Direkt zum Inhalt
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Anmelden
Sie sind hier
Startseite
»
e-Curriculum Vitae
Curriculum Vitae
Expand
|
Collapse
Evangelos Soufleros
Professor Emeritus (Retired), School of Agriculture
Personal Information
2310991634
esoufler@agro.auth.gr
Scopus ID
6602778682
Γνωστικό Αντικείμενο
:
Οινολογία και οινοπνευματώδη ποτά
Επιστημονική Ειδίκευση
:
Γεωεπιστήμη
Επεξεργασία τροφίμων
Γεωπονία, Δασολογία και Αλιεία
Course Work
Courses of Winter semester of 2018–19 academic year
TMĪMA GEŌPONIAS
541Υ
OENOLOGY-ALCOHOLIC BEVERAGES
Ν045Ε
OENOLOGY AND ALCOHOLIC BEVERAGES
Ν315Υ
LABORATORY EXERCISES IN OENOLOGY AND ALCOHOLIC BEVERAGES
Courses of Spring semester of 2018–19 academic year
TMĪMA GEŌPONIAS
541Υ
OENOLOGY-ALCOHOLIC BEVERAGES
METAPTYCΗIAKO TMĪMATOS GEŌPONIAS
ΟΑΝ703
BUNCH STRUCTURE AND COMPOSITION – MUST AND WINE CHEMISTRY
ΟΑΝ704
ANALYSIS AND QUALITY CONTROL OF MUST AND WINE - SENSORY EVALUATION OF WINE AND ALCOHOLIC BEVERAGES
ΟΑΝ707
ΟΑΝ709
POSTFERMENTATION TREATMENTS OF WINE AND WINE AGING
ΟΑΝ714
TECHNOLOGY OF DISTILED BEVERAGES AND OTHER PRODUCTS FROM GRAPES AND WINE
Theses Supervised
Student Theses within AUTh
In progress
Bouloubasi Elisavet. «Τα αζωτούχα συστατικά της σταφυλής και η επίδρασή τους στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των οίνων».
Bouloubasi Elisavet. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΖΩΤΟΥΧΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑΦΥΛΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙΝΩΝ.
2017–2018
Tsiolaki Eleni. Aξιολόγηση οίνων που προέρχονται από διαφορετικούς κλώνους και αμπελώνες της Ελληνικής οινοποιήσιμης ποικιλίας "Ξινόμαυρο".
2016–2017
Marigkou Rafailia. Πτυχιακή διατριβή
Griva Stergiani. Το αρωματικό δυναμικό οίνων από οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών της Θράκης.
Mermigkas Dimitrios Apostolos. Πτυχιακή διατριβή
Zoukidis Konstantinos. Πτυχιακή διατριβή
Kataiftsi Natalia. Προσδιορισμός φθαλικών εστέρων σε ελληνικά αποστάγματα μικρών αποσταγματοποιών "τσίπουρο διημέρων".
Vasdekis Dimitrios. Ποιοτική ανάλυση και οργανοληπτική αξιολόγηση ερυθρών οίνων προερχόμενων από γηγενείς ποικιλίες αμπέλου του Νομού Μαγνησίας.
Papaioannou Evangelos. Πτυχιακή διατριβή
2015–2016
Dardas Nikolaos Nektarios. Πτυχιακή διατριβή
Giamalaki Maria. Πτυχιακή διατριβή
Athitsos Georgios. Πτυχιακή διατριβή
2014–2015
Gougoulidou Marina. Πτυχιακή διατριβή
Oxyzidis Theodoros. Πτυχιακή διατριβή
2013–2014
Salam Maria Lydia. Πτυχιακή διατριβή
Alakiozoglou Elisavet. Πτυχιακή διατριβή
Mokas Apostolos. Πτυχιακή διατριβή
Tagieb Varnakiotis Naser Marios. Πτυχιακή διατριβή
2012–2013
Tamoutsidis Georgios. Διπλωματική εργασία
2010–2011
Michailidis Christos. ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΜΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥΔΙ.
Kyritsis Dimitrios. ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Papadopoulou Georgia. Η ΠΡΩΤΕΙΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟΥ
Gkanas Vasileios. Διπλωματική εργασία
Papadopoulou Anastasia. ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΖΟΥΜΙΑΤΙΚΟ, ΚΑΡΝΑΧ ΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΙΑΛΑΜΑ.
Katsi Vasiliki. Διπλωματική εργασία
Konstantopoulou Efthalia. Διπλωματική εργασία
Xylouris Ioannis. Διπλωματική εργασία
Symeonidis Nektarios. Διπλωματική εργασία
2009–2010
Gkountanas Christos. Διπλωματική εργασία
Konnaris Kyriakos. Διπλωματική εργασία
Kampylis Charalampos. Διπλωματική εργασία
Kakkavas Athanasios. Διπλωματική εργασία
Taralas Christos. Διπλωματική εργασία
2008–2009
Dagkli Vaitsa. Διπλωματική εργασία
Komnianou Aikaterini. ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗΛΩΝ.
Zografou Chrysoula. Διπλωματική εργασία
Giannos Stergios. ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ .
2005–2006
Gkouletsos Christos. ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΣΕ ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ.
Katopodis Spyridon. Διπλωματική εργασία
Tzikos Nikolaos. Διπλωματική εργασία
Paschos Nikolaos. Διπλωματική εργασία
Lampridou Alexandra. Διπλωματική εργασία
2004–2005
Kioultenian Choren-Chronis. Διπλωματική εργασία
2003–2004
Vasileiadis Theofilos. Διπλωματική εργασία
Christopoulos Ioannis. Διπλωματική εργασία
2002–2003
Mygdalia Angeliki. Διπλωματική εργασία
Natskoulis Pantelis. Διπλωματική εργασία
Stathopoulos Athanasios. Διπλωματική εργασία
2001–2002
Vitou Olga. Διπλωματική εργασία
2000–2001
Tassou Melachroini. Διπλωματική εργασία
1999–2000
Katsota Maria. Διπλωματική εργασία
Psarra Eleni. Διπλωματική εργασία
Research Projects
2016–2017
Σεμινάρια σύγχρονης οινοτεχνίας, θεωρητικής και πρακτικής αποσταγματοποιίας και παραδοσιακών αποσταγμάτων και κατάρτισης στη γευσιγνωσία (Α & Β)
2007–2008
Μελέτη και αναδιάρθρωση των τοπικών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου της Θράκης γαι την παραγωγή οίνων ποιότητας
2000–2001
Οι βιογενείς αμίνες στους ελληνικούς οίνους: 1) Ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός αυτών και διερεύνηση των παραγόντων εκείνων οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη σύνθεσή τους. Μέτρα πρόληψης για την αποφυγή ή τον περιορισμό της αμινογένεσης με σκοπό την παραγωγή οίνων με ανεκτές περιεκτικότητες βιογενών αμινών. 2) Επιλογή στελεχών ζυμών και γαλακτικών βακτηρίων για την παραγωγή επιλεγμένων καλλιεργειών ζυμώσεων οίνου
Publications
2011
Without Type
Soufleros Evangelos
,
Stavridou K
,
Dagkli V
(2011)
.
The effect of cluster thinning on phenolic maturity of vitis vinifera CV. xinomavro grapes
.
Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin
.
vol.45 no.3 p.171-179
.
2008
Without Type
Σουφλερός Ευάγγελος
(2008)
.
Το Ελληνικό απόσταγμα στεμφύλων
.
1η ελληνική έκθεση αποσταγμάτων. Ευρωπαϊκό Δίκτυο περιφερειακής Ανάπτυξης
.
1η ελληνική έκθεση αποσταγμάτων, Ευρωπαϊκό Δίκτυο περιφερειακής Ανάπτυξης
.
Αθήνα, Ελλάδα
.
Σουφλερός Ευάγγελος
(2008)
.
Οίνος, έρευνα, προβολή, προοπτική
.
Ημερίδα αμπέλου και οίνου στην Ξάνθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και του ΓΕΩΤΕ Ανατολικής Μακεδονίας
.
Ξάνθη, Ελλάδα
.
2007
Without Type
Soufleros Evangelos
,
Bouloumpasi E
,
Zotou Anastasia-Stella
,
Loukou Ζ
(2007)
.
Determination of biogenic amines in Greek wines by HPLC and ultraviolet detection after dansylation and examination of factors affecting their presence and concentration
.
Food Chemistry
.
vol.101 p.704-716
.
Without Type
Soufleros Evangelos
,
Gouletsos Ch
,
Papadopoulou An
,
Michailides Ch
(2007)
.
Étude et description mathématique du profil de la distillation à l’aide de colonnes du «Tsipouro», eau-de-vie de marc de raisin grecque
.
2e Symposium international sur les eaux-de-vie traditionnelles d’origine viticole
.
Deuxième symposium international sur les eaux-de-vie traditionnelles d'origine viticole
.
Bordeaux, France
.
Paris
.
Lavoisier-tec & Doc
.
p.179-188
.
2006
Without Type
Nakopoulou Z
,
Vafopoulou A
,
Soufleros Evangelos
(2006)
.
Protein characterization of Roditis Greek grape variety and Sauvignon blanc and changes in nitrogen compounds durimg alcoholic fermentation
.
Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin
.
vol.40 no.3 p.151-161
.
Nikolaou E
,
Soufleros Evangelos
,
Bouloumbasi E
,
Tzanetakis Nikolaos
(2006)
.
Selection of Saccharomyces cerevisiae strains isolated during spontaneous must fermentations of Xynomavro and Muscat Hamburg grapes grown at Northern Greece: Instrumental and sensory analysis of the wines produced by the selected yeasts
.
Journal Food Microbiology
.
vol.23 p.205-211
.
Without Type
Bouloubasi E
,
Soufleros Evangelos
(2006)
.
Assimilable nitrogen content of several grape varieties grown in Northern and central Greece
.
2nd International Symposium on the evaluation and exploitation of grapes of corresponding terroir through winemaking and commercialization of wines
.
2nd International Symposium on the Evaluation and Exploitation of Grapes of Corresponding Terroir through Winemaking and Commercialization of Wines
.
Santorini, Greece
.
p.211-215
.
Lambridou A
,
Soufleros Evangelos
(2006)
.
Optimization of Kjeldahl method for the determination of total nitrogen levels on musts and wines
.
2nd International Symposium on the evaluation and exploitation of grapes of corresponding terroir through winemaking and commercialization of wines
.
2nd International Symposium on the evaluation and exploitation of grapes of corresponding terroir through winemaking and commercialization of wines
.
Santorini, Greece
.
p.217-220
.
Soufleros Evangelos
,
Bouloumpasi E
,
Zotou Anastasia-Stella
,
Loukou Z
(2006)
.
Evaluation of biogenic amines in Greek wines
.
2nd International Symposium on the evaluation and exploitation ofgrapes of corresponding terroir through winemaking and commercialization of wines
.
2nd International Symposium on the evaluation and exploitation ofgrapes of corresponding terroir through winemaking and commercialization of wines
.
Santorini, Greece
.
p.133-141
.
2005
Without Type
Soufleros Evangelos
,
Natskoulis P
,
Mygdalia A. S
(2005)
.
Discrimination and risk assessment due to the volatile compounds and the inorganic elements present in the Greek marc distillates tsipouro and tsikoudia
.
Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin
.
vol.39 no.1 p.31-45
.
Soufleros Evangelos
,
Mygdalia A. S
,
Natskoulis P
(2005)
.
Production process and Characterization of the traditional Greek fruit distillate “Koumaro” by aromatic and mineral composition
.
Journal of Food Composition and Analysis
.
vol.18 p.699-716
.
2004
Without Type
Soufleros Evangelos
,
Mygdalia A. S
,
Natskoulis P
(2004)
.
Characterization and safety evaluation of the traditional Greek fruit distillate “Mouro” by flavor compounds and mineral analysis
.
Food Chemistry
.
vol.86 p.625-636
.
Without Type
Σουφλερός Ευάγγελος
,
Ροδοβίτης Β.-Α
(2004)
.
Το Τσίπουρο και η Τσικουδιά. Το ελληνικό απόσταγμα στεμφύλων
.
Θεσσαλονίκη
.
2003
Without Type
Zotou Anastasia-Stella
,
Loukou Z
,
Soufleros Evangelos
,
Stratis Ioannis
(2003)
.
Determination of Biogenic Amines in Wines and Beers by High Performance Liquid Chromatography with Pre-column Dansylation and Ultraviolet Detection”
.
Chromatographia
.
vol.57 no.7/8 p.429-439
.
Aktualisiert: 2018-10-12