1. Παρταλίδου, Μ. (2017). Τουρισμός και “αγροτικό ιδεώδες”: μύθος ή πραγματικότητα; Πρότυπα ποιότητας και αξίες γύρω από τον αγροτικό τουρισμό. Στο Τσάρτας, Π. Και Λύτρας, Π. (επιμ.) Τουρισμός, Τουριστική Ανάπτυξη. Συμβολές Ελλήνων Επιστημόνων. Σειρά: Βιβλιοθήκη Τουριστικών Επιστημών. Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ, Αθήνα. σελ. 423-429.
2. Παρταλίδου, Μ. (2005). Η προτυποποίηση ως παράγοντας ανάπτυξης και προώθησης του Αγροτικού Τουρισμού. Διδακτορική Διατριβή,
Α.Π.Θ., Τμήμα Γεωπονίας, Τομέας Αγροτικής Οικονομίας, Θεσσαλονίκη. https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/15149
3. Partalidou M. & Koutsou S. (2012). Locally and Socially Embedded Tourism Clusters in Rural Greece. TOURISMOS, An International multidisciplinary Journal of Tourism, 7:1, 99-116.
4. Koutsou S., Notta O., Samathrakis V. & Partalidou M. (2009). Women’s Entrepreneurship and Rural Tourism in Greece: Private Enterprises and Cooperatives. South European Society and Politics, 14: 2, 191-209.
5. Partalidou M. & Iakovidou O. (2008). Crafting a Policy Framework of Indicators and Quality Standards for Rural Tourism Management. International Journal of Tourism Policy, 1:4, 353-367. [
6. Iakovidou O., Koutsouris A. & Partalidou M. (2002). The development of Rural Tourism in Greece, through the initiative LEADER II: The case of Northern and Central Chalkidiki. NEW MEDIT:Mediterranean Journal of Economics, Agriculture and Environment, I:4, 32- 38.
7.Παρταλίδου Μ. & Ιακωβίδου Ό. (2002). Η ποιότητα ως προϋπόθεση ανάπτυξης του Αγροτικού Τουρισμού. Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών, 108-109, Β’-Γ’, 325-345.
8. Partalidou M. & Iakovidou O., (2008). Safeguarding Rural Tourism Experience. Do different quality norms exist? In Proceedings of the 4th International Conference on Monitoring and Management of Visitor Flows in Recreational and Protected Areas, eds. A. Raschi and S. Trampetti, Pisa, Italy ISBN9788879704083 (pp.193-197).
9. Παρταλίδου, Μ. και Ιακωβίδου, Ο. (2007). Αγροτουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα. Νέες τάσεις πέρα από τις ακτές και τον μαζικό τουρισμό στo Επιμ. Ιακωβίδου Ο., Μεσογειακός Τουρισμός πέρα από τις ακτές: νέες τάσεις στον τουρισμό και κοινωνική οργάνωση του χώρου, Θεσσαλονίκη, Εκδόσεις ΖΗΤΗ, ISBN 978-960-456-053-0 (σελ.343-367).
10. Παρταλίδου, Μ. και Κουτσού, Σ. (2006). Συμπληρωματικές Δραστηριότητες στην ύπαιθρο. Η ανάπτυξη του αγροτικού τουρισμού στο Επιμ.: Καρυπίδης Φ., Αγγελόπουλος, Σ. και Νόττα, Ο. Το μέλλον των αγροτικών περιοχών: πορεία προς την ανάπτυξη, Εταιρία Αγροτικής Οικονομίας, Θεσσαλονίκη, Εκδόσεις ΖΗΤΗ (σελ.67-77).
11. Ιακωβίδου, Ο. και Παρταλίδου, Μ. (2001). Αγροτικός Τουρισμός και Βιολογικά Προϊόντα στο Επιμ.: Μπατζιάλη Δ., Πολυχρονίδη Μ. και Γαλανοπούλου Σ. Βιολογική Γεωργία- Φυτική και Ζωική Παραγωγή, Βόλος, Ινστιτούτο Γεωργοοικονομικών και Κοινωνιολογικών Ερευνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δίκτυο Βιολογικής Γεωργίας (σελ.154-159).