ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (CAD/CAM)

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (CAD/CAM) / ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (CAD/CAM)
Κωδικός100904S
ΣχολήΕπιστημών Υγείας
ΤμήμαΟδοντιατρικής
Κύκλος / Επίπεδο1ος / Προπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΧειμερινή/Εαρινή
Υπεύθυνος/ηΚοσμάς Τολίδης
ΚοινόΌχι
ΚατάστασηΜη Ενεργό
Course ID600003601

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΠΣ Τμήματος Οδοντιατρικής (2010-σήμερα)

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 1
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
ΚορμόςΕπιλογής952

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (CAD/CAM)
Ακαδημαϊκό Έτος2020 – 2021
Περίοδος ΤάξηςΧειμερινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Ώρες Εβδομαδιαία2
Class ID
600175963
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Μετά το τέλος των μαθημάτων ο φοιτητής θα πρέπει: 1. Να έχει αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις για τα σύγχρονα συστήματα κατασκευής αποκαταστάσεων 2. Να γνωρίζει τις εφαρμογές των συστημάτων αυτών και τις διαφορές τους ώστε να είναι σε θέση να επιλέξει το κατάλληλο σύστημα στην κλινική πράξη 3. Να γνωρίζει τα υλικά που είναι διαθέσιμα με τα συστήματα αυτά και τα χαρακτηριστικά τους 4. Να γνωρίζει τους κανόνες επιλογή περιστατικών κατάλληλων για αποκατάσταση με συστήματα CAD/CAM 5. Να έχει εξοικειωθεί με τα στάδια αποκατάστασης δοντιών με συστήματα CAD/CAM (κανόνες παρασκευής κοιλοτήτων δοντιών, στάδια αποτύπωσης/σχεδιασμού αποκατάστασης/ κατασκευή αποκατάστασης, κανόνες συγκόλλησης αποκαταστάσεων CAD/CAM) 6. Να είναι σε θέση να αξιολογήσει το θεραπευτικό αποτέλεσμα
Περιεχόμενο Μαθήματος
Να αποκτήσουν οι φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις στα συστήματα CAD/CAM, στα υλικά που χρησιμοποιούνται με τα συστήματα αυτά καθώς και στον τρόπο παρασκευής δοντιών ώστε να μπορούν να τα εφαρμόσουν στην κλινική πράξη.
Λέξεις Κλειδιά
CAD/CAM, Σχεδιασμός σε υπολογιστή (CAD)
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Σημειώσεις
  • Διαφάνειες
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Σεμινάρια522
Σύνολο522
Αξιολόγηση Φοιτητών
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Δημόσια Παρουσίαση (Διαμορφωτική)
  • Έκθεση / Αναφορά (Συμπερασματική)
Τελευταία Επικαιροποίηση
22-02-2018