Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Είσοδος
Αρχή
Το ΑΠΘ
Πολιτική Ποιότητας
Πιστοποίηση
Διασφάλιση Ποιότητας
Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας
Είστε εδώ
Αρχή
»
Αναφορά Βιογραφικών
Βιογραφικό Σημείωμα
Ανάπτυξη
|
Σύμπτυξη
Ευάγγελος Σουφλερός
Ομότιμος Καθηγητής (Retired), Τμήμα Γεωπονίας
Προσωπικά Στοιχεία
2310991634
esoufler@agro.auth.gr
Scopus ID
6602778682
Γνωστικό Αντικείμενο
:
Οινολογία και οινοπνευματώδη ποτά
Επιστημονική Ειδίκευση
:
Γεωεπιστήμη
Επεξεργασία τροφίμων
Γεωπονία, Δασολογία και Αλιεία
Διδακτικό Έργο
Μαθήματα Χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2020–21
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
541Υ
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ-ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ
Ν045Ε
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ
Ν315Υ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ
Μαθήματα Εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2020–21
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
541Υ
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ-ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΗ ΠΟΤΑ
Επίβλεψη Εργασιών
Εργασίες Φοιτητών εντός ΑΠΘ
Σε εξέλιξη
Διδακτορικό
Μπουλουμπαση Ελισαβετ. «Τα αζωτούχα συστατικά της σταφυλής και η επίδρασή τους στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των οίνων».
2019–2020
Προπτυχιακό
Ουρδα Σοφια. Μέθοδοι προσδιορισμού του διοξειδίου του θείου (S02) με ογκομέτρηση στον ερυθρό οίνο και προτάσεις για την βελτίωση των μεθόδων.
2018–2019
Προπτυχιακό
Σουρμπη Δημητρα. Δυνατότητες κατασκευής βαρελιών οινοποίησης από Ελληνική δρυ.
2017–2018
Μεταπτυχιακό
Τσιολακη Ελενη. Aξιολόγηση οίνων που προέρχονται από διαφορετικούς κλώνους και αμπελώνες της Ελληνικής οινοποιήσιμης ποικιλίας "Ξινόμαυρο".
2016–2017
Μεταπτυχιακό
Γριβα Στεργιανη. Το αρωματικό δυναμικό οίνων από οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών της Θράκης.
Βασδεκης Δημητριος. Ποιοτική ανάλυση και οργανοληπτική αξιολόγηση ερυθρών οίνων προερχόμενων από γηγενείς ποικιλίες αμπέλου του Νομού Μαγνησίας.
Καταϊφτση Ναταλια. Προσδιορισμός φθαλικών εστέρων σε ελληνικά αποστάγματα μικρών αποσταγματοποιών "τσίπουρο διημέρων".
Προπτυχιακό
Παπαϊωαννου Ευαγγελος. Πτυχιακή διατριβή
Ζουκιδης Κωνσταντινος. Πτυχιακή διατριβή
Μαριγκου Ραφαηλια. Πτυχιακή διατριβή
Μερμηγκας Δημητριος Αποστολος. Πτυχιακή διατριβή
2015–2016
Προπτυχιακό
Αθητσος Γεωργιος. Πτυχιακή διατριβή
Γιαμαλακη Μαρια. Πτυχιακή διατριβή
Δαρδας Νικολαος Νεκταριος. Πτυχιακή διατριβή
2014–2015
Προπτυχιακό
Γουγουλιδου Μαρινα. Πτυχιακή διατριβή
Οξυζιδης Θεοδωρος. Πτυχιακή διατριβή
2013–2014
Προπτυχιακό
Μοκας Αποστολος. Πτυχιακή διατριβή
Αλακιοζογλου Ελισαβετ. Πτυχιακή διατριβή
Σαλαμ Μαρια Λυδια. Πτυχιακή διατριβή
Ταγιεμπ Βαρνακιωτης Νασερ Μαριος. Πτυχιακή διατριβή
2012–2013
Προπτυχιακό
Ταμουτσιδης Γεωργιος. Διπλωματική εργασία
2010–2011
Μεταπτυχιακό
Παπαδοπουλου Αναστασια. ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΖΟΥΜΙΑΤΙΚΟ, ΚΑΡΝΑΧ ΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΓΙΑΛΑΜΑ.
Κυριτσης Δημητριος. ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
Παπαδοπουλου Γεωργια. Η ΠΡΩΤΕΙΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟΥ
Μιχαηλιδης Χρηστος. ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΜΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥΔΙ.
Προπτυχιακό
Κωνσταντοπουλου Ευθαλια. Διπλωματική εργασία
Συμεωνιδης Νεκταριος. Διπλωματική εργασία
Ξυλουρης Ιωαννης. Διπλωματική εργασία
Κατση Βασιλικη. Διπλωματική εργασία
Γκανας Βασιλειος. Διπλωματική εργασία
2009–2010
Προπτυχιακό
Γκουντανας Χρηστος. Διπλωματική εργασία
Κακκαβας Αθανασιος. Διπλωματική εργασία
Ταραλας Χρηστος. Διπλωματική εργασία
Καμπυλης Χαραλαμπος. Διπλωματική εργασία
Κονναρης Κυριακος. Διπλωματική εργασία
2008–2009
Μεταπτυχιακό
Κομνιανου Αικατερινη. ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗΛΩΝ.
Γιαννος Στεργιος. ΤΟ ΠΡΩΤΕΙΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΙΚΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ .
Προπτυχιακό
Δαγκλη Βαιτσα. Διπλωματική εργασία
Ζωγραφου Χρυσουλα. Διπλωματική εργασία
2005–2006
Προπτυχιακό
Πασχος Νικολαος. Διπλωματική εργασία
Τζικος Νικολαος. Διπλωματική εργασία
Λαμπριδου Αλεξανδρα. Διπλωματική εργασία
Κατωποδης Σπυριδων. Διπλωματική εργασία
Μεταπτυχιακό
Γκουλετσος Χρηστος. ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΣΕ ΚΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ.
2004–2005
Προπτυχιακό
Κιουλτενιαν Χορεν-Χρονης. Διπλωματική εργασία
2003–2004
Προπτυχιακό
Βασιλειαδης Θεοφιλος. Διπλωματική εργασία
Χριστοπουλος Ιωαννης. Διπλωματική εργασία
2002–2003
Προπτυχιακό
Νατσκουλης Παντελης. Διπλωματική εργασία
Σταθοπουλος Αθανασιος. Διπλωματική εργασία
Μυγδαλια Αγγελικη. Διπλωματική εργασία
2001–2002
Προπτυχιακό
Βητου Ολγα. Διπλωματική εργασία
2000–2001
Προπτυχιακό
Τασσου Μελαχροινη. Διπλωματική εργασία
1999–2000
Προπτυχιακό
Ψαρρα Ελενη. Διπλωματική εργασία
Κατσωτα Μαρια. Διπλωματική εργασία
Ερευνητικά Έργα
Συντονισμός
2018–2019
Σεμινάρια σύγχρονης οινοτεχνίας, θεωρητικής και πρακτικής αποσταγματοποιίας & παραδοσιακών αποσταγμάτων και κατάρτισης στη γευσιγνωσία (ενότητες Α & Β)
2016–2017
Σεμινάρια σύγχρονης οινοτεχνίας, θεωρητικής και πρακτικής αποσταγματοποιίας και παραδοσιακών αποσταγμάτων και κατάρτισης στη γευσιγνωσία (Α & Β)
2007–2008
Μελέτη και αναδιάρθρωση των τοπικών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου της Θράκης γαι την παραγωγή οίνων ποιότητας
2000–2001
Οι βιογενείς αμίνες στους ελληνικούς οίνους: 1) Ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός αυτών και διερεύνηση των παραγόντων εκείνων οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη σύνθεσή τους. Μέτρα πρόληψης για την αποφυγή ή τον περιορισμό της αμινογένεσης με σκοπό την παραγωγή οίνων με ανεκτές περιεκτικότητες βιογενών αμινών. 2) Επιλογή στελεχών ζυμών και γαλακτικών βακτηρίων για την παραγωγή επιλεγμένων καλλιεργειών ζυμώσεων οίνου
Συμμετοχή
2009–-0001
Πληρωμή μελών ΔΕΠ ΑΠΘ ( ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ )
2001–2017
Αμοιβή μελών ΔΕΠ (ΥΠΕΠΘ)
1998–2018
Πληρωμή μελών ΔΕΠ ΑΠΘ για αξιολογήσεις και λοιπές υπηρεσίες - Ν. 2530/97 (ΓΓΕΤ )
Δημοσιεύσεις
(2019)
Άρθρο σε Περιοδικό
Diamantidou Dimitra
,
Begou Olga
,
Theodoridis Georgios
,
Gika Helen
,
Tsochatzis Emmanouil
,
Kalogiannis Stavros
,
Kataiftsi Natalia
,
Soufleros Evangelos
,
Zotou Anastasia-Stella
(2019)
.
Development and validation of an Ultra High Performance Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry method for the determination of phthalate esters in Greek grape marc spirits
.
Journal of Chromatography A
.
Vol.1603
.
(2011)
Άρθρο σε Περιοδικό
Soufleros Evangelos
,
Stavridou K
,
Dagkli V
(2011)
.
The effect of cluster thinning on phenolic maturity of vitis vinifera CV. xinomavro grapes
.
Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin
.
τόμ.45 αρ.3 σ.171-179
.
(2008)
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Σουφλερός Ευάγγελος
(2008)
.
Το Ελληνικό απόσταγμα στεμφύλων
.
1η ελληνική έκθεση αποσταγμάτων. Ευρωπαϊκό Δίκτυο περιφερειακής Ανάπτυξης
.
Αθήνα, Ελλάδα
.
Σουφλερός Ευάγγελος
(2008)
.
Οίνος, έρευνα, προβολή, προοπτική
.
Ημερίδα αμπέλου και οίνου στην Ξάνθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και του ΓΕΩΤΕ Ανατολικής Μακεδονίας
.
Ξάνθη, Ελλάδα
.
(2007)
Άρθρο σε Περιοδικό
Soufleros Evangelos
,
Bouloumpasi E
,
Zotou Anastasia-Stella
,
Loukou Ζ
(2007)
.
Determination of biogenic amines in Greek wines by HPLC and ultraviolet detection after dansylation and examination of factors affecting their presence and concentration
.
Food Chemistry
.
τόμ.101 σ.704-716
.
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Soufleros Evangelos
,
Gouletsos Ch
,
Papadopoulou An
,
Michailides Ch
(2007)
.
Étude et description mathématique du profil de la distillation à l’aide de colonnes du «Tsipouro», eau-de-vie de marc de raisin grecque
.
2e Symposium international sur les eaux-de-vie traditionnelles d’origine viticole
.
Bordeaux, France
.
Paris
.
Lavoisier-tec & Doc
.
σ.179-188
.
(2006)
Άρθρο σε Περιοδικό
Nakopoulou Z
,
Vafopoulou A
,
Soufleros Evangelos
(2006)
.
Protein characterization of Roditis Greek grape variety and Sauvignon blanc and changes in nitrogen compounds durimg alcoholic fermentation
.
Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin
.
τόμ.40 αρ.3 σ.151-161
.
Nikolaou E
,
Soufleros Evangelos
,
Bouloumbasi E
,
Tzanetakis Nikolaos
(2006)
.
Selection of Saccharomyces cerevisiae strains isolated during spontaneous must fermentations of Xynomavro and Muscat Hamburg grapes grown at Northern Greece: Instrumental and sensory analysis of the wines produced by the selected yeasts
.
Journal Food Microbiology
.
τόμ.23 σ.205-211
.
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Bouloubasi E
,
Soufleros Evangelos
(2006)
.
Assimilable nitrogen content of several grape varieties grown in Northern and central Greece
.
2nd International Symposium on the evaluation and exploitation of grapes of corresponding terroir through winemaking and commercialization of wines
.
Santorini, Greece
.
σ.211-215
.
Lambridou A
,
Soufleros Evangelos
(2006)
.
Optimization of Kjeldahl method for the determination of total nitrogen levels on musts and wines
.
2nd International Symposium on the evaluation and exploitation of grapes of corresponding terroir through winemaking and commercialization of wines
.
Santorini, Greece
.
σ.217-220
.
Soufleros Evangelos
,
Bouloumpasi E
,
Zotou Anastasia-Stella
,
Loukou Z
(2006)
.
Evaluation of biogenic amines in Greek wines
.
2nd International Symposium on the evaluation and exploitation ofgrapes of corresponding terroir through winemaking and commercialization of wines
.
Santorini, Greece
.
σ.133-141
.
(2005)
Άρθρο σε Περιοδικό
Soufleros Evangelos
,
Natskoulis P
,
Mygdalia A. S
(2005)
.
Discrimination and risk assessment due to the volatile compounds and the inorganic elements present in the Greek marc distillates tsipouro and tsikoudia
.
Journal International des Sciences de la Vigne et du Vin
.
τόμ.39 αρ.1 σ.31-45
.
Soufleros Evangelos
,
Mygdalia A. S
,
Natskoulis P
(2005)
.
Production process and Characterization of the traditional Greek fruit distillate “Koumaro” by aromatic and mineral composition
.
Journal of Food Composition and Analysis
.
τόμ.18 σ.699-716
.
(2004)
Άρθρο σε Περιοδικό
Soufleros Evangelos
,
Mygdalia A. S
,
Natskoulis P
(2004)
.
Characterization and safety evaluation of the traditional Greek fruit distillate “Mouro” by flavor compounds and mineral analysis
.
Food Chemistry
.
τόμ.86 σ.625-636
.
Without Type
Σουφλερός Ευάγγελος
,
Ροδοβίτης Β.-Α
(2004)
.
Το Τσίπουρο και η Τσικουδιά. Το ελληνικό απόσταγμα στεμφύλων
.
Θεσσαλονίκη
.
(2003)
Άρθρο σε Περιοδικό
Zotou Anastasia-Stella
,
Loukou Z
,
Soufleros Evangelos
,
Stratis Ioannis
(2003)
.
Determination of Biogenic Amines in Wines and Beers by High Performance Liquid Chromatography with Pre-column Dansylation and Ultraviolet Detection”
.
Chromatographia
.
τόμ.57 αρ.7/8 σ.429-439
.
Διακρίσεις
2016
Τιμητική διάκριση του «Œnologue exceptionnel», ως επιστέγασμα της ακαδημαϊκής μου σταδιοδρομίας και της προσφοράς μου, ως καθηγητής πανεπιστημίου, στον τομέα της οινολογίας και των οινοπνευματωδών ποτών. Η απονομή έλαβε χώρα στο Palais de la Bourse στο Bordeaux Γαλλίας.
2005
Τιμητική διάκριση, ενθρόνισης ως Iππότης (Chevalier) της αμπελοοινικής περιοχής του Πόρτο (Πορτογαλία).
Ενημερώθηκε: 2020-09-11