Salta al contenuto principale
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Accedi
Tu sei qui
Home
»
e-Curriculum Vitae
Curriculum Vitae
Expand
|
Collapse
Stergiani Ordoudi
Laboratory Teaching Staff, School of Chemistry
Personal Information
2310997847
2310997847
steord@chem.auth.gr
Scopus ID
9942011600
Γνωστικό Αντικείμενο
:
Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων
Επιστημονική Ειδίκευση
:
Βιολογία και βιοχημεία
Χημεία
Επεξεργασία τροφίμων
Education
Προπτυχιακές Σπουδές
2001
Χημείας
Χημείας/Σχολή Θετικών Επιστημών
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Greece
Μεταπτυχιακές Σπουδές
2003
ΜΔΕ
Χημείας/Σχολή Θετικών Επιστημών
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Greece
Τρόφιμα
Διδακτορικό Δίπλωμα
2007
ΔΔ
Χημείας/Σχολή Θετικών Επιστημών
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Greece
Μετεκπαίδευση
Κέντρο NMR/Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Course Work
Courses of Winter semester of 2018–19 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
Κ410
Laboratory Food Testing
ΠΡ03
Oenology Ι
ΥΕ12
Organic Chemistry Laboratory I
TMĪMA VIOLOGIAS
GM.MGB.7.2
FOOD CHEMISTRY
Courses of Spring semester of 2018–19 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
Κ411
Food Quality Management
Κ412
Food Chemistry II
ΠΡ04
Oenology ΙΙ
ΥΕ12
Organic Chemistry Laboratory I
Theses Supervised
Student Theses within AUTh
No results were found.
Research Projects
2018–2020
Φυσικοχημική εξέταση καρπών αβοκάντο από καλλιεργούμενες ποικιλίες στην περιφέρεια Κρήτης με σκοπό την τεκμηρίωση της σχέσης ποιότητας - Γεωγραφικές Ενδείξεις
Publications
2016
Without Type
Consonni Roberto
,
Ordoudi Stergiani
,
Cagliani Laura
,
Tsiangali Maria
,
Tsimidou Maria
(2016)
.
On the Traceability of Commercial Saffron Samples Using 1H-NMR and FT-IR Metabolomics
.
Molecules
.
vol.21 no.3 p.286
.
Paredi Gianluca
,
Raboni Samanta
,
Marchesani Francesco
,
Ordoudi Stergiani
,
Tsimidou Maria
,
Mozzarelli Andrea
(2016)
.
Insight of Saffron Proteome by Gel-Electrophoresis
.
Molecules
.
vol.21 no.2 p.167
.
2015
Without Type
Ordoudi Stergiani
,
Kyriakoudi Anastasia
,
Tsimidou Maria
(2015)
.
Enhanced Bioaccessibility of Crocetin Sugar Esters from Saffron in Infusions Rich in Natural Phenolic Antioxidants
.
Molecules
.
vol.20 no.10 p.17760-17774
.
Ordoudi Stergiani
,
Cagliani L.R
,
Lalou S
,
Naziri E
,
Tsimidou Maria
,
Consonni R
(2015)
.
H NMR-based metabolomics of saffron reveals markers for its quality deterioration
.
Food Research International
.
vol.70 p.1-6
.
2014
Without Type
Ordoudi Stergiani
,
Mantzouridou Fani
,
Daftsiou Eleni
,
Malo C
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Nenadis Nikolaos
,
Tsimidou Maria
(2014)
.
Pomegranate juice functional constituents after alcoholic and acetic acid fermentation
.
Journal of Functional Foods
.
vol.8 p.161-168
.
2011
Without Type
Ordoudi Stergiani
,
Tsimidou Maria
(2011)
.
Consideration of fluorescence properties for the direct determination of erythrosine in saffron in the presence of other synthetic dyes
.
Food Additives and Contaminants - Part A Chemistry, Analysis, Control, Exposure and Risk Assessment
.
vol.28 no.4 p.417-422
.
Ordoudi Stergiani
,
Tsermentseli K. S
,
Nenadis N
,
Assimopoulou A. N
,
Tsimidou M. Z
,
Papageorgiou V. P
(2011)
.
Structure-radical scavenging activity relationship of alkannin/shikonin derivatives
.
Food Chemistry
.
vol.124 no.1 p.171-176
.
2010
Without Type
Bountagkidou O. G
,
Ordoudi Stergiani
,
Tsimidou Maria
(2010)
.
Structure-antioxidant activity relationship study of natural hydroxybenzaldehydes using in vitro assays
.
Food Research International
.
vol.43 p.2014-2019
.
2009
Without Type
Ordoudi Stergiani
,
Befani C. D
,
Nenadis Nikolaos
,
Koliakos Georgios
,
Tsimidou Maria
(2009)
.
Further examination of antiradical properties of Crocus sativus stigmas extract rich in crocins
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
vol.57 no.8 p.3080-3086
.
2008
Without Type
Sanchez A. M
,
Carmona M
,
Ordoudi Stergiani
,
Tsimidou Maria
,
Alonso G. L
(2008)
.
Kinetics of individual crocetin ester degradation in aqueous extracts of saffron (Crocus sativus L.) upon thermal treatment in the dark
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
vol.56 p.1627-1637
.
Aggiornato: 2018-09-23