Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Περιεχόμενο Μαθήματος
- Βασικές διεργασίες μεταφοράς μάζας, ορμής και ενέργειας
- Καθορισμός λειτουργικών παραμέτρων διεργασιών επεξεργασίας τροφίμων
- Διάγραμμα ροής παραγωγικής διαδικασίας
- Εφαρμογή ισοζυγίων μάζας και ενέργειας σε διεργασίες και παραγωγικές διαδικασίες
- Διαστασιολόγηση απαιτούμενου εξοπλισμού παραγωγικής διαδικασίας
- Επίδραση διεργασιών επεξεργασίας τροφίμων στα συστατικά των τροφίμων
- Θέματα σχεδιασμού συσκευσίας τροφίμων
Εφαρμογή όλων των παραπάνω σε μελέτη περίπτωσης
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
- Himmelblau D.M. 1974. Basic Principles and Calculations in Chemical Engineering. Prentice-Hall, Inc. Englewood, New Jersey (ελληνική έκδοση: Βασικές Αρχές και Υπολογισμοί στη Χημική Μηχανική (3η έκ.). Εκδόσεις Ζήτη, Θεσσαλονίκη, 1986. Επιμέλεια μετάφρασης Γ.Π. Σακελλαρόπουλος).
- Perry J.H., Chilton C.H. & Kirkpatrick S.D. 1963. Chemical Engineering Handbook (4th ed.). McGraw-Hill, New York.