Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Είσοδος
Αρχή
Το ΑΠΘ
Πολιτική Ποιότητας
Πιστοποίηση
Διασφάλιση Ποιότητας
Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας
Είστε εδώ
Αρχή
»
Αναφορά Βιογραφικών
Βιογραφικό Σημείωμα
Ανάπτυξη
|
Σύμπτυξη
Στεργιανή Ορδούδη
Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό, Τμήμα Χημείας
Προσωπικά Στοιχεία
2310997847
2310997847
steord@chem.auth.gr
Scopus ID
9942011600
https://orcid.org/0000-0001-5093-6999
Γνωστικό Αντικείμενο
:
Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων
Επιστημονική Ειδίκευση
:
Βιολογία και βιοχημεία
Χημεία
Επεξεργασία τροφίμων
Εκπαίδευση
Προπτυχιακές Σπουδές
2001
Χημείας
Χημείας/Σχολή Θετικών Επιστημών
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ελλάδα
Μεταπτυχιακές Σπουδές
2003
ΜΔΕ
Χημείας/Σχολή Θετικών Επιστημών
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ελλάδα
Τρόφιμα
Διδακτορικό Δίπλωμα
2007
ΔΔ
Χημείας/Σχολή Θετικών Επιστημών
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ελλάδα
Μετεκπαίδευση
Κέντρο NMR/Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Διδακτικό Έργο
Μαθήματα Χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2022–23
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
Κ410
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΡ03
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ Ι
ΥΕ12
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Ι
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
GM.MGB.7.2
ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΜΣ "ΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ"
Μ3Υ33
Ερευνητικές Μέθοδοι στην Επιστήμη Τροφίμων
Μαθήματα Εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2022–23
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
Κ411
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΡ04
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΙΙ
ΥΕ12
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Ι
ΠΜΣ "ΈΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"
Μ2Υ25
Ειδικά Θέματα Ασφάλειας, Γνησιότητας και Συσκευασίας Τροφίμων
ΠΜΣ "ΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ"
Μ3Υ35
Ανάπτυξη Καινοτόμων Προϊόντων και συστατικών για τη Βιομηχανία Τροφίμων και Ζωοτροφών
Μ3Υ36
Ειδικά Θέματα Ασφάλειας, Γνησιότητας και Συσκευασίας Τροφίμων
ΤΜΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ
ΝΠ18-27
Ειδική Οργανική Χημεία
Επίβλεψη Εργασιών
Εργασίες Φοιτητών εντός ΑΠΘ
Σε εξέλιξη
Προπτυχιακό
56. Οργανοληπτική αξιολόγηση προϊόντων με βάση το άρτυμα του κρόκου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ H04-I Y08- ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ
55. Εκτίμηση αντιοξειδωτικής δράσης φυτικών ελαίων ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ H04- Y08- ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ
45. Ενσωμάτωση βιοδραστικών συστατικών φυτικής προέλευσης σε νέα προϊόντα τροφίμων ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ Η05- Y08- ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ
Ερευνητικά Έργα
Συντονισμός
2022–2023
Έλεγχος εμπορικών ποιοτικών προδιαγραφών και βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος Κρόκος Κοζάνης
2022–2025
Αξιοποϊηση αποτελεσμάτων έρευνας για τη βελτίωση της ποιότητας αγροδιατροφικών προϊόντων
2021–2022
Έλεγχος ποιότητας προϊόντων κρόκου
2020–2021
Σχέδιο μεταφοράς τεχνογνωσίας στην εταιρεία “Galaxy Ο.Ε. “ για την έναρξη νέας παραγωγικής γραμμής αρτύματος μουστάρδας με φυσικά συντηρητικά.
2019–2022
Έλεγχος και βελτίωση της ποιότητας προϊόντων με βάση αρωματικά φυτά και άλλες αγροβιομηχανικές πρώτες ύλ
2019–2020
Έλεγχος ποιότητας προϊόντων κρόκου
2018–2020
Φυσικοχημική εξέταση καρπών αβοκάντο από καλλιεργούμενες ποικιλίες στην περιφέρεια Κρήτης με σκοπό την τεκμηρίωση της σχέσης ποιότητας - Γεωγραφικές Ενδείξεις
Συμμετοχή
2021–2023
ΦΙΛΕΛΙΑ - Ανάπτυξη βρώσιμης ελιάς φιλική προς τη μειωμένη σε αλάτι διατροφή
2021–2023
Ανάπτυξη σειράς νέων καινοτόμων προϊόντων με βάση το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό των πηγών Σουρωτής εμπλουτισμένων με εκχυλίσματα βοτάνων της Μακεδονικής Γης
2019–2022
ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ METROFOOD-RI
2019–2023
Νέφος αποθήκευσης δεδομένων στην επιστήμη των τροφίμων
2019–2023
ΠΜΣ Νομοθεσία Τροφίμων και Ποτών
2018–2022
Αξιοποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της Ελληνικής χλωρίδας
2017–2017
Προετοιμασία της υλοποίησης του έργου METROFOOD-RI.
2016–2021
Προχωρημένες λύσεις για τη διασφάλιση της γνησιότητας και ποιότητας του ελαιολάδου
2015–2015
Επικαιροποίηση των προδιαγραφών ποιότητας για τον Κρόκο Κοζάνης ως προϊόν Ονομασίας Προέλευσης
2015–2017
Οδηγός ορθής υγιεινής πρακτικής στην παραγωγική διαδικασία του προϊόντος ονομασίας προέλευσης "Κροκος Κοζάνης"
2013–2015
COST FA 1101: Saffronomics / omics technologies for crop improvement , traceability , determination of authenticity.
2013–2015
Μελέτη βιοπροσπελασιμότητας (bioaccessibility) συστατικών των ροφημάτων προϊόντων Κρόκου Κοζάνης (Krokos Kozanis Products)
2009–2010
Συνέδριο: "3ο διεθνές συμπόσιο για τον Κρόκο. Επερχόμενες προκλήσεις στην καλλιέργεια, έρευνα και εμπόριο"
2007–2011
Φυτογενετικοί πόροι του crocus sativus (saffron) και συγγενών ειδών crocus (crocus spp.)
2006–2006
Χρήση φυτικών υλών στην παραγωγή καινοτομικών προϊόντων κρέατος - Φάση Α, Διερευνητική μελέτη.
2002–2004
Νοθεία του αρτύματος Saffron με χρωστικές ουσίες: Ανάπτυξη μεθοδολογίας για την αποφυγή της
2002–2002
Αναλυτικό πρωτόκολλο για την ανάλυση του ελαιόλαδου και τον εντοπισμό νοθείας με φουντουκέλαια
Δημοσιεύσεις
(2021)
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Στεφανίδης Σταύρος
,
Παπώτη Βασιλική
,
Νενάδης Νικόλαος
,
Ορδούδη Στεργιανή
(2021)
.
Εκτίμηση της ολικής αντιοξειδωτικής δράσης εδώδιμου αβοκαντελαίου με εφαρμογή της δοκιμής δέσμευσης DPPH• και διερεύνηση της συνεισφοράς επιμέρους συστατικών του
.
4ο Συνέδριο Χημείας Μεταπτυχιακών και Προπτυχιακών Φοιτητών του ΑΠΘ,
.
(2020)
Άρθρο σε Περιοδικό
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
Papapostolou Maria
,
Kokkini-Gkouzkouni Styliani
,
Tsimidou Maria
(2020)
.
Diagnostic Potential of FT-IR Fingerprinting in Botanical Origin Evaluation of Laurus nobilis L. Essential Oil is Supported by GC-FID-MS Data
.
Molecules
.
τόμ.25 αρ.3 σ.Article number 583 (16 pages)
.
(2019)
Άρθρο σε Περιοδικό
Ordoudi Stergiani
,
Pástor‐Férriz Maria Teresa
,
Kyriakoudi Anastasia
,
Molina Rosa Victoria
,
Marcelino De‐Los‐Mozos‐Pascual
,
Tsimidou Maria
(2019)
.
Physicochemical Characterization of Crocus serotinus Stigmas Indicates Their Potential as a Source of the Bioactive Apocarotenoid Crocetin
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
τόμ.121 αρ.5 σ.Article number 1900011 (6 pages)
.
(2018)
Άρθρο σε Περιοδικό
Ordoudi Stergiani
,
Staikidou Chrisoula
,
Kyriakoudi Anastasia
,
Tsimidou Maria
(2018)
.
A stepwise approach for the detection of carminic acid in saffron with regard to religious food certification
.
Food Chemistry
.
τόμ.267 σ.410-419
.
Ordoudi Stergiani
,
Bakirtzi Christina
,
Tsimidou Maria
(2018)
.
The potential of tree fruit stone and seed wastes in Greece as sources of bioactive ingredients
.
Recycling
.
τόμ.3 αρ.1 σ.Article number 9 (19 pages)
.
(2017)
Άρθρο σε Περιοδικό
Bosmali Irene
,
Ordoudi Stergiani
,
Tsimidou Maria
,
Madesis Panagiotis
(2017)
.
Greek PDO saffron authentication studies using species specific molecular markers
.
Food Research International
.
τόμ.100 αρ.1 σ.899-907
.
Ordoudi Stergiani
,
Cagliani Laura Ruth
,
Melidou Dafni
,
Tsimidou Maria
,
Consonni Roberto
(2017)
.
Uncovering a challenging case of adulterated commercial saffron
.
Food Control
.
τόμ.81 σ.147-155
.
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Kyriakoudi Anastasia
,
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
Tsimidou Maria
(2017)
.
Current status and future needs in the assesment of saffron quality parameters included in the ISO 3632: "Saffron (Crocus Sativus L.)
.
Proceedings of the 3rd IMEKOFOODS - Metrology promoting Standardization and Harmonization in Food and Nutrition
.
Thessaloniki - Greece
.
Thessaloniki, Greece
.
International Measurement Confederation (IMEKO)
.
σ.343-347
.
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
Tsimidou Maria
(2017)
.
Building spectral databases for the quality control of spices: The case study of saffron
.
Proceedings of the 3rd IMEKOFOODS - Metrology promoting Standardization and Harmonization in Food and Nutrition
.
Thessaloniki - Greece
.
Thessaloniki, Greece
.
International Measurement Confederation (IMEKO)
.
σ.52-55
.
(2016)
Άρθρο σε Περιοδικό
Consonni Roberto
,
Ordoudi Stergiani
,
Cagliani Laura
,
Tsiangali Maria
,
Tsimidou Maria
(2016)
.
On the Traceability of Commercial Saffron Samples Using 1H-NMR and FT-IR Metabolomics
.
Molecules
.
τόμ.21 αρ.3 σ.Article number 286 (13 pages)
.
Paredi Gianluca
,
Raboni Samanta
,
Marchesani Francesco
,
Ordoudi Stergiani
,
Tsimidou Maria
,
Mozzarelli Andrea
(2016)
.
Insight of Saffron Proteome by Gel-Electrophoresis
.
Molecules
.
τόμ.21 αρ.2 σ.Article number 167 (12 pages)
.
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Tsimidou Maria
,
Ordoudi Stergiani
,
Nenadis Nikolaos
,
Mourtzinos Ioannis
(2016)
.
Food Fraud
.
Encyclopedia of Food and Health
.
Επιμέλεια:B. Caballero, P.Finglas and F. Toldra
.
Elsevier Ltd
.
τόμ.3 σ.35-42
.
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Kyriakoudi Anastasia
,
Pouliou Evangelia
,
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
Tsimidou Maria
(2016)
.
Sensorial and functional attributes of herbal infusions containing saffron
.
2nd IMEKOFOODS Conference : Promoting Objective and Measurable Food Quality and Safety
.
Benevento - Italy
.
New York
.
International Measurement Confederation (IMEKO)
.
σ.304-309
.
Kyriakoudi Anastasia
,
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
Tsimidou Maria
(2016)
.
Stability dependence of bioactive apocarotenoids of krokos kozanis in the presence of natural phenolic antioxidants: Its significance in bioavailability studies
.
2nd IMEKOFOODS Conference : Promoting Objective and Measurable Food Quality and Safety
.
Benevento - Italy
.
New York
.
International Measurement Confederation (IMEKO)
.
σ.310-315
.
(2015)
Άρθρο σε Περιοδικό
Ordoudi Stergiani
,
Kyriakoudi Anastasia
,
Tsimidou Maria
(2015)
.
Enhanced Bioaccessibility of Crocetin Sugar Esters from Saffron in Infusions Rich in Natural Phenolic Antioxidants
.
Molecules
.
τόμ.20 αρ.10 σ.17760-17774
.
Ordoudi Stergiani
,
Cagliani L.R
,
Lalou S
,
Naziri E
,
Tsimidou Maria
,
Consonni R
(2015)
.
1H NMR-based metabolomics of saffron reveals markers for its quality deterioration
.
Food Research International
.
τόμ.70 σ.1-6
.
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Consonni R
,
Cagliani L.R
,
Polissiou M.G
,
Petrakis E.A
,
Tsimidou Maria
,
Ordoudi Stergiani
(2015)
.
NMR Spectroscopic Studies in Saffron Authenticity and Quality: (Within the Frame Saffronomics Cost Action FA1101)
.
Magnetic Resonance in Food Science: Defining Food by Magnetic Resonance
.
Επιμέλεια:Capozzi, F., Laghi, L., Belton, P.S
.
London
.
Royal Society of Chemistry
.
σ.. 65-76
.
Ordoudi Stergiani
,
Tsimidou Maria
(2015)
.
Measuring Antioxidant and Prooxidant Capacity Using the Crocin Bleaching Assay (CBA)
.
Advanced Protocols in Oxidative Stress III
.
Επιμέλεια:Armstrong, D
.
NY
.
Humana Press, a part of Springer Science + Business Media
.
σ.329-344
.
(2014)
Άρθρο σε Περιοδικό
Ordoudi Stergiani
,
Mantzouridou Fani
,
Daftsiou Eleni
,
Malo C
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Nenadis Nikolaos
,
Tsimidou Maria
(2014)
.
Pomegranate juice functional constituents after alcoholic and acetic acid fermentation
.
Journal of Functional Foods
.
τόμ.8 σ.161-168
.
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
de los Mozos Pascual Marcelino
,
Tsimidou Maria
(2014)
.
On the quality control of traded saffron by means of transmission Fourier-transform mid-infrared (FT-MIR) spectroscopy and chemometrics
.
Food Chemistry
.
τόμ.150 σ.414-421
.
(2013)
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Ορδούδη Στεργιανή
,
Μαντζουρίδου Φανή
,
Δαφτσιου Ελένη
,
Μάλο Χριστίνα
,
Χατζηδημητρίου Ευφημία
,
Νενάδης Νικόλαος
,
Τσιμίδου Μαρία
(2013)
.
Παραγωγή νέων προϊόντων από χυμό ροδιού με εφαρμογή κλασσικών βιοτεχνολογικών διεργασιών
.
Πρακτικά 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Βιοτεχνολογίας και Τεχνολογίας Τροφίμων
.
Αθήνα - Ελλάδα
.
σ.93-96
.
(2011)
Άρθρο σε Περιοδικό
Ordoudi Stergiani
,
Tsimidou Maria
(2011)
.
Consideration of fluorescence properties for the direct determination of erythrosine in saffron in the presence of other synthetic dyes
.
Food Additives and Contaminants - Part A Chemistry, Analysis, Control, Exposure and Risk Assessment
.
τόμ.28 αρ.4 σ.417-422
.
Ordoudi Stergiani
,
Tsermentseli K. S
,
Nenadis Nikolaos
,
Assimopoulou Andreana
,
Tsimidou Maria
,
Papageorgiou Vasileios
(2011)
.
Structure-radical scavenging activity relationship of alkannin/shikonin derivatives
.
Food Chemistry
.
τόμ.124 αρ.1 σ.171-176
.
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Τσιμίδου Μαρία
,
Κιοσέογλου Βασίλειος
,
Μπλέκας Γεώργιος
,
Παρασκευοπούλου Αδαμαντίνη
,
Χατζηδημητρίου Ευφημία
,
Μαντζουρίδου Φανή
,
Νενάδης Νικόλαος
,
Ορδούδη Στεργιανή
,
Νικηφορίδης Κώστας
,
Καρκάνη Όλγα
,
Δάφτσιου Ελένη
,
Μάλο Χριστίνα
,
Κουτίδου Μαρία
,
Χρυσάνθου Ανδρέας
,
Λάλου Σοφία
,
Τσότσιου Δήμητρα
(2011)
.
Χημεία-Τρόφιμα-Υγεία: Μια αλληλοδιδακτική πρόταση από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Τμήμα Χημείας ΑΠΘ) για την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση
.
21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας, «Η Χημεία στις συνθήκες κρίσης και οι προτάσεις της για την ανάπτυξη»
.
Θεσσαλονίκη - Ελλάδα
.
(2010)
Άρθρο σε Περιοδικό
Bountagkidou O. G
,
Ordoudi Stergiani
,
Tsimidou Maria
(2010)
.
Structure-antioxidant activity relationship study of natural hydroxybenzaldehydes using in vitro assays
.
Food Research International
.
τόμ.43 σ.2014-2019
.
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
Tsioga K
,
Tsimidou Maria
(2010)
.
Detection of erythrosine in saffron
.
Proceedings of the IIIrd International Symposium on Saffron : forthcoming challenges in cultivation, research and economics : Krokos, Kozani, Greece, May, 20-23, 2009
.
Επιμέλεια:M. Z. Tsimidou, M. Polissiou, J. A. Fernandez
.
Krokos, Kozani - Greece
.
Leuven
.
ISHS
.
σ.225-230
.
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
Nenadis Nikolaos
,
Tsimidou Maria
,
Sarigianni Μ
,
Paletas Konstantinos
(2010)
.
Manual procedure to assess pro-/antioxidant imbalance in human plasma based on the Crocin Bleaching Assay (CBA)
.
Proceedings of the IIIrd International Symposium on Saffron : forthcoming challenges in cultivation, research and economics : Krokos, Kozani, Greece, May, 20-23, 2009
.
Επιμέλεια:M. Z. Tsimidou, M. Polissiou, J. A. Fernandez
.
Krokos, Kozani - Greece
.
Leuven
.
ISHS
.
σ.211-215
.
(2009)
Άρθρο σε Περιοδικό
Alamdari Daryoush Hamidi
,
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
Nenadis Nikolaos
,
Tsimidou Maria
,
Koliakos Georgios
,
Parizadeh Seyyed Mohmmad Reza
,
Safarian Mohammad
,
Karimian Maryarn Sabery
,
Gh B. Fatemeh Nobakht M
(2009)
.
Comparison Of Prooxidant-Antioxidant Balance Method With Crocin Method For Determination Of Total Prooxidant-Antioxidant Capacity
.
Iranian Journal of Basic Medical Sciences
.
τόμ.12 αρ.2 σ.93-99
.
Ordoudi Stergiani
,
Befani Christina D
,
Nenadis Nikolaos
,
Koliakos Georgios
,
Tsimidou Maria
(2009)
.
Further examination of antiradical properties of Crocus sativus stigmas extract rich in crocins
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
τόμ.57 αρ.8 σ.3080-3086
.
(2008)
Άρθρο σε Περιοδικό
Sanchez A. M
,
Carmona M
,
Ordoudi Stergiani
,
Tsimidou Maria
,
Alonso G.L
(2008)
.
Kinetics of Individual Crocetin Ester Degradation in Aqueous Extracts of Saffron (Crocus sativus L.) upon Thermal Treatment in the Dark
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
τόμ.56 σ. 1627–1637
.
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
Tsimidou Maria
(2008)
.
Observations on the applicability of commonly used radical scavenging assays to assessment of antioxidant activity of phenolic antioxidants
.
Proceedings of the IInd International Symposium on Natural Preservatives in Food, Feed, and Cosmetics : Amsterdam, The Netherlands, June 7-8, 2006
.
Επιμέλεια:D. Havkin-Frenkel, N. Dudai, H. van der Mheen
.
Amsterdam - Netherlands
.
Leuven
.
ISHS
.
σ.65-78
.
(2006)
Άρθρο σε Περιοδικό
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
Tsimidou Maria
,
Vafeiadis A
,
Bakalbasis Evangelos
(2006)
.
Structure − DPPH• Scavenging Activity Relationships: Parallel Study of Catechol and Guaiacol Acid Derivatives
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
τόμ.54 αρ.16 σ.5763-5768
.
(2005)
Άρθρο σε Περιοδικό
Zalacain A
,
Ordoudi Stergiani
,
Blazquez I
,
Diaz-Plaza E.M
,
Carmona M
,
Tsimidou Maria
,
Alonso G.L
(2005)
.
Screening method for the detection of artificial colours in saffron using derivative UV-Vis spectrometry after precipitation of crocetin
.
Food Additives and Contaminants
.
τόμ.22 αρ.7 σ.607-615
.
Zalacain Amaya
,
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
Diaz-Plaza Eva M
,
Carmona Manuel
,
Blazquez Inmaculada
,
Tsimidou Maria
,
Alonso Gonzalo L
(2005)
.
Near-infrared spectroscopy in saffron quality control: Determination of chemical composition and geographical origin
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
τόμ.53 αρ.24 σ.9337–9341
.
(2004)
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Ordoudi Stergiani
,
Tsimidou Maria
(2004)
.
Saffron Quality: Effect of Agricultural Practices, Processing and Storage
.
Production Practices and Quality Assessment of Food Crops
.
Επιμέλεια:Dris, R., Jain, S.M. (Eds)
.
the Netherlands
.
Springer
.
σ.209-260
.
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Ordoudi Stergiani (Stella)
,
Tsimidou Maria
(2004)
.
Detection of artificial red colorants in saffron using UV-Vis spectrometry and tristimulus colorimetry
.
Proceedings of the Ist international symposium on saffron biology and biotechnology : Albacete, Spain, 22-25 October 2003
.
Επιμέλεια:J.- A. Fernandez, F. Abdullaev
.
Albacete - Spain
.
Belgium
.
ISHS
.
σ.331-338
.
Διακρίσεις
2016
1o Βραβείο καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης (Best poster award, στο 2nd IMEKOFOODS Conference “Promoting Objective and Measurable Food Quality & Safety”, 2nd -5th October 2016, Benevento, Italy. «Stability dependence of bioactive apocarotenoids of Krokos Kozanis in the presence of natural phenolic antioxidants. Its significance in bioavailability studies» Kyriakoudi, A., Ordoudi, S. A., Tsimidou, M. Z.
Ενημερώθηκε: 2022-12-18