Direkt zum Inhalt
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Anmelden
Sie sind hier
Startseite
»
e-Curriculum Vitae
Curriculum Vitae
Expand
|
Collapse
Vasileios Kioseoglou
Professor, School of Chemistry
Personal Information
2310997834
kiosse@chem.auth.gr
Scopus ID
35614913700
Education
Course Work
Courses of Winter semester of 2017–18 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
ΕΧΤ486
Specific Topics in Food Chemistry
Η04
Food Chemistry I
ΥΧΤ481
Food Analysis
PROGRAMMA METAPTYCΗIAKŌN SPOUDŌN TMĪMATOS CΗĪMEIAS
ΜΧ102
Physicochemistry of Food Dispersion Systems
ΜΧ104
Food Legislation - HACCP
Courses of Spring semester of 2017–18 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
Η05
Processing and Preserving Food
Κ412
Food Chemistry II
ΥΧΤ381
Food Chemistry
ΥΧΤ482
Food Technology
TMĪMA CΗĪMIKŌN MĪCΗANIKŌN
ΚΤ072
KT072 Quality Assurance, Food Safety Quality and Storage of Foods
PROGRAMMA METAPTYCΗIAKŌN SPOUDŌN TMĪMATOS CΗĪMEIAS
ΜΧ108
New Product Design and Standardization of Traditional Food Products
ΜΧ107
Sensory Evaluation of Food
Theses Supervised
Student Theses within AUTh
In progress
Tsiogka Eleftheria. Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία
Sarigiannidou Krystalia. Τεχνολειτουργικές ιδιότητες πολυσακχαριτών και πρωτεϊνών
Leontari Aikaterini.
Pissia Maria-Apostolia.
Tsormpatzoglou Ioanna. Τεχνολειτουργικές ιδιότητες πολυσακχαριτών και πρωτεϊνών
2017–2018
Magkoutis Christos. Μελέτη σύνθετων πηκτών πρωτεΐνης/γαλακτώματος. 2
Pappa Artemis. θέμα πτυχιακής στα ελληνικά Μελέτη σύνθετων πηκτών πρωτεΐνης/γαλακτώματος. 1
Zachariou Maria. Μελέτη ιδιοτήτων επιδορπίου παγωτού που περιέχει μαστίχα Χίου.
2016–2017
Matsakidou Anthia. "Διερεύνηση της δυνατότητας ενσωμάτωσης ελαιοσωμάτων από φύτρο αραβοσίτου σε εδώδιμα βιοπολυμερικά συστήματα".
2015–2016
Kyrimlidou Myrofora. "Σύνθετες πηκτές ζελατίνης που ενσωματώνουν θερμικώς σταθερά φυσικά γαλακτώματα φουντουκελαίου και σησαμελαίου". Για το χρονικό διάστημα από 01/11/2015 έως 31/01/2016 μετακινήθηκε για πρακτική άσκηση στο Πανεπιστήμιο Wageningen της Ολλανδίας στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+.
2014–2015
Ververis Ermolaos. "Εκτίμηση οξειδωτικής σταθερότητας ελαιοσωμάτων σησαμόσπορου κατά την παραλαβή, θερμική επεξεργασία και αποθήκευσή τους".
Donsouzi Styliani. "Βελτίωση της φυσικοχημικής σταθερότητας γαλακτωμάτων των ελαιοσωμάτων από διαφορετικές ελαιούχες πρώτες ύλες".
2012–2013
Karkani Olga. "Οξειδωτική και φυσικοχημική σταθερότητα φυσικών γαλακτωμάτων ελαιοσωμάτων από φύτρο αραβοσίτου".
2011–2012
Nikiforidis Konstantinos. “Παραλαβή φυσικών γαλακτωμάτων από πρώτες ύλες πλούσιες σε έλαιο - Μελέτη φυσικοχημικών ιδιοτήτων και αξιοποίησή τους σε συστήματα τροφίμων”.
2010–2011
Chatsisvili Nino. "Σταθεροποίηση γαλακτωμάτων τύπου εμβάμματος σαλάτας με την ενσωμάτωση πούλπας πορτοκαλιού πλούσιας σε διαιτητικές ίνες".
Spanou Anna. "Βελτιστοποίηση της σύστασης για την ανάπτυξη προϊόντος τύπου εμβάμματος σαλάτας εμπλουτισμένου με προβιοτική καλλιέργεια".
2007–2008
Koupantsīs THōmas. "Μελέτη αλληλεπιδράσεων πρωτεΐνης ορού γάλακτος- καρβοξυμεθυλοκυτταρίνης (CMC) σε υδατικά διαλύματα. Επίδραση στη σταθερότητα γαλακτωμάτων Ε/Ν".
2006–2007
Drakos Antōnios. "Λειτουργικές ιδιότητες των πρωτεϊνών του λευκώματος του αυγού σε γαλακτώματα τύπου εμβάμματος".
Nikīforidīs Kōnstantinos. "Θερμική αποσταθεροποίηση γαλακτωμάτων που παρασκευάζονται με χρήση κρόκου του αυγού και επίδραση του τασενεργού tween 40".
2005–2006
Maurakīs CΗrīstos. "Δομικά χαρακτηριστκά και μηχανικές ιδιότητες σύνθετων συστημάτων των πηκτών βιοπολυμερών με πληρωτικό υλικό μαστίχα Χίου".
2004–2005
Damianou Katerina. "Παραλαβή πρωτεϊνικού συμπυκνώματος από τον ορό του γάλακτος με τη βοήθεια καρβοξυμεθυλοκυτταρίνης (CMC) και μελέτη των γαλακτωματοποιητικών του ιδιοτήτων".
2003–2004
Mourtzinos Iōannīs. "Αλληλεπιδράσεις πρωτεϊνικών μορίων και μηχανικές ιδιότητες πηκτών κρεατόπαστας που περιέχουν σταγονίδια ελαίου με τη μορφή γαλακτώματος".
2001–2002
Vikelouda Magdalīnī. "Λειτουργικές ιδιότητες πρωτεϊνικού παρασκευάσματος που παραλάμβνεται από διαλυματα πρωτεϊνών πατάτας παρουσία καρβοξυμεθυλοκυτταρίνης (CMC) : επίδραση του πολυσακχαρίτη".
2000–2001
Andronikidou Despoina. "Παραλαβή πρωτείνης από απόνερα επεξεργασίας πατάτας και έλεγχος της λειτουργικότητας της σε πηκτή κρέατος".
Administrative Work
Research Projects
2013–2013
Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στην εταιρεία PURATOS NV στο Βέλγιο
2012–2015
Αξιοποίηση ελαιοσωμάτων από ελαιούχες φυτικές πηγές στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων τροφίμων
2003–2005
Βελτιστοποίηση διεργασιών για την παρασκευή υγιεινών και με προστιθέμενη αξία συστατικών από σπόρους λουπίνου του Ευρωπαϊκού πλoύσιου σε πρωτεΐνες οσπρίου
2002–2006
ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: Μελέτη των λειτουργικών ιδιοτήτων των πρωτεϊνών επιλεγμένων οσπρίων
1999–2001
Εκμετάλλευση τυρογάλακτος για την παραγωγή νέων προϊόντων διατροφής με βιοτεχνολογικές μεθόδους
Connection to Society
Work Acknowledgement
Work Recognition
Publications
2014
Paraskevopoulou Adamantini
,
Amvrosiadou S
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2014)
.
Mixed whey protein isolate-egg yolk or yolk plasma heat-set gels: rheological and volatile compounds characterisation
.
Food Research International
.
vol.62 p.492-499
.
2013
Matsakidou A
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2013)
.
Preparation and characterization of composite sodium caseinate edible films incorporating naturally emulsified oil bodies
.
Food Hydrocolloids
.
vol.30 p.232-240
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Tsioga E
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2013)
.
Acid-induced gelation of aqueous WPI-CMC solutions: Effect on orange oil aroma compounds retention
.
Food Hydrocolloids
.
vol.30 p.368-374
.
2012
Nikiforidis C.V
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2012)
.
Rheological characteristics and physicochemical stability of dressing-type emulsions made of oil bodies-egg yolk blends
.
Food Chem
.
vol.134 p.64-73
.
2011
Chatsisvili N. T
,
Amvrosiadis I
,
Kiosseoglou V
(2011)
.
“Physicochemical properties of a dressing-type o/w emulsion as influenced by orange pulp fiber incorporation”
.
LWT-Food Science and Technology
.
LWT - Food Science and Technology
.
vol.46 p.335-340
.
Nikiforidis C. V
,
Kiosseoglou V
(2011)
.
“Competitive displacement of oil body surface proteins by Tween 80 - Effect on physical stability”
.
Food Hydrocolloids
.
vol.25 no.5 p.1063-1068
.
Nikiforidis C. V
,
Karkani O. A
,
Kiosseoglou V
(2011)
.
“Exploitation of maize germ for the preparation of a stable oil-body nanoemulsion using a combined aqueous extraction-ultrafiltration method”
.
Food Hydrocolloids
.
vol.25 no.5 p.1122-1127
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Oil-in-water emulsions stabilized by chitin nanocrystal particles
.
Food Hydrocolloids
.
vol.25 no.6 p.1521-1529
.
Zinoviadou K. G
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Impact of emulsifier polysaccharide interactions on the stability and rheology of stabilised oil-in-water emulsions
.
Procedia Food Science
.
Vol.1 p.57-61
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Chitin nanocrystal o/w stabilized emulsions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
vol.FMS763 p.1-5
.
Zinoviadou K. G
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Impact of emulsifier-polysaccharide interactions on the stability and rheology of stabilized oil-in-water emulsions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
vol.FMS749 p.1-4
.
Zinoviadou K. G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Emulsions Stabilised by Sodium Caseinate-Chitosan Complexes with Increased Stability over Environmental Stresses
.
7th Nizo Dairy Conference, Flavour and texture; innovations in dairy
.
7th Nizo Dairy Conference, Flavour and texture innovations in dairy
.
Papendal, The Netherlands
.
Ματσακίδου A
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
,
Κιοσέογλου Βασίλειος
(2011)
.
Αξιοποίηση ελαιοσωμάτων για την παρασκευή εδώδιμων νανοσύνθετων μεμβρανών καζεϊνικού νατρίου
.
21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας
.
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
.
2010
Nikiforidis C. V
,
Kiosseoglou V
(2010)
.
Physicochemical stability of maize germ oil body emulsions as influenced by oil body surface-xanthan gum interactions
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
vol.58 p.527-532
.
Papalamprou E
,
Doxastakis G
,
Kiosseoglou V
(2010)
.
Chickpea protein isolates obtained by wet extraction as emulsifying agents
.
Journal of the science of food and agriculture
.
vol.90 p.304-313
.
Paraskevopoulou A
,
Provatidou E
,
Tsotsiou D
,
Kiosseoglou V
(2010)
.
Dough rheology and baking performance of wheat flour-lupin protein isolate blends
.
Food Research International
.
vol.43 p.1009-1016
.
Amvrosiadou S
,
Paraskevopoulou A
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2010)
.
Rheological properties and aroma characteristics of mixed whey protein isolate – egg yolk or yolk plasma gels
.
13th Food Colloids 2010: On the Road…From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Τζουμάκη Μ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Κιοσέογλου Βασίλειος
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Σταθεροποίηση γαλακτωμάτων από νανοκρυστάλλους χιτίνης
.
3οΠανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: “Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών”
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: “Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών”
.
Θεσσαλονίκη
.
2009
Koupantsis T
,
Kiosseoglou V
(2009)
.
Whey protein-carboxymethylcellulose interaction in solution and in oil-in-water emulsion systems. Effect on emulsion stability
.
Food Hydrocolloids
.
Food Hydrocolloids
.
p.1130-1139
.
Nikiforidis C. V
,
Kiosseoglou V
(2009)
.
Aqueous extraction of oil bodies from maize germ (Zea mays) and characterization of the resulting natural oil in water emulsion
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
vol.57 p.5591-5596
.
Papalamprou E
,
Doxastakis G
,
Biliaderis C
,
Kiosseoglou V
(2009)
.
Influence of preparation methods on physicochemical and gelation properties of chickpea protein isolates
.
Food Hydrocolloids
.
vol.23 no.2 p.337-343
.
Paraskevopoulou A
,
Tsoukala Antonia
,
Kioseoglou Vasileios
(2009)
.
Monitoring the behaviour of mastic gum oil volatiles release from model alcoholic beverage emulsions. Effect of emulsion composition and oil droplet size
.
Food Hydrocolloids
.
vol.23 p.1139-1148
.
2008
Drakos A
,
Kiosseoglou V
(2008)
.
Depletion flocculation effects in egg-based model salad dressing emulsions
.
Food Hydrocolloids
.
vol.22 p.218-224
.
Mavrakis C
,
Kiosseoglou V
(2008)
.
The structural characteristics and mechanical properties of biopolymer/mastic gum microsized particles composites
.
Food Hydrocolloids
.
vol.22 p.854-861
.
2005
Diftis N
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2005)
.
Rheological properties and stability of model salad dressing emulsions prepared with a dry-heated soybean protein isolate-dextran mixture
.
Food Hydrocolloids
.
vol.19 p.1025-1031
.
2004
Kontogiorgos V
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Doxastakis Georgios
(2004)
.
Stability and rheology of egg yolk-stabilized concentrated emulsions containing cereal β-glucans of varying molecular size
.
Food Hydrocolloids
.
vol.18 p.987-998
.
Aktualisiert: 2018-03-24