Learning Outcomes
1. Become familiar with the micronutrients contained in foods, the constituents that determine the sensory characteristics and the additives permitted for food use
2.they have analysed data from EFSA regarding daily requirements, bioavailability, upper permitted limits for selected vitamins, inorganic compounds and food additives in the course of tutorials
Course Content (Syllabus)
Food micronutrients (minerals, vitamins). Food constituents that determine the sensory characteristics of edible products. Food additives.
Keywords
food, micronutrients, food additives, novel foods, sensory characteristics of foods, texture, color
Course Bibliography (Eudoxus)
Διδακτικές σημειώσεις (Βιταμίνες, Γ, Μπλέκας)
Διδακτικές σημειώσεις (Ανόργανα συστατικά, Μ. Τσιμίδου)
Διδακτικές σημειώσεις (Επιλεγμένα πρόσθετα τροφίμων, Β. Κιοσέγλου)
Διδακτικές σημειώσεις (Χρωστικές Τροφίμων, Μ. Τσιμίδου)
Διδακτικές σημειώσεις (Ευχυμικά Συστατικά, Μ. Τσιμίδου, Γ. Μπλέκας)