ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΟΙΝΟΛΟΓΙΑ / Oenology
ΚωδικόςΕΧΤ485
ΣχολήΘετικών Επιστημών
ΤμήμαΧημείας
Κύκλος / Επίπεδο1ος / Προπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΕαρινή
Γνωστικό ΑντικείμενοΧΗΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
ΚοινόΌχι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID40001045

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
Ακαδημαϊκό Έτος2020 – 2021
Περίοδος ΤάξηςΕαρινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Διδάσκοντες άλλων Κατηγοριών
Class ID
600171445
Τύπος Μαθήματος 2016-2020
  • Επιστημονικής Περιοχής
Τύπος Μαθήματος 2011-2015
Ειδικού Υποβάθρου / Κορμού
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Erasmus
Το μάθημα προσφέρεται και σε φοιτητές προγραμμάτων ανταλλαγής.
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
  • Αγγλικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
  • Γαλλικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Λήψη αποφάσεων
  • Αυτόνομη εργασία
  • Εργασία σε διεθνές περιβάλλον
  • Εργασία σε διεπιστημονικό περιβάλλον
  • Παραγωγή νέων ερευνητικών ιδεών
Περιεχόμενο Μαθήματος
Ωρίμανση και σύσταση των σταφυλιών. Τρυγητός, μεταφορά στο οινοποιείο και μηχανικές κατεργασίες των σταφυλιών. Σύσταση, εξέταση και κατεργασίες του γλεύκους. Αλκοολική και άλλες ζυμώσεις. Σύσταση, εξέταση, κατεργασίες, ωρίμανση και παλαίωση του οίνου. Το θειώδες οξύ στην οινολογία. Επισκέψεις σε οινοποιεία.
Λέξεις Κλειδιά
σταφύλια, χημική σύσταση, οινοποίηση, οίνος, παλαίωση
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Σημειώσεις
  • Διαφάνειες
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Διαλέξεις
Εργαστηριακή Άσκηση
Μελέτη και ανάλυση βιβλίων και άρθρων
Εκπαιδευτικές επισκέψεις και παρακολούθηση συνεδρίων / σεμιναρίων / εκδηλώσεων
Συγγραφή εργασίας / εργασιών
Σύνολο
Αξιολόγηση Φοιτητών
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις Σύντομης Απάντησης (Συμπερασματική)
  • Δημόσια Παρουσίαση (Συμπερασματική)
  • Εργαστηριακή Εργασία (Συμπερασματική)
Βιβλιογραφία
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
Handbook of Enology, 2nd Edition, Volume 2, The Chemistry of Wine: Stabilization and Treatments by Pascal Ribereau-Gayon (Editor), Y. Glories (Editor), A. Maujean (Editor), Denis Dubourdieu (Editor) Oxidation mechanisms occurring in wines (review) Carla Maria Oliveira, António César Silva Ferreira, Victor De Freitas, Artur M.S. Silva,Food Research International, Volume 44, Issue 5, June 2011, Pages 1115–1126
Τελευταία Επικαιροποίηση
06-02-2020