Salta al contenuto principale
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Accedi
Tu sei qui
Home
»
e-Curriculum Vitae
Curriculum Vitae
Expand
|
Collapse
Dimitrios Gerasopoulos
Professor, School of Agriculture
Personal Information
2310991643
dgerasop@agro.auth.gr
Scopus ID
6603796542
Γνωστικό Αντικείμενο
:
Μεταποίηση και Μετασυλλεκτική Μεταχείριση Οπωρολαχανικών
Επιστημονική Ειδίκευση
:
Επεξεργασία τροφίμων
Κηπουρική
Education
Προπτυχιακές Σπουδές
1983
Πτυχίο
Γεωπονική
Α.Π.Θ.
Greece
Μεταπτυχιακές Σπουδές
1986
MSc
Horticulture
Oregon State University
U.S.
Διδακτορικό Δίπλωμα
1988
PhD
Horticulture
Oregon State University
U.S.
Course Work
Courses of Winter semester of 2017–18 academic year
TMĪMA GEŌPONIAS
508Υ
TECHNOLOGY OF OILS AND FATS
540Υ
PROCESSING OF FRUITS AND VEGETABLES
766Ε
OLIVE CULTURE
Ν321Ε
FRUIT AND VEGETABLE PROCESSING
Courses of Spring semester of 2017–18 academic year
TMĪMA GEŌPONIAS
508Υ
TECHNOLOGY OF OILS AND FATS
540Υ
PROCESSING OF FRUITS AND VEGETABLES
766Ε
OLIVE CULTURE
Ν320Ε
OILS AND FATS TECHNOLOGY
Ν326Ε
WRITING AND PRESENTATION OF RESEARCH TOPICS
Ν530Ε
OLIVE CULTURE
METAPTYCΗIAKO TMĪMATOS GEŌPONIAS
ΤΧΝ704
New Product and Process Development
ΤΧΝ705
New Vegetable Processing Technologies
ΤΧΝ709
Special topics
ΤΧΝ800
Research approach of thesis project
Theses Supervised
Student Theses within AUTh
In progress
Kyritsakis Konstantinos. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΤΕΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Androudis Efstratios. Εμπλουτισμός ελαιολάδου με φύλλα ελιάς μετά από μεταχείριση με αιθυλένιο.
2017–2018
Traianou Anastasia. Αξιοποίηση στερεού υπολείμματος κοσκίνησης υγρών αποβλήτων ελαιουργείων ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αρτοσκευάσματος τύπου κέικ
Partasidis Antreas. Χρήση ζεόλιθου στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείων (Υ.Α.Ε.)
Almpanis Dimitrios. Χρήση ζεόλιθου στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων ελαιοτριβείων (Υ.Α.Ε.)
2016–2017
Katikaridou Evgenia. Βελτιστοποίηση εκχύλισης φαινολικών συστατικών από φύλλα ελιάς.
Panidou Ifigeneia. Πτυχιακή διατριβή
Kravariti Maria. Πτυχιακή διατριβή
Liakou Aglaia. Συγκριτική μελέτη των μεθόδων μεταποίησης του κριτάμου (Crithmum maritimum) σε 'τουρσ'ι'.
2015–2016
Polyzou Sofia. Πτυχιακή διατριβή
Stergiopoulou Aikaterini. Πτυχιακή διατριβή
Makri Konstantina-Maria. Πτυχιακή διατριβή
2014–2015
Tsaousis Ilias. Πτυχιακή διατριβή
Tsakniari Anastasia-Athanasia. Πτυχιακή διατριβή
Papadimitriou Antonios. Πτυχιακή διατριβή
Miliou Evangelia. Πτυχιακή διατριβή
Parpouna Elena. Πτυχιακή διατριβή
Stylianou Maria. Πτυχιακή διατριβή
2013–2014
Symeonidou Afroditi. Πτυχιακή διατριβή
Karezis Odysseas. Πτυχιακή διατριβή
Nanis Ilias. ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΖΥΜΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΟΥ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΟΣΚΙΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΛΕΙΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΤΑΣ ΕΛΙΑΣ
2012–2013
Kapagiannidou Kleoniki-Ornella. Διπλωματική εργασία
Kourikou Dimitra. Διπλωματική εργασία
Papadelis Pavlos Ioannis. Διπλωματική εργασία
2011–2012
Papatsaroucha Eleni. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΧΛΑΔΙΩΝ ΣΕ ΝΕΡΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΠΟΡΩΝ ΣΙΝΑΠΙΟΥ (SINAPIS ARVENSIS)
Vlachou Christina. Διπλωματική εργασία
Zygouros Panagiotis. Διπλωματική εργασία
Konstantinidis Nikolaos. Διπλωματική εργασία
Stergioudi Roxani-Aikaterini. Πτυχιακή διατριβή
Karamicha Maria. Διπλωματική εργασία
2010–2011
Kosmidou Elissavet. ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ NaOH ΣΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ.
2008–2009
Papadopoulou Aikaterini. Διπλωματική εργασία
2007–2008
Madentzidou Eleftheria. Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΟΥ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΛΟΥΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.
Chranioti Charikleia. ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΛΙΑΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΚΟΝΣΕΡΒΟΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΖΥΜΩΣΗ.
2006–2007
Marinopoulou Anna. Διπλωματική εργασία
2005–2006
Papastamatiou Fani. ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΑΣΣΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΛΟΥΚΑΝΙΚΩΝ
Bersos Zafeirios. Διπλωματική εργασία
2004–2005
Gkimpiriti Athanasia. Διπλωματική εργασία
Miteloudi Triantafyllia. Διπλωματική εργασία
Ifoglou Evdoxia. Διπλωματική εργασία
Unknown
Lalidou Eleni. Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΚΧΥΛΙΣΗΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.
Papapanagiotou Georgia. ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΚΧΥΛΙΣΗ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ.
Administrative Work
Τμήματος
#
Από
Έως
Θέση Όργανο / Επιτροπή
2
2011
2014
Head, EME
1
2010
2014
Head, OMEA
Research Projects
2013–2015
Βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου με εμπλουτισμό του με εκχύλισμα φαινολών από φύλλα ελιάς
Publications
2015
Without Type
Soteriou G.A
,
Kyriacou M.C
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2015)
.
Rootstock-mediated effects on watermelon ripening behavior and fruit physicochemical and phytochemical composition
.
Acta Horticulturae
.
vol.1079 p.707-714
.
Without Type
Kiritsakis A
,
Iorio E
,
Kiritsakis K
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Sakellaropoulos N
,
Anousakis Ch
(2015)
.
Olive oil, olives and olive leaves may protect our body from oxidative stress and different diseases
.
12th Anti ageing conference
.
London, UK
.
Kyritsakis K
,
Rodriguez-Perez C
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Segura-Carretero A
(2015)
.
An attempt to study and eliminate the degradation of phenolic content by water used during olive oil extraction, replacing it with olive oil mill waste water and/or olive leaf water extract
.
5th Euro-Global Summit and Expo on Food & Beverages
.
Alicante - Spain
.
2014
Without Type
Soteriou G.A
,
Kyriacou M.C
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2014)
.
Evolution of watermelon fruit physicochemical and phytochemical composition during ripening as affected by grafting
.
Food Chemistry
.
vol. 165 [2014[ p. 282–289
.
Without Type
Kyritsakis K
,
Magiatis P
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2014)
.
Replacement of water in three-phase decanter system by olive mill waste water enhanced the quality of olive oil
.
Innovative Olive Production Systems Adapted for Mechanical Harvesting : Holistic Approaches’ for Sustainable Management
.
Thessaloniki - Greece
.
Kyritsakis K
,
Papadelis O
,
Kapagiannidou K
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2014)
.
The Effects of homogenization of olive oil with olive leaves and water on the enrichment of olive oil with phenolic substances and colour change
.
OLIVEBIOECQ 2014
.
Amman - Jordan
.
Kyritsakis K
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kyritsakis A
(2014)
.
Olive oil Quality and health
.
OLIVEBIOECQ 2014
.
Amman - Jordan
.
Kyritsakis K
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kyritsakis A
,
Iorio E
,
Cantarelli M
(2014)
.
Potential usefulness of a colorimetric test to measure olive oil peroxidation
.
OLIVEBIOECQ 2014
.
Amman - Jordan
.
Kyritsakis K
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kyritsakis A
,
Shahidi F
(2014)
.
Olive oil and leaves:Main component of the Mediterranean diet and as functional food ingredient
.
Functional Foods, Neutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements
.
Instabul - Turkey
.
2013
Without Type
Kosmidou E
,
Kefalas P
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2013)
.
NaOH treatment reduces capsaicin content and pungency of ‘Makedoniko’ pepper (Capsicum annuum L.)
.
Ιnternational Journal of Food Science and Technology
.
vol. 48 no.10 p. 2207–2213
.
Koutsoflini A
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Vasilakakis Miltiadis
(2013)
.
The effects of fruit maturation, delayed storage and ethylene treatment on the incidence of low temperature breakdown of ‘Hayward’ kiwifruit
.
Journal of the Science of Food and Agriculture
.
vol.93 no.2 p.410-414
.
Tsouvaltzis Pavlos
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2013)
.
Effect of heat treatment on internal atmosphere and leaf extension of minimally processed leek stalks
.
International Journal of Food Science and Technology
.
vol.48 no. 10 p.2105–2110
.
Without Type
Νάνης Η
,
Χασεκίογλου Α
,
Γούλα Αθανασία
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
,
Λαζαρίδης Χ
(2013)
.
Απορρύπανση αποβλήτων ελαιουργίας με ανάκτηση παραπροϊόντων και βιολειτουργικών συστατικών
.
Καινοτόμες Μέθοδοι για Ολοκληρωμένη Αξιοποίηση Αποβλήτων από την Επεξεργασία Αγροτικών Προϊόντων – Διημερίδα ΕΚΕΤΑ
.
2012
Without Type
Fragkostefanakis S
,
Kalaitzis P
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2012)
.
Pyridine 2,4-Dicarboxylate Downregulates Ethylene Production in Response to Mechanical Wounding in Excised Mature Green Tomato Pericarp Discs
.
Journal Plant Growth Regulation
.
vol. 32 p.140-147
.
Madentzidou E
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
,
Bloukas Ioannis
(2012)
.
Salt-stressed fresh cut leak accelerates CO2 and C2H4 production and enhances the development of quality characteristics of traditional Greek sausages during storage
.
Meat Science
.
vol.92 no.4 p.789–794
.
Madentzidou E
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
,
Bloukas Ioannis
(2012)
.
Salt-stressed fresh cut leek accelerates CO 2 and C 2H 4 production and enhances the development of quality characteristics of traditional Greek sausages during storage
.
Meat Science
.
vol.92 no.4 p.789-794
.
Papatsaroucha E
,
Pavlidou S
,
Chatzikamari Magdalini
,
Lazaridou Athina
,
Torriani S
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
(2012)
.
Preservation of pears in water in the presence of Sinapis arvensis seeds: A Greek tradition
.
International Journal Food Microbiology
.
vol.159 no.3 p.254-262
.
2011
Without Type
Σιώμος Αναστάσιος
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
,
Κουκουνάρας Αθανάσιος
,
Σταύρου X
(2011)
.
Απόδοση και ποιότητα καρπών βιομηχανικής τομάτας σε σχέση με το είδος της λίπανσης
.
25ο Επιστημονικό Συνέδριο ΕΕΕΟ
.
25ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ)
.
Λεμεσός, Κύπρος
.
vol.13 no.B p.807-810
.
Τσιβελίκας Α
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
,
Τράκα-Μαυρωνά Α
,
Κούτσικα - Σωτηρίου Μεταξία
(2011)
.
Βιοενεργά συστατικά ανασυνδυασμένων σειρών και εγχώριων ποικιλιών τομάτας
.
25ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών
.
25ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών
.
Λεμεσός, Κύπρος
.
p.275
.
Φραγκοστεφανάκης Σ
,
Σιώμος Αναστάσιος
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
,
Καλαϊτζής Π
(2011)
.
Μελέτη του ρόλου των υδροξυλασών 4 της προλίνης στις αναπτυξιακές διαδικασίες των φυτών και καρπών τομάτας
.
Πρακτικά Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών
.
25ο Επιστημονικό Συνέδριο EEEO
.
Λεμεσός, Κύπρος
.
vol.13 no.B p.863-866
.
2010
Without Type
Fragkostefanakis S
,
Kalaitzis P
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
(2010)
.
Effects of NaCl on fermentative metabolism of mature green tomatoes cv. Ailsa Craig in brine
.
Food Technology and Biotechnology
.
vol.48 no.2 p.182-188
.
Nenadis Nikolaos
,
Moutafidou A
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Tsimidou Maria
(2010)
.
Quality characteristics of olive leaf-olive oil preparations
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
vol.112 no.12 p.1337-1344
.
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Tsouvaltzis Pavlos
,
Koukounaras Athanasios
(2010)
.
Effects of heat treatment on atmospheric composition and color of peeled white asparagus in modified atmosphere packaging
.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
.
vol.11 no.1 p.118-122
.
Tsouvaltzis Pavlos
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Bozabalidis Artemios
(2010)
.
Extension, anatomy and metabolic activity of leaves in minimally processed leek stalks
.
Postharvest Biology and Technology
.
vol.57 no.3 p.149-154
.
2009
Without Type
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
,
Koukounaras Athanasios
,
Tsouvaltzis Pavlos
(2009)
.
Effect of peeling and segmentation on quality of heat-treated white asparagus during storage
.
Journal of Food, Agriculture and Environment
.
vol.7 no.3-4 p.66-71
.
Kyriacou M. C
,
Siomos Anastasios
,
Ioannides I. M
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2009)
.
Cold storage, reconditioning potential and chip processing quality of spring potato (Solanum tuberosum L. cv. Hermes) tubers in response to differential nitrogen fertilisation
.
Journal of the Science of Food and Agriculture
.
vol.89 no.11 p.1955-1962
.
Kyriacou M. C
,
Siomos Anastasios
,
Ioannides I. M
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2009)
.
The chip-processing potential of four potato (Solanum tuberosum L.) cultivars in response to long-term cold storage and reconditioning
.
Journal of the Science of Food and Agriculture
.
vol.89 no.5 p.758-764
.
Kyriacou M. C
,
Ioannides I. M
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
(2009)
.
Storage profiles and processing potential of four potato (Solanum tuberosum L.) cultivars under three storage temperature regimes
.
Journal of Food, Agriculture and Environment
.
vol.7 no.1 p.31-37
.
Papoulias E
,
Siomos Anastasios
,
Koukounaras Athanasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kazakis E
(2009)
.
Effects of genetic, pre- and post-harvest factors on phenolic content and antioxidant capacity of white asparagus spears
.
International Journal of Molecular Sciences
.
vol.10 no.12 p.5370-5380
.
2008
Without Type
Benakmoum A
,
Abbeddou S
,
Ammouche A
,
Kefalas P
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2008)
.
Valorization of low quality edible oil with industrial tomato peel waste
.
Food Chemistry
.
vol.110 p.684-690
.
Kyriacou M. C
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
,
Ioannides I. M
(2008)
.
Impact of hot water treatment on sprouting, membrane permeability, sugar content and chip colour of reconditioned potato tubers following long-term cold storage
.
Journal of Science Food Agriculture
.
vol.88 p.2682-2687
.
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Tsouvaltzis Pavlos
,
Koukounaras Athanasios
(2008)
.
Peeling Effect on respiration, ethylene production and quality of fresh white asparagus spears
.
Postharvest Biology and Technology
.
vol.50 no 2-3 p.224-227
.
Tsouvaltzis Pavlos
,
Brecht J. K
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2008)
.
Responses of minimally processed leeks to reduced O2 and elevated CO2 applied before processing and during storage
.
Postharvest Biology and Technology
.
vol.49 no.2 p.287-293
.
2007
Without Type
Papastamatiou F
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
,
Bloukas Ioannis
(2007)
.
Effect of degree of cutting of leek on physicochemical characteristics Greek traditional sausages
.
Meat Science
.
vol.75 p.648-654
.
Pasentsis K
,
Falara V
,
Pateraki I
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kanellis Angelos
(2007)
.
Identification and expression profiling of low oxygen regulated genes from Citrus flavedo tissues using RT-PCR differential display
.
Journal of Experimental Botany
.
vol.58 no.8 p.2203-2216
.
Tsouvaltzis Pavlos
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
(2007)
.
Effects of base removal and heat treatment on visual and nutritional quality of minimally processed leeks
.
Postharvest Biology and Technology
.
vol.43 no.1 p.158-164
.
Without Type
Tsouvaltzis Pavlos
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2007)
.
Quality of minimally processed leeks as related to base removal and stalk part
.
Edible Alliaceae
.
V International Symposium on Edible Alliaceae
.
Dronten, Netherlands
.
Tsouvaltzis Pavlos
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
(2007)
.
Effects of hot water treatment and degree of processing on visual and nutritional quality of MAP stored minimally processed leeks
.
Edible Alliaceae
.
V International Symposium on Edible Alliaceae
.
Dronten, Netherlands
.
Γερασόπουλος Δημήτριος
,
Σιώμος Αναστάσιος
,
Τσουβαλτζής Παύλος
,
Κουκουνάρας Αθανάσιος
(2007)
.
Η επίδραση του ξεφλουδίσματος και της ήπιας θερμικής μεταχείρισης στην ποιότητα των αποθηκευμένων βλαστών και τεμαχίων βλαστών σπαραγγιού
.
Πρακτικά 23ου Συνεδρίου Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών
.
23ο Επιστημονικό Συνέδριο EEEO
.
Χανιά, Ελλάδα
.
Μελλίδου Ι
,
Σιώμος Αναστάσιος
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
(2007)
.
Τα αντιοξειδωτικά σε μικρόκαρπες τομάτες σε σχέση με την ποικιλία και το στάδιο ωρίμανσης
.
Πρακτικά 22ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ε.Ε.Ε.Ο
.
22ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ε.Ε.Ε.Ο
.
Πάτρα, Ελλάδα
.
vol.12 no.Α p.461-464
.
Μελλίδου Ι
,
Σιώμος Αναστάσιος
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
(2007)
.
Αντιοξειδωτικά σε μικρόκαρπες τομάτες σε σχέση με την ποικιλία και το στάδιο ωρίμανσης
.
Πρακτικά 23ου Συνεδρίου Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών
.
23ο Επιστημονικό Συνέδριο ΕΕΕΟ
.
Χανιά, Ελλάδα
.
p.460-464
.
Τσουβαλτζής Παύλος
,
Σιώμος Αναστάσιος
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
(2007)
.
Επίδραση των συνθηκών διατήρησης στην ποιότητα του ελάχιστα επεξεργασμένου πράσου
.
Πρακτικά 22ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Ε.Ε.Ε.Ο
.
22ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Ε.Ε.Ε.Ο
.
Πάτρα, Ελλάδα
.
vol.12 no.Α p.443-446
.
Τσουβαλτζής Παύλος
,
Σιώμος Αναστάσιος
,
Γερασόπουλος Δημήτριος
(2007)
.
Η θερμική μεταχείριση τροποποιεί την εσωτερική συγκέντρωση του CO2 και O2 και αναστέλλει την επιμήκυνση των εσωτερικών φύλλων στο νωπό τεμαχισμένο πράσο
.
Πρακτικά Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών
.
23ο Επιστημονικό Συνέδριο EEEO
.
Χανιά, Ελλάδα
.
2006
Without Type
Loulakakis C. A
,
Hassan M
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kanellis Angelos
(2006)
.
Effects of low oxygen on in vitro translation products of poly(A) + RNA, cellulase and alcohol dehydrogenase expression in preclimacteric and ripening-initiated avocado fruit
.
Postharvest Biology and Technology
.
vol.39 no.1 p.29-37
.
Loulakakis C. Α
,
Hassan M
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kanellis Angelos
(2006)
.
Effects of low oxygen on in vitro translation products of poly A + RNA cellulase and alcohol dehydrogenase expression in preclimacteric and ripening initiated avocado fruit
.
Postharvest Biology Technology
.
vol.39 no.1 p.29-37
.
Tsouvaltzis Pavlos
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2006)
.
Effect of hot water treatment on leaf extension growth, fresh weight loss and color of stored minimally processed leeks
.
Postharvest Biology and Technology
.
vol.39 no.1 p.55-60
.
Tsouvaltzis Pavlos
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Siomos Anastasios
(2006)
.
Effect of storage temperature and size of stalks on quality of minimally processed leeks
.
Journal of the science of food and agriculture
.
vol.86 no.3 p.372-379
.
2005
Without Type
Gerasopoulos Dimitrios
,
Drogoudi D. P
(2005)
.
Summer-pruning and preharvest calcium chloride sprays affect storability and low temperature breakdown incidence in kiwifruit
.
Postharvest Biology and Technology
.
vol.36 p.303-308
.
Gerasopoulos Dimitrios
,
Chlioumis G
,
Sfakiotakis Evangelos
(2005)
.
Non-freezing temperatures below zero induce low temperature breakdown of kiwifruit at harvest
.
Journal of the Science of Food and Agriculture
.
vol.86 no.6 p.886-890
.
Sfakiotakis Evangelos
,
Chlioumis G
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2005)
.
Preharvest chilling reduces low temperature breakdown incidence of kiwifruit
.
Postharvest Biology and Technology
.
vol.38 p.169-174
.
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Tsouvaltzis Pavlos
(2005)
.
Prestorage hot water treatment prevents postharvest anthocyanin synthesis and retains overall quality of white asparagus spears
.
Postharvest Biology and Technology
.
vol.38 no.2 p.160-168
.
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Tsouvaltzis Pavlos
(2005)
.
Prestorage hot water treatments inhibit postharvest anthocyanin synthesis and retain overall quality of white asparagus spears
.
Postharvest Biology and Technology
.
vol.38 no.2 p.160-168
.
Without Type
Siomos Anastasios
,
Tsouvaltzis Pavlos
,
Gerasopoulos Dimitrios
(2005)
.
Fruit composition and ripening behaviour of Santorini tomatoes
.
Proceedings Cherry tomato, 1st International Conference
.
1st International Conference, Tomato Cherry
.
(ed.) E. T. Mavrona
.
Santorini Island, Greece
.
p.93-98
.
2004
Without Type
Pateraki I
,
Sanmartin M
,
Kalamaki M. S
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Kanellis Angelos
(2004)
.
Molecular characterization and expression studies during melon fruit development and ripening of L-galactono-14 lactone dehydrogenase
.
Journal of experimental botany
.
vol.55 no.403 p.1623-1933
.
----
Without Type
Kyriacou M.C
,
Soteriou G.A
,
Rouphael Y
,
Siomos Anastasios
,
Gerasopoulos Dimitrios
.
Configuration of watermelon fruit quality in response to rootstock-mediated harvest maturity and postharvest storage
.
Journal of the Science of Food and Agriculture
.
vol. 96 p. 2400-2409
.
Aggiornato: 2018-08-03