Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα έχουν εξοικειωθεί με τη σύσταση των τροφίμων-κατανόηση της πολυπλοκότητάς τους, θα έχουν κατανοήσει τις αρχές των αναλυτικών μεθόδων που εφαρμόζονται στα τρόφιμα, θα μπορούν να επιλέξουν την κατάλληλη αναλυτική μέθοδο για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων, θα μπορούν να χειριστούν όργανα, θα μπορούν να εργαστούν σε ομάδες και να γράφουν συνοπτικές αναφορές με τα εργαστηριακά αποτελέσματα, θα μπορούν να ανατρέχουν σε βιβλιογραφικές/ηλεκτρονικές πηγές σχετικές με την ανάλυση των τροφίμων
Περιεχόμενο Μαθήματος
Γενικά για την εξέταση των τροφίμων (δειγματοληψία και χειρισμός δείγματος, επι-λογή και εκτέλεση μεθόδων).
Ανίχνευση και προσδιορισμός συστατικών (φυσικών, πρόσθετων, μη επιθυμητών) σε διάφορα τρόφιμα και ποτά με εφαρμογή χημικών, φυσικοχημικών, βιοχημικών και φυσικών μεθόδων.
Οργανοληπτική και μικροβιολογική εξέταση τροφίμων και ποτών.