση
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Επικοινωνία με τους φοιτητές
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Αξιολόγηση των Φοιτητών
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Διαλέξεις501,9
Μελέτη και ανάλυση βιβλίων και άρθρων281,1
Σύνολο783
Αξιολόγηση Φοιτητών
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής (Συμπερασματική)
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Σύντομης Απάντησης (Συμπερασματική)
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Εκτεταμένης Απάντησης (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
Βιβλιογραφία
Βιβλιογραφία μαθήματος (Εύδοξος)
Εγχειρίδιο τροφίμων και διατροφής της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρίας προσαρμοσμένο στον ελληνικό τρόπο ζωής, Roberta Larson Duyff, Επιμέλεια για την ελληνική έκδοση Ειρ. Κοΐδου, εκδ. Σοφία, 2014 Διατροφή για υγεία, Άσκηση και Αθλητισμό Μ.Χασαπίδου, Α. Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου University Studio Press Salto 2002 Θεσσαλονίκη ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ Παπανικολάου Γ. Θυμάρι 2005 Αθήνα
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
8. Εισαγωγή στη διατροφή του ανθρώπου, Μ. Gibney, H Vorster, F. Kok. Επιμέλεια Αντ. Ματάλα, Μ. Γιαννακούλια), εκδ. Παρισιάνου, 2007.
Τελευταία Επικαιροποίηση
09-12-2016