Course Content (Syllabus)
Energy and nutrition
Basic metabolism rate
Macronutrients (the role of proteins, carbohydrates and lipids in human nutrition) micronutrients (the role of vitamins and minerals in his diet)
Water and hydro balance factors affected by human nutrition
Nutrition in childhood and adolescence
Nutrition in adult and third age
Obesity (causes, treatment, childhood obesity)
Health program: nutrition and physical activity
Course Bibliography (Eudoxus)
1.Εγχειρίδιο τροφίμων και διατροφής της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρίας προσαρμοσμένο στον ελληνικό τρόπο ζωής, Roberta Larson Duyff, Επιμέλεια για την ελληνική έκδοση Ειρ. Κοΐδου, εκδ. Σοφία, 2014
2.Εισαγωγή στη διατροφή του ανθρώπου, Μ. Gibney, H Vorster, F. Kok. Επιμέλεια Αντ. Ματάλα, Μ. Γιαννακούλια), εκδ. Παρισιάνου, 2007
3. Διατροφή για υγεία άσκηση και αθλητισμό ( Κ.Β.17201) Σφλώμος Κωνσταντίνος, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ Έκδοση: 2017 ΑΘΗΝΑ