Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Είσοδος
Αρχή
Το ΑΠΘ
Πολιτική Ποιότητας
Πιστοποίηση
Διασφάλιση Ποιότητας
Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας
Είστε εδώ
Αρχή
»
Αναφορά Βιογραφικών
Βιογραφικό Σημείωμα
Ανάπτυξη
|
Σύμπτυξη
Θωμάς Μοσχάκης
Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας
Προσωπικά Στοιχεία
2310991680
2310991680
tmoschak@agro.auth.gr
http://food-science.agro.auth.gr/GR/staff/DEP/Moschakis-CV-short-gr.html
Scopus ID
8290868600
Google Scholar ID
https://scholar.google.com/citations?user=JLSMAAsAAAAJ&hl=en&authuser=1
OrcID ID
0000-0003-1401-1352
Γνωστικό Αντικείμενο
:
Τεχνολογία Γάλακτος και Προϊόντων του
Επιστημονική Ειδίκευση
:
Επιστήμη ζωής
Επεξεργασία τροφίμων
Εκπαίδευση
Προπτυχιακές Σπουδές
1998
Πτυχίο
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ελλάδα
Μεταπτυχιακές Σπουδές
2002
MSc
School of Food Science and Nutrition
University of Leeds
Μεγάλη Βρετανία
Food Processing
Διδακτορικό Δίπλωμα
2006
PhD
School of Food Science and Nutrition
University of Leeds
Μεγάλη Βρετανία
Διδακτικό Έργο
Μαθήματα Χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2018–19
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
213Υ
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ
509Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
512Υ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
516Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
535Υ
ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
543Υ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ν319Ε
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Ν423Ε
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥ
Μαθήματα Εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2018–19
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
213Υ
ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑ
509Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
512Υ
ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
516Υ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
535Υ
ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
543Υ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ν012Υ
ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ν310Υ
ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ν316Ε
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
ΤΧΝ702
ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΧΝ704
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΧΝ706
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΧΝ709
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΧΝ800
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜAΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ
Επίβλεψη Εργασιών
Εργασίες Φοιτητών εντός ΑΠΘ
Σε εξέλιξη
Μπασδεκη Αλεξανδρα-Μαρια. Φυσικοχημικές ιδιότητες μητρικού γάλακτος.
Δελεπογλου Ανεστης. Βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας των Ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων.
Μαρας Αθανασιος. Χρήση σύμπλοκων και συσσωρευμάτων για παραγωγή καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων.
Μανωλοπουλου Ιφιγενεια. Παραγωγή μικροσωματιδίων πρωτεϊνών γάλακτος για χρήση σε γαλακτοκομικά προϊόντα.
Προδρομιδης Προδρομος. Αξιοποίηση παραπροϊόντων κρεμμυδιού και ενσωμάτωσή τους σε γαλακτοκομικά προϊόντα.
Μπουρα Αναστασια. Επίδραση της φυλής και εποχικότητας στη σύσταση και λειτουργικές ιδιότητες των πρωτεϊνών πρόβειου γάλακτος.
Ανδρεαδης Μαριος. Παρασκευή και χρήση σωματιδίων πρωτεϊνών γάλακτος για την παρασκευή καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων.
2018–2019
Νικολαϊδης Αθανασιος. Effect of whey protein denaturation on the physicochemical properties of whey-based products.
Μελενεκλης Γεωργιος. Παραδοσιακό γιαούρτι από πρόβειο γάλα με χαμηλά λιπαρά
2017–2018
Ανδρεαδης Μαριος. Επίδραση της αιθανόλης στη μετουσίωση των πρωτεϊνών ορού γάλακτος και στο σχηματισμό πηκτών.
Ξυλοπινακα Χρυσανθη. Καταμέτρηση πληθυσμού ζωντανών κυττάρων γαλακτικών βακτηρίων ελληνικών γιαουρτιών του εμπορίου έως την ημερομηνία λήξης τους.
Ζαχαρακης Εμμανουηλ. Μικροβιολογική εξέταση νωπού γάλακτος του Αγροκτήματος ΑΠΘ κατά τη χρονική περίοδο 2015-2016
2016–2017
Πριφτι Αλεξανδρα. Μετουσίωση των πρωτεϊνών του ορού με αιθυλική αλκοόλη για την παραγωγή τυριών τυρογάλακτος.
Μηνας Αντωνιος. Μετουσίωση των πρωτεϊνών του ορού με αιθυλική αλκοόλη για την παραγωγή τυριών τυρογάλακτος.
Μπουκου Βασιλικη. Επίδραση φυσικοχημικών παραμέτρων στην κινητικότητα της Σαλμονέλλας και στην προτίμηση φάσης σε διφασικό w/w-γαλάκτωμα.
Σιαφακας Γρηγοριος. Μετουσίωση των πρωτεϊνών του ορού με αιθυλική αλκοόλη για την παραγωγή τυριών τυρογάλακτος.
Παπασταθης Στυλιανος. Πτυχιακή διατριβή
Μπαραδακη Ζηνοβια. Πτυχιακή διατριβή
Κουτσος Γεωργιος. Πτυχιακή διατριβή
2015–2016
Σουλτογιαννη Χρυση. Πτυχιακή διατριβή
Κοτρωτσου Στεφανια. Πτυχιακή διατριβή
Κετιγενιδης Δημοσθενης. Πτυχιακή διατριβή
Τσαλουμη Σοφια. Πτυχιακή διατριβή
Παπανικολαου Παυλος. Πτυχιακή διατριβή
Μισιου Ουρανια. Πτυχιακή διατριβή
Μαρας Αθανασιος. Πτυχιακή διατριβή
Παπαδοπουλου Ουρανια. Πτυχιακή διατριβή
2014–2015
Κοντονικολα Αννα. Πτυχιακή διατριβή
Γιαννακου Ιωαννης. Πτυχιακή διατριβή
Φιλιππου Δημητριος. Πτυχιακή διατριβή
Χαντζος Νικολαος. ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΡΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΖΕΪΝΙΚΟΥ ΝΑΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΩΣ ΧΑΡΟΥΠΙΟΥ.
2013–2014
Δεργιαδε Ισμηνη. ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΦΥΤΟΣΤΕΡΟΛΩΝ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ.
Δελφακη Ανδρομαχη-Μαρια. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝaCl ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΥΡΙΩΝ
Γιαννιωτης Γεωργιος. Πτυχιακή διατριβή
Νικας Δημητριος. Πτυχιακή διατριβή
Μιχαλιτση Ελισαβετ. Πτυχιακή διατριβή
Βασσος Αλεξανδρος. Πτυχιακή διατριβή
Παπαβασιλειου Βασιλικη. Πτυχιακή διατριβή
Παπαστεργιου Ιωαννης. Πτυχιακή διατριβή
Παπαδοπουλος Αθανασιος. Διπλωματική εργασία
Σονιαδης Αλεξανδρος. Πτυχιακή διατριβή
Πλατη Φωτεινη. Πτυχιακή διατριβή
2012–2013
Αβραμιδης Σταυρος. ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΒΙΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΣΦΑΙΡΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Παπαποστολου Μαρια. Διπλωματική εργασία
Ντοντσενκο Κατερινα. Διπλωματική εργασία
Πετρου Ελενη. Διπλωματική εργασία
Σαβιολακης Γεωργιος Παναγιωτης. Διπλωματική εργασία
Μπαλλα Ζηνοβια. Διπλωματική εργασία
Μπασδεκη Αλεξανδρα Μαρια. Διπλωματική εργασία
Καμπουροπουλου Στυλιανη. Διπλωματική εργασία
Μαμαλουγκας Ιωαννης. Διπλωματική εργασία
Ζαχου Σταυρουλα. Διπλωματική εργασία
2011–2012
Βασιλειαδης Βασιλειος. Διπλωματική εργασία
Αδαμοπουλου Αννα. Διπλωματική εργασία
Κολοβου Μαρια-Αννα. Διπλωματική εργασία
Κεσιδου Βαρβαρα. Διπλωματική εργασία
Μοδιτση Μαγδαληνη. ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΩΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΑΝΤΙΜΥΚΗΤΙΑΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Λιακου Αγλαια. Διπλωματική εργασία
Τζουμελεκα Ελευθερια. Διπλωματική εργασία
Σαρρης Γεωργιος. Διπλωματική εργασία
Τζηκα Παρασκευη. Διπλωματική εργασία
Τζεγκα Αρχοντουλα. Διπλωματική εργασία
Νικολαιδου Πελαγια. Διπλωματική εργασία
Σοφρας Σπυρος-Παναγιωτης. Διπλωματική εργασία
Φραγκουδη Θεοπουλα. Διπλωματική εργασία
2010–2011
Γεωργαντα Γιαννουλα. Διπλωματική εργασία
Χατζημιχαηλ Δεσποινα. Διπλωματική εργασία
Μιχαηλιδου Ευθυμια. Διπλωματική εργασία
Κωνσταντοπουλου Ειρηνη. Διπλωματική εργασία
Δεργιαδε Ισμηνη. Διπλωματική εργασία
Βασσος Κωνσταντινος. Διπλωματική εργασία
Διοικητικό Έργο
Τμήματος
#
Από
Έως
Θέση Όργανο / Επιτροπή
1
2011
2015
Μέλος, Γενική Συνέλευση και Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Γεωπονίας
Ερευνητικά Έργα
2017–2018
Αναλύσεις γάλακτος και προϊόντων του
2017–2018
Οργανοληπτικός έλεγχος γαλακτοκομικών προϊόντων
2016–2017
Πειραματική Έρευνα για την ανάπτυξη προϊόντων με βάση το γάλα που περιέχουν ελαιόλαδο
2016–2018
Επιστημονική υποστήριξη σε θέματα Βιομηχανικής και Διανοητικής Ιδιοκτησίας
2015–2016
Αναλύσεις γάλακτος και προϊόντων του
2014–2018
Σεμινάρια θεωρητικής και πρακτικής τυροκομίας
2013–2014
Αναλύσεις γάλακτος και των προϊόντων του.
2013–2014
ΔΡΑΣΗ Α:Ενίσχυση νέων ερευνητών στη βαθμίδα του λέκτορα: Σταθεροποίηση γαλακτωμάτων απο νανοσωματίδια πολυσακχαριτών στα τρόφιμα (Εφαρμογή σε προϊόντα γάλακτος)
2012–2012
Αναλύσεις γάλακτος και των προϊόντων του
2010–2010
Αναλύσεις γάλακτος και των προϊόντων του
2010–2010
Αναλύσεις αυγών
Δημοσιεύσεις
2018
Άρθρο σε Περιοδικό
Villanueva Marina
,
Ronda Felicidad
,
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2018)
.
Impact of acidification and protein fortification on thermal properties of rice, potato and tapioca starches and rheological behaviour of their gels
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.79 σ.20-29
.
Wagner Janine
,
Castle Laurence
,
Oldring Peter K.T
,
Moschakis Thomas
,
Wedzicha Bronislaw L
(2018)
.
Factors affecting migration kinetics from a generic epoxy-phenolic food can coating system
.
Food Research International
.
τόμ.106 σ.183-192
.
2015
Άρθρο σε Περιοδικό
Tzoumaki M.V
,
Karefyllakis D
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2015)
.
Aqueous foams stabilized by chitin nanocrystals
.
Soft Matter
.
τόμ.11 σ.6245-6253
.
2014
Άρθρο σε Περιοδικό
Aspridou Z
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
,
Koutsoumanis Konstantinos
(2014)
.
Effect of the substrate's microstructure on the growth of Listeria monocytogenes
.
Food Research International
.
τόμ.64 σ.683-691
.
Aspridou Z
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Effect of the substrate‟s microstructure on the growth of Listeria monocytogenes
.
Food Research International
.
τόμ.64 σ.683-691
.
Bosnea L.A
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Complex coacervation as a novel microencapsulation technique to improve viability of probiotics under different stresses
.
Food Bioprocess Technology
.
τόμ.7 αρ.10 σ.2767-2781
.
Lazaridou Athina
,
Serafeimidou A
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
,
Tzanetakis Nikolaos
(2014)
.
Structure development and acidification kinetics in fermented milk containing oat β-glucan, a yogurt culture and a probiotic strain
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.39 σ.204-214
.
Moditsi M
,
Lazaridou Athina
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis C.G
(2014)
.
Modifying the physical properties of dairy protein films for controlled release of antifungal agents
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.39 σ.195-203
.
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
A micro- and macro-scale approach to probe the dynamics of sol-gel transition in cereal β-glucan solutions varying in molecular characteristics
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.42 part 1 σ.81-91
.
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Biopolymer composites for engineering food structures to control product functionality
.
Food Structure
.
τόμ.1 αρ.1 σ.39-54
.
2013
Άρθρο σε Περιοδικό
Tzoumaki M
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2013)
.
Effect of soluble polysaccharides addition on rheological properties and microstructure of chitin nanocrystal aqueous dispersions
.
Carbohydrate Polymers
.
τόμ.95 αρ.1 σ.324-331
.
Tzoumaki M
,
Moschakis Thomas
,
Scholten E
,
Biliaderis Costas
(2013)
.
In vitro lipid digestion of chitin nanocrystal stabilized o/w emulsions
.
Food and Function
.
τόμ.4 σ.121-129
.
2012
Άρθρο σε Περιοδικό
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2012)
.
Using particle tracking to probe the local dynamics of barley β-glucan solutions upon gelation
.
Journal of Colloid and Interface Science
.
τόμ.375 αρ.1 σ.50-59
.
Zinoviadou K.G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2012)
.
Properties of emulsions stabilised by sodium caseinate-chitosan complexes
.
International Dairy Journal
.
τόμ.26 σ.94-101
.
Zinoviadou K.G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2012)
.
Engineering interfacial properties by anionic surfactant-chitosan complexes to improve stability of oil-in-water emulsions
.
Food and Function
.
τόμ.3 σ.312-319
.
2011
Άρθρο σε Περιοδικό
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Using particle tracking to probe the local dynamics of barley β-glucan solutions
.
Procedia Food Science
.
Athens, Greece
.
Vol.1 σ.294-301
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Oil-in-water emulsions stabilized by chitin nanocrystal particles
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.25 αρ.6 σ.1521-1529
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Mixed aqueous chitin nanocrystal-whey protein dispersions: Microstructure and rheological behaviour
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.25 αρ.5 σ.935-942
.
Wagner J
,
Moschakis Thomas
,
Nelson P. V
,
Wedzicha B. L
(2011)
.
Development of a novel method to measure the film thickness of cured can coatings
.
Journal of Food Engineering
.
τόμ.105 αρ.3 σ.530-536
.
Zinoviadou K. G
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Impact of emulsifier polysaccharide interactions on the stability and rheology of stabilised oil-in-water emulsions
.
Procedia Food Science
.
Vol.1 σ.57-61
.
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Using particle tracking to probe the local dynamics of barley β-glucan solutions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF1
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF1
.
Athens, Greece
.
τόμ.FMS756 σ.1-6
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Chitin nanocrystal o/w stabilized emulsions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
τόμ.FMS763 σ.1-5
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Chitin nanocrystal dispersions: rheological and microstructural properties
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
τόμ.FMS767 σ.1-5
.
Zinoviadou K. G
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Impact of emulsifier-polysaccharide interactions on the stability and rheology of stabilized oil-in-water emulsions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
τόμ.FMS749 σ.1-4
.
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Zinoviadou K. G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Emulsions Stabilised by Sodium Caseinate-Chitosan Complexes with Increased Stability over Environmental Stresses
.
7th Nizo Dairy Conference, Flavour and texture; innovations in dairy
.
7th Nizo Dairy Conference, Flavour and texture innovations in dairy
.
Papendal, The Netherlands
.
Zinoviadou K. G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Emulsions with molecular complexes at interfaces exhibit increased physical stability
.
4th International Symposium, Delivery of Functionality in Complex Food Systems, Physically-Inspired Approaches from the Nanoscale to the Microscale
.
Guelph, Ontario, Canada
.
Zinoviadou K. G
,
Dergiade I. N
,
Gougouli M
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
(2011)
.
Investigating the effect of various antimicrobial agents on the growth of Penicillium expansum under different storage conditions
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
Athens, Greece
.
Zinoviadou K. G
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
(2011)
.
Potential use of whey protein edible films in yoghurt and yoghurt-related products to overcome syneresis events
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
Athens, Greece
.
2010
Άρθρο σε Περιοδικό
Moschakis Thomas
,
Murray B.S
(2010)
.
On the kinetics of acid sodium caseinate gelation using particle tracking to probe the microrheology
.
Journal of Colloid and Interface Science
.
τόμ.345 αρ.2 σ.278-285
.
Moschakis Thomas
,
Murray B. S
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Modifications in stability and structure of whey protein-coated o/w emulsions by interacting chitosan and gum arabic mixed dispersions
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.24 αρ.1 σ.8-17
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Metastability of nematic gels made of aqueous chitin nanocrystal dispersions
.
Biomacromolecules
.
τόμ.11 αρ.1 σ.175-181
.
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Μπουλούμπαση Ε
,
Μοσχάκης Θωμάς
(2010)
.
Παρουσία της Listeria monocytogenes σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης της Θεσσαλονίκης
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΕΔΥΤ, Θεσσαλονίκη
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΕΔΥΤ, Θεσσαλονίκη
.
Θεσσαλονίκη
.
τόμ.P αρ.31 σ.1-4
.
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Moschakis Thomas
,
Murray B. S
,
Dickinson E
(2010)
.
Particle tracking using confocal microscopy to probe the local dynamics and microrheology in a model dairy system
.
Food Colloids: on the Road... From Interfaces to Consumers
.
Food Colloids: on the Road... From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Ioannou K
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Structural properties of bovine serum albumin / chitosan coacervates
.
13th Food Colloids 2010: On the Road…From Interfaces to Consumers
.
13th Food Colloids 2010: On the Road…From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Moschakis Thomas
(2010)
.
Shelf life of dairy products - physicochemical and microbiological aspects
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods: Theory-Applications, Workshop
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods: Theory-Applications, Workshop
.
Thessaloniki, Greece
.
Moschakis Thomas
(2010)
.
Quality and stability of food emulsions
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods: Theory-Applications, Workshop, Oral presentation
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods: Theory-Applications, Workshop, Oral presentation
.
Thessaloniki, Greece
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Rheological and microstructural properties of nematic gels made of aqueous chitin nanocrystal dispersions and biopolymers
.
Thirteenth Food Colloids 2010: On the Road… From Interfaces to Consumers
.
Thirteenth Food Colloids 2010: On the Road… From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Βάσσος Κ
,
Κωνσταντοπούλου Ε
,
Ζηνοβιάδου Κ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Μηχανικές και φυσικοχημικές ιδιότητες μεμβρανών πρωτεϊνών ορού γάλακτος διαφορετικού πάχους
.
3οΠανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων "Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών"
.
Θεσσαλονίκη
.
Βασιλειάδης Β
,
Κολοβού Μ. A
,
Ζηνοβιάδου Κ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Εφαρμογή τεχνολογίας μεμβρανών στην αναχαίτιση της ανάπτυξης μυκήτων σε θρεπτικό υπόστρωμα και σε προϊόν γιαούρτης
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων "Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών"
.
Θεσσαλονίκη Makedonia Palace
.
Τζουμάκη Μ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Υδατικά αιωρήματα νανοκρυστάλλων χιτίνης: ικανότητα σχηματισμού πηκτής και παράγοντες που την επηρεάζουν
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων "Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών"
.
Θεσσαλονίκη
.
Τζουμάκη Μ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Κιοσέογλου Βασίλειος
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Σταθεροποίηση γαλακτωμάτων από νανοκρυστάλλους χιτίνης
.
3οΠανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: “Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών”
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: “Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών”
.
Θεσσαλονίκη
.
2009
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Μοσχάκης Θωμάς
(2009)
.
Αρχές και εργαλεία προσδιορισμού της διάρκειας ζωής των γαλακτωμάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων
.
Αρχές και εργαλεία προσδιορισμού διάρκειας ζωής των τροφίμων
.
Αρχές και εργαλεία προσδιορισμού διάρκειας ζωής των τροφίμων
.
ΔΕΤΡΟΠ, Θεσσαλονίκη
.
Ενημερώθηκε: 2018-10-06