ΥΓΙΕΙΝΗ

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΥΓΙΕΙΝΗ / HYGIENE
Κωδικός41
ΣχολήΕπιστημών Υγείας
ΤμήμαΦαρμακευτικής
Κύκλος / Επίπεδο1ος / Προπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΧειμερινή/Εαρινή
ΚοινόΌχι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID180000045

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΥΓΙΕΙΝΗ
Ακαδημαϊκό Έτος2021 – 2022
Περίοδος ΤάξηςΧειμερινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Class ID
600163958
Τύπος Μαθήματος 2016-2020
  • Υποβάθρου
  • Επιστημονικής Περιοχής
Τύπος Μαθήματος 2011-2015
Ειδικού Υποβάθρου / Κορμού
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Μετά την ολοκλήρωση της σειράς των διαλέξεων και εργαστηριακών ασκήσεων, ο φοιτητής θα μπορεί να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα: Ποιά είναι τα είδη και η ποσότητα των τροφίμων που προάγουν την υγεία, ποιές είναι οι βασικές θρεπτικές ουσίες; Ποιά είναι τα τροφιμογενή και υδατογενή νοσήματα, ποιές είναι οι αιτίες που τα προκαλούν και ποιά προληπτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν ώστε να προστατευθούμε από αυτά; Ποιές είναι οι πηγές ρύπανσης του ατμοσφαιρικού αέρα, πως επηρεάζεται η ανθρώπινη υγεία και ποιά μέτρα πρέπει να ληφθούν για να προστατευθεί αυτή; Ποιά είναι τα κυριότερα παγκόσμια πριβαλλοντικά προβλήματα; Ποιοί είναι οι κίνδυνοι υγείας κατά τις μετακινήσεις (τουρισμός) και πως θα προστατευθούμε από αυτούς; Πως θα δημιουργήσουμε ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον στην κατοικία και την εργασία μας για να προάγουμε την ποιότητα ζωής μας; Τι είναι νοσοκομειακή λοίμωξη, ποιές συνθήκες συντελούν στη δημιουργία της και ποιά είναι τα μέτρα πρόληψής της;
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών
  • Λήψη αποφάσεων
Περιεχόμενο Μαθήματος
Διατροφή & Υγεία Υγιεινή Τροφίμων Υγιεινή του νερού & Υδατογενείς λοιμώξεις Επιδημικές εκρήξεις Αναδυόμενοι περιβαλλοντικοί μικροοργανισμοί Μαζικές καταστροφές & προβλήματα Δημόσιας Υγείας Υγιεινή της κατοικίας, υδρεύσεων & αποχετεύσεων Κλιματικές αλλάγές, παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα & Δημόσια Υγεία Επαγγελματική Υγιεινή & Ασφάλεια
Λέξεις Κλειδιά
Περιβάλλον, Διατροφή, Δημόσια Υγεία, Ατμόσφαιρα, Νερό, Κλίμα
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Βιβλίο
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στη Διδασκαλία
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Εργαστηριακή Εκπαίδευση
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Διαλέξεις
Εργαστηριακή Άσκηση
Σύνολο
Αξιολόγηση Φοιτητών
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Σύντομης Απάντησης (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
Βιβλιογραφία
Βιβλιογραφία μαθήματος (Εύδοξος)
Μ.Αρβανιτίδου-Βαγιωνά. Υγιεινή (2η έκδοση). UNIVERSITY STUDIO PRESS, 2009.
Τελευταία Επικαιροποίηση
16-09-2013