Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Στο τέλος αυτού του μαθήματος, ο φοιτητές θα είναι σε θέση:
i. Να γνωρίζουν τις βασικές έννοιες της ποιότητας των τροφίμων οπώς την ολική διαχείριση της ποιότητας και το κόστος ποιότοτητας
ii. Να γνωρίζουν της απαιτήσεις του ISO22000 και τον τρόπο εφαρμογή του σε βιομηχανίες τροφίμων
iii. Αναγνωρίζουν τα βασικούς Βιολογικούς και Χημικούς κινδύνους των Τροφίμων
iv. Να αναπτύσουν ένα σχέδιο HACCP
v. Να γνωρίζουν τις απαιτήσεις των διεθνών αναγνωρισμένων προτύπων ασφάλειας και ποιότητα τροφίμων (British Retail Consortium, International Food Standard
vi. Να γνωρίσουν τις απαιτήσεις των προτύπων του αγροτικού χώρου.
vii. Να γνωρίζουν τα πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης
viii. Να γνωρίσουν τις απαιτήσεις των προτύπων που εφαρμόζονται στα εργαστήρια
ix. Να γνωρίζουν τις απαιτήσεις των προτύπων που σχετίζονται με τη διατροφή
Περιεχόμενο Μαθήματος
• Εισαγωγή στην Διασφάλιση Ποιότητας των Τροφίμων (Ολική Διαχείριση Ποιότητας, Το κόστος Ποιότητας)
• Τα πρότυπα HACCP και ISO22000 I
• To πρότυπo BRC Global Standards (British Retail Consortium)
• Το πρότυπο IFS (International Food Standard)
• Τα πρότυπα της σειράς AGRO
• Το πρότυπο GLOBALGAP (EUREPGAP)
• Το πρότυπο ISO9001
• Το πρότυπο περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO14001
• Το πρότυπο ISO 17025 για τη δημιουργία, οργάνωση και διαπίστευση εργαστηρίων μετρήσεων, δοκιμών και διακριβώσεων
• Πρότυπα Διασφάλισης Ποιότητας σε σχέση με τη διατροφή (HALAL, COSHER)