Τίτλος | Ερευνητικές Μέθοδοι στην Επιστήμη Τροφίμων / Research Methodologies in Food Science |
Κωδικός | Μ3Υ33 |
Σχολή | Θετικών Επιστημών |
Τμήμα | Χημείας |
Κύκλος / Επίπεδο | 2ος / Μεταπτυχιακό, 3ος / Διδακτορικό |
Περίοδος Διδασκαλίας | Χειμερινή |
Κοινό | Ναι |
Κατάσταση | Ενεργό |
Course ID | 600016958 |
Πρόγραμμα Σπουδών: ΠΜΣ "ΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Εγγεγραμμένοι φοιτητές: 5
Κατεύθυνση | Τύπος Παρακολούθησης | Εξάμηνο | Έτος | ECTS |
---|---|---|---|---|
"Χημεία, Τεχνολογία και Έλεγχος Τροφίμων και Ζωοτροφών" | Υποχρεωτικό | 1 | 1 | 10 |
Τίτλος | Ερευνητικές Μέθοδοι στην Επιστήμη Τροφίμων |
Ακαδημαϊκό Έτος | 2020 – 2021 |
Περίοδος Τάξης | Χειμερινή |
Διδάσκοντες μέλη ΔΕΠ | |
Ώρες Εβδομαδιαία | 6 |
Class ID | 600180722
|
Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
- e-Οδηγός Σπουδών https://qa.auth.gr/el/class/1/600180722
Περιεχόμενο Μαθήματος
Κριτήρια εκτίμησης υδρολυτικών και οξειδωτικών μεταβολών και μέθοδοι προσδιορισμού τους. Μέθοδοι εκτίμησης αντιοξειδωτικής δράσης. Αξιολόγηση του αρώματος των τροφίμων με εφαρμογή τεχνικών προχωρημένης ενόργανης χημικής ανάλυσης. Εκτίμηση της υφής των τροφίμων. Ομικές προσεγγίσεις στον έλεγχο ποιότητας και γνησιότητας των τροφίμων. Μέθοδοι για την εκτίμηση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων συστημάτων διασποράς. Πειραματικός σχεδιασμός. Μέθοδοι παρακολούθησης πορείας βιοδεργασιών. Μέθοδοι εκτίμησης βιοδιαθεσιμότητας συστατικών τροφίμων. Ειδικές συσκευές αξιολόγησης των ρεολογικών ιδιοτήτων των τροφίμων. Εργαστηριακή εκπαίδευση. Σεμινάρια από ειδικούς επιστήμονες
Τύποι Εκπαιδευτικού Υλικού
- Σημειώσεις
- Διαφάνειες
- Διαδραστικές ασκήσεις
- Βιβλίο
Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών
Χρήση Τ.Π.Ε.
- Χρήση Τ.Π.Ε. στη Διδασκαλία
- Χρήση Τ.Π.Ε. στην Εργαστηριακή Εκπαίδευση
- Χρήση Τ.Π.Ε. στην Επικοινωνία με τους φοιτητές
- Χρήση Τ.Π.Ε. στην Αξιολόγηση των Φοιτητών
Τελευταία Επικαιροποίηση
06-03-2021