Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Είσοδος
Αρχή
ΑΠΘ
Πολιτική Ποιότητας
ΜΟΔΙΠ
ΕΘΑΑΕ
ΟΜΕΑ
Αξιολόγηση
Πιστοποίηση
Νομοθεσία
Κανονισμοί
ΣΔΠ
Είστε εδώ
Αρχή
»
Αναφορά Βιογραφικών
Βιογραφικό Σημείωμα
Ανάπτυξη
|
Σύμπτυξη
Αδαμαντίνη Παρασκευοπούλου
Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας
Προσωπικά Στοιχεία
2310997832
adparask@chem.auth.gr
Scopus ID
6603629458
https://orcid.org/0000-0002-2771-7496
Διδακτικό Έργο
Μαθήματα Χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2024–25
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
ΕΧΤ486
ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η04
ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι
Κ410
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΧΤ481
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
GM.MGB.7.2
ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΜΣ "ΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ"
Μ3Υ31
Χημικές και Βιοχημικές Μεταβολές στα Τρόφιμα
Μ3Υ32
Ειδικά Θέματα Φυσικοχημείας Τροφίμων
Μ3Υ33
Ερευνητικές Μέθοδοι στην Επιστήμη Τροφίμων
Μαθήματα Εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2024–25
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
ΕΧΤ483
ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η05
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Κ411
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Κ412
ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΙ
ΥΧΤ381
ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΧΤ482
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΜΣ "ΈΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"
Μ2Υ25
Ειδικά Θέματα Ασφάλειας, Γνησιότητας και Συσκευασίας Τροφίμων
ΠΜΣ "ΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ"
Μ3Υ35
Ανάπτυξη Καινοτόμων Προϊόντων και συστατικών για τη Βιομηχανία Τροφίμων και Ζωοτροφών
Μ3Υ36
Ειδικά Θέματα Ασφάλειας, Γνησιότητας και Συσκευασίας Τροφίμων
Επίβλεψη Εργασιών
Εργασίες Φοιτητών εντός ΑΠΘ
Σε εξέλιξη
Προπτυχιακό
49.Διερεύνηση νέων πηγών συστατικών τροφίμων-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ
65. Διερεύνηση νέων πηγών συστατικών τροφίμων ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ H04-Η05- ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ
50.Διερεύνηση της αξιοποίησης αγροδιατροφικών αποβλήτων για εφαρμογές στα τρόφιμα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ
Μεταπτυχιακό
Αξιοποίηση παραπροϊόντων της βιομηχανίας επεξεργασίας του καφέ στην παρασκευή μπισκότων
Παραλαβή και χαρακτηρισμός πρωτεϊνικών υδρολυμάτων από το μικροφύκος Nannochloropsis sp
Εκτίμηση και προσπάθεια βελτίωσης του βαθμού ευπεπτότητας πρωτεϊνών σαλιγκαριού
Μελέτη του σχηματισμού ακρυλαμιδίου σε προϊόντα αρτοποιίας
Μελέτη του σχηματισμού ακρυλαμιδίου σε προϊόντα αρτοποιίας
Διδακτορικό
Μελέτη φυσικοχημικών ιδιοτήτων πρωτεϊνικών παρασκευασμάτων από εδώδιμα έντομα και εφαρμογές σε τρόφιμα
«Επίδραση της μεθόδου επεξεργασίας στη σύσταση και τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά φρυγμένων κυάμων καφέ και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ροφημάτων τους».
2024–2025
Προπτυχιακό
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΥΓΩΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΟΥ( CRYPTOMPHALUS ASPERSA)
2023–2024
Μεταπτυχιακό
Χαρακτηρισμός της σύστασης και μελέτη της σταθερότητας εκχυλισμάτων ιβίσκου και πιπερόριζας με χρήση φυσικού μεταλλικού νερού
Προπτυχιακό
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΔΩΔΙΜΩΝ ΜΕΜΒΡΑΝΩΝ
Διερεύνηση τρόπων αξιοποίησης του υπολείμματος της ψυχρής έκθλιψης σπόρων βιομηχανικής κάνναβης
2022–2023
Προπτυχιακό
ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΝΘΥΛΑΚΩΜΕΝΟΥ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΡΙΓΑΝΗΣ ΣΕ ΕΔΩΔΙΜΕΣ ΒΙΟΠΟΛΥΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΜΕΛΤΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ
50. ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟΥ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ ΙΒΙΣΚΟΥ
Διδακτορικό
«Ενθυλάκωση του αιθερίου ελαίου της ρίγανης και ενσωμάτωση σε εδώδιμα προϊόντα».
Μεταπτυχιακό
Ικανότητα συγκράτησης υγρού από κατεψυγμένη ζύμη κατά την αποθήκευση. Επίδραση της προσθήκης διαιτητικών ινών στις θερμικές ιδιότητες και τη δομή της
2021–2022
Μεταπτυχιακό
Μελέτη της επίδρασης της μεθόδου επεξεργασίας στη σύσταση και τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των πράσινων κυάμων καφέ
Προπτυχιακό
Εκτίμηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος οίνων της ποικιλίας Μαλαγουζιά.
Επίδραση της χρησησ συμβατικών και μη συμβατικών στελεχών ζυμομυκητών και μιγμάτων τουσ στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του άρτου.
89.Η ανάλυση των πτητικών συστατικών των τροφίμων ως μέσο για την εξακρίβωση της γνησιότητάς τους ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ (7ο)
2020–2021
Προπτυχιακό
Οι μπάρες πρωτεΐνης ως πηγή υψηλής ποιότητας, φυτικής και βιώσιμης πρωτεΐνης
Χαρακτηρισμός της χημικής σύστασης αλεύρων από προνύμφες και νύμφες Hermetia Illucens (L.) (Diptera: Stratiomyidae) (black soldier fly) διαφορετικής φυλής
ΧΡΗΣΗ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ ΑΠΟ ΜΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΤΟΥ
2019–2020
Μεταπτυχιακό
"Μελέτη των αφριστικών ιδιοτήτων υδατικού εκχυλίσματος σησαμόσπορων". Για το διάστημα από 01/06/2019 έως 31/08/2019 μετακινήθηκε στο Βέλγιο [Εταιρία "Puratos", Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D)] για πρακτική άσκηση στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+.
Παραλαβή και μελέτη φυσικοχημικών ιδιοτήτων πρωτεϊνικών παρασκευασμάτων από τις προνύμφες του tenebrio molitor
Προπτυχιακό
Μελέτη της απελευθέρωσης διοξειδίου του άνθρακα από φρυγμένους κυάμους καφέ
Μελέτη της επίδρασης της προσθήκης εκχυλισμάτων από το βολβό του Beta vulgaris (κοινή ονομασία παντζάρι) στη σταθερότητα o/w γαλακτωμάτων που συντηρούνται στην κατάψυξη
Προσδιορισμός χημικής σύστασης και διαλυτότητας αλεύρου και πρωτεϊνικών παρασκευασμάτων από τις προνύμφες Tenebrio Molitor
2018–2019
Μεταπτυχιακό
"Ανάλυση του πτητικού κλάσματος άρτων εμπλουτισμένων με κλάσματα διαιτητικών ινών από μαύρο φραγκοστάφυλο (Ribes Nigrum)". Για το διάστημα από 01/01/2019 έως 31/03/2019 (3 μήνες) μετακινήθηκε στις Βρυξέλλες για πρακτική άσκηση (στην Ιδιωτική εταιρία "Puratos") στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+.
"Επίδραση διαφόρων τεχνικών αφυδάτωσης με μορφολογικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά σκόνης λεμονοχυμού".
Προπτυχιακό
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΙΟΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΝΘΥΛΑΚΩΣΗ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΡΙΓΑΝΗΣ
2017–2018
Προπτυχιακό
Μελέτη της σταθεροποίησης αιωρημάτων τροφίμων με χρήση διαιτητικών ινών
Απομόνωση αντιψυκτικής πρωτεΐνης από το βολβό του beta vulgaris (κοινή ονομασία παντζάρι) και μελέτη της επίδρασης της προσθήκης της σε o/w γαλακτώματα που συντηρούνται με κατάψυξη
Μεταπτυχιακό
"Μελέτη της επίδρασης της σύστασης του αραβικού κόμμεος στο σχηματισμό συμπλόκων συγκαταβύθισης με ζελατίνη".
2016–2017
Προπτυχιακό
Ταυτοποίηση του πτητικού κλάσματος αφυδατωμένων δειγμάτων μπανάνας
Μεταπτυχιακό
"Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά προϊόντων τύπου εμβάμματος σαλάτας με χρήση ελαιοσωμάτων από ελαιούχες φυτικές πηγές".
"Ανάπτυξη αφυδατωμένου γαλακτώματος τύπου εμβάμματος σαλάτας και μελέτη των ιδιοτήτων του".
2015–2016
Διδακτορικό
"Ανάπτυξη και μελέτη ιδιοτήτων συστημάτων εγκλεισμού τύπου συγκαταβύθισης πρωτεΐνης - πολυσακχαρίτη με σκοπό την προστασία αρωματικών υλών των τροφίμων".
2013–2014
Μεταπτυχιακό
"Η προσθήκη πούλπας πορτοκαλιού σε άλευρο σίτου και η επίδρασή της στις ρεολογικές ιδιότητες της ζύμης που παρασκευάζεται και στην ικανότητα συγκράτησης υγρού από καταψυγμένη ζύμη κατά την αποθήκευσή της".
2010–2011
Μεταπτυχιακό
"Φαινολικό περιεχόμενο και αντιοξειδωτική δράση εμπορικών δειγμάτων οίνου από τη λευκή ποικιλία Μαλαγουζιά".
2009–2010
Μεταπτυχιακό
"Μελέτη των ρεολογικών χαρακτηριστικών και του αρώματος μικτών πηκτών πρωτεϊνικού υπερσυμπυκνώματος ορού γάλακτος/κρόκου αυγού".
2007–2008
Μεταπτυχιακό
"Μελέτη της κατανομής των πτητικών ενώσεων της μαστίχας Χίου μεταξύ αλκοολούχων γαλακτωμάτων και της υπερκείμενης αυτών αέριας φάσης : επίδραση της σύστασης του γαλακτώματος, του μεγέθους των σταγονιδίων ελαίου και της θερμοκρασίας".
"Επίδραση της χρήσης παρθένου ελαιόλαδου κατά την παρασκευή κέικ τύπου Madeira στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και του αρώματος του προϊόντος".
"Μελέτη των αλληλεπιδράσεων μεταξύ επιλεγμένων οσμηρών πτητικών ενώσεων και πολυσακχαριτών, ταννινών του φλοιού σταφυλιών και ταννινών γιγάρτων των σε μοντέλο οίνου".
2005–2006
Μεταπτυχιακό
"Η περιορισμένη πρωτεόλυση ως παράγοντας βελτίωσης των λειτουργικών ιδιοτήτων των πρωτεϊνών του ηλιόσπορου (helianthus annus L.)".
"Μελέτη της συγκράτησης (R) - (+) λεμονενίου και trans - 2 - εξενάλης σε γαλακτώματα ελαίου-νερού που σταθεροποιήθηκαν με μίγμα πολυσακχαριτών-πρωτεινών".
2004–2005
Μεταπτυχιακό
"Μελέτη της συγκράτησης (R) - (+) λεμονενίου και trans - 2 - εξενάλης σε διαλύματα πολυσακχαριτών".
Άγνωστη
Προπτυχιακό
Επίδραση της χρήσης αλεύρου από το εδωδιμο εντομο tenebrio molitor στα ποιοτικά και διατροφικα χαρακτηστικά άρτου ελεέθερου γλουτένης
Ερευνητικά Έργα
Συντονισμός
2025–2028
Μετατροπή αποβλήτων ελιάς σε λύσεις κυκλικής οικονομίας για ζωοτροφές, πρόσθετα, συσκευασίες και βιοαέριο
2024–2028
Mέτρηση χαρακτηριστικών της υφής υλικών μαλακής ύλης
2024–2026
Επίδραση της μεθόδου επεξεργασίας στη σύσταση και τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά φρυγμένων κυάμων καφέ και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ροφημάτων τους
2024–2025
Απομόνωση και βελτίωση κλασμάτων βιοδραστικών συστατικών από βιομάζα μικροφυκών
2022–2023
Νέες μεθοδολογικές αξιοποιήσεις βιοδραστικών συστατικών από βιομάζα μικροφυκών
2022–2027
Αξιοποίηση και διάχυση ερευνητικών αποτελεσμάτων στο αντικείμενο της χημείας και τεχνολογίας τροφίμων
2021–2025
Ανάπτυξη σειράς νέων καινοτόμων προϊόντων με βάση το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό των πηγών Σουρωτής εμπλουτισμένων με εκχυλίσματα βοτάνων της Μακεδονικής Γης
2021–2025
Εφαρμογή πλήρως ανακυκλώσιμου υλικού συσκευασίας για τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας του φρυγμένου καφέ
2020–2023
Χημική Τεχνολογία και Βιομηχανικές Εφαρμογές
2019–2020
Μελέτη και βελτίωση της φυσικοχημικής σταθερότητας ροφήματος αμυγδάλου
2019–2020
Παρακολούθηση τη κινητικής απελευθέρωσης διοξειδίου του άνθρακα από φρυγμένους κυάμους καφέ
2018–2019
Μελέτη των λειτουργικών ιδιοτήτων εμπορικών δειγμάτων γάλακτος
2017–2018
Ανάλυση αρωματικού προφίλ φρυγμένου καφέ
2016–2016
Ανάλυση αρωματικού προφίλ φρυγμένου καφέ
2013–2014
Διοργάνωση επιστημονικής συνάντησης στα πλαίσια της δράσης "COST FA0907: BIOFLAVOUR"
2011–2011
Μελέτη σύστασης πτητικού κλάσματος του οίνου ποικιλίας Μαλαγουζιά
2010–2012
Μικροενθυλάκωση υδρόφοβων συστατικών με χρήση φυτικής προέλευσης πολυσακχαριτών - Αντικατάσταση ζελατίνης
Συμμετοχή
2025–2030
foodigIT: Πρόγραμα ERA Chair υπολογιστικής επιστήμης τροφίμων και ψηφιακού μετασχηματισμού
2019–2020
Αμοιβες Μελών ΔΕΠ- Παροχή Υπηρεσιών Αξιολόγησης της ΕΥΔ ΕΠ ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ
2018–2020
Σεμινάρια σύγχρονης οινοτεχνίας, θεωρητικής και πρακτικής αποσταγματοποιίας & παραδοσιακών αποσταγμάτων και κατάρτισης στη γευσιγνωσία (ενότητες Α & Β)
2018–2025
Αμοιβές μελών ΔΕΠ (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ)
2017–2017
Προετοιμασία της υλοποίησης του έργου METROFOOD-RI.
2016–2017
Σεμινάρια σύγχρονης οινοτεχνίας, θεωρητικής και πρακτικής αποσταγματοποιίας και παραδοσιακών αποσταγμάτων και κατάρτισης στη γευσιγνωσία (Α & Β)
2012–2015
Αξιοποίηση ελαιοσωμάτων από ελαιούχες φυτικές πηγές στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων τροφίμων
1999–2001
Εκμετάλλευση τυρογάλακτος για την παραγωγή νέων προϊόντων διατροφής με βιοτεχνολογικές μεθόδους
1998–2019
Πληρωμή μέλους ΔΕΠ -(ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ )
1997–2023
Πληρωμή μελών ΔΕΠ ΑΠΘ για αξιολογήσεις και λοιπές υπηρεσίες - Ν. 2530/97 (ΓΓΕΤ )
1997–2000
Έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων συνθέσεων για τη σταθεροποίηση βρώσιμων ελαίων και άλλων λιπαρών ουσιών που περιέχονται στα φαγητά
Δημοσιεύσεις
(2024)
Άρθρο σε Περιοδικό
Aktas Havva
,
Napiorkowska Alicja
,
Szpicer Arkadiusz
,
Custodio-Mendoza Jorge A.
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Pavlidou Eleni
,
Kurek Marcin A.
.
(2024)
.
Microencapsulation of green tea polyphenols: Utilizing oat oil and starch-based double emulsions for improved delivery
.
International Journal of Biological Macromolecules
.
τόμ.274 αρ.part 1 σ.Article number: 133295
Gkinali Alkmini-Anna
,
Matsakidou Anthia
,
Moschakis Thomas
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2024)
.
Egg-free mayonnaise-type emulsions stabilized with proteins derived from the larvae of Tenebrio molitor
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.156 σ.Article number: 110249
Kaldeli Aikaterini
,
Zakidou Panagiota
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2024)
.
Volatilomics as a tool to ascertain food adulteration, authenticity, and origin
.
Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety
.
τόμ.23 αρ.4 σ.Article number: e13387
Matsakidou Anthia
,
Sarivasiliou Stiliani-Irini
,
Pissia Maria-Apostolia
,
Rumbos Christos I.
,
Athanassiou Christos G.
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2024)
.
Compositional, volatile, and structural features of Hermetia illucens (black soldier fly) flours: The effect of population and life stages
.
Future Foods
.
τόμ.9 σ.Article number: 100320
Outskouni Zozo
,
Christodoulou Christina
,
Goutas Andreas
,
Kyriazis Ioannis D.
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Laliotis George P.
,
Matsakidou Anthia
,
Gogas Athanasios
,
Trachana Varvara
.
(2024)
.
Cryptomphalus aspersa Egg Extract Protects against Human Stem Cell Stress-Induced Premature Senescence
.
International Journal of Molecular Sciences
.
τόμ.25 αρ.7 σ.Article 3715
Pissia Maria-Apostolia
,
Matsakidou Anthia
,
Lazaridou Athina
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2024)
.
Incorporation of snail meat particles in gellan gum fluid gels: Stability against sedimentation and rheological behavior
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.153 σ.Article number: 109977
(2023)
Άρθρο σε Περιοδικό
Gkinali Alkmini-Anna
,
Matsakidou Anthia
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2023)
.
Assessing the emulsifying properties of Tenebrio molitor larvae protein preparations: Impact of storage, thermal, and freeze-thaw treatments on o/w emulsion stability
.
International Journal of Biological Macromolecules
.
τόμ.250 σ.Article number: 126165
Plati Fotini
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2023)
.
Hemp protein isolate – gum Arabic complex coacervates as a means for oregano essential oil encapsulation: Comparison with whey protein isolate – gum Arabic system
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.136 αρ.part A σ.Article number: 108284 (10 pages)
(2022)
Άρθρο σε Περιοδικό
Gkinali Alkmini-Anna
,
Matsakidou Anthia
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2022)
.
Characterization of Tenebrio molitor Larvae Protein Preparations Obtained by Different Extraction Approaches
.
Foods
.
τόμ.11 αρ.23 σ.Article number: 3852 (19 pages)
Gkinali Alkmini-Anna
,
Matsakidou Anthia
,
Vasileiou Evangelos
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2022)
.
Potentiality of Tenebrio molitor larva-based ingredients for the food industry: A review
.
Trends in Food Science & Technology
.
τόμ.119 σ.495-507
Kalogiouri Natasa P.
,
Manousi Natalia
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Mourtzinos Ioannis
,
Zachariadis Georgios
,
Rosenberg Erwin
.
(2022)
.
Headspace Solid-Phase Microextraction Followed by Gas Chromatography-Mass Spectrometry as a Powerful Analytical Tool for the Discrimination of Truffle Species According to Their Volatiles
.
Frontiers in Nutrition
.
τόμ.9 σ.Article number 856250 (8 pages)
Pissia Maria-Apostolia
,
Matsakidou Anthia
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2022)
.
Structural characteristics and physicochemical properties of freeze-dried snail meat
.
LWT - Food Science & Technology
.
τόμ.155 σ.Article number: 112980
Plati Fotini
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2022)
.
Micro- and Nano-encapsulation as Tools for Essential Oils Advantages’ Exploitation in Food Applications: the Case of Oregano Essential Oil
.
Food & Bioprocess Technology
.
τόμ.15 αρ.5 σ.949–977
Samanidou Viktoria
,
Zachariadis Georgios
,
Terzidis Michael A.
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2022)
.
Editorial : The Pivotal Role of Chemistry in Research and Development
.
Separations
.
τόμ.9 αρ.1 σ.Article number: 4 (4 pages)
Zakidou Panagiota
,
Varka Evdoxia-Maria
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2022)
.
Foaming properties and sensory acceptance of plant-based beverages as alternatives in the preparation of cappuccino style beverages
.
International Journal of Gastronomy and Food Science
.
τόμ.30 σ.Article number: 100623 (7 pages)
(2021)
Άρθρο σε Περιοδικό
Andriotis Eleftherios G.
,
Papi Rigini
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Achilias Dimitrios
.
(2021)
.
Synthesis of D-Limonene Loaded Polymeric Nanoparticles with Enhanced Antimicrobial Properties for Potential Application in Food Packaging
.
Nanomaterials
.
τόμ.11 αρ.1 σ.Article number: 191 (19 pages)
Kalogiouri Natasa P.
,
Manousi Natalia
,
Rosenberg Erwin
,
Zachariadis Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Samanidou Viktoria
.
(2021)
.
Exploring the volatile metabolome of conventional and organic walnut oils by solid-phase microextraction and analysis by GC-MS combined with chemometrics
.
Food Chemistry
.
τόμ.363 σ.Article number: 130331 (8 pages)
Plati Foteini
,
Ritzoulis Christos
,
Pavlidou Eleni
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2021)
.
Complex coacervate formation between hemp protein isolate and gum Arabic: Formulation and characterization
.
International Journal of Biological Macromolecules
.
τόμ.182 σ.144-153
Plati Fotini
,
Papi Rigini
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2021)
.
Characterization of Oregano Essential Oil (Origanum vulgare L. subsp. hirtum) Particles Produced by the Novel Nano Spray Drying Technique
.
Foods
.
τόμ.10 αρ.12 σ.Article number: 2923 (19 pages)
Stavra Katholiki
,
Plati Foteini
,
Pavlidou Eleni
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2021)
.
Characterization of lemon juice powders produced by different drying techniques and carrier materials
.
Drying Technology
.
τόμ.40 αρ.9 σ.1923-1934
Zakidou Panagiota
,
Plati Fotini
,
Matsakidou Anthia
,
Varka Evdoxia-Maria
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2021)
.
Single Origin Coffee Aroma: From Optimized Flavor Protocols and Coffee Customization to Instrumental Volatile Characterization and Chemometrics
.
Molecules
.
τόμ.26 αρ.15 σ.Article number 4609 (17 pages)
Zakidou Panagiota
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2021)
.
Aqueous sesame seed extracts: Study of their foaming potential for the preparation of cappuccino-type coffee beverages
.
LWT - Food Science & Technology
.
τόμ.135 σ.Article number: 110258 (8 pages)
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Kioseoglou Vasileios
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Poojary Mahesha M.
.
(2021)
.
Functional and physicochemical properties of pulse proteins - Chapter 6
.
Pulse Foods : processing, quality and nutraceutical applications
.
Επιμέλεια:Brijesh K. Tiwari, Aoife Gowen and Brian McKenna
.
London
.
Academic Press, an imprint of Elsevier
.
σ.113-146
(2020)
Άρθρο σε Περιοδικό
Alba Κ.
,
Rizou Th.
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Campbell G.
,
Kontogiorgos V.
.
(2020)
.
Effects of blackcurrant fibre on dough physical properties and bread quality characteristics
.
Food Biophysics
.
τόμ.15 αρ.3 σ.313-322
Papageorgiou Maria
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Pantazi Foteini
,
Skendi Adriana
.
(2020)
.
Texture and Aroma Profile as Affected by Wheat Flour and Cocoa Replacement with Carob Flour
.
Foods
.
τόμ.9 αρ.11 σ.Article number: 1586 (18 pages)
Paraskevopoulou Adamantini
,
Anagnostara Ioanna
,
Bezati Georgia
,
Rizou Theano
,
Pavlidou Eleni
,
Vouvoudi Evangelia
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2020)
.
Water extraction residue from maize milling by-product as a potential functional ingredient for the enrichment with fibre of cakes
.
LWT - Food Science & Technology
.
τόμ.129 σ.109604
(2019)
Άρθρο σε Περιοδικό
Mantzouridou Fani
,
Naziri Eleni
,
Kyriakidou Aikaterini
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Tsimidou Maria
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2019)
.
Oil bodies from dry maize germ as an effective replacer of cow milk fat globules in yogurt-like product formulation
.
LWT - Food Science & Technology
.
τόμ.105 σ.48-56
Paraskevopoulou Adamantini
,
Rizou Theano
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2019)
.
Biscuits Enriched with Dietary Fibre Powder Obtained from the Water-Extraction Residue of Maize Milling by-Product
.
Plant Foods for Human Nutrition
.
τόμ.74 αρ.3 σ.391-398
Plati Fotini
,
Matsakidou Anthia
,
Kioseoglou Vasileios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2019)
.
Development of a dehydrated dressing-type emulsion with instant powder characteristics
.
Food Structure
.
τόμ.20 σ.Article number 100110 (10 pages)
Rousi Zoi
,
Malhiac Catherine
,
Fatouros Dimitrios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2019)
.
Complex coacervates formation between gelatin and gum Arabic with different arabinogalactan protein fraction content and their characterization
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.96 σ.577-588
(2017)
Άρθρο σε Περιοδικό
Evlogimenou Anthi
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2017)
.
Exploitation of hazelnut, maize germ and sesame seed aqueous extraction residues in the stabilization of sesame seed paste (tahini)
.
Journal of the Science of Food and Agriculture
.
τόμ.97 αρ.1 σ.215-221
Koupantsis Thomas
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2017)
.
Flavour retention in sodium caseinate – carboxymethylcellulose complex coavervates as a function of storage conditions
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.69 σ.459-465
Naziri E.
,
Koupantsis T.
,
Mantzouridou Fani
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Tsimidou Maria
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2017)
.
Influence of thermal treatment on the stability of vegetable “milk” obtained by ultrafiltration of aqueous oil body extracts from various sources
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
τόμ.119 αρ.7 σ.Article number 1600362 (13 pages)
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Adamopoulou E.
,
Leloudi M.-Chr.
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2017)
.
P56: Xinomavro naoussa red wines typicality; Linking sensory and physicochemical data
.
Proceedings of the 3rd IMEKOFOODS - Metrology promoting Standardization and Harmonization in Food and Nutrition
.
3rd IMEKOFOODS - Metrology promoting Standardization and Harmonization in Food and Nutrition
.
Thessaloniki - Greece
.
Thessaloniki, Greece
.
International Measurement Confederation (IMEKO)
.
σ.371-374
(2016)
Άρθρο σε Περιοδικό
Koupantsis Thomas
,
Pavlidou Eleni
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2016)
.
Glycerol and tannic acid as applied in the preparation of milk proteins – CMC complex coavervates for flavour encapsulation
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.57 σ.62-71
Nenadis Nikolaos
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2016)
.
Browning susceptibility of commercial monovarietal white wines under accelerated oxidation conditions: correlation with compositional data and effect on total phenol content and radical scavenging activity
.
European Food Research and Technology
.
Vol.242 αρ.11 σ. 1821–1828
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Djordjević Verica
,
Lević Steva
,
Koupantsis Thomas
,
Mantzouridou Fani
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Nedović Viktor
,
Bugarski Branko
.
(2016)
.
Melt Dispersion Technique for Encapsulation
.
Handbook of Encapsulation & Controlled Release
.
Επιμέλεια:Mishra, M.
.
Boca Raton
.
CRC Press
.
σ.469-490
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2016)
.
Chios Mastic gum and its food applications
.
Functional Properties of Traditional Foods
.
Επιμέλεια:K. Kristbergsson, S. Ötles
.
New York
.
Springer
.
σ.271-287
Đorđević Verica
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Mantzouridou Fani
,
Lalou Sofia
,
Pantić Milena
,
Bugarski Branko
,
Nedović Viktor
.
(2016)
.
Encapsulation Technologies for Food Industry
.
Emerging and Traditional Technologies for safe Healthy and Quality Food
.
Επιμέλεια:V. Nedovic, P. Raspor, J. Levic, V. Tumbas, G.V. Barbosa-Cánovas
.
σ.329-382
(2015)
Άρθρο σε Περιοδικό
Carlquist Magnus
,
Gibson Brian
,
Yuceer Yonca Karagul
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Sandell Mari
,
Angelov Angel I.
,
Gotcheva Velitchka
,
Angelov Angel D.
,
Etschmann Marlene
,
de Billerbeck Gustavo M.
,
Lidén Gunnar
.
(2015)
.
Process engineering for bioflavour production with metabolically active yeasts: a mini-review
.
Yeast
.
τόμ.32 αρ.1 σ.123–143
Mantzouridou Fani
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Lalou Sofia
.
(2015)
.
Yeast flavour production by solid state fermentation of orange peel waste
.
Biochemical Engineering Journal
.
τόμ.101 σ.1-8
Nedović V.
,
Gibson B.
,
Mantzouridou Fani
,
Bugarski B.
,
Djordjević V.
,
Kalušević A.
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Sandell M.
,
Šmogrovičová D.
,
Yilmaztekin M.
.
(2015)
.
Aroma formation by immobilized yeast cells in fermentation processes
.
Yeast
.
τόμ.32 αρ.1 σ.173-216
Paraskevopoulou Adamantini
,
Donsouzi Stella
,
Nikiforidis Constantinos
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2015)
.
Quality characteristics of egg-reduced pound cakes following WPI and emulsifier incorporation
.
Food Research International
.
τόμ.69 αρ.3 σ.72-79
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Nedović Viktor
,
Bugarski Branko
,
Mantzouridou Fani
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Naziri Eleni
,
Koupantsis Thomas
,
Trifković Kata
,
Drvenica Ivana
,
Balanč Bojana
,
Đorđević Verica
.
(2015)
.
Recent advances and applications of encapsulated microbial and non-microbial active agents in the manufacture of food and beverages
.
Advances in Food Biotechnology
.
Επιμέλεια:Ravishankar Rai V.
.
Chichester
.
Wiley & Sons Ltd.
.
σ.635-680
(2014)
Άρθρο σε Περιοδικό
Koupantsis Thomas
,
Pavlidou Eleni
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2014)
.
Flavour encapsulation in milk proteins - CMC coacervate-type complexes
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.37 αρ.6 σ.134-142
Paraskevopoulou Adamantini
,
Amvrosiadou S.
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2014)
.
Mixed whey protein isolate-egg yolk or yolk plasma heat-set gels: rheological and volatile compounds characterisation
.
Food Research International
.
τόμ.62 σ.492-499
Tourtoglou C.
,
Nenadis Nikolaos
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2014)
.
Phenolic composition and radical scavenging activity of commercial Greek white wines from Vitis vinifera L. cv. Malagousia
.
Journal of Food Composition & Analysis
.
τόμ.33 αρ.2 σ.166-174
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Kioseoglou Vasileios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2014)
.
Eggs
.
Bakery Products: Science and Technology
.
Επιμέλεια:Y. H. Hui, W. Zhou, I. DeLeyn, A. Pagani, C. M. Rosell, J. Selman, N. Therdthai
.
Chichester
.
Wiley & Sons Ltd.
.
σ.243-258
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Tsimidou Maria
,
Kioseoglou Vasileios
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Mantzouridou Fani
,
Nenadis Nikolaos
.
(2014)
.
Novel approaches proposed by the Laboratory of Food Chemistry & Technology (AUTH) for the Exploitation of By-Products & Wastes from the Food, Beverage & Agricultural Industries.
.
Food Waste in the European Food Supply Chain: Challenges and Opportunities
.
Athens - Greece
.
2014
(2013)
Άρθρο σε Περιοδικό
Lalou Sofia
,
Mantzouridou Fani
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Bugarski Branko
,
Levic Steva
,
Nedovic Victor
.
(2013)
.
Bioflavour production from orange peel hydrolysate using immobilized Saccharomyces cerevisiae
.
Applied Microbiology & Biotechnology
.
τόμ.97 αρ.21 σ.9397-9407
Mantzouridou Fani
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2013)
.
Volatile bio-ester production from orange pulp-containing medium using Saccharomyces cerevisiae
.
Food & Bioprocess Technology
.
τόμ.6 αρ.12 σ.3326-3334
Paraskevopoulou Adamantini
,
Tsioga E.
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2013)
.
Acid-induced gelation of aqueous WPI-CMC solutions: Effect on orange oil aroma compounds retention
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.30 αρ.1 σ.368-374
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2013)
.
Interfacial Properties of Biopolymers, Emulsions and Emulsifiers
.
Handbook of biopolymer-based materials: from blends and composites to gels and complex networks
.
Επιμέλεια:S. Thomas, D. Durand, C. Chassenieux, P. Jyotishkumar
.
Weinheim
.
John Wiley & Sons Ltd.
.
σ.717-740
(2012)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Chrysanthou Andreas
,
Koutidou Maria
.
(2012)
.
Characterization of volatile compounds of lupin protein isolate-enriched wheat flour bread
.
Food Research International
.
τόμ.48 αρ.2 σ.568-577
(2011)
Άρθρο σε Περιοδικό
Mitropoulou Athina
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2011)
.
Aroma release of a model wine solution as influenced by the presence of non-volatile components. Effect of commercial tannin extracts, polysaccharides and artificial saliva
.
Food Research International
.
τόμ.44 αρ.5 σ.1561-1570
Paraskevopoulou D.
,
Achilias Dimitrios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2011)
.
Migration of styrene from plastic packaging based on polystyrene into food simulants
.
Polymer International
.
Polymer International
.
τόμ.61 αρ.1 σ.141-148
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Kioseoglou Vasileios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2011)
.
Functional and physicochemical properties of pulse proteins
.
Pulse Foods: Processing, Quality and Nutraceutical Application
.
Επιμέλεια:B. Tiwari, A. Gowen, B. McKenna
.
London
.
Elsevier Science
.
σ.57-90
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Τσιμίδου Μαρία
,
Κιοσέογλου Βασίλειος
,
Μπλέκας Γεώργιος
,
Παρασκευοπούλου Αδαμαντίνη
,
Χατζηδημητρίου Ευφημία
,
Μαντζουρίδου Φανή
,
Νενάδης Νικόλαος
,
Ορδούδη Στεργιανή
,
Νικηφορίδης Κώστας
,
Καρκάνη Όλγα
,
Δάφτσιου Ελένη
,
Μάλο Χριστίνα
,
Κουτίδου Μαρία
,
Χρυσάνθου Ανδρέας
,
Λάλου Σοφία
,
Τσότσιου Δήμητρα
.
(2011)
.
Χημεία-Τρόφιμα-Υγεία: Μια αλληλοδιδακτική πρόταση από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Τμήμα Χημείας ΑΠΘ) για την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.
.
21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας, «Η Χημεία στις συνθήκες κρίσης και οι προτάσεις της για την ανάπτυξη»
.
Θεσσαλονίκη - Ελλάδα
(2010)
Άρθρο σε Περιοδικό
Glampedaki Pelagia
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Pegiadou-Koemtzopoulou Sofia
.
(2010)
.
Surface tension of still wines in relation to some of their constituents: A simple determination of ethanol content
.
Journal of Food Composition & Analysis
.
τόμ.23 αρ.4 σ.373-381
Matsakidou A.
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2010)
.
Aroma and physical characteristics of cakes prepared by replacing margarine with virgin olive oil
.
LWT - Food Science & Technology
.
τόμ.43 αρ.6 σ.949-957
Paraskevopoulou Adamantini
,
Provatidou E.
,
Tsotsiou D.
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2010)
.
Dough rheology and baking performance of wheat flour-lupin protein isolate blends
.
Food Research International
.
τόμ.43 αρ.4 σ.1009-1016
(2009)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Tsoukala Antonia
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2009)
.
Monitoring the behaviour of mastic gum oil volatiles release from model alcoholic beverage emulsions. Effect of emulsion composition and oil droplet size
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.23 αρ.4 σ.1139-1148
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2009)
.
Recent Developments on GC/MS analysis of aroma compounds of baked cereal products
.
Handbook on Mass Spectrometry: Instrumentation, Data and Analysis and Applications
.
Επιμέλεια:J. K. Lang
.
New York
.
Nova Science Publishers Inc.
.
σ.291-306
(2008)
Άρθρο σε Περιοδικό
Karaiskou S.
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2008)
.
Aroma release from gum Arabic or egg yolk/xanthan stabilized oil-in-water emulsions
.
Food Research International
.
τόμ.41 αρ.6 σ.637-645
(2007)
Άρθρο σε Περιοδικό
Kalkani Aphrodite
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2007)
.
Protein interactions and filler effects in heat-set gels based on egg
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.21 σ.191-197
Paraskevopoulou Despoina
,
Boskou Dimitrios-Christos
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2007)
.
Oxidative stability of olive oil–lemon juice salad dressings stabilized with polysaccharides
.
Food Chemistry
.
τόμ.101 σ.1197-1204
(2006)
Άρθρο σε Περιοδικό
Terta Markela
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2006)
.
Retention of selected aroma compounds by polysaccharide solutions: A thermodynamic and kinetic approach
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.20 σ.863-871
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Kioseoglou Vasileios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2006)
.
Eggs
.
Bakery Products: Science and Technology
.
Επιμέλεια:Y. H. Hui, H. Corke, I. De Leyn, W. Nip, N. Cross
.
Oxford
.
Blackwell Publishing
.
σ.161-172
(2005)
Άρθρο σε Περιοδικό
Kioseoglou Vasileios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2005)
.
Molecular interactions in gels prepared with egg yolk and its fractions
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.19 αρ.3 σ.527-532
Paraskevopoulou Adamantini
,
Boskou Dimitrios-Christos
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2005)
.
Stabilization of olive oil - Lemon juice emulsion with polysaccharides
.
Food Chemistry
.
τόμ.90 αρ.4 σ.627-634
(2004)
Άρθρο σε Περιοδικό
Athanasiadis I.
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Blekas Georgios
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2004)
.
Development of a novel whey beverage by fermentation with kefir granules: Effect of various treatments
.
Biotechnology Progress
.
τόμ.20 αρ.4 σ.1091-1095
(2003)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Athanasiadis I.
,
Blekas Georgios
,
Koutinas A.
,
Kanellaki M.
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2003)
.
Influence of polysaccharide addition on stability of a cheese whey kefir-milk mixture
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.17 αρ.5 σ.615-620
Paraskevopoulou Adamantini
,
Athanasiadis I.
,
Kanellaki M.
,
Bekatorou A.
,
Blekas Georgios
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2003)
.
Functional properties of single cell protein produced by kefir microflora
.
Food Research International
.
τόμ.36 αρ.5 σ.431-438
(2002)
Άρθρο σε Περιοδικό
Koidis A.
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2002)
.
Fracture and textural properties of low fat egg yolk gels containing emulsion droplets
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.16 αρ.6 σ.673-678
(2000)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
,
Alevisopoulos S.
,
Kasapis S.
.
(2000)
.
Small deformation measurements of single and mixed gels of low cholesterol yolk and egg white
.
Journal of Texture Studies
.
τόμ.31 αρ.2 σ.225-244
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2000)
.
Low-Cholesterol Yolk Protein Concentrates
.
Novel Macromolecules in Food Systems
.
Επιμέλεια:G. Doxastakis, V. Kiosseoglou
.
Amsterdam
.
Elsevier Science
.
σ.77-96
(1999)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
,
Alevisopoulos S
,
Kasapis S.
.
(1999)
.
Influence of reduced-cholesterol yolk on the viscoelastic behaviour of concentrated O/W emulsions
.
Colloids and Surfaces B: Biointerfaces
.
Vol.12 αρ.3–6 σ.107-111
(1997)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(1997)
.
Texture profile analysis of heat-formed gels and cakes prepared with low cholesterol egg yolk concentrates
.
Journal of Food Science
.
τόμ.62 αρ.1 σ.208-211
Paraskevopoulou Adamantini
,
Panagiotou Konstantinos
,
Kioseoglou Vasileios
.
(1997)
.
Functional properties of egg yolk concentrate with a reduced cholesterol content prepared by treatment with supercritical CO2
.
Food Hydrocolloids
.
Vol.11 αρ.4 σ.385-391
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
,
Pegiadou-Koemtzopoulou Sofia
.
(1997)
.
Interfacial Behavior of Egg Yolk with Reduced Cholesterol Content
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
τόμ.45 αρ.10 σ.3717-3722
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
,
Alevisopoulos S.
,
Kasapis S.
.
(1997)
.
Small deformation properties of model salad dressings prepared with reduced cholesterol egg yolk
.
Journal of Texture Studies
.
τόμ.28 αρ.2 σ.221-237
(1995)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(1995)
.
Effect of cholesterol extraction from dried yolk with the aid of Polysorbate 80 on yolk's functional properties
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.9 αρ.3 σ.205-209
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(1995)
.
Study Of Emulsifying Properties Of Low-In-Cholesterol Egg Yolk Prepared With The Use Of Polysorbate-80
.
Developments in Food Science
.
τόμ.37 σ.675-684
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(1995)
.
Use of polysorbate 80 to reduce cholesterol in dehydrated egg yolk
.
International Journal of Food Science and Technology
.
τόμ. 30 αρ. 1 σ. 57-63
(1994)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
.
(1994)
.
Cholesterol and Other Lipid Extraction from Egg Yolk Using Organic Solvents: Effects on Functional Properties of Yolk
.
Journal of Food Science
.
τόμ. 59 αρ. 4 σ. 766-768
Ενημερώθηκε: 2025-05-30