AQUACULTURE

Course Information
TitleΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ / AQUACULTURE
CodeΖΟ.ENB.7.10
FacultySciences
SchoolBiology
Cycle / Level1st / Undergraduate
Teaching PeriodWinter
CoordinatorEleni Voultsiadou
CommonNo
StatusActive
Course ID40001683

Programme of Study: PPS Tmīma Viologías (2017-sīmera)

Registered students: 44
OrientationAttendance TypeSemesterYearECTS
KORMOSElective Courses746

Class Information
Academic Year2020 – 2021
Class PeriodWinter
Faculty Instructors
Instructors from Other Categories
Weekly Hours5
Class ID
600167916
Course Type 2016-2020
  • Scientific Area
  • Skills Development
Course Type 2011-2015
Specific Foundation / Core
Mode of Delivery
  • Face to face
Digital Course Content
Erasmus
The course is also offered to exchange programme students.
Language of Instruction
  • Greek (Instruction, Examination)
  • English (Examination)
Learning Outcomes
Students are expected to: (i) acquire basic knowledge on troubleshooting cultivation problems of various aquatic organisms; (ii) become aware of the need to develop aquaculture in relation to fisheries issues and the impact of sea farming on the environment; iii) become able to choose appropriate species to be grown successfully in diverse available environments, depending on the prevailing conditions.
General Competences
  • Apply knowledge in practice
  • Work autonomously
  • Work in teams
  • Respect natural environment
  • Advance free, creative and causative thinking
Course Content (Syllabus)
Introduction to Αquaculture: general issues, types and systems of aquaculture, required physical conditions, environmental effects and protection measures, water quality. Culture of algae, Atremia, sponges, mollusks, crustaceans, and fishes. Principles of genetic improvement. Reproductive and feeding physiology of cultured fishes.
Educational Material Types
  • Notes
  • Slide presentations
  • Book
Use of Information and Communication Technologies
Use of ICT
  • Use of ICT in Course Teaching
  • Use of ICT in Laboratory Teaching
  • Use of ICT in Communication with Students
  • Use of ICT in Student Assessment
Course Organization
ActivitiesWorkloadECTSIndividualTeamworkErasmus
Lectures301.2
Laboratory Work60.2
Fieldwork160.6
Reading Assigment652.6
Tutorial150.6
Written assigments150.6
Exams30.1
Total1506
Student Assessment
Description
Written exams assessing knowledge and critical thinking, evaluation of reports, general assessment of the students’ knowledge and interest during the teaching activities.
Student Assessment methods
  • Written Exam with Multiple Choice Questions (Summative)
  • Written Exam with Short Answer Questions (Summative)
  • Written Exam with Extended Answer Questions (Summative)
Bibliography
Course Bibliography (Eudoxus)
Βουλτσιάδου Ε., Αμπατζόπουλος Θ., Αντωνοπούλου Ε., Γκάνιας Κ., Γκέλης Σ., Στάικου Α., Τριανταφυλλίδης Α. 2015. Υδατοκαλλιέργειες: οργανισμοί, συστήματα καλλιέργειας, προοπτικές. Έκδοση Κάλλιπος, Ελληνικά ακαδημαϊκά ηλεκτρονικά συγγράμματα.
Additional bibliography for study
β1. Έντυπο υλικό - Κλαουδάτος Σ., Κλαουδάτος Δ. 2012. Καλλιέργειες φυτικών και εκτροφές υδρόβιων ζωικών οργανισμών. Εκδόσεις Προπομπός. - Παπουτσόγλου Σ. Εισαγωγή στις Υδατοκαλλιέργειες. Τόμος Ι. Εκδόσεις Σταμούλη, Αθήνα. - Πάσχος Ι. Ιχθυοκαλλιέργειες Εσωτερικών Υδάτων. Εκδόσεις Σταμούλη,Αθήνα. - Βουλτσιάδου Ε., Λαγουτάρη Ε. 2008. Σπογγοκαλλιέργεια. Βιοτεχνολογία-αειφόρος χρήση του θαλάσσιου πλούτου. Εκδόσεις University Studio, Θεσσαλονίκη. β2. Ηλεκτρονικό υλικό (Blackboard) - Γκάνιας Κ. 2012. Συστήματα παραγωγής και τάσεις στην παγκόσμια και την Ελληνική Υδατοκαλλιέργεια. - Βουλτσιάδου Ε. 2012. Καλλιέργεια Δεκάποδων Καρκινοειδών. - Γκέλης Σ. 2012. Καλλιέργειες φυκών. - Τριανταφυλλίδης Α. 2012. Γενετική και υδατοκαλλιέργειες. - Αντωνοπούλου Ε. 2012. Αναπαραγωγική βιολογία, διατροφή και θρέψη εκτρεφόμενων ψαριών.
Last Update
20-01-2021