ΜΕΤΑΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΜΕΤΑΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ / POSTHARVEST HANDLING AND BIOLOGY OF HORTICULTURAL COMMODITIES
ΚωδικόςAKA808
ΣχολήΓεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
ΤμήμαΓεωπονίας
Κύκλος / Επίπεδο2ος / Μεταπτυχιακό, 3ος / Διδακτορικό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΧειμερινή
Υπεύθυνος/ηΑθανάσιος Κουκουνάρας
ΚοινόΝαι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID600017443

Πρόγραμμα Σπουδών: Πρόγραμμα μεταπτυχιακών Σπουδών Αειφορικά Γεωργικά Συστήματα Παραγωγής και Κλιματική Αλλαγή

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 4
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
ΚΟΡΜΟΣ - Υποχρεωτικά & ΕπιλογήςΕπιλογής118

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΜΕΤΑΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΝΩΠΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ
Ακαδημαϊκό Έτος2019 – 2020
Περίοδος ΤάξηςΧειμερινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Ώρες Εβδομαδιαία5
Ώρες Συνολικά65
Class ID
600156545
Τύπος Μαθήματος 2011-2015
Ειδικού Υποβάθρου / Κορμού
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Erasmus
Το μάθημα προσφέρεται και σε φοιτητές προγραμμάτων ανταλλαγής.
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
  • Αγγλικά (Εξέταση)
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα: γνωρίσουν τους σύγχρονους χειρισμούς των νωπών οπωροκηπευτικών μετά τη συγκομιδή και τη θεωρητική προσέγγιση τους, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα ολοκληρωμένης προσέγγισης της διαχείρισης της ποιότητας και θα κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες στη διατήρηση των βασικότερων φρούτων και λαχανικών
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών
  • Λήψη αποφάσεων
  • Αυτόνομη εργασία
Περιεχόμενο Μαθήματος
Ολοκληρωμένη προσέγγιση της διαχείρισης της ποιότητας των νωπών οπωροκηπευτικών μετά τη συγκομιδή με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών. Θεωρία και πρακτική εφαρμογή. 1. Εισαγωγή – Προκλήσεις στη διαχείριση νωπών οπωροκηπευτικών 2. Προσυλλεκτικοί παράγοντες 3. Όζον 4. Θερμική μεταχείριση 5. Αιθυλένιο και 1-MCP 6. Νωπά τεμαχισμένα ΟΠ 7. Μη καταστροφικές μεθοδολογίες προσδιορισμού ποιότητας 8. Εφοδιαστική αλυσίδα 9. Διατροφική αξία ΟΠ και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί 10. Μετασυλλεκτική διαχείριση κυριότερων ΟΠ (Ι) 11. Μετασυλλεκτική διαχείριση κυριότερων ΟΠ (ΙΙ) 12. Παρουσίαση εργασιών: Ειδικά θέματα μετασυλλεκτικής φυσιολογίας και τεχνολογίας (Ι) 13. Παρουσίαση εργασιών: Ειδικά θέματα μετασυλλεκτικής φυσιολογίας και τεχνολογίας (Ι)
Λέξεις Κλειδιά
Μετασυλλεκτική φυσιολογία, Ποιότητα, Διατήρηση, Λαχανικά, Φρούτα
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Διαφάνειες
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στη Διδασκαλία
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Επικοινωνία με τους φοιτητές
Τελευταία Επικαιροποίηση
09-04-2019