Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Στο τέλος του μαθήματος, οι φοιτητές/-τριες θα μπορούν να:
- Βρίσκουν τις απαραίτητες πληροφορίες σε επιστημονικές πηγές και βάσεις δεδομένων που σχετίζονται με θέματα Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών
- Κατανοούν ειδικούς όρους και λεπτομέρειες των Ευρωπαϊκών Κανονισμών που αφορούν στη Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών
- Εφαρμόζουν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την σωστή σήμανση των τροφίμων και ποτών
Περιεχόμενο Μαθήματος
Διερεύνηση θεμάτων που σχετίζονται με την οριζόντια Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών. Στο συγκεκριμένο μάθημα, στην αρχή της θερινής περιόδου, δίδεται στους φοιτητές (ατομικά ή σε μικρές ομάδες) ένα ειδικό θέμα ανάπτυξης που που αφορά σε γενικούς κανόνες της Νομοθεσίας οι οποίοι ισχύουν για τα τρόφιμα και ποτά. Πριν το τέλος της θερινής περιόδου, οι φοιτητές θα πρέπει να παραδώσουν μια γραπτή κριτική μελέτη και σχολιασμό του θέματος με βάση τις επιστημονικές γνώσεις που έχουν λάβει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, καθώς και να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις.
Το μάθημα περιλαμβάνει
• Βιβλιογραφική έρευνα και συλλογή στοιχείων
• Κριτική ανάλυση της βιβλιογραφίας
• Συγγραφή εργασίας για την παρουσίαση του θέματος