Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Είσοδος
Αρχή
Το ΑΠΘ
Πολιτική Ποιότητας
Πιστοποίηση
Διασφάλιση Ποιότητας
Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας
Είστε εδώ
Αρχή
»
Αναφορά Βιογραφικών
Βιογραφικό Σημείωμα
Ανάπτυξη
|
Σύμπτυξη
Αδαμαντίνη Παρασκευοπούλου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Χημείας
Προσωπικά Στοιχεία
2310997832
adparask@chem.auth.gr
Scopus ID
6603629458
https://orcid.org/0000-0002-2771-7496
Διδακτικό Έργο
Μαθήματα Χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2020–21
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
Κ410
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΧΤ481
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
GM.MGB.7.2
ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΜΣ "ΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ"
Μ3Υ32
Ειδικά Θέματα Φυσικοχημείας Τροφίμων
Μ3Υ33
Ερευνητικές Μέθοδοι στην Επιστήμη Τροφίμων
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΙΝ051
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΟΙΝ100
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ Ι
ΟΙΝ101
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΙΙ
ΟΙΝ104
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Μαθήματα Εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2020–21
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
ΕΧΤ483
ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η05
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Κ411
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΧΤ482
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΜΣ "ΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ"
Μ3Υ35
Ανάπτυξη Καινοτόμων Προϊόντων και συστατικών για τη Βιομηχανία Τροφίμων και Ζωοτροφών
Επίβλεψη Εργασιών
Εργασίες Φοιτητών εντός ΑΠΘ
Σε εξέλιξη
Διδακτορικό
«Μελέτη φυσικοχημικών ιδιοτήτων πρωτεϊνικών παρασκευασμάτων από εδώδιμα έντομα και εφαρμογές σε τρόφιμα».
"Ενθυλάκωση αρωματικών υλών με σκοπό την ενσωμάτωσή τους σε εδώδιμα προϊόντα".
Προπτυχιακό
Χρήση πρωτεϊνών από μη συμβατικές πηγές στην παρασκευή προϊόντων αρτοποιίας ΧΕΙΜ
Μεταπτυχιακό
2020–2021
Προπτυχιακό
Χαρακτηρισμός της χημικής σύστασης αλεύρων από προνύμφες και νύμφες Hermetia Illucens (L.) (Diptera: Stratiomyidae) (black soldier fly) διαφορετικής φυλής
Οι μπάρες πρωτεΐνης ως πηγή υψηλής ποιότητας, φυτικής και βιώσιμης πρωτεΐνης
2019–2020
Μεταπτυχιακό
Παραλαβή και μελέτη φυσικοχημικών ιδιοτήτων πρωτεϊνικών παρασκευασμάτων από τις προνύμφες του tenebrio molitor
"Μελέτη των αφριστικών ιδιοτήτων υδατικού εκχυλίσματος σησαμόσπορων". Για το διάστημα από 01/06/2019 έως 31/08/2019 μετακινήθηκε στο Βέλγιο [Εταιρία "Puratos", Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D)] για πρακτική άσκηση στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+.
Προπτυχιακό
Μελέτη της επίδρασης της προσθήκης εκχυλισμάτων από το βολβό του Beta vulgaris (κοινή ονομασία παντζάρι) στη σταθερότητα o/w γαλακτωμάτων που συντηρούνται στην κατάψυξη
Προσδιορισμός χημικής σύστασης και διαλυτότητας αλεύρου και πρωτεϊνικών παρασκευασμάτων από τις προνύμφες Tenebrio Molitor
Μελέτη της απελευθέρωσης διοξειδίου του άνθρακα από φρυγμένους κυάμους καφέ
2018–2019
Μεταπτυχιακό
"Ανάλυση του πτητικού κλάσματος άρτων εμπλουτισμένων με κλάσματα διαιτητικών ινών από μαύρο φραγκοστάφυλο (Ribes Nigrum)". Για το διάστημα από 01/01/2019 έως 31/03/2019 (3 μήνες) μετακινήθηκε στις Βρυξέλλες για πρακτική άσκηση (στην Ιδιωτική εταιρία "Puratos") στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+.
"Επίδραση διαφόρων τεχνικών αφυδάτωσης με μορφολογικά και φυσικοχημικά χαρακτηριστικά σκόνης λεμονοχυμού".
Προπτυχιακό
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑΙΟΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΝΘΥΛΑΚΩΣΗ ΑΙΘΕΡΙΟΥ ΕΛΑΙΟΥ ΡΙΓΑΝΗΣ
2017–2018
Μεταπτυχιακό
"Μελέτη της επίδρασης της σύστασης του αραβικού κόμμεος στο σχηματισμό συμπλόκων συγκαταβύθισης με ζελατίνη".
Προπτυχιακό
Μελέτη της σταθεροποίησης αιωρημάτων τροφίμων με χρήση διαιτητικών ινών
Απομόνωση αντιψυκτικής πρωτεΐνης από το βολβό του beta vulgaris (κοινή ονομασία παντζάρι) και μελέτη της επίδρασης της προσθήκης της σε o/w γαλακτώματα που συντηρούνται με κατάψυξη
2016–2017
Μεταπτυχιακό
"Ανάπτυξη αφυδατωμένου γαλακτώματος τύπου εμβάμματος σαλάτας και μελέτη των ιδιοτήτων του".
"Φυσικοχημικά χαρακτηριστικά προϊόντων τύπου εμβάμματος σαλάτας με χρήση ελαιοσωμάτων από ελαιούχες φυτικές πηγές".
Προπτυχιακό
Ταυτοποίηση του πτητικού κλάσματος αφυδατωμένων δειγμάτων μπανάνας
2015–2016
Διδακτορικό
"Ανάπτυξη και μελέτη ιδιοτήτων συστημάτων εγκλεισμού τύπου συγκαταβύθισης πρωτεΐνης - πολυσακχαρίτη με σκοπό την προστασία αρωματικών υλών των τροφίμων".
2013–2014
Μεταπτυχιακό
"Η προσθήκη πούλπας πορτοκαλιού σε άλευρο σίτου και η επίδρασή της στις ρεολογικές ιδιότητες της ζύμης που παρασκευάζεται και στην ικανότητα συγκράτησης υγρού από καταψυγμένη ζύμη κατά την αποθήκευσή της".
2010–2011
Μεταπτυχιακό
"Φαινολικό περιεχόμενο και αντιοξειδωτική δράση εμπορικών δειγμάτων οίνου από τη λευκή ποικιλία Μαλαγουζιά".
2009–2010
Μεταπτυχιακό
"Μελέτη των ρεολογικών χαρακτηριστικών και του αρώματος μικτών πηκτών πρωτεϊνικού υπερσυμπυκνώματος ορού γάλακτος/κρόκου αυγού".
2007–2008
Μεταπτυχιακό
"Επίδραση της χρήσης παρθένου ελαιόλαδου κατά την παρασκευή κέικ τύπου Madeira στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και του αρώματος του προϊόντος".
"Μελέτη της κατανομής των πτητικών ενώσεων της μαστίχας Χίου μεταξύ αλκοολούχων γαλακτωμάτων και της υπερκείμενης αυτών αέριας φάσης : επίδραση της σύστασης του γαλακτώματος, του μεγέθους των σταγονιδίων ελαίου και της θερμοκρασίας".
"Μελέτη των αλληλεπιδράσεων μεταξύ επιλεγμένων οσμηρών πτητικών ενώσεων και πολυσακχαριτών, ταννινών του φλοιού σταφυλιών και ταννινών γιγάρτων των σε μοντέλο οίνου".
2005–2006
Μεταπτυχιακό
"Η περιορισμένη πρωτεόλυση ως παράγοντας βελτίωσης των λειτουργικών ιδιοτήτων των πρωτεϊνών του ηλιόσπορου (helianthus annus L.)".
"Μελέτη της συγκράτησης (R) - (+) λεμονενίου και trans - 2 - εξενάλης σε γαλακτώματα ελαίου-νερού που σταθεροποιήθηκαν με μίγμα πολυσακχαριτών-πρωτεινών".
2004–2005
Μεταπτυχιακό
"Μελέτη της συγκράτησης (R) - (+) λεμονενίου και trans - 2 - εξενάλης σε διαλύματα πολυσακχαριτών".
Ερευνητικά Έργα
Συντονισμός
2019–2020
Μελέτη και βελτίωση της φυσικοχημικής σταθερότητας ροφήματος αμυγδάλου
2019–2020
Παρακολούθηση τη κινητικής απελευθέρωσης διοξειδίου του άνθρακα από φρυγμένους κυάμους καφέ
2018–2019
Μελέτη των λειτουργικών ιδιοτήτων εμπορικών δειγμάτων γάλακτος
2017–2018
Ανάλυση αρωματικού προφίλ φρυγμένου καφέ
2016–2016
Ανάλυση αρωματικού προφίλ φρυγμένου καφέ
2013–2014
Διοργάνωση επιστημονικής συνάντησης στα πλαίσια της δράσης "COST FA0907: BIOFLAVOUR"
2011–2011
Μελέτη σύστασης πτητικού κλάσματος του οίνου ποικιλίας Μαλαγουζιά
2010–2012
Μικροενθυλάκωση υδρόφοβων συστατικών με χρήση φυτικής προέλευσης πολυσακχαριτών - Αντικατάσταση ζελατίνης
Συμμετοχή
2019–2020
Αμοιβες Μελών ΔΕΠ- Παροχή Υπηρεσιών Αξιολόγησης της ΕΥΔ ΕΠ ΑΝΑΔ-ΕΔΒΜ
2018–2019
Σεμινάρια σύγχρονης οινοτεχνίας, θεωρητικής και πρακτικής αποσταγματοποιίας & παραδοσιακών αποσταγμάτων και κατάρτισης στη γευσιγνωσία (ενότητες Α & Β)
2017–2017
Προετοιμασία της υλοποίησης του έργου METROFOOD-RI.
2016–2017
Σεμινάρια σύγχρονης οινοτεχνίας, θεωρητικής και πρακτικής αποσταγματοποιίας και παραδοσιακών αποσταγμάτων και κατάρτισης στη γευσιγνωσία (Α & Β)
2012–2015
Αξιοποίηση ελαιοσωμάτων από ελαιούχες φυτικές πηγές στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων τροφίμων
1999–2001
Εκμετάλλευση τυρογάλακτος για την παραγωγή νέων προϊόντων διατροφής με βιοτεχνολογικές μεθόδους
1998–2018
Πληρωμή μελών ΔΕΠ ΑΠΘ για αξιολογήσεις και λοιπές υπηρεσίες - Ν. 2530/97 (ΓΓΕΤ )
1998–2019
Πληρωμή μέλους ΔΕΠ -(ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ )
1997–2000
Έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων συνθέσεων για τη σταθεροποίηση βρώσιμων ελαίων και άλλων λιπαρών ουσιών που περιέχονται στα φαγητά
Δημοσιεύσεις
(2021)
Άρθρο σε Περιοδικό
Andriotis Eleftherios G
,
Papi Rigini
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Achilias Dimitrios
(2021)
.
Synthesis of D-Limonene Loaded Polymeric Nanoparticles with Enhanced Antimicrobial Properties for Potential Application in Food Packaging
.
Nanomaterials
.
τόμ.11 αρ.1 σ.191
.
Plati Foteini
,
Ritzoulis Christos
,
Pavlidou Eleni
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2021)
.
Complex coacervate formation between hemp protein isolate and gum Arabic: Formulation and characterization
.
International Journal of Biological Macromolecules
.
τόμ.182 σ.144-153
.
Stavra Katholiki
,
Plati Foteini
,
Pavlidou Eleni
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2021)
.
Characterization of lemon juice powders produced by different drying techniques and carrier materials
.
Drying Technology
.
Zakidou Panagiota
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2021)
.
Aqueous sesame seed extracts: Study of their foaming potential for the preparation of cappuccino-type coffee beverages
.
LWT - Food Science & Technology
.
τόμ.135 σ.115258
.
(2020)
Άρθρο σε Περιοδικό
Alba Κ
,
Rizou Th
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Campbell G
,
Kontogiorgos V
(2020)
.
Effects of blackcurrant fibre on dough physical properties and bread quality characteristics
.
Food Biophysics
.
τόμ.15 σ.313-322
.
Papageorgiou Maria
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Pantazi Foteini
,
Skendi Adriana
(2020)
.
Texture and Aroma Profile as Affected by Wheat Flour and Cocoa Replacement with Carob Flour
.
Foods
.
τόμ.9 αρ.11
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Anagnostara Ioanna
,
Bezati Georgia
,
Rizou Theano
,
Pavlidou Eleni
,
Vouvoudi Evangelia
,
Kioseoglou Vasileios
(2020)
.
Water extraction residue from maize milling by-product as a potential functional ingredient for the enrichment with fibre of cakes
.
LWT - Food Science & Technology
.
τόμ.129 σ.109604
.
(2019)
Άρθρο σε Περιοδικό
Mantzouridou Fani
,
Naziri Eleni
,
Kyriakidou Aikaterini
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Tsimidou Maria
,
Kioseoglou Vasileios
(2019)
.
Oil bodies from dry maize germ as an effective replacer of cow milk fat globules in yogurt-like product formulation
.
LWT - Food Science & Technology
.
τόμ.105 αρ.5 σ.48-56
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Rizou Theano
,
Kioseoglou Vasileios
(2019)
.
Biscuits Enriched with Dietary Fibre Powder Obtained from the Water-Extraction Residue of Maize Milling by-Product
.
Plant Foods for Human Nutrition
.
σ.1-8
.
Plati Fotini
,
Matsakidou Anthia
,
Kioseoglou Vasileios
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2019)
.
Development of a dehydrated dressing-type emulsion with instant powder characteristics
.
Food Structure
.
τόμ.20
.
Rousi Zoi
,
Malhiac Catherine
,
Fatouros Dimitrios
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2019)
.
Complex coacervates formation between gelatin and gum Arabic with different arabinogalactan protein fraction content and their characterization
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.96 σ.577-588
.
(2017)
Άρθρο σε Περιοδικό
Evlogimenou Anthi
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
(2017)
.
Exploitation of hazelnut, maize germ and sesame seed aqueous extraction residues in the stabilization of sesame seed paste (tahini)
.
Journal of the Science of Food and Agriculture
.
τόμ.97 αρ.1 σ.215-221
.
Koupantsis Thomas
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2017)
.
Flavour retention in sodium caseinate – carboxymethylcellulose complex coavervates as a function of storage conditions
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.69 αρ.8 σ.459-465
.
Naziri E
,
Koupantsis T
,
Mantzouridou Fani
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Tsimidou Maria
,
Kioseoglou Vasileios
(2017)
.
Influence of thermal treatment on the stability of vegetable “milk” obtained by ultrafiltration of aqueous oil body extracts from various sources
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
τόμ.119 αρ.7
.
(2016)
Άρθρο σε Περιοδικό
Koupantsis Thomas
,
Pavlidou Eleni
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2016)
.
Glycerol and tannic acid as applied in the preparation of milk proteins – CMC complex coavervates for flavour encapsulation
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.57 αρ.6 σ.62-71
.
Nenadis Nikolaos
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2016)
.
Browning susceptibility of commercial monovarietal white wines under accelerated oxidation conditions: correlation with compositional data and effect on total phenol content and radical scavenging activity
.
European Food Research and Technology
.
Vol.242 αρ.11 σ. 1821–1828
.
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Djordjević Verica
,
Lević Steva
,
Koupantsis Thomas
,
Mantzouridou Fani
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Nedović Viktor
,
Bugarski Branko
(2016)
.
Melt Dispersion Technique for Encapsulation
.
Handbook of Encapsulation & Controlled Release
.
Επιμέλεια:Mishra, M
.
Boca Raton
.
CRC Press
.
σ.469-490
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
(2016)
.
Chios Mastic gum and its food applications
.
Functional Properties of Traditional Foods
.
Επιμέλεια:K. Kristbergsson, S. Ötles
.
New York
.
Springer
.
σ.271-287
.
Đorđević Verica
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Mantzouridou Fani
,
Lalou Sofia
,
Pantić Milena
,
Bugarski Branko
,
Nedović Viktor
(2016)
.
Encapsulation Technologies for Food Industry
.
Emerging and Traditional Technologies for safe Healthy and Quality Food
.
Επιμέλεια:V. Nedovic, P. Raspor, J. Levic, V. Tumbas, G.V. Barbosa-Cánovas
.
σ.329-382
.
(2015)
Άρθρο σε Περιοδικό
Carlquist Magnus
,
Gibson Brian
,
Yuceer Yonca Karagul
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Sandell Mari
,
Angelov Angel I
,
Gotcheva Velitchka
,
Angelov Angel D
,
Etschmann Marlene
,
de Billerbeck Gustavo M
,
Lidén Gunnar
(2015)
.
Process engineering for bioflavour production with metabolically active yeasts : a mini-review
.
Yeast
.
τόμ.32 αρ.1 σ.123–143
.
Mantzouridou Fani
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Lalou Sofia
(2015)
.
Yeast flavour production by solid state fermentation of orange peel waste
.
Biochemical Engineering Journal
.
τόμ.101 αρ.9 σ.1-8
.
Nedović V
,
Gibson B
,
Mantzouridou Fani
,
Bugarski B
,
Djordjević V
,
Kalušević A
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Sandell M
,
Šmogrovičová D
,
Yilmaztekin M
(2015)
.
Aroma formation by immobilized yeast cells in fermentation processes
.
Yeast
.
τόμ.32 αρ.1 σ.173-216
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Donsouzi Stella
,
Nikiforidis Constantinos
,
Kioseoglou Vasileios
(2015)
.
Quality characteristics of egg-reduced pound cakes following WPI and emulsifier incorporation
.
Food Research International
.
τόμ.69 αρ.3 σ.72-79
.
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Nedović Viktor
,
Bugarski Branko
,
Mantzouridou Fani
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Naziri Eleni
,
Koupantsis Thomas
,
Trifković Kata
,
Drvenica Ivana
,
Balanč Bojana
,
Đorđević Verica
(2015)
.
Recent advances and applications of encapsulated microbial and non-microbial active agents in the manufacture of food and beverages
.
Advances in Food Biotechnology
.
Επιμέλεια:Ravishankar Rai V
.
Chichester
.
Wiley & Sons Ltd
.
σ.635-680
.
(2014)
Άρθρο σε Περιοδικό
Koupantsis Thomas
,
Pavlidou Eleni
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2014)
.
Flavour encapsulation in milk proteins - CMC coacervate-type complexes
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.37 αρ.6 σ.134-142
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Amvrosiadou S
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2014)
.
Mixed whey protein isolate-egg yolk or yolk plasma heat-set gels: rheological and volatile compounds characterisation
.
Food Research International
.
τόμ.62 σ.492-499
.
Tourtoglou C
,
Nenadis Nikolaos
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2014)
.
Phenolic composition and radical scavenging activity of commercial Greek white wines from Vitis vinifera L. cv. Malagousia
.
journal of food composition and analysis
.
τόμ. 33 αρ. 2 σ. 166-174
.
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Kioseoglou Vasileios
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2014)
.
Eggs
.
Bakery Products: Science and Technology
.
Επιμέλεια:Y. H. Hui, W. Zhou, I. DeLeyn, A. Pagani, C. M. Rosell, J. Selman, N. Therdthai
.
Chichester
.
Wiley & Sons Ltd
.
σ.243-258
.
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Tsimidou Maria
,
Kioseoglou Vasileios
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Mantzouridou Fani
,
Nenadis Nikolaos
(2014)
.
Novel approaches proposed by the Laboratory of Food Chemistry & Technology (AUTH) for the Exploitation of By-Products & Wastes from the Food, Beverage & Agricultural Industries
.
Food Waste in the European Food Supply Chain: Challenges and Opportunities
.
Athens - Greece
.
2014
.
(2013)
Άρθρο σε Περιοδικό
Lalou Sofia
,
Mantzouridou Fani
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Bugarski Branko
,
Levic Steva
,
Nedovic Victor
(2013)
.
Bioflavour production from orange peel hydrolysate using immobilized Saccharomyces cerevisiae
.
Applied Microbiology & Biotechnology
.
τόμ.97 αρ.21 σ.9397-9407
.
Mantzouridou Fani
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2013)
.
Volatile bio-ester production from orange pulp-containing medium using Saccharomyces cerevisiae
.
Food & Bioprocess Technology
.
τόμ.6 αρ.12 σ.3326-3334
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Tsioga E
,
Biliaderis Costas
,
Kioseoglou Vasileios
(2013)
.
Acid-induced gelation of aqueous WPI-CMC solutions: Effect on orange oil aroma compounds retention
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.30 σ.368-374
.
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
(2013)
.
Interfacial Properties of Biopolymers, Emulsions and Emulsifiers
.
Handbook of biopolymer-based materials: from blends and composites to gels and complex networks
.
Επιμέλεια:S. Thomas, D. Durand, C. Chassenieux, P. Jyotishkumar
.
Weinheim
.
John Wiley & Sons Ltd
.
σ.717-740
.
(2012)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Chrysanthou Andreas
,
Koutidou Maria
(2012)
.
Characterization of volatile compounds of lupin protein isolate-enriched wheat flour bread
.
Food Research International
.
τόμ.48 αρ.2 σ.568-577
.
(2011)
Άρθρο σε Περιοδικό
Mitropoulou Athina
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2011)
.
Aroma release of a model wine solution as influenced by the presence of non-volatile components. Effect of commercial tannin extracts, polysaccharides and artificial saliva
.
Food Research International
.
τόμ.44 αρ.5 σ.1561-1570
.
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Kioseoglou Vasileios
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2011)
.
Functional and physicochemical properties of pulse proteins
.
Pulse Foods: Processing, Quality and Nutraceutical Application
.
Επιμέλεια:B. Tiwari, A. Gowen, B. McKenna
.
London
.
Elsevier Science
.
σ.57-90
.
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Τσιμίδου Μαρία
,
Κιοσέογλου Βασίλειος
,
Μπλέκας Γεώργιος
,
Παρασκευοπούλου Αδαμαντίνη
,
Χατζηδημητρίου Ευφημία
,
Μαντζουρίδου Φανή
,
Νενάδης Νικόλαος
,
Ορδούδη Στεργιανή
,
Νικηφορίδης Κώστας
,
Καρκάνη Όλγα
,
Δάφτσιου Ελένη
,
Μάλο Χριστίνα
,
Κουτίδου Μαρία
,
Χρυσάνθου Ανδρέας
,
Λάλου Σοφία
,
Τσότσιου Δήμητρα
(2011)
.
Χημεία-Τρόφιμα-Υγεία: Μια αλληλοδιδακτική πρόταση από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Τμήμα Χημείας ΑΠΘ) για την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση
.
21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας, «Η Χημεία στις συνθήκες κρίσης και οι προτάσεις της για την ανάπτυξη»
.
Θεσσαλονίκη - Ελλάδα
.
(2010)
Άρθρο σε Περιοδικό
Glampedaki Pelagia
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Pegiadou-Koemtzopoulou Sofia
(2010)
.
Surface tension of still wines in relation to some of their constituents: A simple determination of ethanol content
.
Journal of Food Composition & Analysis
.
τόμ.23 αρ.4 σ.373-381
.
Matsakidou A
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2010)
.
Aroma and physical characteristics of cakes prepared by replacing margarine with virgin olive oil
.
LWT-Food Science and Technology
.
τόμ.43 σ.949-995
.
(2009)
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Paraskevopoulou Adamantini
(2009)
.
Recent Developments on GC/MS analysis of aroma compounds of baked cereal products
.
Handbook on Mass Spectrometry: Instrumentation, Data and Analysis and Applications
.
Επιμέλεια:J. K. Lang
.
New York
.
Nova Science Publishers Inc
.
σ.291-306
.
(2008)
Άρθρο σε Περιοδικό
Karaiskou S
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2008)
.
Aroma release from gum Arabic or egg yolk/xanthan stabilized oil-in-water emulsions
.
Food Research International
.
τόμ.41 σ.637-645
.
(2007)
Άρθρο σε Περιοδικό
Kalkani Aphrodite
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
(2007)
.
Protein interactions and filler effects in heat-set gels based on egg
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.21 σ.191-197
.
Paraskevopoulou Despoina
,
Boskou Dimitrios-Christos
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2007)
.
Oxidative stability of olive oil–lemon juice salad dressings stabilized with polysaccharides
.
Food Chemistry
.
τόμ.101 σ.1197-1204
.
(2006)
Άρθρο σε Περιοδικό
Terta Markela
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2006)
.
Retention of selected aroma compounds by polysaccharide solutions: A thermodynamic and kinetic approach
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.20 σ.863-871
.
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Kioseoglou Vasileios
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2006)
.
Eggs
.
Bakery Products: Science and Technology
.
Επιμέλεια:Y. H. Hui, H. Corke, I. De Leyn, W. Nip, N. Cross
.
Oxford
.
Blackwell Publishing
.
σ.161-172
.
(2005)
Άρθρο σε Περιοδικό
Kioseoglou Vasileios
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2005)
.
Molecular interactions in gels prepared with egg yolk and its fractions
.
Food Hydrocolloids
.
Vol.19 αρ.3 σ.527-532
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Boskou Dimitrios-Christos
,
Kioseoglou Vasileios
(2005)
.
Stabilization of olive oil - Lemon juice emulsion with polysaccharides
.
Food Chemistry
.
Vol.90 αρ.4 σ.627-634
.
(2004)
Άρθρο σε Περιοδικό
Athanasiadis I
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Blekas Georgios
,
Kioseoglou Vasileios
(2004)
.
Development of a novel whey beverage by fermentation with kefir granules. Effect of various treatments
.
Biotechnology progress
.
Vol.20 αρ.4 σ.1091-1095
.
(2003)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Athanasiadis I
,
Blekas Georgios
,
Koutinas A
,
Kanellaki M
,
Kioseoglou Vasileios
(2003)
.
Influence of polysaccharide addition on stability of a cheese whey kefir-milk mixture
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.17 αρ.5 σ.615-620
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Athanasiadis I
,
Kanellaki M
,
Bekatorou A
,
Blekas Georgios
,
Kioseoglou Vasileios
(2003)
.
Functional properties of single cell protein produced by kefir microflora
.
Food Research International
.
τόμ.36 αρ.5 σ.431-438
.
(2002)
Άρθρο σε Περιοδικό
Koidis A
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
(2002)
.
Fracture and textural properties of low fat egg yolk gels containing emulsion droplets
.
Food Hydrocolloids
.
Vol.16 αρ.6 σ.673-678
.
(2000)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
,
Alevisopoulos S
,
Kasapis S
(2000)
.
Small deformation measurements of single and mixed gels of low cholesterol yolk and egg white
.
Journal of Texture Studies
.
Vol.31 αρ.2 σ.225-244
.
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
(2000)
.
Low-Cholesterol Yolk Protein Concentrates
.
Novel Macromolecules in Food Systems
.
Επιμέλεια:G. Doxastakis, V. Kiosseoglou
.
Amsterdam
.
Elsevier Science
.
σ.77-96
.
(1999)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
,
Alevisopoulos S
,
Kasapis S
(1999)
.
Influence of reduced-cholesterol yolk on the viscoelastic behaviour of concentrated O/W emulsions
.
Colloids and Surfaces B: Biointerfaces
.
Vol.12 αρ.3–6 σ.107-111
.
(1997)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
(1997)
.
Texture profile analysis of heat-formed gels and cakes prepared with low cholesterol egg yolk concentrates
.
Journal of Food Science
.
τόμ.62 αρ.1 σ.208-211
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Panagiotou Konstantinos
,
Kioseoglou Vasileios
(1997)
.
Functional properties of egg yolk concentrate with a reduced cholesterol content prepared by treatment with supercritical CO2
.
Food Hydrocolloids
.
Vol.11 αρ.4 σ.385-391
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
,
Pegiadou-Koemtzopoulou Sofia
(1997)
.
Interfacial Behavior of Egg Yolk with Reduced Cholesterol Content
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
τόμ.45 αρ.10 σ.3717-3722
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
,
Alevisopoulos S
,
Kasapis S
(1997)
.
Small deformation properties of model salad dressings prepared with reduced cholesterol egg yolk
.
Journal of Texture Studies
.
τόμ.28 αρ.2 σ.221-237
.
(1995)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
(1995)
.
Effect of cholesterol extraction from dried yolk with the aid of Polysorbate 80 on yolk's functional properties
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.9 αρ.3 σ.205-209
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
(1995)
.
Study Of Emulsifying Properties Of Low-In-Cholesterol Egg Yolk Prepared With The Use Of Polysorbate-80
.
Developments in Food Science
.
τόμ.37 σ.675-684
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
(1995)
.
Use of polysorbate 80 to reduce cholesterol in dehydrated egg yolk
.
International Journal of Food Science and Technology
.
τόμ. 30 αρ. 1 σ. 57-63
.
(1994)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Kioseoglou Vasileios
(1994)
.
Cholesterol and Other Lipid Extraction from Egg Yolk Using Organic Solvents: Effects on Functional Properties of Yolk
.
Journal of Food Science
.
τόμ. 59 αρ. 4 σ. 766-768
.
Ενημερώθηκε: 2021-05-11