Salta al contenuto principale
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Accedi
Tu sei qui
Home
»
e-Curriculum Vitae
Curriculum Vitae
Expand
|
Collapse
Costas Biliaderis
Professor, School of Agriculture
Personal Information
2310991797
biliader@agro.auth.gr
http://food-science.agro.auth.gr/EN/Personnel/academic%20staff/Biliaderis-short-CV-en.html
Scopus ID
7005416725
Google Scholar ID
Costas Biliaderis
Γνωστικό Αντικείμενο
:
ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝOΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΤΗ ΧΗΜΕΙΑ & ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, 182/30-10-95 τΝΠΔΔ
Επιστημονική Ειδίκευση
:
Επεξεργασία τροφίμωνΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Education
Προπτυχιακές Σπουδές
1975
Πτυχίο Γεωπονίας, B.S.Ag.
Γεωπονική Σχολή
Αριστοτέλειο Πανπειστήμιο Θεσσαλονίκης
Greece
Μεταπτυχιακές Σπουδές
1978
Μ.Sc.
Department of Food Science
Πανεπιστήμιο Saskatchewan
Canada
Διδακτορικό Δίπλωμα
1980
Ph.D.
Department of Food Science
Πανεπιστήμιο Saskatchewan
Canada
Interdisciplinary Food Science - Chemistry program
Course Work
Courses of Winter semester of 2016–17 academic year
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
027Ε
AGRICULTURAL TECHNOLOGY
501Υ
FOOD CHEMISTRY
518Υ
SEMINARS
526Υ
FOOD ANALYSIS
535Υ
PHYSICAL CHEMISTRY OF FOOD
543Υ
FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Ν301Υ
FOOD CHEMISTRY II
Ν303Υ
FOOD ANALYSIS
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
ΤΧΝ701
Advanced Food Chemistry and Biochemistry
ΤΧΝ702
Advanced Physical Chemistry of Food Systems
ΤΧΝ704
New Product and Process Development
ΤΧΝ706
Instrumental Analysis of Foods
ΤΧΝ709
Special topics
ΤΧΝ800
Research approach of thesis project
Courses of Spring semester of 2016–17 academic year
ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
027Ε
AGRICULTURAL TECHNOLOGY
501Υ
FOOD CHEMISTRY
518Υ
SEMINARS
526Υ
FOOD ANALYSIS
535Υ
PHYSICAL CHEMISTRY OF FOOD
543Υ
FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Ν012Υ
PRINCIPLES OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Ν304Υ
LABORATORY EXERCISES IN FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Ν306Υ
FOOD CHEMISTRY I
Ν310Υ
PHYSICAL CHEMISTRY OF FOODS
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
ΤΧΝ701
Advanced Food Chemistry and Biochemistry
ΤΧΝ702
Advanced Physical Chemistry of Food Systems
ΤΧΝ704
New Product and Process Development
ΤΧΝ706
Instrumental Analysis of Foods
ΤΧΝ709
Special topics
ΤΧΝ800
Research approach of thesis project
Theses Supervised
Student Theses within AUTh
2016–2017
. Βιοενεργά συστατικά καταψυγμένων λαχανικών.
In progress
. ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.
2015–2016
. ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΛΙΠΟΛΥΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΩΝ ΕΛΑΙΟΥ/ΝΕΡΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΜΕ ΝΑΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΩΝ.
. Συστήματα ενθυλάκωσης προβιοτικών μικροοργανισμών με βιοπολυμερή: φυσικοχημικές ιδιότητες και λειτουργική συμπεριφορά.
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
2014–2015
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
2013–2014
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Πτυχιακή διατριβή
. Πτυχιακή διατριβή
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
2012–2013
. Διπλωματική εργασία
. ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΝΑΝΟΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ ΧΙΤΙΝΗΣ
. Διπλωματική εργασία
. ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΒΙΟΕΝΕΡΓΩΝ ΟΥΣΙΩΝ.
2011–2012
. ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΥΟΠΗΚΤΩΝ ΑΠΟ ΥΔΡΟΚΟΛΛΟΕΙΔΗ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΒΙΟΕΝΕΡΓΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ.
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
2010–2011
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
2009–2010
. ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΙΤΗΡΩΝ.
. ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΡΙΘΑΡΕΝΙΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΠΑΞΙΜΑΔΙΟΥ ΣΤΑ ΜΟΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΤΩΝ Β-ΓΛΥΚΑΝΩΝ.
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΚΟΡΒΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ.
2008–2009
. ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ β-ΓΛΥΚΑΝΩΝ ΒΡΩΜΗΣ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΖΥΜΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΗΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ LACTOBACILLUS.
. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
2007–2008
. Διπλωματική εργασία
2006–2007
. ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΕΔΩΔΙΜΩΝ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ ΑΠΟ ΥΔΡΟΚΟΛΛΟΕΙΔΗ.
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
2005–2006
. Διπλωματική εργασία
2004–2005
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
2003–2004
. Διπλωματική εργασία
. ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΣΑΚΧΑΡΙΤΩΝ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΛΥΤΗ.
. ΕΠΙΔΡΑΣΗ Β-ΓΛΥΚΑΝΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΡΕΟΛΟΓΙΑ Ο/Ω ΓΑΛΑΚΤΩΜΑΤΩΝ.
2002–2003
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΜΟΡΙΑΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΡΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΩΝ Β-ΓΛΥΚΑΝΩΝ ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΙ.
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
2000–2001
. ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΜΙΚΡΟΕΝΘΥΛΑΚΩΜΕΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΧΡΩΣΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΜΟΡΦΑ ΥΛΙΚΑ.
. Διπλωματική εργασία
1999–2000
. ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΜΙΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥΛΟΥΛΑΝΗΣ-ΑΜΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΥΑΛΩΔΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ.
. Διπλωματική εργασία
1997–1998
. ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ E COLI ΣΕ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΛΑΤΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ.
1996–1997
. Διπλωματική εργασία
1994–1995
. Διπλωματική εργασία
. Διπλωματική εργασία
Administrative Work
Τμήματος
#
Από
Έως
Θέση Όργανο / Επιτροπή
7
2014
Director, Tομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
3
2007
2014
Director, Τεχνολογίας Γάλακτος
5
2005
2007
Member, Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης του Αγροκτήματος, Α.Π.Θ.
2
2004
2014
Director, Εργαστήριο Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων
6
2004
2009
Head, Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης Γεωπονικής Σχολής
1
2002
2007
Director, Tομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
4
2002
2007
Member, Δ.Σ. Γεωπονικής Σχολής
Ιδρύματος
#
Από
Έως
Θέση Όργανο / Επιτροπή
1
Member, Ολομέλεια Επιτροπής Ερευνών, Α.Π.Θ.
Research Projects
2016–2017
Χαρακτηρισμός και σταθερότητα γαλακτωμάτων εκχυλίσματος βρώμης με φυσικούς γαλακτοματοποιητές και σταθεροποιητές.
2013–2013
Μελέτη αξιολόγησης των διατροφικών χαρακτηριστικών (Βιταμίνη C) τεσσάρων κατεψυγμένων λαχανικών
2012–2013
Αξιολόγηση της διατροφικής αξίας ομάδας κατεψυγμένων λαχανικών σε σύγκριση με τα αντίστοιχα νωπά προϊόντα
2012–2015
Ανάπτυξη στρατηγικών για τη βελτίωση της βιωσιμότητας των προβιοτικών και εφαρμογές σε επιλεγμένα συστήματα τροφίμων
2011–2011
Μελέτη αξιολόγησης των διατροφικών χαρακτηριτικών των κατεψυγμένων λαχανικών σε σύγκριση με τα νωπά λαχανικά
2011–2014
Υψηλής απόδοσης άλεση με αέρα με σκοπό την παραγωγή λεπτόκοκκων αλεύρων & αρτοπαρασκευασμάτων με βελτιωμένα λειτουργικά και διατροφικά χαρακτηριστικά
2011–2014
Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνικών μεθόδων στον έλεγχο της πρώτης ύλης αμυλούχων καρπών και ο ρόλος του άμυλου στην παραγωγή τροφίμων με βελτιωμένα ποσοτικά και διατροφικά χαρακτηριστικά
2010–2010
Αναλύσεις γάλακτος και των προϊόντων του
2009–2009
Αναλύσεις ενεργότητας νερού σε δείγματα τροφίμων
2009–2009
Μελέτη συμπεριφοράς υδρόφοβων επικαλύψεων σε θερμικά προσχηματισμένα "κυπελάκια-κουταλάκια" αλεύρων για την προστασία τους απο τη μετανάστευση υγρασίας σε επαφή με παραδοσιακή αλοιφή τύπου τζατζίκι
2008–2009
Ανάλυση γάλακτος και των προϊόντων του
2008–2009
Εκτίμηση διεργασιών ποιοτικής υποβάθμισης δύο νέων προϊόντων "ταχίνι-με-μέλι"
2008–2009
Αναλύσεις ενεργότητας νερού σε δείγματα τροφίμων
2008–2008
Μελέτη δομής και ιδιοτήτων β-γλυκανών κριθαριού και συμπεριφορά τους κατά την παραγωγή κριθαρένιου παξιμαδιού
2007–2007
Μελέτη επιτάχυνσης των διεργασιών ποιοτικής υποβάθμισης νέου προϊόντος "ταχίνι με μέλι"
2006–2007
Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων βιολειτουργικών τροφίμων για ενηλίκες (ηλικία 40+) με βάση ήδη υπάρχοντα φυτικά εκχυλίσματα της διεθνούς αγοράς
2006–2007
Ανάπτυξη και βολογική αξιολόγηση νέου βιολειτουργικού τροφίμου (κρυσταλλικού ζελέ) με Sideritis euboea (Τσαι του βουνού) και fructo- oligosaccharides (FOS) για κατανάλωση από ενήλικα άτομα (25+)
2006–2007
Χρήση εδώδιμων μεμβρανών (edible coating) για βελτίωση εμφάνισης και διατήρησης εξαγώγιμων οπωροκηπευτικών προϊόντων (κερασιού και σπαραγγιου)
2005–2006
Μικροβιολογική, φυσικοχημική και χημική ανάλυση δειγμάτων χαλβά.
2005–2007
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΙΙ ( Γενικό) Μελέτη δομής και ιδιοτήτων μη-πεμπτών πολυσακχαριτών από σιτηρά για την παραγωγή γαλακτοκομικών τροφίμων και αρτοσκευασμάτων με βιολειτουργικές ιδιότητες.
2005–2005
Ημερίδα με θέμα: "Τρόφιμα - διατροφή - ευζωία"
2005–2005
Συνέδριο: "Ημερίδα με θέμα: Τρόφιμα - Διατροφή - Ευζωϊα"
2004–2005
Συνέδριο: "Ημερίδα με θέμα: Τρόφιμα - διατροφή - ευζωία"
2003–2004
Ποιότητα - ασφάλεια τροφίμων - νέες τεχνολογίες (ΠΑΣΤΝΕΤ)
2003–2004
Έρευνα και ανάπτυξη στα λειτουργικά τρόφιμα και βιοενεργά συστατικά
2001–2003
Δείκτες ποιότητας στα κατεψυγμένα λαχανικά και προϊόντα ζύμης
2001–2003
Παραγωγή γαλακτικού οξέος και ζελάνης από μελάσσα και συνθετικά υποστρώματα
2001–2004
Χρήση β-γλυκανών στην παραγωγή τροφίμων με βελτιωμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά και ευεργετική δράση για την υγεία του καταναλωτή
1996–1999
Enhancement of quality of food and related systems by control of molecular mobility
1995–
Σύμπλοκα αμύλου-λιπιδίων: Επίδραση μήκους αλυσίδας αμυλόζης και υγροθερμικών συνθηκών στο σχηματισμό, μορφολογία και θερμοδυναμική σταθερότητα των συμπλόκων
Συμμετοχές σε συντακτικές επιτροπές περιοδικών
Συμμετοχές σε συντακτικές επιτροπές περιοδικών
2010, 2011, 2012, 2013, 2014
International Journal of Food Sciences and Nutrition
.
Great Britain
Other language
2013, 2014
Bioactive Carbohydrates and Dietary Fiber
.
The Netherlands
Other language
2008, 2009, 2010
Journal of Food Production
.
U.S.
Other language
1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002
Carbohydrate Polymers
.
ISSN: 0144-8617
.
The Netherlands
Other language
Connection to Society
Ερευνητικές Υποδομές
Αριθμός επιστημονικών / καλλιτεχνικών εργαστηρίων που χρησιμoποιείτε εντός ιδρύματος
:
4
Συνολική επιφάνεια των εργαστηρίων που χρησιμοποιείτε
:
250 M2
Πως αξιολογείτε την επάρκεια, καταλληλότητα και ποιότητα των χώρων των εργαστηρίων;
:
Positive
Πως αξιολογείτε την επάρκεια, καταλληλότητα και ποιότητα του εργαστηριακού εξοπλισμού;
:
Positive
Καλύπτουν οι διαθέσιμες υποδομές τις ανάγκες της ερευνητικής διαδικασίας;
:
A lot
Πόσα ερευνητικά σας αντικείμενα δεν καλύπτονται από τις διαθέσιμες υποδομές;
:
A few
Πόσο εντατική χρήση γίνεται των ερευνητικών υποδομών;
:
High
Πόσο συχνά ανανεώνονται οι ερευνητικές υποδομές;
:
10
Ποια είναι η ηλικία του υπάρχοντος εξοπλισμού
:
10
Ποια είναι η λειτουργική κατάσταση του υπάρχοντος εξοπλισμού;
:
Buono
Υπάρχει ανάγκη ανανέωσης/επικαιροποίησης του υπάρχοντος εξοπλισμού;
:
Great
Πώς χρηματοδοτείται η προμήθεια και ανανέωση των ερευνητικών υποδομών;
:
Ερευνητικά προγράμματα
Πώς χρηματοδοτείται η συντήρηση των ερευνητικών υποδομών;
:
Ερευνητικά προγράμματα
Publications
2016
Athanasiadou Elpiniki
,
Kyrkou Charikleia
,
Fotiou Maria
,
Tsakoumaki Foteini
,
Dimitropoulou Aristea
,
Polychroniadou Eleni
,
Menexes Georgios
,
Athanasiadis Apostolos
,
Biliaderis Costas
,
Michaelidou Alexandra-Maria
(2016)
.
Development and Validation of a Mediterranean Oriented Culture-Specific Semi-Quantitative Food Frequency Questionnaire
.
Nutrients
.
vol.8 no.9 p.522
.
Kyriakidou Katerina
,
Mourtzinos Ioannis
,
Biliaderis Costas
,
Makris Dimitris
(2016)
.
Optimization of a Green Extraction/Inclusion Complex Formation Process to Recover Antioxidant Polyphenols from Oak Acorn Husks (Quercus Robur) Using Aqueous 2-Hydroxypropyl-β-Cyclodextrin/Glycerol Mixtures
.
Environments
.
vol.3 no.1 p.3
.
2015
Ronda Felicidad
,
Perez-Quirce Sandra
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2015)
.
Effect of barley and oat β-glucan concentrates on gluten-free rice-based doughs and bread characteristics
.
Food Hydrocolloids
.
vol.48 no.C p.197-207
.
Tzoumaki M.V
,
Karefyllakis D
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2015)
.
Aqueous foams stabilized by chitin nanocrystals
.
Soft Matter
.
vol.11 p.6245-6253
.
2014
Aspridou Z
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
,
Koutsoumanis Konstantinos
(2014)
.
Effect of the substrate's microstructure on the growth of Listeria monocytogenes
.
Food Research International
.
vol.64 p.683-691
.
Aspridou Z
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Effect of the substrate‟s microstructure on the growth of Listeria monocytogenes
.
Food Research International
.
vol.64 p.683-691
.
Bosnea L.A
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Complex coacervation as a novel microencapsulation technique to improve viability of probiotics under different stresses
.
Food Bioprocess Technology
.
vol.7 no.10 p.2767-2781
.
Lazaridou Athina
,
Marinopoulou A
,
Matsoukas Nikitas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Impact of flour particle size and autoclaving on β-glucan physicochemical properties and starch digestibility of barley rusks as assessed by in vitro assays
.
Bioactive Carbohydrates and Dietary Fiber
.
vol.4 p.58-73
.
Lazaridou Athina
,
Serafeimidou A
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
,
Tzanetakis Nikolaos
(2014)
.
Structure development and acidification kinetics in fermented milk containing oat β-glucan, a yogurt culture and a probiotic strain
.
Food Hydrocolloids
.
vol.39 p.204-214
.
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
A micro- and macro-scale approach to probe the dynamics of sol-gel transition in cereal β-glucan solutions varying in molecular characteristics
.
Food Hydrocolloids
.
vol.42 part 1 p.81-91
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Amvrosiadou S
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2014)
.
Mixed whey protein isolate-egg yolk or yolk plasma heat-set gels: rheological and volatile compounds characterisation
.
Food Research International
.
vol.62 p.492-499
.
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Biopolymer composites for engineering food structures to control product functionality
.
Food Structure
.
vol.1 no.1 p.39-54
.
Gkountenoudi-Eskitzi I
,
Lazaridou Athina
,
Goula Athanasia
,
Biliaderis Costas
(2014)
.
Development of gluten-free breads enriched with chickpea and acorn flours using response surface methodology
.
A.A.C.C. International Annual Meeting
.
Rhode Island-USA
.
2013
Matsakidou A
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2013)
.
Preparation and characterization of composite sodium caseinate edible films incorporating naturally emulsified oil bodies
.
Food Hydrocolloids
.
vol.30 p.232-240
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Tsioga E
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2013)
.
Acid-induced gelation of aqueous WPI-CMC solutions: Effect on orange oil aroma compounds retention
.
Food Hydrocolloids
.
vol.30 p.368-374
.
Tzoumaki M
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2013)
.
Effect of soluble polysaccharides addition on rheological properties and microstructure of chitin nanocrystal aqueous dispersions
.
Carbohydrate Polymers
.
vol.95 no.1 p.324-331
.
Tzoumaki M
,
Moschakis Thomas
,
Scholten E
,
Biliaderis Costas
(2013)
.
In vitro lipid digestion of chitin nanocrystal stabilized o/w emulsions
.
Food and Function
.
vol.4 p.121-129
.
2012
Irakli Μ.Ν
,
Samanidou Viktoria
,
Biliaderis Costas
,
Papadogiannis Ioannis
(2012)
.
Simultaneous determination of phenolic acids and flavonoids in rice by solid-phase extraction and RP-HPLC with photodiode array detection
.
J. Sep. Sci
.
vol.35 p.1603-1611
.
Irakli Μ.Ν
,
Samanidou Viktoria
,
Biliaderis Costas
,
Papadogiannis Ioannis
(2012)
.
Development and validation of an HPLC-method for determination of free and bound phenolic acids in cereals after solid-phase extraction
.
Food Chem
.
vol.134 p.1624-1632
.
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2012)
.
Using particle tracking to probe the local dynamics of barley β-glucan solutions upon gelation
.
Journal of Colloid and Interface Science
.
vol.375 no.1 p.50-59
.
Nikiforidis C.V
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2012)
.
Rheological characteristics and physicochemical stability of dressing-type emulsions made of oil bodies-egg yolk blends
.
Food Chem
.
vol.134 p.64-73
.
Zinoviadou K.G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2012)
.
Properties of emulsions stabilised by sodium caseinate-chitosan complexes
.
International Dairy Journal
.
vol.26 p.94-101
.
Zinoviadou K.G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2012)
.
Engineering interfacial properties by anionic surfactant-chitosan complexes to improve stability of oil-in-water emulsions
.
Food and Function
.
vol.3 p.312-319
.
2011
Lazaridou Athina
,
Papoutsi Z
,
Biliaderis Costas
,
Moutsatsou P
(2011)
.
Effect of oat and barley β-glucans on inhibition of cytokine-induced adhesion molecule expression in human aortic endothelial cells: Molecular structure-function relations
.
Carbohydrate Polymers
.
vol.84 no.1 p.153-161
.
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Using particle tracking to probe the local dynamics of barley β-glucan solutions
.
Procedia Food Science
.
Athens, Greece
.
Vol.1 p.294-301
.
Skendi A
,
Biliaderis Costas
,
Izydorczyk M. S
,
Zervou M
,
Zoumpoulakis P
(2011)
.
Structural variation and rheological properties of water-extractable arabinoxylans from six Greek wheat cultivars
.
Food Chemistry
.
vol.126 no.2 p.526-536
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Oil-in-water emulsions stabilized by chitin nanocrystal particles
.
Food Hydrocolloids
.
vol.25 no.6 p.1521-1529
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Mixed aqueous chitin nanocrystal-whey protein dispersions: Microstructure and rheological behaviour
.
Food Hydrocolloids
.
vol.25 no.5 p.935-942
.
Zinoviadou K. G
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Impact of emulsifier polysaccharide interactions on the stability and rheology of stabilised oil-in-water emulsions
.
Procedia Food Science
.
Vol.1 p.57-61
.
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Using particle tracking to probe the local dynamics of barley β-glucan solutions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF1
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF1
.
Athens, Greece
.
vol.FMS756 p.1-6
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Chitin nanocrystal o/w stabilized emulsions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
vol.FMS763 p.1-5
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Chitin nanocrystal dispersions: rheological and microstructural properties
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
vol.FMS767 p.1-5
.
Zinoviadou K. G
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Impact of emulsifier-polysaccharide interactions on the stability and rheology of stabilized oil-in-water emulsions
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
vol.FMS749 p.1-4
.
Biliaderis Costas
(2011)
.
Molecular origin of physical state and functionality of soluble cereal fibers
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
Patsioura A
,
Gekas V
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Kinetics of heterogeneous amylolysis in oat flour and characterization of hydrolyzates
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
Athens, Greece
.
Zinoviadou K. G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Emulsions Stabilised by Sodium Caseinate-Chitosan Complexes with Increased Stability over Environmental Stresses
.
7th Nizo Dairy Conference, Flavour and texture; innovations in dairy
.
7th Nizo Dairy Conference, Flavour and texture innovations in dairy
.
Papendal, The Netherlands
.
Zinoviadou K. G
,
Scholten E
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Emulsions with molecular complexes at interfaces exhibit increased physical stability
.
4th International Symposium, Delivery of Functionality in Complex Food Systems, Physically-Inspired Approaches from the Nanoscale to the Microscale
.
Guelph, Ontario, Canada
.
Zinoviadou K. G
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2011)
.
Biopolymer-based films as carriers of antimicrobial agents
.
11th International Congress on Engineering and Food: Food Process Engineering in a Changing World, ICEF11
.
11th International Congress on Engineering and Food
.
Athens, Greece
.
Zinoviadou K. G
,
Dergiade I. N
,
Gougouli M
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
(2011)
.
Investigating the effect of various antimicrobial agents on the growth of Penicillium expansum under different storage conditions
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
Athens, Greece
.
Zinoviadou K. G
,
Biliaderis Costas
,
Moschakis Thomas
(2011)
.
Potential use of whey protein edible films in yoghurt and yoghurt-related products to overcome syneresis events
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
IDF International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk
.
Athens, Greece
.
Ματσακίδου A
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
,
Κιοσέογλου Βασίλειος
(2011)
.
Αξιοποίηση ελαιοσωμάτων για την παρασκευή εδώδιμων νανοσύνθετων μεμβρανών καζεϊνικού νατρίου
.
21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας
.
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
.
2010
Gialamas H
,
Zinoviadou K. G
,
Biliaderis Costas
,
Koutsoumanis Konstantinos
(2010)
.
Development of a novel bioactive packaging based on the incorporation of Lactobacillus sakei into sodium-caseinate films for controlling Listeria monocytogenes in foods
.
Food Research International
.
vol.43 no.10 p.2402-2408
.
Moschakis Thomas
,
Murray B. S
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Modifications in stability and structure of whey protein-coated o/w emulsions by interacting chitosan and gum arabic mixed dispersions
.
Food Hydrocolloids
.
vol.24 no.1 p.8-17
.
Skendi A
,
Papageorgiou M
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Influence of water and barley β-glucan addition on wheat dough viscoelasticity
.
Food Research International
.
vol.43 no.1 p.57-65
.
Skendi A
,
Biliaderis Costas
,
Papageorgiou M
,
Izydorczyk M. S
(2010)
.
Effects of two barley β-glucan isolates on wheat flour dough and bread properties
.
Food Chemistry
.
vol.119 no.3 p.1159-1167
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Metastability of nematic gels made of aqueous chitin nanocrystal dispersions
.
Biomacromolecules
.
vol.11 no.1 p.175-181
.
Zinoviadou K. G
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Physical and thermo-mechanical properties of whey protein isolate films containing antimicrobials, and their effect against spoilage flora of fresh beef
.
Food Hydrocolloids
.
vol.24 no.1 p.49-59
.
Koutsoumanis Konstantinos
,
Vaikousi C
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Time Temperature Indicators can be used as an effective Risk Management Tool for L. monocytogenes in Ready to Eat foods
.
International Symposium on Problems of Listeriosis ISOPOL XVII
.
International Symposium on Problems of Listeriosis ISOPOL XVII
.
Porto, Portugal
.
p.52
.
Amvrosiadou S
,
Paraskevopoulou A
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2010)
.
Rheological properties and aroma characteristics of mixed whey protein isolate – egg yolk or yolk plasma gels
.
13th Food Colloids 2010: On the Road…From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Biliaderis Costas
(2010)
.
On the dynamics of food systems – factors influencing shelf life and models of product failure
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods: theory and applications
.
Faculty of Agriculture, Aristotle University - Thessaloniki, Greece
.
Biliaderis Costas
(2010)
.
Kinetic and analytical aspects of product deterioration: fundamental principles in monitoring chemical and microbiological changes in food
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods: theory and applications
.
Faculty of Agriculture, Aristotle University - Thessaloniki, Greece
.
Biliaderis Costas
,
Lazaridou Athina
(2010)
.
Shelf life of bakery items
.
Understanding, measuring and predicting the shelf life of foods, Theory-Applications, Workshop
.
Thessaloniki, Greece
.
Lazaridou Athina
,
Serafimidou A
,
Biliaderis Costas
,
Tzanetakis Nikolaos
(2010)
.
Effect of oat β-glucan on physicochemical attributes of set yogurt containing a probiotic culture
.
13th Food Colloids 2010: On the Road…From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Lazaridou Athina
,
Papoutsi Z
,
Biliaderis Costas
,
Moutsatsou P
(2010)
.
Impact of molecular structure of cereal β-glucans on anti-inflammatory activity in human aortic endothelial cells
.
A.A.C.C. International Annual Meeting
.
Savannah, Georgia, U.S.A
.
Lazaridou Athina
,
Marinopoulou A
,
Matsoukas Nikitas
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Effects of flour particle size and autoclaving on physicochemical and functional properties of dough and Cretan barley rusks
.
A.A.C.C. International Annual Meeting
.
Savannah, Georgia, U.S.A
.
Moschakis Thomas
,
Lazaridou Athina
,
Ioannou K
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Structural properties of bovine serum albumin / chitosan coacervates
.
13th Food Colloids 2010: On the Road…From Interfaces to Consumers
.
13th Food Colloids 2010: On the Road…From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Skendi A
,
Biliaderis Costas
,
Lazaridou Athina
(2010)
.
Structural variation and rheological properties of arabinoxylans from six breadmaking greek wheat cultivars
.
13th Food Colloids 2010: On the Road…From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Tzoumaki M. V
,
Moschakis Thomas
,
Biliaderis Costas
(2010)
.
Rheological and microstructural properties of nematic gels made of aqueous chitin nanocrystal dispersions and biopolymers
.
Thirteenth Food Colloids 2010: On the Road… From Interfaces to Consumers
.
Thirteenth Food Colloids 2010: On the Road… From Interfaces to Consumers
.
Granada, Spain
.
Βάσσος Κ
,
Κωνσταντοπούλου Ε
,
Ζηνοβιάδου Κ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Μηχανικές και φυσικοχημικές ιδιότητες μεμβρανών πρωτεϊνών ορού γάλακτος διαφορετικού πάχους
.
3οΠανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων "Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών"
.
Θεσσαλονίκη
.
Βασιλειάδης Β
,
Κολοβού Μ. A
,
Ζηνοβιάδου Κ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Εφαρμογή τεχνολογίας μεμβρανών στην αναχαίτιση της ανάπτυξης μυκήτων σε θρεπτικό υπόστρωμα και σε προϊόν γιαούρτης
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων "Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών"
.
Θεσσαλονίκη Makedonia Palace
.
Ζηνοβιάδου Κ
,
Κουτσουμανής Κωνσταντίνος
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Επιμήκυνση της διάρκειας ζωής νωπού βοείου κρέατος με την εφαρμογή εδώδιμων αντιμικροβιακών μεμβρανών
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: “Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών"
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων
.
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
.
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Λειτουργικά τρόφιμα και συστατικά τους: ιδιότητες και τεχνολογικές προκλήσεις
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών
.
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
.
Τζουμάκη Μ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Υδατικά αιωρήματα νανοκρυστάλλων χιτίνης: ικανότητα σχηματισμού πηκτής και παράγοντες που την επηρεάζουν
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων "Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών"
.
Θεσσαλονίκη
.
Τζουμάκη Μ
,
Μοσχάκης Θωμάς
,
Κιοσέογλου Βασίλειος
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2010)
.
Σταθεροποίηση γαλακτωμάτων από νανοκρυστάλλους χιτίνης
.
3οΠανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: “Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών”
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων: “Σύγχρονες αντιλήψεις ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων: η σύγκλιση των επιστημών”
.
Θεσσαλονίκη
.
2009
Fustier P
,
Castaigne F
,
Turgeon S. L
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Impact of endogenous constituents from different flour milling streams on dough rheology and semi-sweet biscuit making potential by partial substitution of a commercial soft wheat flour
.
LWT - Food Science and Technology
.
vol.42 no.1 p.363-371
.
Fustier P
,
Castaigne F
,
Turgeon S. L
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Impact of commercial soft wheat flour streams on dough rheology and quality attributes of cookies
.
Journal of Food Engineering
.
vol.90 no.2 p.228-237
.
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Concurrent phase separation and gelation in mixed oat β-glucans/sodium caseinate and oat β-glucans/pullulan aqueous dispersions
.
Food Hydrocolloids
.
vol.23 no.3 p.886-895
.
Skendi A
,
Papageorgiou M
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Effect of barley β-glucan molecular size and level on wheat dough rheological properties
.
Journal of Food Engineering
.
vol.91 no.4 p.594-601
.
Tzoumaki M. V
,
Biliaderis Costas
,
Vasilakakis Miltiadis
(2009)
.
Impact of edible coatings and packaging on quality of white asparagus (Asparagus officinalis, L.) during cold storage
.
Food Chemistry
.
vol.117 no.1 p.55-63
.
Vaikousi H
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Kinetic modelling of non-enzymatic browning in honey and diluted honey systems subjected to isothermal and dynamic heating protocols
.
Journal of Food Engineering
.
vol.95 no.4 p.541-550
.
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
,
Koutsoumanis Konstantinos
(2009)
.
Applicability of a microbial Time Temperature Indicator (TTI) for monitoring spoilage of modified atmosphere packed minced meat
.
International journal of food microbiology
.
vol.133 no.3 p.272-278
.
Zinoviadou K. G
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Physico-chemical properties of whey protein isolate films containing oregano oil and their antimicrobial action against spoilage flora of fresh beef
.
Meat Science
.
vol.82 no.3 p.338-345
.
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Gluten-free Doughs: Rheological Properties, Testing Procedures-Methods and Potential Problems
.
Gluten – free Food Science and Technology
.
(ed.) Gallagher, E
.
UK
.
Blackwell Pub. Professional
.
p.52-82
.
Gialamas H
,
Biliaderis Costas
,
Koutsoumanis Konstantinos
(2009)
.
Development and application of a novel packaging technology for fresh meat based on the incorporation of a Lactobacillus sakei protective culture into a Na-caseinate edible film
.
Advancing Beef Safety through research and innovation, An international conference organised by ProSafeBeef
.
Advancing Beef Safety through research and innovation, An international conference organised by ProSafeBeef
.
(ed.) Duffy G., Nychas G. J
.
Dublin, Ireland
.
p.50
.
Vaikousi Hariklia
,
Biliaderis Costas
,
Koutsoumanis Konstantinos
(2009)
.
Development of a microbial Time Temperature Indicator TTI for monitoring microbiological quality of fresh meat products
.
Advancing Beef Safety through research and innovation, An international conference
.
Advancing Beef Safety through research and innovation, An international conference
.
(eds) Duffy, G. and Nychas, G. J
.
Dublin, Ireland
.
p.93
.
Zinoviadou Kyriaki
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Physico-chemical properties of whey protein isolate films containing oregano oil and their antimicrobial action against spoilage flora of fresh beef
.
Advancing Beef Safety through research and innovation, An international conference
.
Advancing Beef Safety through research and innovation, An international conference
.
(eds) Duffy G., Nychas G. J
.
Dublin, Ireland
.
p.73
.
Biliaderis Costas
,
Lazaridou Athina
(2009)
.
Cereal non-starch polysaccharides as functional ingredients: structure - physical property relations
.
1st International Conference on Sustainable Postharvest and Food Technologies INOPTEP 2009
.
1st International Conference on Sustainable Postharvest and Food Technologies INOPTEP 2009
.
Divcibare, Serbia
.
Biliaderis Costas
,
Lazaridou Athina
(2009)
.
Analytical approaches to understanding quality and functionality aspects of cereal dietary fibers
.
6th International Conference Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications
.
6th International conference on instrumental methods of analysis: Modern trends and applications
.
Athens, Greece
.
Gialamas H
,
Biliaderis Costas
,
Koutsoumanis Konstantinos
(2009)
.
Development and application of a novel packaging technology for fresh meat based on the incorporation of Lactobacillus sakei protective culture into a Na-caseinate edible film
.
Advancing beef safety through Research and Innovation – an International Conference organized by ProsafeBeef (European Commission Research Project – Food CT-2006-36241)
.
Advancing beef safety through Research and Innovation – an International Conference
.
Dublin, Ireland
.
Koutsoumanis Konstantinos
,
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Use of Time-Temperature-Indicators as risk management tools for L. monocytogenes in ready-to-eat-foods
.
6th International Conference on Predictive Modelling in Foods (ICPMF)
.
Washington, D.C., USA
.
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
,
Vaikousi H
(2009)
.
Structure-function relations of cereal β-glucans in food model systems
.
4th International Dietary Fibre Conference
.
Vienna, Austria
.
Marinopoulou A
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Fate of β-glucans during making of traditional Cretan barley rusks
.
4th International Dietary Fibre Conference
.
4th International Dietary Fibre Conference
.
Vienna, Austria
.
Patsioura A
,
Gekas V
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Study of enzymatic hydrolysis & characterization of oat flour hydrolyzates
.
8th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop
.
Viterbo, Italy
.
Xhufi A
,
Al-Tardeh S
,
Kefalas P
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Antioxidant activity of olive leaf extracts and thermal stability of oleuropein in aqueous acidic media
.
6th International Conference on Instrumental Methods of Analysis (IMA 09): Modern Trends and Applications
.
Athens, Greece
.
Zinoviadou K
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Physico-chemical properties of whey protein isolate films containing oregano oil and their antimicrobial action against spoilage flora of fresh beef
.
Advancing beef safety through Research and Innovation – an International Conference (European Commission Research Project – Food CT-2006-36241)
.
Advancing beef safety through Research and Innovation – an International Conference (European Commission Research Project – Food CT-2006-36241)
.
Dublin, Ireland
.
Zinoviadou K
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Mechanical properties of whey ptotein isolate films containing antimicrobials and their inhibitory action on spoilage flora of fresh beef
.
1st International Conference on Sustainable Postharvest and Food Technologies INOPTEP
.
1st International Conference on Sustainable Postharvest and Food Technologies INOPTEP
.
Divcibare, Serbia
.
Zinoviadou K. G
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2009)
.
Physical properties of whey protein films acting as carriers of antimicrobial agents
.
3rd International Symposium “Delivery of functionality in complex food systems – Physically-inspired approaches from nanoscale to microscale"
.
3rd International Symposium
.
Wageningen, The Netherlands
.
Γιαβάσης Ι
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2009)
.
Ανοσοδιεγερτικοί πολυσακχαρίτες και οι πιθανές χρήσεις τους σε βιολειτουργικά τρόφιμα
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοτεχνολογίας και Τεχνολογίας Τροφίμων
.
Ρέθυμνο, Κρήτη
.
2008
Fustier P
,
Castaigne F
,
Turgeon S
,
Biliaderis Costas
(2008)
.
Flour constituent interactions and their influence on dough rheology and quality of semi-sweet biscuits: a mixture design approach with reconstituted blends of gluten, water-solubles and starch fractions
.
Journal of Cereal Science
.
vol.48 p.144-158
.
Kristo E
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2008)
.
Thermal, mechanical and water vapour barrier properties of sodium caseinate films containing antimicrobials and their inhibitory action on Listeria monocytogenes
.
Food Hydrocolloids
.
vol.22 no.3 p.373-386
.
Lazaridou Athina
,
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
(2008)
.
Impact of mixed-linkage linkage 1-3, 1-4 β-glucans on physical properties of acid-set skim milk gels
.
International Dairy Journal
.
vol.18 p.312-322
.
Lazaridou Athina
,
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
(2008)
.
Effects of polyols on cryostructurization of barley β-glucans
.
Food Hydrocolloids
.
vol.22 p.263-277
.
Lazaridou Athina
,
Chornick T
,
Biliaderis Costas
,
Izydorczyk M. S
(2008)
.
Sequential solvent extraction and structural characterization of polysaccharides from the endosperm cell walls of barley grown in different environments
.
Carbohydrate Polymers
.
vol.73 p.621-639
.
Lazaridou Athina
,
Chornick T
,
Biliaderis Costas
,
Izydorczyk M. S
(2008)
.
Composition and molecular structure of polysaccharides released from barley endosperm cell walls by sequential extraction with water, malt enzymes, and alkali
.
J.Cereal Sci
.
vol.48 p.304-318
.
Vaikousi H
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2008)
.
Kinetic modeling of nonenzymatic browning of apple juice concentrates differing in water activity under isothermal and dynamic heating conditions
.
Food Chemistry
.
vol.107 no.2 p.785-796
.
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
,
Koutsoumanis Konstantinos
(2008)
.
Development of a microbial Time Temperature Indicator TTI prototype for monitoring microbiological quality of chilled foods
.
Applied and Environmental Microbiology
.
vol.74 no.10 p.3242-3250
.
Biliaderis Costas
(2008)
.
Functional Foods: Trends, Prospects and Challenges for the Food Industry
.
Journal on Processing and Energy in Agriculture
.
XX Conference on Processing Techniques and Energy in Agriculture
.
Kopaonik, Serbia
.
vol.12 no.3 p.97-100
.
Koutsoumanis Konstantinos
,
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
(2008)
.
Development and validation of a microbial Time Temperature Ιndicator (TTI) for shelf life control of chilled foods
.
The 21st International ICFMH Symposium “Evolving Microbial Food Quality and Safety
.
The 21st International ICFMH Symposium “Evolving Microbial Food Quality and Safety
.
Aberdeen, UK
.
p.80
.
Γιαλαμάς Χ
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
,
Κουτσουμανής Κωνσταντίνος
(2008)
.
Ανάπτυξη μιας καινοτόμου συσκευασίας με βάση την ενσωμάτωση προστατευτικής καλλιέργειας Lactobacillus sakei σε εδώδιμη μεμβράνη καζεϊνικού νατρίου: Μελέτη της αντιμικροβιακής δράσης και των φυσικοχημικών ιδιοτήτων
.
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συσκευασίας
.
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συσκευασίας
.
Αθήνα, Ελλάδα
.
Τζουμάκη Μ
,
Μαγγανάρης Γ
,
Βασιλακάκης Μιλτιάδης
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2008)
.
Εφαρμογή εδώδιμων επικαλύψεων σε βλαστούς σπαραγγιών
.
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συσκευασίας
.
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συσκευασίας
.
Αθήνα, Ελλάδα
.
Biliaderis Costas
(2008)
.
Functional polysaccharides in cereal foods
.
Trends in Cereal Science and Technology: Industrial Applications, Workshop
.
Faculty of Agriculture, Aristotle University,Thessaloniki, Greece
.
Lazaridou Athina
,
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
(2008)
.
Molecular size effects on gelation of barley and oat β-glucans
.
Trends in Cereal Science and Technology: Industrial Applications, Workshop
.
Faculty of Agriculture, Aristotle University, Thessaloniki, Greece
.
Skendi A
,
Papageorgiou M
,
Biliaderis Costas
(2008)
.
Rheological properties of β-glucan supplemented wheat doughs
.
ICC International Conference Bosphorus 2008
.
Istanbul, Turkey
.
2007
Chatzikamari Magdalini
,
Kyriakidis Dimitrios
,
Tzanetakis Nikolaos
,
Biliaderis Costas
,
Litopoulou-Tzanetaki Evanthia
(2007)
.
Biochemical changes during a submerged chickpea fermentation used as a leavening agent for bread production
.
European Food Research and Technology
.
vol.224 p.715-723
.
Fustier P
,
Castaigne F
,
Turgeon S. L
,
Biliaderis Costas
(2007)
.
Semi-sweet biscuit making potential of soft wheat flour patent, middle-cut and clear mill streams made with native and reconstituted flours
.
Journal of Cereal Science
.
vol.46 p.119-131
.
Kristo E
,
Biliaderis Costas
,
Zampraka A
(2007)
.
Water vapor barrier and tensile properties of composite caseinate-pullulan films: biopolymer composition effects and impact of beeswax lamination
.
Food Chemistry
.
vol.101 p.753-764
.
Kristo E
,
Biliaderis Costas
(2007)
.
Physical properties of starch nanocrystal-reinforced pullulan films
.
Carbohydrate Polymers
.
vol.68 p.146-158
.
Lazaridou Athina
,
Duta D
,
Papageorgiou M
,
Belc N
,
Biliaderis Costas
(2007)
.
Effects of hydrocolloids on dough rheology and bread quality parameters in gluten-free formulations
.
Journal Food Engineering
.
vol.79 p.1033-1047
.
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2007)
.
Molecular aspects of cereal β-glucan functionality: physical properties, technological applications and physiological effects
.
Journal of cereal science
.
vol.46 p.101-118
.
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2007)
.
Cryogelation phenomena in mixed skim milk powder- barley - β -glucan - polyol aqueous dispersions
.
Food Research Interational
.
vol.40 p.793-802
.
Vaikousi H
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
,
Zawistowski J
(2007)
.
Phase transitions, solubility and crystallization kinetics of phytosterols and phytosterol-oil blends
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
vol.55 p.1790-1798
.
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
,
Λαζαρίδου Αθηνά
,
Βαϊκούση Χ
(2007)
.
β-Γλυκάνες δημητριακών ως συστατικά λειτουργικών τροφίμων: φυσικές ιδιότητες και μεταβολική δράση
.
Τρόφιμα και Ποτά
.
p.62-66
.
Biliaderis Costas
,
Izydorczyk M. S
(2007)
.
Functional Food Carbohydrates
.
Boca Raton, FL USA
.
CRC Press
.
Giavasis I
,
Biliaderis Costas
(2007)
.
Microbial Polysaccharides
.
Functional Food Carbohydrates
.
(eds) Biliaderis, C. G. and Izydorczyk, M. S
.
Boca Raton, FL, USA
.
CRC Press
.
p.167-213
.
Izydorczyk M. S
,
Biliaderis Costas
(2007)
.
Arabinoxylans – Technologically and nutritionally functional plant polysaccharides
.
Functional Food Carbohydrates
.
(eds) Biliaderis, C. G. and Izydorczyk, M. S
.
Boca Raton, FL, USA
.
CRC Press
.
p.249-290
.
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
,
Izydorczyk M. S
(2007)
.
Cereal β-glucans: structure, physical properties and physiological functions
.
Functional Food Carbohydrates
.
(eds) Biliaderis, C. G. and Izydorczyk, M. S
.
Boca Raton, Florida USA
.
Chemical Rubber Company Press
.
p.1-72
.
Nazare J.-A
,
Laville M
,
Biliaderis Costas
,
Lazaridou Athina
,
Onning G
,
Salmenkallio-Marrtila M
,
Triantafyllou A
(2007)
.
β-glucans
.
Novel Food Ingredients for Weight Control
.
(ed.) Henry, C. J. K
.
Cambridge, UK
.
Woodhead Publishing Ltd
.
p.131-152
.
Fustier P
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2007)
.
Compression, creep and stress-relaxation testing of wheat flour and gluten-free doughs – relation to end-product properties
.
Proceedings of the 5th International Congress in Food Technology: Consumer Protection through Food Process Improvement and Innovation in the Real World
.
5th International Congress in Food Technology: Consumer Protection through Food Process Improvement and Innovation in the Real World
.
Thessaloniki, Greece
.
vol.1 p.173-181
.
Kristo E
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2007)
.
Thermal, mechanical and water vapor barrier properties of sodium caseinate films containing antimicrobials and their inhibitory action on Listeria monocytogenes
.
Proceedings of the 5th International Congress in Food Technology: Consumer Protection through Food Process Improvement and Innovation in the Real World
.
5th International Congress in Food Technology: Consumer Protection through Food Process Improvement and Innovation in the Real World
.
Thessaloniki, Greece
.
vol.2 p.276-284
.
Lazaridou Athina
,
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
(2007)
.
Effects of polyols on barley β-glucan cryogelation in ice cream model systems
.
Proceedings of the 5th International Congress in Food Technology: Consumer Protection through Food Process Improvement and Innovation in the Real World
.
5th International Congress in Food Technology: Consumer Protection through Food Process Improvement and Innovation in the Real World
.
Thessaloniki, Greece
.
vol.2 p.269-276
.
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
,
Koutsoumanis Konstantinos
(2007)
.
Development of a microbial Time Temperature Indicator TTI for monitoring microbiological quality of foods
.
5th International Conference on Predictive Modelling in Foods: Fundamentals, State of the Art and N0ew Horizons
.
5th International Conference on Predictive Modelling in Foods: Fundamentals, State of the Art and N0ew Horizons
.
Athens, Greece
.
p.79-82
.
Biliaderis Costas
(2007)
.
Molecular aspects of cereal b-glucan functionality
.
Department of Food Science and Technology, University of Helsinki (invited lecture)
.
Helsinki, Finland
.
Biliaderis Costas
(2007)
.
Functional Foods: trends and prospects for the food industry
.
University of Novi Sad, Faculty of Agriculture (invited lecture)
.
Novi Sad, Serbia
.
Biliaderis Costas
(2007)
.
Cereal polysaccharides as functional food ingredients
.
University of Novi Sad, Faculty of Agriculture (invited lecture)
.
Novi Sad, Serbia
.
Biliaderis Costas
(2007)
.
Cereal mixed linkage (1-3), (1-3) -β-D-glucans: structure-property relationships
.
Institute of Organic and Pharmaceutical Chemistry (IOPC) – National Hellenic Research Foundation
.
Athens, Greece
.
Kristo E
,
Λαζαρίδου Αθηνά
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2007)
.
Θερμομηχανικές ιδιότητες μικτών συστημάτων βιοπολυμερών
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θερμικής Ανάλυσης
.
Αθήνα, Ελλάδα
.
Vaikousi H
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2007)
.
Kinetic model development as a prediction tool for the study of non enzymatic browning during heating of apple juice concentrates and honey differing in water activity
.
Proceedings of the 5th International Congress on Food Technology: Consumer Protection through Food Process Improvement and Innovation in the Real World
.
5th International Congress on Food Technology
.
Thessaloniki, Greece
.
Λαζαρίδου Αθηνά
,
Μπιλιαδέρης Κωνσταντίνος
(2007)
.
Υαλώδης μετάπτωσης σε μέλια Ελληνικής προέλευσης
.
3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θερμικής Ανάλυσης
.
Αθήνα, Ελλάδα
.
2006
Kontogiorgos V
,
Vaikousi H
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2006)
.
A fractal analysis approach to viscoelasticity of physically cross-linked barley β-glucan gel networks
.
Colloids and Surfaces B: Biointerfaces
.
vol.49 p.45-52
.
Kontogiorgos V
,
Ritzoulis C
,
Biliaderis Costas
,
Kasapis S
(2006)
.
Effect of barley β-glucan concentration on the microstructural and mechanical behaviour of acid-set sodium caseinate gels
.
Food Hydrocolloids
.
vol.20 p.749-756
.
Kristo E
,
Biliaderis Costas
(2006)
.
Water sorption and thermo-mechanical properties of water/sorbitol-plasticized composite biopolymer films: Caseinate–pullulan bilayers and blends
.
Food Hydrocolloids
.
vol.20 p.1057-1071
.
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2006)
.
Effects of sugars on cryogelation of barley β-glucans
.
2nd International Congress on Bioprocesses in Food Industries (ICBF 2006)
.
2nd International Congress on Bioprocesses in Food Industries (ICBF 2006)
.
Patras, Greece
.
Vaikousi H
,
Koutsoumanis Konstantinos
,
Biliaderis Costas
(2006)
.
Kinetic modelling of non-enzymatic browning of apple juice concentrates differing in water activity under variable heating conditions
.
2nd International Congress on Bioprocesses in Food Industries
.
2nd International Congress on Bioprocesses in Food Industries
.
Patras, Greece
.
Biliaderis Costas
(2006)
.
Structure-physical property relations of mixed-linkage β-glucans
.
Food Research and Development Centre, Agriculture Canada (invited lecture)
.
St. Hyacinthe, Quebec, Canada
.
Biliaderis Costas
(2006)
.
Rheological methods in food material characterization: a focus on carbohydrate systems
.
International Congress on Bioprocesses in Food Industries
.
Patras, Greece
.
Biliaderis Costas
(2006)
.
Applications of Thermal Analysis to characterization of Food Carbohydrates
.
XXVIII National Conference on Calorimetry, Thermal Analysis and Chemical Thermodynamics
.
Milan, Italy
.
Kristo E
,
Biliaderis Costas
(2006)
.
Physical properties of starch nanocrystal-reinforced pullulan films
.
2nd International Congress on Bioprocesses in Food Industries
.
Patra, Greece
.
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
,
Vaikousi H
(2006)
.
Enrichment of gluten-free bread formulations with water-soluble oat β-glucan: effects on dough rheology and bread quality parameters
.
Dietary fibre 2006
.
Helsinki, Finland
.
Skendi A
,
Papageorgiou M
,
Biliaderis Costas
(2006)
.
Molecular size and concentration effects of barley β-glucan supplementation on dough and bread characteristics
.
Dietary fibre 2006
.
Helsinki Finland
.
2005
Diftis N
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2005)
.
Rheological properties and stability of model salad dressing emulsions prepared with a dry-heated soybean protein isolate-dextran mixture
.
Food Hydrocolloids
.
vol.19 p.1025-1031
.
Papageorgiou M
,
Lakhdara N
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
,
Izydorczyk M. S
(2005)
.
Water extractable 1-3, 1-4 -β-D-glucans from barley and oats: an intervarietal study on their structural features and rheological behaviour
.
Journal of cereal science
.
vol.42 p.213-224
.
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
(2005)
.
Processing and formulation effects on rheological behavior of barley β-glucan aqueous dispersions
.
Food Chemistry
.
vol.91 p.505-516
.
Kristo E
,
Biliaderis Costas
(2005)
.
Thermomechanical properties of water/sorbitol-plasticized composite biopolymer films: caseinate-pullulan bilayers and blends
.
Proceedings of Medicta 2005, 7h Mediterranean Conference on Calorimetry and Thermal Analysis
.
7h Mediterranean Conference on Calorimetry and Thermal Analysis
.
Thessaloniki, Greece
.
p.151-156
.
Lazaridou Athina
,
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
(2005)
.
Structure development in mixed-linkage 1-3, 1-4 β-glucan hydrogels as probed by calorimetry and small deformation dynamic rheometry
.
Proceedings of Medicta 2005, 7h Mediterranean Conference on Calorimetry and Thermal Analysis
.
7h Mediterranean Conference on Calorimetry and Thermal Analysis
.
Thessaloniki Greece
.
p.157-162
.
Vaikousi H
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
,
Zawistowski J
(2005)
.
Phase transitions of phytosterols and phytosterol-oil blends
.
Proceedings of Medicta 2005, 7h Mediterranean Conference on Calorimetry and Thermal Analysis
.
7h Mediterranean Conference on Calorimetry and Thermal Analysis
.
Thessaloniki, Greece
.
p.190-193
.
Izydorczyk M
,
Lazaridou Athina
,
Chornick T
,
Biliaderis Costas
(2005)
.
Degradation of isolated cell walls from barley grains differing in hardness and protein content by malt extracts
.
90th AACC International Annual Meeting
.
Orlando FL, USA
.
Kontogiorgos V
,
Vaikousi H
,
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2005)
.
Fractal scaling behavior of physically cross-linked β-glucan gel networks
.
13th Gums and Stabilizers for the Food Industry
.
Wrexham, UK
.
2004
Kontogiorgos V
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
,
Doxastakis Georgios
(2004)
.
Stability and rheology of egg yolk-stabilized concentrated emulsions containing cereal β-glucans of varying molecular size
.
Food Hydrocolloids
.
vol.18 p.987-998
.
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
,
Micha-Screttas M
,
Steele B. R
(2004)
.
A comparative study on structure-function relations of mixed linkage 1-3, 1-4 linear β-glucans
.
Food Hydrocolloids
.
vol.18 p.837-855
.
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
,
Bacandritsos N
,
Sabatini A. G
(2004)
.
Composition, thermal and rheological behavior of selected Greek honeys
.
Journal Food Engineering
.
vol.64 no.1 p.9-21
.
Lazaridou Athina
,
Biliaderis Costas
(2004)
.
Cryogelation of cereal β-glucans: structure and molecular size effects
.
Food Hydrocolloids
.
vol.18 p.933-947
.
Papadogiannis Ioannis
,
Irakli Maria
,
Biliaderis Konstantinos
,
IzydorczyK Marta S
(2004)
.
Isolation, structural features and rheological properties of water-extractable β-glucans from different Greek barley cultivars
.
Journal of the Science Food Agriculture
.
Published Version
.
vol.84 no.10 p.1170-1178
.
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
,
Izydorczyk M. S
(2004)
.
Solution flow behavior and gelling properties of water-soluble barley β-glucans varying in molecular size
.
Journal of Cereal Science
.
vol.39 p.119-137
.
Volikakis P
,
Biliaderis Costas
,
Vamvakas Konstantinos
,
Zerfyridis Grigorios
(2004)
.
Effects of a commercial oat-β-glucan concentrate on the chemical, physicochemical and sensory attributes of a low-fat white-brined cheese product
.
Food Research International
.
vol.37 p.83-94
.
Lazaridou Athina
,
Vaikousi H
,
Biliaderis Costas
(2004)
.
Molecular size effects on gelation of barley and oat β-glucans
.
Gums and Stabilizers for the Food Industry 12
.
(eds) Williams, P. A. and Phillips, G. O
.
The Royal Society of Chemistry
.
p.108-115
.
Izydorczyk M. S
,
Lazaridou Athina
,
Chornick T
,
Biliaderis Costas
(2004)
.
The role of endosperm cell walls in texture of barley grain
.
89th Annual Meeting of A.A.C.C
.
San Diego, USA
.
Kontogiorgos V
,
Ritzoulis C
,
Biliaderis Costas
(2004)
.
Rheological behaviour of mixed sodium caseinate – Barley β-Glucan Gels
.
Food Colloids, 2004
.
Harrogate, UK
.
Lazaridou Athina
,
Irakli M
,
Izydorczyk M. S
,
Biliaderis Costas
(2004)
.
Effects of various processing factors on gelation of cereal beta-glucans
.
89th Annual Meeting of Anne Arundel Community College
.
San Diego, USA
.
1999
Youssef F
,
Roukas Triantafyllos
,
Biliaderis Costas
(1999)
.
Pullulan production by a non-pigmented strain of Aureobasidium pullulans using batch and fed-batch culture
.
Process Biochemistry
.
vol.34 p.355-366
.
Aggiornato: 2017-06-30