Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Είσοδος
Αρχή
ΑΠΘ
Πολιτική Ποιότητας
ΜΟΔΙΠ
ΕΘΑΑΕ
ΟΜΕΑ
Αξιολόγηση
Πιστοποίηση
Νομοθεσία
Κανονισμοί
ΣΔΠ
Είστε εδώ
Αρχή
»
Αναφορά Βιογραφικών
Βιογραφικό Σημείωμα
Ανάπτυξη
|
Σύμπτυξη
Θωμάς Μοσχάκης
Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας
Προσωπικά Στοιχεία
2310991680
2310991680
tmoschak@agro.auth.gr
http://food-science.agro.auth.gr/GR/staff/DEP/Moschakis-CV-short-gr.html
Scopus ID
8290868600
Google Scholar ID
https://scholar.google.com/citations?user=JLSMAAsAAAAJ&hl=en&authuser=1
Researcher ID
A-7509-2012 & A-7841-2008
https://orcid.org/0000-0003-1401-1352
Γνωστικό Αντικείμενο
:
Τεχνολογία Γάλακτος και Προϊόντων του
Επιστημονική Ειδίκευση
:
Επιστήμη ζωής
Επεξεργασία τροφίμων
Εκπαίδευση
Προπτυχιακές Σπουδές
1998
Πτυχίο
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ελλάδα
Μεταπτυχιακές Σπουδές
2002
MSc
School of Food Science and Nutrition
University of Leeds
Μεγάλη Βρετανία
Food Processing
Διδακτορικό Δίπλωμα
2006
PhD
School of Food Science and Nutrition
University of Leeds
Μεγάλη Βρετανία
Διδακτικό Έργο
Μαθήματα Χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2024–25
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
213Υ
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ
509Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
512Υ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
516Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
535Υ
ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
543Υ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ν319Ε
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ν423Ε
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ
ΠΜΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΤΔ103
Σχεδιασμός Διεργασιών Παραγωγής Τροφίμων
Μαθήματα Εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2024–25
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
213Υ
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ
509Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
512Υ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
516Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
535Υ
ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
543Υ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ν012Υ
ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ν310Υ
ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ν316Ε
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΠΜΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΕΤΔ104
Ειδικά Θέματα στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή
ΕΤΔ105
Σεμινάρια στην Επιστήμη Τροφίμων και Διατροφή
ΕΤΔ106
Ερευνητική Προσέγγιση του Θέματος της Μεταπτυχιακής Εργασίας
Επίβλεψη Εργασιών
Εργασίες Φοιτητών εντός ΑΠΘ
Σε εξέλιξη
Διδακτορικό
Βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας των Ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
Παρασκευή μικροσωματιδίων και νανοσωματιδίων από πρωτεΐνες ορού γάλακτος και αιθανόλη για χρήση σε τρόφιμα
Μεταπτυχιακό
Σταθεροποίηση γαλακτωμάτων για την παραγωγή εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων
Παρασκευή νανοσωματιδίων από πρωτεϊνες ορού γάλακτος και εφαρμογή σε προϊόντα γιαουρτιού με λειτουργικές ιδιότητες
2024–2025
Προπτυχιακό
Νανοσωματίδια πρωτεΐνης ορού ως μέσο ενθυλάκωσης του Β-Καροτενίου
Παρασκευή νανοσωματιδίων από μετουσιωμένες με αιθανόλη πρωτεΐνες ορού γάλακτος και ενσωμάτωση τους σε προϊόντα γιαούρτης
2023–2024
Προπτυχιακό
Χρήση πρωτεϊνών και υδατανθράκων ως μιμητικά λίπους σε προϊόντα τύπου γιαουρτιού: Μελέτη φυσικοχημικών και μικροβιολογικών χαρακτηριστικών.
Σχηματισμός ελαιοπηκτών ελαιόλαδου με κλάσματα άνυδρου λίπους γάλακτος
Διδακτορικό
Δομημένα συστήματα λίπους γάλακτος και φυτικών ελαίων για την παραγωγή καινοτόμων τροφίμων.
Μεταπτυχιακό
Δομημένα συστήματα ενθυλάκωσης για ενισχυμένη προστασία προβιοτικών μικροοργανισμών σε προϊόντα τροφίμων
Προσθήκη ελαιοπηκτής σε υποκατάστατα τυριού
2022–2023
Μεταπτυχιακό
Χρήση υπερήχων για την τροποποίηση των μηχανικών ιδιοτήτων και της μικροδομής του γιαουρτιού
Μικροδομή και ρεολογικές ιδιότητες γαλακτωμάτων ελαιοπηκτών
Διδακτορικό
Φυσικοχημικές ιδιότητες δομημένων συστημάτων τροφίμων από μετουσιωμένες με αιθανόλη πρωτεΐνες ορού γάλακτος.
Προπτυχιακό
Χρήση πρωτεϊνών φυτικής προέλευσης για την παρασκευή σύμπλοκων συσσωρευμάτων
Ενθυλάκωση προβιοτικών για βελτίωση της βιωσιμότητάς τους σε περιβάλλον αιθανόλης.
Αντικατάσταση του Λίπους του Γάλακτος με Δομημένα
Αντικατάσταση του λίπους καρύδας με ελαιοπηκτές ηλιέλαιου για την παρασκευή φυτικής προέλευσης εναλλακτικών τυριών.
Μικροσωματίδια και νανοσωματίδια πρωτεΐνης ορού γάλακτος και η χρήση τους στα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Κλασμάτωση λίπους του γάλακτος για την παρασκευή ελαιοπηκτών και ενσωμάτωση αυτών σε προϊόντα γιαουρτιού.
Σταθερότητα γαλακτωμάτων ελαιοπηκτών
Σταθεροποίηση γαλακτωμάτων με νανοσωματίδια πρωτεϊνών ορού γάλακτος που δημιουργήθηκαν με προκατεργασία με αιθανόλη.
Παρασκευή νανοσωματιδίων από β-λακτογλοβουλίνη
2021–2022
Προπτυχιακό
"ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΑΙΘΑΝΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ".
2020–2021
Μεταπτυχιακό
Επίδραση του είδους και της φυλής του ζώου στην όξινη πήξη του γάλακτος.
Δημιουργία μικρο-και νανο- σωματιδίων από πρωτεΐνη ορού γάλακτος και αιθανόλη
Προπτυχιακό
Παρακευή νανοσωματιδίων από πρωτεΐνες ορού γάλακτος και επίδραση της αιθανόλης ως παράγοντας μετουσίωσης.
Παρακευή νανοσωματιδίων από πρωτεΐνες ορού γάλακτος και επίδραση της αιθανόλης ως παράγοντας μετουσίωσης.
Παράγοντες που επηρεάζουν την όξινη πήξη του κατσικίσιου γάλακτος.
Ενσωμάτωση γλυκοζιτών στεβιόλης σε γαλακτοκομικά προϊόντα.
Χρήση συνθετών συσσωρευμάτων για την ενθυλάκωση βιοενεργών συστατικών σε γαλακτοκομικά προϊόντα.
"Ζυμούμενα προϊόντα με πρωτόγαλα"
2019–2020
Μεταπτυχιακό
Παραγωγή φυσικών γαλακτωμάτων από σπόρους κάνναβης.
Φυσικοχημικές ιδιότητες του μητρικού γάλακτος κατά το δεύτερο έτος γαλουχίας..
Μικροδομή και ρεολογικές ιδιότητες των γλυκοζιτών στεβιόλης (Reb-A)
Προπτυχιακό
Διερεύνηση της σταθερότητας των φυσικών χρωστικών από παραπροϊόντα κρεμμυδιού.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΑΝΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥΧΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
Παραγωγή βρεφικών σκευασμάτων: πλεονεκτήματα αξιοποίησης αίγειου γάλακτος έναντι αγελαδινού.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΑΝΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥΧΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΑΝΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥΧΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΑΝΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥΧΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΑΝΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΛΩΡΙΟΥΧΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
Διερεύνηση της σταθερότητας των φυσικών χρωστικών από παραπροϊόντα κρεμμυδιού.
Ταυτοποίηση με μοριακές τεχνικές, ζυμών που απομονώθηκαν από τυρί φέτα σε άλμη με διόγκωση συσκευασίας.
2018–2019
Διδακτορικό
Effect of whey protein denaturation on the physicochemical properties of whey-based products.
Προπτυχιακό
Παραδοσιακό γιαούρτι από πρόβειο γάλα με χαμηλά λιπαρά
ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΕ ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΑΤΑ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΜΜΕΟΣ
Επίδραση φαινολικού εκχυλίσματος ελιάς σε καλλιέργεια παραδοσιακού γιαουρτιού.
Μελέτη της μικροχλωρίδας αγελαδινών βουτύρων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Μελέτη της μικροχλωρίδας αγελαδινών βουτύρων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΕ ΣΥΝΘΕΤΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΑΤΑ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΟΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΜΜΕΟΣ
Μεταπτυχιακό
Αξιοποίηση παραπροϊόντων κρεμμυδιού ως φυσικές χρωστικές και ενσωμάτωσή τους σε γαλακτοκομικά προϊόντα.
2017–2018
Προπτυχιακό
Μικροβιολογική εξέταση νωπού γάλακτος του Αγροκτήματος ΑΠΘ κατά τη χρονική περίοδο 2015-2016
Καταμέτρηση πληθυσμού ζωντανών κυττάρων γαλακτικών βακτηρίων ελληνικών γιαουρτιών του εμπορίου έως την ημερομηνία λήξης τους.
Μεταπτυχιακό
Επίδραση της αιθανόλης στη μετουσίωση των πρωτεϊνών ορού γάλακτος και στο σχηματισμό πηκτών.
2016–2017
Μεταπτυχιακό
Επίδραση φυσικοχημικών παραμέτρων στην κινητικότητα της Σαλμονέλλας και στην προτίμηση φάσης σε διφασικό w/w-γαλάκτωμα.
Προπτυχιακό
Μετουσίωση των πρωτεϊνών του ορού με αιθυλική αλκοόλη για την παραγωγή τυριών τυρογάλακτος.
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Μετουσίωση των πρωτεϊνών του ορού με αιθυλική αλκοόλη για την παραγωγή τυριών τυρογάλακτος.
Μετουσίωση των πρωτεϊνών του ορού με αιθυλική αλκοόλη για την παραγωγή τυριών τυρογάλακτος.
2015–2016
Προπτυχιακό
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
2014–2015
Προπτυχιακό
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Μεταπτυχιακό
ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΡΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΖΕΪΝΙΚΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΩΣ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ.
2013–2014
Μεταπτυχιακό
ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΦΥΤΟΣΤΕΡΟΛΩΝ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝaCl ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΥΡΙΩΝ
Προπτυχιακό
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Διπλωματική εργασία
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
Πτυχιακή διατριβή
2012–2013
Προπτυχιακό
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Μεταπτυχιακό
ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΣΦΑΙΡΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
2011–2012
Μεταπτυχιακό
ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Προπτυχιακό
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
2010–2011
Προπτυχιακό
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Διπλωματική εργασία
Άγνωστη
Μεταπτυχιακό
Ολιστική προσέγγιση της διάχυσης του αλατιού κατά το υγρό αλάτισμα
Χρήση συσσωρευμάτων για την παραγωγή προϊόντων με βάση το τυρόγαλα
Διοικητικό Έργο
Τμήματος
#
Από
Έως
Θέση Όργανο / Επιτροπή
1
2011
2015
Μέλος, Γενική Συνέλευση και Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Γεωπονίας
Ερευνητικά Έργα
Συντονισμός
2024–2027
Παροχή υπηρεσιών προς τρίτους από το Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος, Τμήμα Γεωπονίας
2024–2025
Βελτιστοποίηση της ποιότητας των γαλακτοκομικών προϊόντων
2023–2025
Ενσωμάτωση αιθέριων ελαίων αρωματικών φυτών σε τυριά τυρογάλακτος
2022–2025
Βελτιστοποίηση ιδιοτήτων συνδυασμών φρούτων βιολογικής καλλιέργειας ως προς την ενεργειακή αξία και τα διαθρεπτικά χαρακτηριστικά, με τη χρήση μεθόδου ταχείας κατάψυξης
2022–2025
Αξιοποίηση του γενετικού υλικού των φύλων και των συστημάτων εκτροφής για τη δημιουργία προϊόντων με αυξημένη προστιθέμενη αξία από πρόβειο γάλα
2022–2025
Προϊόν γιαούρτης από λυοφιλιωμένο πρωτόγαλα
2022–2025
Βελτιστοποίηση ιδιοτήτων συνδυασμών φρούτων ως προς την ενεργειακή αξία και τα διαθρεπτικά χαρακτηριστικά, με τη χρήση μεθόδου ταχείας κατάψυξης
2022–2025
Βελτιστοποίηση ιδιοτήτων τυροκομικών προϊόντων με τεχνολογικά προηγμένες και καινοτόμες μεθόδους αποξήρανσης
2022–2023
Σεμινάρια Θεωρητικής και Πρακτικής Τυροκομίας
2021–2025
Ανάπτυξη εμπλουτισμένων προϊόντων gluten free snack με λειτουργικές και προβιοτικές ιδιότητες
2021–2025
Ανάπτυξη εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων
2021–2022
Σεμινάρια Θεωρητικής και Πρακτικής Τυροκομίας
2021–2021
Ανάπτυξη και χαρακτηρισμός συνταγών με την ενσωμάτωση ελαιοσωμάτων για την παρασκευή εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων
2021–2021
Αξιοποίηση του γενετικού υλικού των φυλών και των συστημάτων εκτροφής για τη δημιουργία προϊόντων με αυξημένη προστιθέμενη αξία από πρόβειο γάλα
2021–2021
Βελτιστοποίηση ιδιοτήτων συνδυασμών φρούτων βιολογικής καλλιέργειας ως προς την ενεργειακή αξία και τα διαθρεπτικά χαρακτηριστικά, με τη χρήση μεθόδου ταχείας κατάψυξης
2021–2021
Βελτιστοποίηση ιδιοτήτων συνδυασμών φρούτων ως προς την ενεργειακή αξία και τα διαθρεπτικά χαρακτηριστικά, με τη χρήση μεθόδου ταχείας κατάψυξης
2021–2021
Βελτιστοποίηση ιδιοτήτων τυροκομικών προϊόντων με τεχνολογικά προηγμένες και καινοτόμες μεθόδους αποξήρανσης
2021–2026
Αξιοποίηση και διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας στην επιστήμη του γάλακτος, των εναλλακτικών προϊόντων (Vegan), καθώς και σε κολλοειδή συστήματα τροφίμων
2021–2021
Ενσωμάτωση αιθερίων ελαίων αρωματικών φυτών σε τυριά τυρογάλακτος
2021–2021
Γνωμοδότηση ορθής σήμανσης σε ετικέτα προιόντος.
2020–2021
Ανάπτυξη επιδόρπιου γιαουρτιού φυτικής προέλευσης με βελτιωμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
2020–2021
Εκχύλιση ελαιοσώματων από ηλιόσπορους και ανάπτυξη συνταγών για την ενσωμάτωση τους σε εναλλακτικά γαλακτοκομικά προιόντα
2020–2021
Ανάπτυξη γεμίσεων σταθερών στο ψήσιμο, καθαρής ετικέτας, gluten free, βασισμένων σε τυριά / γαλακτοκομικά με ενσωμάτωση - εμπλουτισμό θρεπτικών μικροσυσταστικών / προβιοτικών
2020–2024
Τροποποίηση των δομικών και λειτουργικών ιδιοτήτων των πρωτεϊνών ορού γάλακτος με αιθανόλη: εφαρμογή τους σε γαλακτοκομικά προϊόντα
2019–2021
Τυποποίηση της παραγωγικής διαδικασίας πυτιάς με προτάσεις για την περαιτέρω βελτιστοποίηση και εφαρμογή μεθόδων υγρής πυτιάς.
2019–2020
Διερεύνηση της επίδρασης του περιεκτή στην ωρίμανση της φέτας
2019–2019
Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων προϊόντων στο κατσικίσιο γάλα
2019–2020
Ανάπτυξη και σχεδιασμός λευκών τυριών άλμης με βελτιωμένη ποιότητα
2018–2019
Πειραματική ανάπτυξη/ πιλοτική παραγωγή ροφημάτων γιαουρτιού (plain & flavoured) από κατσικίσιο γάλα
2018–2019
Σχεδιασμός /ανάπτυξη καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών
2018–2021
Σεμινάρια Τυροκομίας ΑΠΘ
2018–2019
Δοκιμές και πειραματισμοί σχετικά με την διαδικασία παραγωγής κρέμας γάλακτος και παρόμοιων προϊόντων με προσθήκη ελαιόλαδου
2017–2023
Αναλύσεις γάλακτος και προϊόντων του
2017–2018
Οργανοληπτικός έλεγχος γαλακτοκομικών προϊόντων
2016–2017
Πειραματική Έρευνα για την ανάπτυξη προϊόντων με βάση το γάλα που περιέχουν ελαιόλαδο
2016–2018
Επιστημονική υποστήριξη σε θέματα Βιομηχανικής και Διανοητικής Ιδιοκτησίας
2015–2016
Αναλύσεις γάλακτος και προϊόντων του
2014–2018
Σεμινάρια θεωρητικής και πρακτικής τυροκομίας
2013–2014
Αναλύσεις γάλακτος και των προϊόντων του.
2013–2014
ΔΡΑΣΗ Α:Ενίσχυση νέων ερευνητών στη βαθμίδα του λέκτορα: Σταθεροποίηση γαλακτωμάτων απο νανοσωματίδια πολυσακχαριτών στα τρόφιμα (Εφαρμογή σε προϊόντα γάλακτος)
2012–2012
Αναλύσεις γάλακτος και των προϊόντων του
2010–2010
Αναλύσεις γάλακτος και των προϊόντων του
2010–2010
Αναλύσεις αυγών
Συμμετοχή
2021–2023
Φυσικοί χυμοί φρούτων εμπλουτισμένοι με προβιοτικά βακτήρια και άλλα βιολειτουργικά συστατικά σε ενθυλακωμένη μορφή
2021–2025
Αναδιαμόρφωση των συστημάτων εκτροφής με βάση τις απαιτήσεις των καταναλωτών
2020–2023
Βελτιστοποίηση τεχνολειτουργικών χαρακτηριστικών και βιολειτουργικών ιδιοτήτων γαλακτοκομικού προϊόντος με ενσωμάτωση βακτηριακής κυτταρίνης από απόβλητα κατανάλωσης καφέ
2020–2023
Αξιοποίηση Αγροτικών Παραπροϊόντων με Μετατροπή σε Αλληλουχία Βιο- και Θερμο- Χημικά προς Πρόσθετα Τροφίμων Υψηλής Αξίας
2020–2023
Ψηφιακή πλατφόρμα για την ακεραιότητα και την ανιχνευσιμότητα τροφίμων των αλυσίδων εφοδιασμού της Μεσογείου
2020–2024
Σχεδιασμός συστημάτων ελαιοπηκτών με βέλτιστα χαρακτηριστικά για την υποκατάσταση του ζωικού λίπους στα τρόφιμα
2019–2025
ΠΜΣ Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών
2018–2022
Ερευνητική Υποδομή για την Ανάπτυξη Βιοδιεργασιών Τροφίμων και την Εκμετάλλευση Καινοτομιών-Food Innovation RI,, Υποέργο 6
2018–2025
Αμοιβή μελών ΔΕΠ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ) ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.
2018–2022
Ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένου προληπτικού συστήματος έλεγχου της Legionella στα συστήματα νερού ξενοδοχειακών μονάδων της Κρήτης
2018–2025
Αμοιβές μελών ΔΕΠ (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ)
2016–2017
Χαρακτηρισμός και σταθερότητα γαλακτωμάτων εκχυλίσματος βρώμης με φυσικούς γαλακτοματοποιητές και σταθεροποιητές.
2013–2015
Λειτουργικά γαλακτοκομικά προϊόντα και προϊόντα κρέατος υψηλής προστιθέμενης αξίας, ζυμούμενα ή εμπλουτισμένα με νέους προβιοτικούς μικροοργανισμούς απομονωμένους από παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα
1998–2025
Πληρωμή μέλους ΔΕΠ (ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ)
1993–2025
Αμοιβές Μελών ΔΕΠ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)
Δημοσιεύσεις
(2024)
Άρθρο σε Περιοδικό
Gkinali Alkmini-Anna
,
Matsakidou Anthia
,
Moschakis Thomas
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2024)
.
Egg-free mayonnaise-type emulsions stabilized with proteins derived from the larvae of Tenebrio molitor
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.156 σ.Article number: 110249
.
(2023)
Άρθρο σε Περιοδικό
Andreadis Marios
,
Moschakis Thomas
(2023)
.
Formation of thermo-reversible gels from whey proteins after combined thermal and ethanol pretreatment
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.142 αρ.C σ.108749
.
Tsafrakidou P
,
Moutsoglou A
,
Prodromidis P
,
Moschakis Thomas
,
Goula Athanasia
,
Biliaderis Costas
,
Michaelidou A.-M
(2023)
.
Aqueous ammonia soaking pretreatment of spent coffee grounds for enhanced enzymatic hydrolysis: A bacterial cellulose production application
.
Sustainable Chemistry and Pharmacy
.
τόμ.33 αρ.C σ.101121
.
(2022)
Άρθρο σε Περιοδικό
Christaki Stamatia
,
Moschakis Thomas
,
Chatzikamari Magdalini
,
Mourtzinos Ioannis
(2022)
.
Nanoemulsions of oregano essential oil and green extracts: Characterization and application in whey cheese
.
Food Control
.
τόμ.141 αρ.C σ.109190
.
Prodromidis Prodromos
,
Mourtzinos Ioannis
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
(2022)
.
Stability of natural food colorants derived from onion leaf wastes
.
Food Chemistry
.
τόμ.386 αρ.C σ.132750
.
Zampouni K
,
Soniadis A
,
Dimakopoulou-Papazoglou D
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
,
Katsanidis Evgenios
(2022)
.
Modified fermented sausages with olive oil oleogel and NaCl–KCl substitution for improved nutritional quality
.
LWT
.
τόμ.158 αρ.C σ.113172
.
Zampouni K
,
Soniadis A
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
,
Lazaridou Athina
,
Katsanidis Evgenios
(2022)
.
Crystalline microstructure and physicochemical properties of olive oil oleogels formulated with monoglycerides and phytosterols
.
LWT
.
τόμ.154 αρ.C σ.112815
.
(2021)
Άρθρο σε Περιοδικό
Christaki Stamatia
,
Moschakis Thomas
,
Kyriakoudi Anastasia
,
Biliaderis Costas
,
Mourtzinos Ioannis
(2021)
.
Recent advances in plant essential oils and extracts: Delivery systems and potential uses as preservatives and antioxidants in cheese
.
Trends in Food Science & Technology
.
τόμ.116 αρ.C σ.264-278
.
Kalaitsidis Konstantinos
,
Sidiropoulou Erasmia
,
Tsiftsoglou Olga
,
Mourtzinos Ioannis
,
Moschakis Thomas
,
Basdagianni Zoitsa
,
Vasilopoulos Stylianos
,
Chatzigavriel Styliani
,
Lazari Diamanto
,
Giannenas Ilias
(2021)
.
Effects of Cornus and Its Mixture with Oregano and Thyme Essential Oils on Dairy Sheep Performance and Milk, Yoghurt and Cheese Quality under Heat Stress
.
Animals
.
τόμ.11 αρ.4 σ.1063
.
Kandylis Panagiotis
,
Dimitrellou Dimitra
,
Moschakis Thomas
(2021)
.
Recent applications of grapes and their derivatives in dairy products
.
Trends in Food Science & Technology
.
τόμ.114 αρ.C σ.696-711
.
Βasdeki Alexandra-Maria
,
Fatouros Dimitrios
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
(2021)
.
Physicochemical properties of human breast milk during the second year of lactation
.
Current Research in Food Science
.
τόμ.4 αρ.C σ.565-576
.
(2018)
Άρθρο σε Περιοδικό
Villanueva Marina
,
Ronda Felicidad
,
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2018)
.
Impact of acidification and protein fortification on thermal properties of rice, potato and tapioca starches and rheological behaviour of their gels
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.79 σ.20-29
.
Wagner Janine
,
Castle Laurence
,
Oldring Peter K.T
,
Moschakis Thomas
,
Wedzicha Bronislaw L
(2018)
.
Factors affecting migration kinetics from a generic epoxy-phenolic food can coating system
.
Food Research International
.
τόμ.106 σ.183-192
.
(2017)
Άρθρο σε Περιοδικό
Moschakis Thomas
,
Dergiade Ismini
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
,
Katsanidis Evgenios
(2017)
.
Modulating the physical state and functionality of phytosterols by emulsification and organogel formation: Application in a model yogurt system
.
Journal of Functional Foods
.
τόμ.33 σ.386-395
.
Nikolaidis Athanasios
,
Andreadis Marios
,
Moschakis Thomas
(2017)
.
Effect of heat, pH, ultrasonication and ethanol on the denaturation of whey protein isolate using a newly developed approach in the analysis of difference-UV spectra
.
Food Chemistry
.
τόμ.232 σ.425-433
.
(2015)
Άρθρο σε Περιοδικό
Tzoumaki M.V
,
Karefyllakis D
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2015)
.
Aqueous foams stabilized by chitin nanocrystals
.
Soft Matter
.
τόμ.11 σ.6245-6253
.
(2014)
Άρθρο σε Περιοδικό
Aspridou Z
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
,
Koutsoumanis Konstantinos
(2014)
.
Effect of the substrate's microstructure on the growth of Listeria monocytogenes
.
Food Research International
.
τόμ.64 σ.683-691
.
Aspridou Z
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Effect of the substrate‟s microstructure on the growth of Listeria monocytogenes
.
Food Research International
.
τόμ.64 σ.683-691
.
Bosnea L.A
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Complex coacervation as a novel microencapsulation technique to improve viability of probiotics under different stresses
.
Food Bioprocess Technology
.
τόμ.7 αρ.10 σ.2767-2781
.
Lazaridou Athina
,
Serafeimidou A
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
,
Tzanetakis Nikolaos
(2014)
.
Structure development and acidification kinetics in fermented milk containing oat β-glucan, a yogurt culture and a probiotic strain
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.39 σ.204-214
.
Moditsi M
,
Lazaridou Athina
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis C.G
(2014)
.
Modifying the physical properties of dairy protein films for controlled release of antifungal agents
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.39 σ.195-203
.
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
A micro- and macro-scale approach to probe the dynamics of sol-gel transition in cereal β-glucan solutions varying in molecular characteristics
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.42 part 1 σ.81-91
.
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Biopolymer composites for engineering food structures to control product functionality
.
Food Structure
.
τόμ.1 αρ.1 σ.39-54
.
(2013)
Άρθρο σε Περιοδικό
Tzoumaki M
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2013)
.
Effect of soluble polysaccharides addition on rheological properties and microstructure of chitin nanocrystal aqueous dispersions
.
Carbohydrate Polymers
.
τόμ.95 αρ.1 σ.324-331
.
Tzoumaki M
,
Moschakis Thomas
,
Scholten E
,
Biliaderis Costas
(2013)
.
In vitro lipid digestion of chitin nanocrystal stabilized o/w emulsions
.
Food and Function
.
τόμ.4 σ.121-129
.
(2012)
Άρθρο σε Περιοδικό
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2012)
.
Using particle tracking to probe the local dynamics of barley β-glucan solutions upon gelation
.
Journal of Colloid and Interface Science
.
τόμ.375 αρ.1 σ.50-59
.
Zinoviadou K.G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2012)
.
Properties of emulsions stabilised by sodium caseinate-chitosan complexes
.
International Dairy Journal
.
τόμ.26 σ.94-101
.
Zinoviadou K.G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2012)
.
Engineering interfacial properties by anionic surfactant-chitosan complexes to improve stability of oil-in-water emulsions
.
Food and Function
.
τόμ.3 σ.312-319
.
(2011)
Άρθρο σε Περιοδικό
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Using particle tracking to probe the local dynamics of barley β-glucan solutions
.
Procedia Food Science
.
Athens, Greece
.
Vol.1 σ.294-301
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Oil-in-water emulsions stabilized by chitin nanocrystal particles
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.25 αρ.6 σ.1521-1529
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Mixed aqueous chitin nanocrystal-whey protein dispersions: Microstructure and rheological behaviour
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.25 αρ.5 σ.935-942
.
Wagner J
,
Moschakis Thomas
,
Nelson P. V
,
Wedzicha B. L
(2011)
.
Development of a novel method to measure the film thickness of cured can coatings
.
Journal of Food Engineering
.
τόμ.105 αρ.3 σ.530-536
.
Zinoviadou K. G
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Impact of emulsifier polysaccharide interactions on the stability and rheology of stabilised oil-in-water emulsions
.
Procedia Food Science
.
Vol.1 σ.57-61
.
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Using particle tracking to probe the local dynamics of barley β-glucan solutions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF1
.
Athens, Greece
.
τόμ.FMS756 σ.1-6
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Chitin nanocrystal o/w stabilized emulsions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
τόμ.FMS763 σ.1-5
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Chitin nanocrystal dispersions: rheological and microstructural properties
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
τόμ.FMS767 σ.1-5
.
Zinoviadou K. G
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Impact of emulsifier-polysaccharide interactions on the stability and rheology of stabilized oil-in-water emulsions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
τόμ.FMS749 σ.1-4
.
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Zinoviadou K. G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Emulsions Stabilised by Sodium Caseinate-Chitosan Complexes with Increased Stability over Environmental Stresses
.
7th Nizo Dairy Conference, Flavour and texture; innovations in dairy
.
Papendal, The Netherlands
.
Zinoviadou K. G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Emulsions with molecular complexes at interfaces exhibit increased physical stability
.
4th International Symposium, Delivery of Functionality in Complex Food Systems, Physically-Inspired Approaches from the Nanoscale to the Microscale
.
Guelph, Ontario, Canada
.
Zinoviadou K. G
,
Dergiade I. N
,
Gougouli M
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
(2011)
.
Investigating the effect of various antimicrobial agents on the growth of Penicillium expansum under different storage conditions
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
Athens, Greece
.
Zinoviadou K. G
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
(2011)
.
Potential use of whey protein edible films in yoghurt and yoghurt-related products to overcome syneresis events
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
Athens, Greece
.
(2010)
Άρθρο σε Περιοδικό
Moschakis Thomas
,
Murray B.S
(2010)
.
On the kinetics of acid sodium caseinate gelation using particle tracking to probe the microrheology
.
Journal of Colloid and Interface Science
.
τόμ.345 αρ.2 σ.278-285
.
Moschakis Thomas
,
Murray B. S
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Modifications in stability and structure of whey protein-coated o/w emulsions by interacting chitosan and gum arabic mixed dispersions
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.24 αρ.1 σ.8-17
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Metastability of nematic gels made of aqueous chitin nanocrystal dispersions
.
Biomacromolecules
.
τόμ.11 αρ.1 σ.175-181
.
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Μπουλούμπαση Ε
,
Μοσχάκης Θωμάς
(2010)
.
Παρουσία της Listeria monocytogenes σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης της Θεσσαλονίκης
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΕΔΥΤ, Θεσσαλονίκη
.
Θεσσαλονίκη
.
τόμ.P αρ.31 σ.1-4
.
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Moschakis Thomas
,
Murray B. S
,
Dickinson E
(2010)
.
Particle tracking using confocal microscopy to probe the local dynamics and microrheology in a model dairy system
.
Food Colloids: on the Road... From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Ioannou K
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Structural properties of bovine serum albumin / chitosan coacervates
.
13th Food Colloids 2010: On the Road…From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Moschakis Thomas
(2010)
.
Shelf life of dairy products - physicochemical and microbiological aspects
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods: Theory-Applications, Workshop
.
Thessaloniki, Greece
.
Moschakis Thomas
(2010)
.
Quality and stability of food emulsions
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods: Theory-Applications, Workshop, Oral presentation
.
Thessaloniki, Greece
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Rheological and microstructural properties of nematic gels made of aqueous chitin nanocrystal dispersions and biopolymers
.
Thirteenth Food Colloids 2010: On the Road… From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Βάσσος Κ
,
Κωνσταντοπούλου Ε
,
Ζηνοβιάδου Κ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Μηχανικές και φυσικοχημικές ιδιότητες μεμβρανών πρωτεϊνών ορού γάλακτος διαφορετικού πάχους
.
3οΠανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών
.
Θεσσαλονίκη
.
Βασιλειάδης Β
,
Κολοβού Μ. A
,
Ζηνοβιάδου Κ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Εφαρμογή τεχνολογίας μεμβρανών στην αναχαίτιση της ανάπτυξης μυκήτων σε θρεπτικό υπόστρωμα και σε προϊόν γιαούρτης
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων "Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών"
.
Θεσσαλονίκη Makedonia Palace
.
Τζουμάκη Μ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Υδατικά αιωρήματα νανοκρυστάλλων χιτίνης: ικανότητα σχηματισμού πηκτής και παράγοντες που την επηρεάζουν
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών
.
Θεσσαλονίκη
.
Τζουμάκη Μ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Κιοσέογλου Βασίλειος
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Σταθεροποίηση γαλακτωμάτων από νανοκρυστάλλους χιτίνης
.
3οΠανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: “Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών”
.
Θεσσαλονίκη
.
(2009)
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Μοσχάκης Θωμάς
(2009)
.
Αρχές και εργαλεία προσδιορισμού της διάρκειας ζωής των γαλακτωμάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων
.
Αρχές και εργαλεία προσδιορισμού διάρκειας ζωής των τροφίμων
.
ΔΕΤΡΟΠ, Θεσσαλονίκη
.
Ενημερώθηκε: 2025-04-07