Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα:
1. καταναοούν τα στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την οργάνωση της παραγωγής σε μια επιχείρηση.
2. εντοπιζουν τα σημαντικά στοιχεία της παραγωγής τροφίμων από πρωτογενή αγροτικά προϊόντ.
3. μπορούν να συντάσσουν προγράμματα αναδιάρθρωση τη παραγωγής για την οικονομική βελτίωση της αυτής.
Περιεχόμενο Μαθήματος
1. Η σημασία των επιχειρήσεων στην παραγωγής τροφίμων. 2. Βασικές οικονομικές
έννοιες και έννοιες επιχειρήσεων. 3. Θεμελιώδεις οικονομικές αρχές παραγωγής.
4.Μέθοδοι παραγωγής και προγραμματισμός παραγωγής τροφίμων, Βελτίωση των με-
θόδων παραγωγής και εξοικονόμηση συντελεστών παραγωγής. 5. Διάκριση και κατά-
ταξη των βιομηχανιών τροφίμων. 6. Οι δυνάμεις της αγοράς (προσφορά – Ζήτηση)
στην οργάνωση της παραγωγής τροφίμων. 7. Δομή της αγοράς, και οικονομική οργά-
νωση των μονάδων παραγωγής τροφίμων. 8. Κάθετη Οργάνωση στην Παραγωγή και
Οικονομίες Κλίμακας. 9. Στρατηγικές παραγωγής και διάθεσης τροφίμων, 10. Επιλο-
γές εγκατάστασης και δαπάνες λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων. 11. Προγραμματι-
σμός και οικονομικός έλεγχος της παραγωγής. 12. Οικονομική και διοικητική οργάνω-
ση μιας επιχείρησης. 13. Σχεδιασμός για την εγκατάσταση νέας μονάδας παραγωγής
τροφίμων.
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
Βιβλίο [77109690]: Οργανωσιακή συμπεριφορά- Βασικές Έννοιες και Σύγχρονες
Προσεγγίσεις, Εκδ. Κριτική, 2018, Robbins Stephen P., Judge Timothy A.
Βιβλίο [50656013]: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Εκδ. Τζιόλα, 2017, Bateman Shell