Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Περιεχόμενο Μαθήματος
Το μάθημα περιλαμβάνει: Βασικές έννοιες διατροφής, Χημεία του νερού, Χημεία των υδατανθράκων, Χημεία των πρωτεϊνών, Χημεία των λιπών, Ένζυμα, Βιταμίνες , Ανόργανα συστατικά των τροφίμων, Πρόσθετα των τροφίμων (γαλακτωματοποιητές, γλυκαντικές ύλες, χρωστικές, αντιοξειδωτικά, συντηρητικά), Ανεπιθύμητα συστατικά των τροφίμων, Χημεία και Τεχνολογία κρέατος και προϊόντων κρέατος, Χημεία και Τεχνολογία δημητριακών, Χημεία και Τεχνολογία γάλακτος και προϊόντων γάλακτος
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
Food Chemistry, H.D. Belitz, W. Grosch, P. Schieberle, 2004.
Introductory Food Chemistry, J. Brady, 2013.
Fennema's Food Chemistry, Srinivasan Damodaran, Kirk L. Parkin, 2017.