Direkt zum Inhalt
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Anmelden
Sie sind hier
Startseite
»
e-Curriculum Vitae
Curriculum Vitae
Expand
|
Collapse
Thomas Moschakis
Assistant Professor, School of Agriculture
Personal Information
2310991680
2310991680
tmoschak@agro.auth.gr
http://food-science.agro.auth.gr/GR/staff/DEP/Moschakis-CV-short-gr.html
Scopus ID
8290868600
Reasearcher ID
A-7509-2012 & A-7841-2008
OrcID ID
0000-0003-1401-1352
Γνωστικό Αντικείμενο
:
Τεχνολογία Γάλακτος και Προϊόντων του
Επιστημονική Ειδίκευση
:
Επιστήμη ζωής
Επεξεργασία τροφίμων
Education
Προπτυχιακές Σπουδές
1998
Πτυχίο
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Greece
Μεταπτυχιακές Σπουδές
2002
MSc
School of Food Science and Nutrition
University of Leeds
Great Britain
Food Processing
Διδακτορικό Δίπλωμα
2006
PhD
School of Food Science and Nutrition
University of Leeds
Great Britain
Course Work
Courses of Winter semester of 2016–17 academic year
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
213Υ
DAIRY TECHNOLOGY
509Υ
DAIRY TECHNOLOGY
512Υ
DAIRY MICROBIOLOGY
516Υ
TEHNOLOGY OF DAIRY PRODUCTS
543Υ
FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Ν319Ε
DAIRY SCIENCE
Ν423Ε
MILK PRODUCTS TECHNOLOGY
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
ΤΧΝ702
Advanced Physical Chemistry of Food Systems
ΤΧΝ706
Instrumental Analysis of Foods
ΤΧΝ709
Special topics
ΤΧΝ800
Research approach of thesis project
Courses of Spring semester of 2016–17 academic year
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
213Υ
DAIRY TECHNOLOGY
509Υ
DAIRY TECHNOLOGY
512Υ
DAIRY MICROBIOLOGY
516Υ
TEHNOLOGY OF DAIRY PRODUCTS
543Υ
FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Ν012Υ
PRINCIPLES OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Ν316Ε
DAIRY TECHNOLOGY
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
ΤΧΝ702
Advanced Physical Chemistry of Food Systems
ΤΧΝ706
Instrumental Analysis of Foods
ΤΧΝ709
Special topics
ΤΧΝ800
Research approach of thesis project
Theses Supervised
Student Theses within AUTh
In progress
. Βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας των Ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
. Φυσικοχημικές ιδιότητες μητρικού γάλακτος.
. Τεχνολογία γάλακτος και των συστατικών του.
. «Μελέτη της μετουσίωσης πρωτεϊνών ορού γάλακτος και εφαρμογή τους σε γαλακτοκομικά προϊόντα»
2016–2017
. Μετουσίωση των πρωτεϊνών του ορού με αιθυλική αλκοόλη για την παραγωγή τυριών τυρογάλακτος.
. Επίδραση φυσικοχημικών παραμέτρων στην κινητικότητα της Σαλμονέλλας και στην προτίμηση φάσης σε διφασικό w/w-γαλάκτωμα.
. Πτυχιακή διατριβή
. Μετουσίωση των πρωτεϊνών του ορού με αιθυλική αλκοόλη για την παραγωγή τυριών τυρογάλακτος.
. Μετουσίωση των πρωτεϊνών του ορού με αιθυλική αλκοόλη για την παραγωγή τυριών τυρογάλακτος.
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
2015–2016
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
2014–2015
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΡΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΖΕΪΝΙΚΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΩΣ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ.
2013–2014
. Διπλωματική εργασία
. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝaCl ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΥΡΙΩΝ
. ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΦΥΤΟΣΤΕΡΟΛΩΝ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ.
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
2012–2013
. ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΣΦΑΙΡΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
2011–2012
. ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
2010–2011
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
Administrative Work
Τμήματος
#
Από
Έως
Θέση Όργανο / Επιτροπή
1
2011
2015
Member, Γενική Συνέλευση και Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Γεωπονίας
Research Projects
2016–2018
Επιστημονική υποστήριξη σε θέματα Βιομηχανικής και Διανοητικής Ιδιοκτησίας
2015–2016
Αναλύσεις γάλακτος και προϊόντων του
2014–2016
Σεμινάρια θεωρητικής και πρακτικής τυροκομίας
2013–2014
Αναλύσεις γάλακτος και των προϊόντων του.
2013–2014
ΔΡΑΣΗ Α:Ενίσχυση νέων ερευνητών στη βαθμίδα του λέκτορα: Σταθεροποίηση γαλακτωμάτων απο νανοσωματίδια πολυσακχαριτών στα τρόφιμα (Εφαρμογή σε προϊόντα γάλακτος)
2012–2012
Αναλύσεις γάλακτος και των προϊόντων του
2010–2010
Αναλύσεις γάλακτος και των προϊόντων του
2010–2010
Αναλύσεις αυγών
Publications
2015
Tzoumaki M.V
,
Karefyllakis D
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2015)
.
Aqueous foams stabilized by chitin nanocrystals
.
Soft Matter
.
vol.11 p.6245-6253
.
2014
Aspridou Z
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
,
Koutsoumanis Konstantinos
(2014)
.
Effect of the substrate's microstructure on the growth of Listeria monocytogenes
.
Food Research International
.
vol.64 p.683-691
.
Aspridou Z
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Effect of the substrate‟s microstructure on the growth of Listeria monocytogenes
.
Food Research International
.
vol.64 p.683-691
.
Bosnea L.A
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Complex coacervation as a novel microencapsulation technique to improve viability of probiotics under different stresses
.
Food Bioprocess Technology
.
vol.7 no.10 p.2767-2781
.
Lazaridou Athina
,
Serafeimidou A
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
,
Tzanetakis Nikolaos
(2014)
.
Structure development and acidification kinetics in fermented milk containing oat β-glucan, a yogurt culture and a probiotic strain
.
Food Hydrocolloids
.
vol.39 p.204-214
.
Moditsi M
,
Lazaridou Athina
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis C.G
(2014)
.
Modifying the physical properties of dairy protein films for controlled release of antifungal agents
.
Food Hydrocolloids
.
vol.39 p.195-203
.
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
A micro- and macro-scale approach to probe the dynamics of sol-gel transition in cereal β-glucan solutions varying in molecular characteristics
.
Food Hydrocolloids
.
vol.42 part 1 p.81-91
.
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Biopolymer composites for engineering food structures to control product functionality
.
Food Structure
.
vol.1 no.1 p.39-54
.
2013
Tzoumaki M
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2013)
.
Effect of soluble polysaccharides addition on rheological properties and microstructure of chitin nanocrystal aqueous dispersions
.
Carbohydrate Polymers
.
vol.95 no.1 p.324-331
.
Tzoumaki M
,
Moschakis Thomas
,
Scholten E
,
Biliaderis Costas
(2013)
.
In vitro lipid digestion of chitin nanocrystal stabilized o/w emulsions
.
Food and Function
.
vol.4 p.121-129
.
2012
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2012)
.
Using particle tracking to probe the local dynamics of barley β-glucan solutions upon gelation
.
Journal of Colloid and Interface Science
.
vol.375 no.1 p.50-59
.
Zinoviadou K.G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2012)
.
Properties of emulsions stabilised by sodium caseinate-chitosan complexes
.
International Dairy Journal
.
vol.26 p.94-101
.
Zinoviadou K.G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2012)
.
Engineering interfacial properties by anionic surfactant-chitosan complexes to improve stability of oil-in-water emulsions
.
Food and Function
.
vol.3 p.312-319
.
2011
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Using particle tracking to probe the local dynamics of barley β-glucan solutions
.
Procedia Food Science
.
Athens, Greece
.
Vol.1 p.294-301
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Oil-in-water emulsions stabilized by chitin nanocrystal particles
.
Food Hydrocolloids
.
vol.25 no.6 p.1521-1529
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Mixed aqueous chitin nanocrystal-whey protein dispersions: Microstructure and rheological behaviour
.
Food Hydrocolloids
.
vol.25 no.5 p.935-942
.
Wagner J
,
Moschakis Thomas
,
Nelson P. V
,
Wedzicha B. L
(2011)
.
Development of a novel method to measure the film thickness of cured can coatings
.
Journal of Food Engineering
.
vol.105 no.3 p.530-536
.
Zinoviadou K. G
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Impact of emulsifier polysaccharide interactions on the stability and rheology of stabilised oil-in-water emulsions
.
Procedia Food Science
.
Vol.1 p.57-61
.
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Using particle tracking to probe the local dynamics of barley β-glucan solutions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF1
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF1
.
Athens, Greece
.
vol.FMS756 p.1-6
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Chitin nanocrystal o/w stabilized emulsions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
vol.FMS763 p.1-5
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Chitin nanocrystal dispersions: rheological and microstructural properties
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
vol.FMS767 p.1-5
.
Zinoviadou K. G
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Impact of emulsifier-polysaccharide interactions on the stability and rheology of stabilized oil-in-water emulsions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
vol.FMS749 p.1-4
.
Zinoviadou K. G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Emulsions Stabilised by Sodium Caseinate-Chitosan Complexes with Increased Stability over Environmental Stresses
.
7th Nizo Dairy Conference, Flavour and texture; innovations in dairy
.
7th Nizo Dairy Conference, Flavour and texture innovations in dairy
.
Papendal, The Netherlands
.
Zinoviadou K. G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Emulsions with molecular complexes at interfaces exhibit increased physical stability
.
4th International Symposium, Delivery of Functionality in Complex Food Systems, Physically-Inspired Approaches from the Nanoscale to the Microscale
.
Guelph, Ontario, Canada
.
Zinoviadou K. G
,
Dergiade I. N
,
Gougouli M
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
(2011)
.
Investigating the effect of various antimicrobial agents on the growth of Penicillium expansum under different storage conditions
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
Athens, Greece
.
Zinoviadou K. G
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
(2011)
.
Potential use of whey protein edible films in yoghurt and yoghurt-related products to overcome syneresis events
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
Athens, Greece
.
2010
Moschakis Thomas
,
Murray B.S
(2010)
.
On the kinetics of acid sodium caseinate gelation using particle tracking to probe the microrheology
.
Journal of Colloid and Interface Science
.
vol.345 no.2 p.278-285
.
Moschakis Thomas
,
Murray B. S
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Modifications in stability and structure of whey protein-coated o/w emulsions by interacting chitosan and gum arabic mixed dispersions
.
Food Hydrocolloids
.
vol.24 no.1 p.8-17
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Metastability of nematic gels made of aqueous chitin nanocrystal dispersions
.
Biomacromolecules
.
vol.11 no.1 p.175-181
.
Μπουλούμπαση Ε
,
Μοσχάκης Θωμάς
(2010)
.
Παρουσία της Listeria monocytogenes σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης της Θεσσαλονίκης
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΕΔΥΤ, Θεσσαλονίκη
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΕΔΥΤ, Θεσσαλονίκη
.
Θεσσαλονίκη
.
vol.P no.31 p.1-4
.
Moschakis Thomas
,
Murray B. S
,
Dickinson E
(2010)
.
Particle tracking using confocal microscopy to probe the local dynamics and microrheology in a model dairy system
.
Food Colloids: on the Road... From Interfaces to Consumers
.
Food Colloids: on the Road... From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Ioannou K
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Structural properties of bovine serum albumin / chitosan coacervates
.
13th Food Colloids 2010: On the Road…From Interfaces to Consumers
.
13th Food Colloids 2010: On the Road…From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Moschakis Thomas
(2010)
.
Shelf life of dairy products - physicochemical and microbiological aspects
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods: Theory-Applications, Workshop
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods: Theory-Applications, Workshop
.
Thessaloniki, Greece
.
Moschakis Thomas
(2010)
.
Quality and stability of food emulsions
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods: Theory-Applications, Workshop, Oral presentation
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods: Theory-Applications, Workshop, Oral presentation
.
Thessaloniki, Greece
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Rheological and microstructural properties of nematic gels made of aqueous chitin nanocrystal dispersions and biopolymers
.
Thirteenth Food Colloids 2010: On the Road… From Interfaces to Consumers
.
Thirteenth Food Colloids 2010: On the Road… From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Βάσσος Κ
,
Κωνσταντοπούλου Ε
,
Ζηνοβιάδου Κ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Μηχανικές και φυσικοχημικές ιδιότητες μεμβρανών πρωτεϊνών ορού γάλακτος διαφορετικού πάχους
.
3οΠανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων "Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών"
.
Θεσσαλονίκη
.
Βασιλειάδης Β
,
Κολοβού Μ. A
,
Ζηνοβιάδου Κ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Εφαρμογή τεχνολογίας μεμβρανών στην αναχαίτιση της ανάπτυξης μυκήτων σε θρεπτικό υπόστρωμα και σε προϊόν γιαούρτης
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων "Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών"
.
Θεσσαλονίκη Makedonia Palace
.
Τζουμάκη Μ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Υδατικά αιωρήματα νανοκρυστάλλων χιτίνης: ικανότητα σχηματισμού πηκτής και παράγοντες που την επηρεάζουν
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων "Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών"
.
Θεσσαλονίκη
.
Τζουμάκη Μ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Κιοσέογλου Βασίλειος
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Σταθεροποίηση γαλακτωμάτων από νανοκρυστάλλους χιτίνης
.
3οΠανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: “Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών”
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: “Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών”
.
Θεσσαλονίκη
.
2009
Μοσχάκης Θωμάς
(2009)
.
Αρχές και εργαλεία προσδιορισμού της διάρκειας ζωής των γαλακτωμάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων
.
Αρχές και εργαλεία προσδιορισμού διάρκειας ζωής των τροφίμων
.
Αρχές και εργαλεία προσδιορισμού διάρκειας ζωής των τροφίμων
.
ΔΕΤΡΟΠ, Θεσσαλονίκη
.
Aktualisiert: 2017-07-07