Σεμινάρια στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΣεμινάρια στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή / Seminars in Food Science and Nutrition
ΚωδικόςΕΤΔ105
ΣχολήΓεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
ΤμήμαΓεωπονίας
Κύκλος / Επίπεδο2ος / Μεταπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΕαρινή
Υπεύθυνος/ηΙωάννης Μουρτζίνος
ΚοινόΌχι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID600017072

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 13
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
ΚΟΡΜΟΣΥποχρεωτικό2110

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΣεμινάρια στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή
Ακαδημαϊκό Έτος2023 – 2024
Περίοδος ΤάξηςΕαρινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Διδάσκοντες άλλων Κατηγοριών
  • Κωνσταντινος Νικηφοριδης
  • Αλέξανδρος Στρατάκος
Ώρες Εβδομαδιαία3
Class ID
600243830
Τύπος Μαθήματος
Eιδίκευσης / Kατεύθυνσης
Τύπος Μαθήματος 2016-2020
  • Επιστημονικής Περιοχής
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
  • Αγγλικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
Προαπαιτήσεις
Γενικές Προαπαιτήσεις
Πολύ καλή κατανόηση των βασικών αρχών της Επιστήμης Τροφίμων και της Επιστήμης της Διατροφής. Καλές γνώσεις Χημείας, Μικροβιολογίας και Μηχανικής Τροφίμων.
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Στο τέλος αυτού του μαθήματος, οι φοιτητής θα πρέπει να: i. Γνωρίζουν το θέμα τις μεταπτυχιακής τους διατριβής καθώς και τι σπουδαιότητα στην επιστήμη των τροφίμων και τη βιομηχανία τροφίμων. ii. Γνωρίζουν τον πειραματικό σχεδιασμό τις μεταπτυχιακής τους διατριβής iii. Αντιλαμβάνονται τη χρονική διάρκεια του πειραματικού μέρους της μεταπτυχιακής διατριβής και μπορούν να συγκροτήσουν ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης iv. Αντιλαμβάνονται τη σημασία των θρεπτικών συστατικών στη διατροφή v. μπορούν να παρουσιάσουν το θέμα της μεταπτυχιακής τους διατριβής
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών
  • Προσαρμογή σε νέες καταστάσεις
  • Λήψη αποφάσεων
Περιεχόμενο Μαθήματος
οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρουσιάζουν με βάση το εβδομαδιαίο πρόγραμμα με μορφή σεμιναρίου το θέμα της μεταπτυχιακής διατριβής. η παρουσίαση περιλαμβάνει τα εξής μέρη: θεωρητικό μέρος, πειραματικός σχεδιασμός, χρονοδιάγραμμα και αποτελέσματα.
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Σεμινάρια140
Σύνολο140
Αξιολόγηση Φοιτητών
Περιγραφή
ες οι εργασίες αναμένεται να είναι υψηλής ποιότητας και να παραδίδονται στην ώρα τους. H εργασία παρουσιάζεται στο σύνολο των μεταπτυχιακών φοιτητών και των διδασκόντων του τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων με βάση το προκαθορισμένο πρόγραμμα. Δε θα γίνει δεκτή καθυστερημένη εργασία χωρίς την προηγούμενη έγκριση του επιβλέποντα καθηγητή. Ο βαθμός για το μάθημα καθορίζεται ως εξής. Βαθμολογία: Εργασίες: 50% Παρουσίαση: 30% Συμμετοχή στις παρουσιάσεις: 20%
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Προφορική Εξέταση (Διαμορφωτική)
  • Δημόσια Παρουσίαση (Συμπερασματική)
  • Εργαστηριακή Εργασία (Διαμορφωτική)
Τελευταία Επικαιροποίηση
20-11-2023