Aller au contenu principal
Structure Qualité
Université Aristote de Thessaloniki
Identifiant
Vous êtes ici
Accueil
»
e-Curriculum Vitae
Curriculum Vitae
Expand
|
Collapse
Adamantini Paraskevopoulou
Associate Professor, School of Chemistry
Personal Information
2310997832
adparask@chem.auth.gr
Scopus ID
6603629458
Course Work
Courses of Winter semester of 2017–18 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
Κ410
Laboratory Food Testing
ΥΧΤ481
Food Analysis
TMĪMA VIOLOGIAS
GM.MGB.7.2
FOOD CHEMISTRY
PROGRAMMA METAPTYCΗIAKŌN SPOUDŌN TMĪMATOS CΗĪMEIAS
ΜΧ102
Physicochemistry of Food Dispersion Systems
Courses of Spring semester of 2017–18 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
ΕΧΤ483
Food Quality Control
ΕΧΤ485
Oenology
Κ411
Food Quality Management
TMĪMA CΗĪMIKŌN MĪCΗANIKŌN
ΚΤ072
KT072 Quality Assurance, Food Safety Quality and Storage of Foods
PROGRAMMA METAPTYCΗIAKŌN SPOUDŌN TMĪMATOS CΗĪMEIAS
ΜΧ108
New Product Design and Standardization of Traditional Food Products
ΜΧ107
Sensory Evaluation of Food
Theses Supervised
Student Theses within AUTh
In progress
Rizou Theano.
Stavra Katholiki.
Kalantzakis Georgios. Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία
, Gkioleka Georgia. Αξιολόγηση υλικών για χρήση σε εφαρμογές τρισδιάστατης εκτύπωσης προϊόντων τροφίμων
Plati Foteini. "Ενθυλάκωση αρωματικών υλών με σκοπό την ενσωμάτωσή τους σε εδώδιμα προϊόντα".
, Deligeorgaki Maria. Εφαρμογές πρωτεΐνης παγοπυρήνωσης σε τρόφιμα
2017–2018
Rousi Zoi. "Μελέτη της επίδρασης της σύστασης του αραβικού κόμμεος στο σχηματισμό συμπλόκων συγκαταβύθισης με ζελατίνη".
Gkinali Alkmini Anna. Απομόνωση αντιψυκτικής πρωτεΐνης από το βολβό του beta vulgaris (κοινή ονομασία παντζάρι) και μελέτη της επίδρασης της προσθήκης της σε o/w γαλακτώματα που συντηρούνται με κατάψυξη
Ponopoulou Christina. Μελέτη της σταθεροποίησης αιωρημάτων τροφίμων με χρήση διαιτητικών ινών
2016–2017
Evlogimenou Anthi. "Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά προϊόντων τύπου εμβάμματος σαλάτας με χρήση ελαιοσωμάτων από ελαιούχες φυτικές πηγές".
Plati Foteini. "Ανάπτυξη αφυδατωμένου γαλακτώματος τύπου εμβάμματος σαλάτας και μελέτη των ιδιοτήτων του".
Mousioni Eleni. Ταυτοποίηση του πτητικού κλάσματος αφυδατωμένων δειγμάτων μπανάνας
2015–2016
Koupantsis Thomas. "Ανάπτυξη και μελέτη ιδιοτήτων συστημάτων εγκλεισμού τύπου συγκαταβύθισης πρωτεΐνης - πολυσακχαρίτη με σκοπό την προστασία αρωματικών υλών των τροφίμων".
2013–2014
Tsotsiou Dimitra. "Η προσθήκη πούλπας πορτοκαλιού σε άλευρο σίτου και η επίδρασή της στις ρεολογικές ιδιότητες της ζύμης που παρασκευάζεται και στην ικανότητα συγκράτησης υγρού από καταψυγμένη ζύμη κατά την αποθήκευσή της".
2010–2011
Tourtoglou Charalampos. "Φαινολικό περιεχόμενο και αντιοξειδωτική δράση εμπορικών δειγμάτων οίνου από τη λευκή ποικιλία Μαλαγουζιά".
2009–2010
Amvrosiadou Sofia. "Μελέτη των ρεολογικών χαρακτηριστικών και του αρώματος μικτών πηκτών πρωτεϊνικού υπερσυμπυκνώματος ορού γάλακτος/κρόκου αυγού".
2007–2008
Tsoukala Anna. "Μελέτη της κατανομής των πτητικών ενώσεων της μαστίχας Χίου μεταξύ αλκοολούχων γαλακτωμάτων και της υπερκείμενης αυτών αέριας φάσης : επίδραση της σύστασης του γαλακτώματος, του μεγέθους των σταγονιδίων ελαίου και της θερμοκρασίας".
Matsakidou Anthia. "Επίδραση της χρήσης παρθένου ελαιόλαδου κατά την παρασκευή κέικ τύπου Madeira στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και του αρώματος του προϊόντος".
Mītropoulou Athīna. "Μελέτη των αλληλεπιδράσεων μεταξύ επιλεγμένων οσμηρών πτητικών ενώσεων και πολυσακχαριτών, ταννινών του φλοιού σταφυλιών και ταννινών γιγάρτων των σε μοντέλο οίνου".
2005–2006
Karaïskou Stefania. "Μελέτη της συγκράτησης (R) - (+) λεμονενίου και trans - 2 - εξενάλης σε γαλακτώματα ελαίου-νερού που σταθεροποιήθηκαν με μίγμα πολυσακχαριτών-πρωτεινών".
Karagiannidou Anastasia. "Η περιορισμένη πρωτεόλυση ως παράγοντας βελτίωσης των λειτουργικών ιδιοτήτων των πρωτεϊνών του ηλιόσπορου (helianthus annus L.)".
2004–2005
Terta Markela. "Μελέτη της συγκράτησης (R) - (+) λεμονενίου και trans - 2 - εξενάλης σε διαλύματα πολυσακχαριτών".
Research Projects
2017–2018
Ανάλυση αρωματικού προφίλ φρυγμένου καφέ
2016–2016
Ανάλυση αρωματικού προφίλ φρυγμένου καφέ
2013–2014
Διοργάνωση επιστημονικής συνάντησης στα πλαίσια της δράσης "COST FA0907: BIOFLAVOUR"
2011–2011
Μελέτη σύστασης πτητικού κλάσματος του οίνου ποικιλίας Μαλαγουζιά
2010–2012
Μικροενθυλάκωση υδρόφοβων συστατικών με χρήση φυτικής προέλευσης πολυσακχαριτών - Αντικατάσταση ζελατίνης
Publications
2015
Without Type
Carlquist Magnus
,
Gibson Brian
,
Yuceer Yonca Karagul
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Sandell Mari
,
Angelov Angel I
,
Gotcheva Velitchka
,
Angelov Angel D
,
Etschmann Marlene
,
de Billerbeck Gustavo M
,
Lidén Gunnar
(2015)
.
Process engineering for bioflavour production with metabolically active yeasts : a mini-review
.
Yeast
.
vol.32 no.1 p.123–143
.
2014
Without Type
Nedović V
,
Gibson B
,
Mantzouridou Fani
,
Bugarski B
,
Djordjević V
,
Kalušević A
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Sandell M
,
Šmogrovičová D
,
Yilmaztekin M
(2014)
.
Aroma formation by immobilized yeast cells in fermentation processes
.
Yeast
.
p.n/a-n/a
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Amvrosiadou S
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2014)
.
Mixed whey protein isolate-egg yolk or yolk plasma heat-set gels: rheological and volatile compounds characterisation
.
Food Research International
.
vol.62 p.492-499
.
2013
Without Type
Paraskevopoulou Adamantini
,
Tsioga E
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2013)
.
Acid-induced gelation of aqueous WPI-CMC solutions: Effect on orange oil aroma compounds retention
.
Food Hydrocolloids
.
vol.30 p.368-374
.
2011
Without Type
Mitropoulou Athina
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2011)
.
Aroma release of a model wine solution as influenced by the presence of non-volatile components. Effect of commercial tannin extracts, polysaccharides and artificial saliva
.
Food Research International
.
vol.44 no.5 p.1561-1570
.
2010
Without Type
Glampedaki Pelagia
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Pegiadou-Koemtzopoulou Sofia
(2010)
.
Surface tension of still wines in relation to some of their constituents: A simple determination of ethanol content
.
Journal of Food Composition & Analysis
.
vol.23 no.4 p.373-381
.
Mis à jour: 2018-07-27