Ειδικά Θέματα Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών Ι

Πληροφορίες Μαθήματος
ΤίτλοςΕιδικά Θέματα Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών Ι / Special Topics in Food Law I
ΚωδικόςΝΤΠ108
ΣχολήΓεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος
ΤμήμαΓεωπονίας
Κύκλος / Επίπεδο2ος / Μεταπτυχιακό
Περίοδος ΔιδασκαλίαςΕαρινή
Υπεύθυνος/ηΕυγένιος Κατσανίδης
ΚοινόΌχι
ΚατάστασηΕνεργό
Course ID600017953

Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 38
ΚατεύθυνσηΤύπος ΠαρακολούθησηςΕξάμηνοΈτοςECTS
ΚΟΡΜΟΣΥποχρεωτικό215

Πληροφορίες Τάξης
ΤίτλοςΕιδικά Θέματα Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών Ι
Ακαδημαϊκό Έτος2023 – 2024
Περίοδος ΤάξηςΕαρινή
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ
Ώρες Εβδομαδιαία2
Class ID
600245821
Τύπος Μαθήματος
Ειδικού Υποβάθρου
Τύπος Μαθήματος 2016-2020
  • Επιστημονικής Περιοχής
Τύπος Μαθήματος 2011-2015
Εμβάθυνσης / Εμπέδωσης Γνώσεων
Τρόπος Παράδοσης
  • Πρόσωπο με πρόσωπο
  • Eξ απoστάσεως εκπαίδευση
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Γλώσσα Διδασκαλίας
  • Ελληνικά (Διδασκαλία, Εξέταση)
Προαπαιτήσεις
Γενικές Προαπαιτήσεις
Βασική κατανόηση των κανονισμών που διέπουν την παραγωγή και διακίνηση των τροφίμων
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Στο τέλος του μαθήματος, οι φοιτητές/-τριες θα μπορούν να: - Βρίσκουν τις απαραίτητες πληροφορίες σε επιστημονικές πηγές και βάσεις δεδομένων που σχετίζονται με θέματα Νομοθεσίας Τροφίμων και Ποτών - Κατανοούν ειδικούς όρους και λεπτομέρειες των Ευρωπαϊκών Κανονισμών που αφορούν στη Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών - Εφαρμόζουν την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για την σωστή σήμανση των τροφίμων και ποτών
Γενικές Ικανότητες
  • Εφαρμογή της γνώσης στην πράξη
  • Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών
  • Αυτόνομη εργασία
Περιεχόμενο Μαθήματος
Διερεύνηση θεμάτων που σχετίζονται με την οριζόντια Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών. Στο συγκεκριμένο μάθημα, στην αρχή της θερινής περιόδου, δίδεται στους φοιτητές (ατομικά ή σε μικρές ομάδες) ένα ειδικό θέμα ανάπτυξης που που αφορά σε γενικούς κανόνες της Νομοθεσίας οι οποίοι ισχύουν για τα τρόφιμα και ποτά. Πριν το τέλος της θερινής περιόδου, οι φοιτητές θα πρέπει να παραδώσουν μια γραπτή κριτική μελέτη και σχολιασμό του θέματος με βάση τις επιστημονικές γνώσεις που έχουν λάβει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, καθώς και να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις. Το μάθημα περιλαμβάνει • Βιβλιογραφική έρευνα και συλλογή στοιχείων • Κριτική ανάλυση της βιβλιογραφίας • Συγγραφή εργασίας για την παρουσίαση του θέματος
Λέξεις Κλειδιά
Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών, Ευρωπαϊκοί Κανονισμοί Τροφίμων
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
  • Σημειώσεις
  • Πολυμεσικό υλικό
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στη Διδασκαλία
  • Χρήση Τ.Π.Ε. στην Επικοινωνία με τους φοιτητές
Οργάνωση Μαθήματος
ΔραστηριότητεςΦόρτος ΕργασίαςECTSΑτομικάΟμαδικάErasmus
Μελέτη και ανάλυση βιβλίων και άρθρων100
Συγγραφή εργασίας / εργασιών40
Σύνολο140
Αξιολόγηση Φοιτητών
Μέθοδοι Αξιολόγησης Φοιτητών
  • Γραπτή Εργασία (Διαμορφωτική, Συμπερασματική)
Βιβλιογραφία
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
Ευρωπαϊκοί κανονισμοί / EU regulations
Τελευταία Επικαιροποίηση
17-11-2023