Direkt zum Inhalt
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Anmelden
Sie sind hier
Startseite
»
e-Curriculum Vitae
Curriculum Vitae
Expand
|
Collapse
Nikolaos Nenadis
Assistant Professor, School of Chemistry
Personal Information
2310997731
niknen@chem.auth.gr
Scopus ID
6507848875
Course Work
Courses of Winter semester of 2018–19 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
89
91
Κ410
Laboratory Food Testing
Κ413
Technology and Biotechnology of Food and Beverages
ΥΧΤ481
Food Analysis
Courses of Spring semester of 2018–19 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
89
91
ΕΧΤ483
Food Quality Control
ΕΧΤ484
Food & Alcoholic Beverage Industries
ΕΧΤ485
Oenology
ΠΡ04
Oenology ΙΙ
Theses Supervised
Student Theses within AUTh
In progress
, Tani Marianthi. Έλεγχος ποιότητας παρθένου ελαιολάδου
Trypidis Dimitrios.
Krokidis Evangelos. ΑΝΑΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΌΣ ΥΔΡΟΞΥΤΥΡΟΣΟΛΗΣ ΑΠΌ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Papadopoulou Despoina.
, Chatzopoulou Evdokia. Έλεγχος φρεσκάδας παρθένου ελαιολάδου
Ioannidou Aikaterini. Φαινολικό περιεχόμενο και αντιοξειδωτική δράση φυτικών εκχυλισμάτων κατά την προσθήκη σε in vitro μοντέλο προσομοίωσης των φυσιολογικών συνθηκών της γαστρεντερικής οδού
2017–2018
Michailidis Apostolos. "Εμπλουτισμός λευκού ρυζιού με φαινολικές ενώσεις των φύλλων του ελαιόδεντρου"
2016–2017
Gkoulioti Elli. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ METAΒΟΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΦΡΟΥΤΟΧΥΜΩΝ ΜΕ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑ FT-MIR ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΖΥΜΩΣΗ:H ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΥΜΟΥ ΤΟΥ ΡΟΔΙΟΥ
2015–2016
Melidou Dafni. "Επίδραση του διαλύτη παραλαβής του πολικού κλάσματος του παρθένου ελαιολάδου στην εκτίμηση του περιεχομένου σε ολικές φαινόλες χρωματομετρικώς και μετά από υγροχρωματογραφικό διαχωρισμό με ανίχνευση στο υπεριώδες".
2014–2015
Koufogianni Agathi. "Επίδραση της UV ακτινοβολίας και της υδατικής καταπόνησης στο φαινολικό περιεχόμενο και το αντιοξειδωτικό δυναμικών φύλλων του Arbutus unedo L".
Tsiangali Maria. "Επίδραση του διαλύτη παραλαβής του πολικού κλάσματος του παρθένου ελαιολάδου στη φθορισμομετρική εκτίμηση του περιεχομένου σε ολικές φαινόλες χωρίς και μετά από διαχωρισμό".
2013–2014
Erkekoglou Ioannis. "Φαινολικό περιεχόμενο και αντιοξειδωτική δράση εκχυλισμάτων από φύλλα κουμαριάς".
2012–2013
Malo Christina. "Παρακολούθηση διεργασιών παραγωγής αναπληρώματος όξους από χυμό ροδιού και έλεγχος ποιότητας τελικού προϊόντος".
2010–2011
Kyriakoudī Anastasia. "Διερεύνηση βέλτιστων συνθηκών κατεργασίας για την απελευθέρωση φαινολικών αντιοξειδωτικών από φλοιούς ρυζιού (Oryza Sativa L.)".
Research Projects
2013–2014
ΔΡΑΣΗ Α:Ενίσχυση νέων ερευνητών στη βαθμίδα του λέκτορα:Επίδραση UV (UV-B, UV-A) ακτινοβολίας στο φαινολικό περιεχόμενο και την αντιοξειδωτική δράση φυτών με ενδιαφέρον για τη βιομηχανία τροφίμων: Η περίπτωση της κουμαριάς (Αrbutus unedo, Ericaceae)
2011–2012
Συνέδριο: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο:" Σύγχρονες τάσεις στον τομέα των λιπιδίων"
2011–2011
Συνέδριο: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Συγχρονες Τάσεις στον τομέα των Λιπιδίων"
Publications
2017
Without Type
Nenadis Nikolaos
,
Tsimidou Maria
(2017)
.
Perspective of vibrational spectroscopy analytical methods in on-field/official control of olives and virgin olive oil
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
vol.119 no.1 p.1600148
.
2016
Without Type
Papadopoulos Anastasios
,
Nenadis Nikolaos
,
Sigalas Michael
(2016)
.
DFT study of radical scavenging activity of sesame oil lignans and selected in vivo metabolites of sesamin
.
Computational and Theoretical Chemistry
.
vol.1077 p.125-132
.
2014
Without Type
Ordoudi Stergiani
,
Mantzouridou Fani
,
Daftsiou Eleni
,
Malo C
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Nenadis Nikolaos
,
Tsimidou Maria
(2014)
.
Pomegranate juice functional constituents after alcoholic and acetic acid fermentation
.
Journal of Functional Foods
.
vol.8 p.161-168
.
2011
Without Type
Nenadis N
,
Sigalas M. P
(2011)
.
A DFT study on the radical scavenging potential of selected natural 3',4'-dihydroxy aurones
.
Food Research International
.
vol.44 no.1 p.114-120
.
Ordoudi Stergiani
,
Tsermentseli K. S
,
Nenadis N
,
Assimopoulou A. N
,
Tsimidou M. Z
,
Papageorgiou V. P
(2011)
.
Structure-radical scavenging activity relationship of alkannin/shikonin derivatives
.
Food Chemistry
.
vol.124 no.1 p.171-176
.
Papoti V. T
,
Pegklidou K
,
Perifantsi E
,
Nenadis N
,
Demopoulos V. J
,
Tsimidou M. Z
(2011)
.
“Antioxidant and aldose reductase inhibition activity of Ligustrum japonicum and Olea europaea L leaf extracts
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
vol.113 p.876-885
.
Papoti V. T
,
Pegklidou K
,
Perifantsi E
,
Nenadis N
,
Demopoulos V. J
,
Tsimidou M. Z
(2011)
.
Antioxidant and aldose reductase inhibition activity of Ligustrum japonicum and Olea europaea L. leaf extracts
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
vol.113 no.7 p.876-885
.
2010
Without Type
Nenadis Nikolaos
,
Moutafidou A
,
Gerasopoulos Dimitrios
,
Tsimidou Maria
(2010)
.
Quality characteristics of olive leaf-olive oil preparations
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
vol.112 no.12 p.1337-1344
.
2009
Without Type
Kounatidis I
,
Papoti V. T
,
Nenadis Nikolaos
,
Franzios G
,
Oikonomou M
,
Partheniou F
,
Tsimidou Maria
,
Mavragani-Tsipidou Pinelopi
(2009)
.
Evaluation of potential genotoxicity of virgin olive oil (VOO) using the drosophila wing-spot test
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
vol.57 no.17 p.7785-7789
.
Ordoudi Stergiani
,
Befani C. D
,
Nenadis Nikolaos
,
Koliakos Georgios
,
Tsimidou Maria
(2009)
.
Further examination of antiradical properties of Crocus sativus stigmas extract rich in crocins
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
vol.57 no.8 p.3080-3086
.
2008
Without Type
Nenadis N
,
Sigalas M. P
(2008)
.
A DFT study on the radical scavenging activity of maritimetin and related aurones
.
Journal of Physical Chemistry A
.
vol.112 no.47 p.12196-12202
.
2007
Without Type
Chatzidimitriou Effimia
,
Nenadis Nikolaos
,
Tsimidou Maria
(2007)
.
Changes in the catechin and epicatechin content of grape seeds on storage under different water activity (a)w conditions
.
Food Chemistry
.
vol.105 no.4 p.1504-1511
.
Aktualisiert: 2018-09-25