Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Είσοδος
Αρχή
ΑΠΘ
Πολιτική Ποιότητας
ΜΟΔΙΠ
ΕΘΑΑΕ
ΟΜΕΑ
Αξιολόγηση
Πιστοποίηση
Νομοθεσία
Κανονισμοί
ΣΔΠ
Είστε εδώ
Αρχή
»
Αναφορά Βιογραφικών
Βιογραφικό Σημείωμα
Ανάπτυξη
|
Σύμπτυξη
Δημήτριος Γερασόπουλος
Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας
Προσωπικά Στοιχεία
2310991643
dgerasop@agro.auth.gr
Scopus ID
6603796542
https://orcid.org/0000-0002-0262-6993
Γνωστικό Αντικείμενο
:
Μεταποίηση και Μετασυλλεκτική Μεταχείριση Οπωρολαχανικών
Επιστημονική Ειδίκευση
:
Επεξεργασία τροφίμων
Κηπουρική
Εκπαίδευση
Προπτυχιακές Σπουδές
1983
Πτυχίο
Γεωπονική
Α.Π.Θ.
Ελλάδα
Μεταπτυχιακές Σπουδές
1986
MSc
Horticulture
Oregon State University
ΗΠΑ
Διδακτορικό Δίπλωμα
1988
PhD
Horticulture
Oregon State University
ΗΠΑ
Διδακτικό Έργο
Μαθήματα Χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2024–25
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
508Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΙΠΑΡΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
540Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ
766Ε
ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑ
Ν321Ε
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ
Ν700Υ
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Μαθήματα Εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2024–25
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
508Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΙΠΑΡΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
540Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ
766Ε
ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑ
Ν320Ε
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΙΠΑΡΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ
Ν326Ε
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Ν530Ε
ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΑ
Αειφορικά Γεωργικά Συστήματα και Κλιματική Αλλαγή
ΝAKA814E
Ειδικά Θέματα Μετασυλλεκτικής Φυσιολογίας και Διαχείρισης Νωπών Οπωροκηπευτικών
Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή
ΕΤΔ104
Ειδικά Θέματα στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή
ΕΤΔ105
Σεμινάρια στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή
ΕΤΔ106
Ερευνητική Προσέγγιση του Θέματος της Μεταπτυχιακής Εργασίας
Επίβλεψη Εργασιών
Εργασίες Φοιτητών εντός ΑΠΘ
Σε εξέλιξη
Μεταπτυχιακό
Υδατική εκχύλιση θειογλυκοζιτών και φαινολικών από σπόρο λάχανου
Διδακτορικό
Νέες προσεγγίσεις στην ποιότητα των βρώσιμων ελιών τύπου Ισπανίας και του παρθένου ελαιόλαδου.
2024–2025
Προπτυχιακό
Μεταβολή των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου κατά την αποθήκευση του σε διαφορετικές θερμοκρασίες
Επίδραση των υπερήχων και του χλωριούχου ασβεστίου στις φυσικοχημικές και οργανοληπτικές ιδιότητες των πράσινων ελιών Ισπανικού τύπου ποικιλίας Manzanilla
Μεταπτυχιακό
Επίδραση των υδατικών εκχυλισμάτων σπόρων λάχανου στην αναστολή της ενζυμικής αμαύρωσης των νωπών κύβων μήλου
2023–2024
Μεταπτυχιακό
Ανάλυση εύκολων και δύσκολων στο μαγείρεμα σπόρων φακής "Θεσσαλία", με τη χρήση του FT-IR
Επίδραση της θερμικής επεξεργασίας στα επίπεδα των αντιδιατροφικών παραγόντων Ελληνικών ποικιλιών φακής
Προπτυχιακό
Η παραγωγική διαδικασία της σταφίδας, η περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά και τα οφέλη της στην υγεία.
Αντιοξειδωτική δράση ερυθρών οίνων
Επίδραση της ήπιας θερμικής επεξεργασίας και του χλωριούχου ασβεστίου στα φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ελιών ισπανικού τύπου ποικιλίας Χαλκιδικής.
Εφαρμογή διαυγαστικών ουσίες για την οργανοληπτική βελτίωση του χυμού αρώνιας.
2022–2023
Μεταπτυχιακό
Η επίδραση της β-κυκλοδεξτρίνης και της ζελατίνης στην ποιότητα του χυμού αρώνιας
Evaluation of the effects of genotype, location and cultivation system to lentil seeds characteristics and their cooking quality
Επίδραση της περιοχής και του συστήματος καλλιέργειας στα φυσικοχημικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά φακής ποικιλίας Δήμητρα κατά το μαγείρευμα
Προπτυχιακό
Ποιότητα, αντιοξειδωτική ικανότητα και χρόνος ζωής του ελαιόλαδου.
Εκχύλιση βιοδραστικών συστατικών από φύλλα Ελιάς με χρήση βαθέως εύτηκτων διαλυτών και υπερήχων.
Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης των ερυθρών οίνων.
Παρασκευή αναψυκτικού με βάση την Αρώνια
Συγκριτικά χαρακτηριστικά καρπού αρώνιας και ροδιού.
2021–2022
Προπτυχιακό
ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΩΝ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ.
ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΕΛΑΙΩΝ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ.
Οργανοληπτική αξιολόγηση χυμού αρώνιας, γνώσεις για τα οφέλη υγείας και πρόθεση αγοράς.
2020–2021
Μεταπτυχιακό
Αξιολόγηση εκχυλισμάτων από σπόρους σταυρανθών στην παρεμπόδιση της ενζυμικής αμαύρωσης στο κομμένο μαρούλι.
Προπτυχιακό
Τεχνολογίες επεξεργασίας και χρήσεις του φοινικελαίου στη σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων.
Τεχνολογίες επεξεργασίας και χρήσεις του φοινικελαίου στη σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων.
2019–2020
Μεταπτυχιακό
Εμπλουτισμός μελιού Σαμοθράκης με βιοενεργά συστατικά του φυτού Arbutus andrachne.
Προπτυχιακό
Επίδραση της αναλογίας του άλατος/ελιάς και της ανακίνησης στην παρασκευή ξηραλάτων ελιών.
Η επίδραση την ποικιλίας δαμάσκηνων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μαρμελάδας.
Η επίδραση την ποικιλίας δαμάσκηνων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μαρμελάδας.
ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΖΟΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟΥ.
2018–2019
Προπτυχιακό
Επίδραση του βαθμού διείδυσης του NaOH στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των πράσινων ελιών Ισπανικού τύπου ποικιλίας Χλκιδικής.
Food engineering project I (Universidade Catolica Portuguesa)
Επίδραση της θέρμανσης με μικροκύματα στη χυμοποίηση της αρώνιας.
Επίδραση του βαθμού διείδυσης του NaOH στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των πράσινων ελιών Ισπανικού τύπου ποικιλίας Χαλκιδικής.
2017–2018
Προπτυχιακό
Χρήση ζεόλιθου στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείων (Υ.Α.Ε.)
Αξιοποίηση στερεού υπολείμματος κοσκίνησης υγρών αποβλήτων ελαιουργείων ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αρτοσκευάσματος τύπου κέικ
Χρήση ζεόλιθου στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείων (Υ.Α.Ε.)
Διδακτορικό
Βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου και παραγωγή νέων προϊόντων με τον εμπλουτισμό του με δευτερογενείς μεταβολίτες φυτικής προέλευσης.
2016–2017
Προπτυχιακό
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Μεταπτυχιακό
Συγκριτική μελέτη των μεθόδων μεταποίησης του κριτάμου (Crithmum maritimum) σε 'τουρσ'ι'.
Βελτιστοποίηση εκχύλισης φαινολικών συστατικών από φύλλα ελιάς.
2015–2016
Προπτυχιακό
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
2014–2015
Προπτυχιακό
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
2013–2014
Προπτυχιακό
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Μεταπτυχιακό
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΖΥΜΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΟΥ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΟΣΚΙΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΛΕΙΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΤΑΣ ΕΛΙΑΣ
2012–2013
Προπτυχιακό
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
2011–2012
Προπτυχιακό
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Πτυχιακή διατριβή
Διπλωματική εργασία
Μεταπτυχιακό
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΧΛΑΔΙΩΝ ΣΕ ΝΕΡΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΠΟΡΩΝ ΣΙΝΑΠΙΟΥ (SINAPIS ARVENSIS)
2010–2011
Μεταπτυχιακό
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ NaOH ΣΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.
2008–2009
Προπτυχιακό
Διπλωματική εργασία
2007–2008
Μεταπτυχιακό
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΛΙΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΚΟΝΣΕΡΒΟΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΖΥΜΩΣΗ.
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΟΥ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΛΟΥΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.
2006–2007
Προπτυχιακό
Διπλωματική εργασία
2005–2006
Μεταπτυχιακό
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΑΣΣΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΛΟΥΚΑΝΙΚΩΝ
Προπτυχιακό
Διπλωματική εργασία
2004–2005
Προπτυχιακό
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Άγνωστη
Μεταπτυχιακό
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.
Συγκέντρωση αντιοξειδωτικών σε καρπούς διαφορετικών ποικιλιών βερικοκιάς
ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΚΧΥΛΙΣΗ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ.
Διοικητικό Έργο
Τμήματος
#
Από
Έως
Θέση Όργανο / Επιτροπή
2
2011
2014
Head, EME
1
2010
2014
Head, OMEA
Ερευνητικά Έργα
Συντονισμός
2022–2025
Πιλοτική εφαρμογή του προτύπου “ANTIOXCERT” σε κύρια αγροδιατροφικά προϊόντα
2021–2027
Ανάπτυξη χυμού, ροφημάτων τύπου smoothies και αεριούχου αναψυκτικού τύπου cola με βάση το καρπό της αρώνιας
2020–2021
Ανάπτυξη χυμού, ροφημάτων τύπου smoothies και αεριούχου αναψυκτικού τύπου cola με βάση τον καρπό της αρώνιας
2013–2015
Βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου με εμπλουτισμό του με εκχύλισμα φαινολών από φύλλα ελιάς
Συμμετοχή
2020–2023
Παραγωγή "πράσινων" καυσίμων μεταφοράς από μικροφύκη καλλιεργημένα σε ύδατα αποστράγγισης θερμοκηπίων
2019–2025
ΠΜΣ Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών
2019–2021
Σύγκριση της ελαφρόπετρας του πετροβάμβακα του περλίτη και του κοκοφοίνικα ως υποστρωμάτων υδροπονικής καλλιέργειας τομάτας στο θερμοκήπιο και της δυνατότητας επαναχρησιμοποίησης τους
2018–2022
Αξιολόγηση και βελτίωση γηγενών πληθυσμών και ποικιλιών φακής για ιδιαίτερα αγροκομικά, φυσιολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά
2018–2020
Σεμινάρια σύγχρονης οινοτεχνίας, θεωρητικής και πρακτικής αποσταγματοποιίας & παραδοσιακών αποσταγμάτων και κατάρτισης στη γευσιγνωσία (ενότητες Α & Β)
2018–2025
Αμοιβές μελών ΔΕΠ (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ)
2016–2017
Σεμινάρια σύγχρονης οινοτεχνίας, θεωρητικής και πρακτικής αποσταγματοποιίας και παραδοσιακών αποσταγμάτων και κατάρτισης στη γευσιγνωσία (Α & Β)
2011–2015
Η χρήση του όζοντος ως μέσο μετασυλλεκτικής διαχείρισης οπωροκηπευτικών προϊόντων
2007–2025
Αμοιβές μελών ΔΕΠ (ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ/ (ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ/ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ/ ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ/ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)
2006–2006
Ποιότητα καρπών βιομηχανικής τομάτας σε σχέση με το είδος της λίπανσης
2004–2009
Ανάπτυξη νέων, έτοιμων προς χρήση νωπών προϊόντων σπαραγγιού και πράσου
1999–2001
Συγχώνευση του μικροεμβολιασμού με το μικροπολλαπλασιασμό του αγγουριού καθώς και τη γενετική τροποποίηση σε λαχανοκομικά είδη (αγγούρι, κ.α.)
1999–2002
Έλεγχος της μύγας της Μεσογείου και βελτίωση της ποιότητας των εσπεριδοειδών με μετασυλλεκτικές επεμβάσεις υψηλών θερμοκρασιών
Δημοσιεύσεις
(2023)
Άρθρο σε Περιοδικό
Svarna Maria
,
Mavromatis Athanasios
,
Vlachostergios Dimitrios
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2023)
.
Modeling the Effects of Seed Maturity on Cooking Time of ‘Dimitra’ Lentils
.
Foods
.
τόμ.12 αρ.1 σ.42
(2022)
Άρθρο σε Περιοδικό
Gerasopoulos Dimitrios
,
Bailey Jennifer
,
Athanasopoulou Eleni
,
Speyer Orestis
,
Kocman David
,
Raudner Astrid
,
Tsouni Alexia
,
Kontoes Haris
,
Johansson Christer
,
Georgiadis Charalampos
,
Matthias Volker
,
Kussul Nataliia
,
Aquilino Mariella
,
Paasonen Pauli
.
(2022)
.
Earth observation: An integral part of a smart and sustainable city
.
Environmental Science & Policy
.
τόμ.132 αρ.C σ.296-307
(2021)
Άρθρο σε Περιοδικό
Emmanouilidou Maria G.
,
Koukourikou-Petridou Magdalini
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kyriacou Marios C.
.
(2021)
.
Oxidative stability, fatty-acid and phenolic composition of Cypriot monovarietal virgin olive oils with progressive fruit maturity
.
Journal of Food Composition and Analysis
.
τόμ.104 αρ.C σ.104191
Mitsanis Christos
,
Aktsoglou Danai Christina
,
Koukounaras Athanasios
,
Tsouvaltzis Pavlos
,
Koufakis Theologos
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
.
(2021)
.
Functional, Flavor and Visual Traits of Hydroponically Produced Tomato Fruit in Relation to Substrate, Plant Training System and Harvesting Time
.
Horticulturae
.
τόμ.7 αρ.9 σ.311
Roumeliotis Constantinos
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2021)
.
Comparative Nutritional and Antioxidant Compounds of Organic and Conventional Vegetables during the Main Market Availability Period
.
Nitrogen
.
τόμ.2 αρ.1 σ.18-29
(2015)
Άρθρο σε Περιοδικό
Soteriou G.A.
,
Kyriacou M.C.
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2015)
.
Rootstock-mediated effects on watermelon ripening behavior and fruit physicochemical and phytochemical composition
.
Acta Horticulturae
.
τόμ.1079 σ.707-714
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Kiritsakis A.
,
Iorio E.
,
Kiritsakis K.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Sakellaropoulos N.
,
Anousakis Ch.
.
(2015)
.
Olive oil, olives and olive leaves may protect our body from oxidative stress and different diseases
.
12th Anti ageing conference
.
London, UK
Kyritsakis K.
,
Rodriguez-Perez C.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Segura-Carretero A.
.
(2015)
.
An attempt to study and eliminate the degradation of phenolic content by water used during olive oil extraction, replacing it with olive oil mill waste water and/or olive leaf water extract
.
5th Euro-Global Summit and Expo on Food & Beverages
.
Alicante - Spain
(2014)
Άρθρο σε Περιοδικό
Soteriou G.A.
,
Kyriacou M.C.
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2014)
.
Evolution of watermelon fruit physicochemical and phytochemical composition during ripening as affected by grafting
.
Food Chemistry
.
τόμ. 165 [2014[ σ. 282–289
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Kyritsakis K.
,
Magiatis P.
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2014)
.
Replacement of water in three-phase decanter system by olive mill waste water enhanced the quality of olive oil
.
Innovative Olive Production Systems Adapted for Mechanical Harvesting : Holistic Approaches’ for Sustainable Management
.
Thessaloniki - Greece
Kyritsakis K.
,
Papadelis O.
,
Kapagiannidou K.
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2014)
.
The Effects of homogenization of olive oil with olive leaves and water on the enrichment of olive oil with phenolic substances and colour change
.
OLIVEBIOECQ 2014
.
Amman - Jordan
Kyritsakis K.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kyritsakis A.
.
(2014)
.
Olive oil Quality and health
.
OLIVEBIOECQ 2014
.
Amman - Jordan
Kyritsakis K.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kyritsakis A.
,
Iorio E.
,
Cantarelli M.
.
(2014)
.
Potential usefulness of a colorimetric test to measure olive oil peroxidation
.
OLIVEBIOECQ 2014
.
Amman - Jordan
Kyritsakis K.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kyritsakis A.
,
Shahidi F.
.
(2014)
.
Olive oil and leaves:Main component of the Mediterranean diet and as functional food ingredient
.
Functional Foods, Neutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements
.
Instabul - Turkey
(2013)
Άρθρο σε Περιοδικό
Kosmidou E.
,
Kefalas P.
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2013)
.
NaOH treatment reduces capsaicin content and pungency of ‘Makedoniko’ pepper (Capsicum annuum L.)
.
Ιnternational Journal of Food Science and Technology
.
τόμ. 48 αρ.10 σ. 2207–2213
Koutsoflini A.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Vasilakakis Miltiadis
.
(2013)
.
The effects of fruit maturation, delayed storage and ethylene treatment on the incidence of low temperature breakdown of ‘Hayward’ kiwifruit
.
Journal of the Science of Food and Agriculture
.
τόμ.93 αρ.2 σ.410-414
Tsouvaltzis Pavlos
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2013)
.
Effect of heat treatment on internal atmosphere and leaf extension of minimally processed leek stalks
.
International Journal of Food Science and Technology
.
τόμ.48 αρ. 10 σ.2105–2110
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Νάνης Η.
,
Χασεκίογλου Α.
,
Γούλα Αθανασία
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
,
Λαζαρίδης Χ.
.
(2013)
.
Απορρύπανση αποβλήτων ελαιουργίας με ανάκτηση παραπροϊόντων και βιολειτουργικών συστατικών
.
Καινοτόμες Μέθοδοι για Ολοκληρωμένη Αξιοποίηση Αποβλήτων από την Επεξεργασία Αγροτικών Προϊόντων – Διημερίδα ΕΚΕΤΑ
(2012)
Άρθρο σε Περιοδικό
Fragkostefanakis S.
,
Kalaitzis P.
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2012)
.
Pyridine 2,4-Dicarboxylate Downregulates Ethylene Production in Response to Mechanical Wounding in Excised Mature Green Tomato Pericarp Discs
.
Journal Plant Growth Regulation
.
τόμ. 32 σ.140-147
Madentzidou E.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
,
Bloukas Ioannis
.
(2012)
.
Salt-stressed fresh cut leak accelerates CO2 and C2H4 production and enhances the development of quality characteristics of traditional Greek sausages during storage
.
Meat Science
.
τόμ.92 αρ.4 σ.789–794
Madentzidou E.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
,
Bloukas Ioannis
.
(2012)
.
Salt-stressed fresh cut leek accelerates CO 2 and C 2H 4 production and enhances the development of quality characteristics of traditional Greek sausages during storage
.
Meat Science
.
τόμ.92 αρ.4 σ.789-794
Papatsaroucha E.
,
Pavlidou S.
,
Chatzikamari Magdalini
,
Lazaridou Athina
,
Torriani S.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
.
(2012)
.
Preservation of pears in water in the presence of Sinapis arvensis seeds: A Greek tradition
.
International Journal Food Microbiology
.
τόμ.159 αρ.3 σ.254-262
(2011)
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Σιώμος Αναστάσιος
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
,
Κουκουνάρας Αθανάσιος
,
Σταύρου X.
.
(2011)
.
Απόδοση και ποιότητα καρπών βιομηχανικής τομάτας σε σχέση με το είδος της λίπανσης
.
25ο Επιστημονικό Συνέδριο ΕΕΕΟ
.
25ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ)
.
Λεμεσός, Κύπρος
.
τόμ.13 αρ.B σ.807-810
Τσιβελίκας Α.
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
,
Τράκα-Μαυρωνά Α.
,
Κούτσικα - Σωτηρίου Μεταξία
.
(2011)
.
Βιοενεργά συστατικά ανασυνδυασμένων σειρών και εγχώριων ποικιλιών τομάτας.
.
25ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών
.
25ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών
.
Λεμεσός, Κύπρος
.
σ.275
Φραγκοστεφανάκης Σ.
,
Σιώμος Αναστάσιος
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
,
Καλαϊτζής Π.
.
(2011)
.
Μελέτη του ρόλου των υδροξυλασών 4 της προλίνης στις αναπτυξιακές διαδικασίες των φυτών και καρπών τομάτας
.
Πρακτικά Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών
.
25ο Επιστημονικό Συνέδριο EEEO
.
Λεμεσός, Κύπρος
.
τόμ.13 αρ.B σ.863-866
(2010)
Άρθρο σε Περιοδικό
Fragkostefanakis S.
,
Kalaitzis P.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
.
(2010)
.
Effects of NaCl on fermentative metabolism of mature green tomatoes cv. Ailsa Craig in brine
.
Food Technology and Biotechnology
.
τόμ.48 αρ.2 σ.182-188
Nenadis Nikolaos
,
Moutafidou A.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Tsimidou Maria
.
(2010)
.
Quality characteristics of olive leaf-olive oil preparations
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
τόμ.112 αρ.12 σ.1337-1344
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Tsouvaltzis Pavlos
,
Koukounaras Athanasios
.
(2010)
.
Effects of heat treatment on atmospheric composition and color of peeled white asparagus in modified atmosphere packaging
.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
.
τόμ.11 αρ.1 σ.118-122
Tsouvaltzis Pavlos
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Bozabalidis Artemios
.
(2010)
.
Extension, anatomy and metabolic activity of leaves in minimally processed leek stalks
.
Postharvest Biology and Technology
.
τόμ.57 αρ.3 σ.149-154
(2009)
Άρθρο σε Περιοδικό
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
,
Koukounaras Athanasios
,
Tsouvaltzis Pavlos
.
(2009)
.
Effect of peeling and segmentation on quality of heat-treated white asparagus during storage
.
Journal of Food, Agriculture and Environment
.
τόμ.7 αρ.3-4 σ.66-71
Kyriacou M. C.
,
Siomos Anastasios
,
Ioannides I. M.
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2009)
.
Cold storage, reconditioning potential and chip processing quality of spring potato (Solanum tuberosum L. cv. Hermes) tubers in response to differential nitrogen fertilisation
.
Journal of the Science of Food and Agriculture
.
τόμ.89 αρ.11 σ.1955-1962
Kyriacou M. C.
,
Siomos Anastasios
,
Ioannides I. M.
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2009)
.
The chip-processing potential of four potato (Solanum tuberosum L.) cultivars in response to long-term cold storage and reconditioning
.
Journal of the Science of Food and Agriculture
.
τόμ.89 αρ.5 σ.758-764
Kyriacou M. C.
,
Ioannides I. M.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
.
(2009)
.
Storage profiles and processing potential of four potato (Solanum tuberosum L.) cultivars under three storage temperature regimes
.
Journal of Food, Agriculture and Environment
.
τόμ.7 αρ.1 σ.31-37
Papoulias E.
,
Siomos Anastasios
,
Koukounaras Athanasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kazakis E.
.
(2009)
.
Effects of genetic, pre- and post-harvest factors on phenolic content and antioxidant capacity of white asparagus spears
.
International Journal of Molecular Sciences
.
τόμ.10 αρ.12 σ.5370-5380
(2008)
Άρθρο σε Περιοδικό
Benakmoum A.
,
Abbeddou S.
,
Ammouche A.
,
Kefalas P.
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2008)
.
Valorization of low quality edible oil with industrial tomato peel waste
.
Food Chemistry
.
τόμ.110 σ.684-690
Kyriacou M. C.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
,
Ioannides I. M.
.
(2008)
.
Impact of hot water treatment on sprouting, membrane permeability, sugar content and chip colour of reconditioned potato tubers following long-term cold storage
.
Journal of Science Food Agriculture
.
τόμ.88 σ.2682-2687
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Tsouvaltzis Pavlos
,
Koukounaras Athanasios
.
(2008)
.
Peeling Effect on respiration, ethylene production and quality of fresh white asparagus spears
.
Postharvest Biology and Technology
.
τόμ.50 no 2-3 σ.224-227
Tsouvaltzis Pavlos
,
Brecht J. K.
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2008)
.
Responses of minimally processed leeks to reduced O2 and elevated CO2 applied before processing and during storage
.
Postharvest Biology and Technology
.
τόμ.49 αρ.2 σ.287-293
(2007)
Άρθρο σε Περιοδικό
Papastamatiou F.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
,
Bloukas Ioannis
.
(2007)
.
Effect of degree of cutting of leek on physicochemical characteristics Greek traditional sausages
.
Meat Science
.
τόμ.75 σ.648-654
Pasentsis K.
,
Falara V.
,
Pateraki I.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kanellis Angelos
.
(2007)
.
Identification and expression profiling of low oxygen regulated genes from Citrus flavedo tissues using RT-PCR differential display
.
Journal of Experimental Botany
.
τόμ.58 αρ.8 σ.2203-2216
Tsouvaltzis Pavlos
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
.
(2007)
.
Effects of base removal and heat treatment on visual and nutritional quality of minimally processed leeks
.
Postharvest Biology and Technology
.
τόμ.43 αρ.1 σ.158-164
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Tsouvaltzis Pavlos
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2007)
.
Quality of minimally processed leeks as related to base removal and stalk part
.
Edible Alliaceae
.
V International Symposium on Edible Alliaceae
.
Dronten, Netherlands
Tsouvaltzis Pavlos
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
.
(2007)
.
Effects of hot water treatment and degree of processing on visual and nutritional quality of MAP stored minimally processed leeks
.
Edible Alliaceae
.
V International Symposium on Edible Alliaceae
.
Dronten, Netherlands
Γερασόπουλος Δημήτριος
,
Σιώμος Αναστάσιος
,
Τσουβαλτζής Παύλος
,
Κουκουνάρας Αθανάσιος
.
(2007)
.
Η επίδραση του ξεφλουδίσματος και της ήπιας θερμικής μεταχείρισης στην ποιότητα των αποθηκευμένων βλαστών και τεμαχίων βλαστών σπαραγγιού.
.
Πρακτικά 23ου Συνεδρίου Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών
.
23ο Επιστημονικό Συνέδριο EEEO
.
Χανιά, Ελλάδα
Μελλίδου Ι.
,
Σιώμος Αναστάσιος
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
.
(2007)
.
Τα αντιοξειδωτικά σε μικρόκαρπες τομάτες σε σχέση με την ποικιλία και το στάδιο ωρίμανσης.
.
Πρακτικά 22ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ε.Ε.Ε.Ο.
.
22ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ε.Ε.Ε.Ο.
.
Πάτρα, Ελλάδα
.
τόμ.12 αρ.Α σ.461-464
Μελλίδου Ι.
,
Σιώμος Αναστάσιος
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
.
(2007)
.
Αντιοξειδωτικά σε μικρόκαρπες τομάτες σε σχέση με την ποικιλία και το στάδιο ωρίμανσης.
.
Πρακτικά 23ου Συνεδρίου Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών
.
23ο Επιστημονικό Συνέδριο ΕΕΕΟ
.
Χανιά, Ελλάδα
.
σ.460-464
Τσουβαλτζής Παύλος
,
Σιώμος Αναστάσιος
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
.
(2007)
.
Επίδραση των συνθηκών διατήρησης στην ποιότητα του ελάχιστα επεξεργασμένου πράσου
.
Πρακτικά 22ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Ε.Ε.Ε.Ο.
.
22ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ε.Ε.Ε.Ο.
.
Πάτρα, Ελλάδα
.
τόμ.12 αρ.Α σ.443-446
Τσουβαλτζής Παύλος
,
Σιώμος Αναστάσιος
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
.
(2007)
.
Η θερμική μεταχείριση τροποποιεί την εσωτερική συγκέντρωση του CO2 και O2 και αναστέλλει την επιμήκυνση των εσωτερικών φύλλων στο νωπό τεμαχισμένο πράσο
.
Πρακτικά Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών
.
23ο Επιστημονικό Συνέδριο EEEO
.
Χανιά, Ελλάδα
(2006)
Άρθρο σε Περιοδικό
Loulakakis C. A.
,
Hassan M.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kanellis Angelos
.
(2006)
.
Effects of low oxygen on in vitro translation products of poly(A) + RNA, cellulase and alcohol dehydrogenase expression in preclimacteric and ripening-initiated avocado fruit
.
Postharvest Biology and Technology
.
τόμ.39 αρ.1 σ.29-37
Loulakakis C. Α.
,
Hassan M.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kanellis Angelos
.
(2006)
.
Effects of low oxygen on in vitro translation products of poly A + RNA cellulase and alcohol dehydrogenase expression in preclimacteric and ripening initiated avocado fruit
.
Postharvest Biology Technology
.
τόμ.39 αρ.1 σ.29-37
Tsouvaltzis Pavlos
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2006)
.
Effect of hot water treatment on leaf extension growth, fresh weight loss and color of stored minimally processed leeks
.
Postharvest Biology and Technology
.
τόμ.39 αρ.1 σ.55-60
Tsouvaltzis Pavlos
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
.
(2006)
.
Effect of storage temperature and size of stalks on quality of minimally processed leeks
.
Journal of the science of food and agriculture
.
τόμ.86 αρ.3 σ.372-379
(2005)
Άρθρο σε Περιοδικό
Gerasopoulos Dimitrios
,
Drogoudi D. P.
.
(2005)
.
Summer-pruning and preharvest calcium chloride sprays affect storability and low temperature breakdown incidence in kiwifruit
.
Postharvest Biology and Technology
.
τόμ.36 σ.303-308
Gerasopoulos Dimitrios
,
Chlioumis G.
,
Sfakiotakis Evangelos
.
(2005)
.
Non-freezing temperatures below zero induce low temperature breakdown of kiwifruit at harvest
.
Journal of the Science of Food and Agriculture
.
τόμ.86 αρ.6 σ.886-890
Sfakiotakis Evangelos
,
Chlioumis G.
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2005)
.
Preharvest chilling reduces low temperature breakdown incidence of kiwifruit
.
Postharvest Biology and Technology
.
τόμ.38 σ.169-174
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Tsouvaltzis Pavlos
.
(2005)
.
Prestorage hot water treatment prevents postharvest anthocyanin synthesis and retains overall quality of white asparagus spears
.
Postharvest Biology and Technology
.
τόμ.38 αρ.2 σ.160-168
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Tsouvaltzis Pavlos
.
(2005)
.
Prestorage hot water treatments inhibit postharvest anthocyanin synthesis and retain overall quality of white asparagus spears
.
Postharvest Biology and Technology
.
τόμ.38 αρ.2 σ.160-168
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Siomos Anastasios
,
Tsouvaltzis Pavlos
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
(2005)
.
Fruit composition and ripening behaviour of Santorini tomatoes
.
Proceedings Cherry tomato, 1st International Conference
.
1st International Conference, Tomato Cherry
.
(ed.) E. T. Mavrona
.
Santorini Island, Greece
.
σ.93-98
(2004)
Άρθρο σε Περιοδικό
Pateraki I.
,
Sanmartin M.
,
Kalamaki M. S.
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kanellis Angelos
.
(2004)
.
Molecular characterization and expression studies during melon fruit development and ripening of L-galactono-14 lactone dehydrogenase
.
Journal of experimental botany
.
τόμ.55 αρ.403 σ.1623-1933
Άρθρο σε Περιοδικό
Kyriacou M.C.
,
Soteriou G.A.
,
Rouphael Y.
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
Configuration of watermelon fruit quality in response to rootstock-mediated harvest maturity and postharvest storage
.
Journal of the Science of Food and Agriculture
.
τόμ. 96 σ. 2400-2409
Ενημερώθηκε: 2025-06-28