Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Περιεχόμενο Μαθήματος
Ωρίμανση και σύσταση των σταφυλιών. Τρυγητός, μεταφορά στο οινοποιείο και μηχανικές κατεργασίες των σταφυλιών. Σύσταση, εξέταση και κατεργασίες του γλεύκους. Αλκοολική και άλλες ζυμώσεις. Σύσταση, εξέταση, κατεργασίες, ωρίμανση και παλαίωση του οίνου. Το θειώδες οξύ στην οινολογία. Επισκέψεις σε οινοποιεία.
Λέξεις Κλειδιά
σταφύλια, χημική σύσταση, οινοποίηση, οίνος, παλαίωση
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
Handbook of Enology, 2nd Edition, Volume 2, The Chemistry of Wine: Stabilization and Treatments
by Pascal Ribereau-Gayon (Editor), Y. Glories (Editor), A. Maujean (Editor), Denis Dubourdieu (Editor)
Oxidation mechanisms occurring in wines (review) Carla Maria Oliveira, António César Silva Ferreira, Victor De Freitas, Artur M.S. Silva,Food Research International, Volume 44, Issue 5, June 2011, Pages 1115–1126