Aller au contenu principal
Structure Qualité
Université Aristote de Thessaloniki
Identifiant
Vous êtes ici
Accueil
»
e-Curriculum Vitae
Curriculum Vitae
Expand
|
Collapse
Fani Mantzouridou
Assistant Professor, School of Chemistry
Personal Information
2310997774
fmantz@chem.auth.gr
Scopus ID
6603108632
Course Work
Courses of Winter semester of 2017–18 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
ΕΧΟ434
Food Biochemistry
Κ410
Laboratory Food Testing
Κ413
Technology and Biotechnology of Food and Beverages
ΥΧΤ481
Food Analysis
PROGRAMMA METAPTYCΗIAKŌN SPOUDŌN TMĪMATOS CΗĪMEIAS
ΜΧ103
Biotechnological Production of Food and their Constituents
Courses of Spring semester of 2017–18 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
ΕΧΤ483
Food Quality Control
Η05
Processing and Preserving Food
ΥΧΤ482
Food Technology
PROGRAMMA METAPTYCΗIAKŌN SPOUDŌN TMĪMATOS CΗĪMEIAS
ΜΧ106
Chemical and Biological Food Safety
ΜΧ108
New Product Design and Standardization of Traditional Food Products
Theses Supervised
Student Theses within AUTh
In progress
Samara Effrosyni.
Papadaki Evgenia. "Αξιοποίηση παραπροϊόντων και αποβλήτων βιομηχανιών τροφίμων με βιοτεχνολογικές διεργασίες για την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων".
, Iliopoulou Konstantina. Αξιοποίηση παραπροϊόντων αποβλήτων βιομηχανιών τροφίμων με βιολογικές μεθόδους
Savvidis Iordanis.
Vartala Trigona. Καλλιέργειες εκκίνησης για εγγυημένα παραδοσιακά ιδιότυπα προϊόντα
. Αξιοποίηση παραπροϊόντων αποβλήτων βιομηχανιών τροφίμων με βιολογικές μεθόδους
2017–2018
Athanasiadi Eleftheria. "Διερεύνηση της επίδρασης κύριων στρεσογόνων παραγόντων του περιβάλλοντος ζύμωσης επιτραπέζιας ελιάς ισπανικού τύπου στη βιωσιμότητα αυτόχθονου γαλακτικού βακτηρίου"
Didos Spyros. "Διερεύνηση της επίδρασης της κρυοξήρανσης στη βιωσιμότητα, ικανότητα μεταβολισμού λακτόζης και διατηρησιμότητα κυττάρων γαλακτικού βακτηρίου"
2016–2017
Ferentidou Maria. "ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΚΟΟΛΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ ΓΛΕΥΚΟΥΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΑΚΧΑΡΑ ΜΕ ΜΙΚΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΖΥΜΩΝ".
Filippidou Maria. "Η επίδραση της σύστασης της άλμης ζύμωσης στην ανάπτυξη μικροχλωρίδας κατά την παραγωγή Πράσινης Ελιάς Χαλκιδικής".
Anagnostou Aikaterini. Εξέταση τεχνολογικών ιδιοτήτων αυτόχθονων γαλακτικών βακτηρίων από απόβλητα της επεξεργασίας της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής
Zerkidou Dimitra. Πειραματική διερεύνηση της κινητικής ανάπτυξης βακτηριακών καλλιεργειών σε ορό γάλακτος
2015–2016
Kyriakidou Aikaterini. "Πειραματική μελέτη για την παρασκευή συστημάτος πηκτής "τύπου γιαουρτίου" με βάση το "γάλα" ελαιοσωμάτων φύτρου αραβόσιτου".
2011–2012
Lalou Sofia. "Παραγωγή αρωματικών υλών από φλοιούς πορτοκαλιού με ελέυθερα και ακινητοποιημένα κύτταρα S. cerevisiae".
Karousiōtī Angelikī. "Ανάπτυξη προϊόντος τύπου εμβάμματος σαλάτας χαμηλών λιπαρών, εμπλουτισμένο με προβιοτική καλλιέργια".
2010–2011
Athanasiadis Ioannis. "Διερεύνηση της επίδρασης των βασικών αμινοξέων L-ιστιδίνης και L-αργινίνης στη βιοσύνθεση λυκοπενίου στα κύτταρα του ζυγομύκητα Blakeslea trispora σε διάφορα υποστρώματα".
Research Projects
2016–2018
Βιομηχανική συμβίωση για την αξιολόγηση τυρογάλακτος και αποβλήτων / παραπροιόντων καλλιέργειας μπανάνας για τη παραγωγή καινοτόμων προιόντων με ενδιαφέρον για τη βιομηχανία τροφίμων.
2016–2018
Βιομηχανική συμβίωση για την αξιολόγηση τυρογάλακτος και αποβλήτων / παραπροιόντων καλλιέργειας μπανάνας για τη παραγωγή καινοτόμων προιόντων με ενδιαφέρον για τη βιομηχανία τροφίμων.
2016–2016
Βιοδιύλιση αποβλήτων βιομηχανιών τροφίμων για την παραγωγή εναλλακτικών μορφών ενέργειας (βιοαέριο, βιοαιθανόλη)
2016–2016
Συγκριτική αξιολόγηση της παραγωγής βανιλλίνης με μικροοργανισμούς (Ζύμες, βακτήρια, ένζυμα) σε σχέση με την χημική της σύνθεση και την παραλαβή της απο φυτικές πηγές
2016–2016
Καταγραφή βιοτεχνολογικών μεθόδων παραγωγής αρωματικών υλικών
2015–2016
Εκτίμηση των επιπέδων των λιπαρών οξέων των οινολασπών και πειραματικές δοκιμές με σκοπό την αύξηση αυτών
2015–2016
Μελέτη συνθηκών μετεστεροποίησης των λιπαρών οξέων των οινολασπών
2012–2013
ΔΡΑΣΗ Α:Ενίσχυση νέων ερευνητικών στη βαθμίδα του Λέκτορα: Κλιμάκωση της βιοδιεργασίας παραγωγής λυκοπενίου από τον food grade μύκητα blakeslea trispora σε βιοαντιδραστήρα στήλης φυσαλίδων
2009–2009
Μελέτη διαφορετικών μεθόδων ανάκτησης του β-καροτενίου απο τα κύτταρα Bliakeslea trispora
Publications
2014
Without Type
Nedović V
,
Gibson B
,
Mantzouridou Fani
,
Bugarski B
,
Djordjević V
,
Kalušević A
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Sandell M
,
Šmogrovičová D
,
Yilmaztekin M
(2014)
.
Aroma formation by immobilized yeast cells in fermentation processes
.
Yeast
.
p.n/a-n/a
.
Ordoudi Stergiani
,
Mantzouridou Fani
,
Daftsiou Eleni
,
Malo C
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Nenadis Nikolaos
,
Tsimidou Maria
(2014)
.
Pomegranate juice functional constituents after alcoholic and acetic acid fermentation
.
Journal of Functional Foods
.
vol.8 p.161-168
.
2011
Without Type
Mantzouridou F
,
Tsimidou M. Z
(2011)
.
Microbiological quality and biophenol content of hot air-dried Thassos cv table olives upon storage
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
vol.113 p.786-795
.
Naziri E
,
Mantzouridou F
,
Tsimidou M. Z
(2011)
.
Squalene resources and uses point to the potential of biotechnology
.
Lipid Technology
.
vol.23 p.270-273
.
Naziri E
,
Mantzouridou F
,
Tsimidou M. Z
(2011)
.
Enhanced squalene production by wild-type Saccharomyces cerevisiae strains using safe chemical means”
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
vol.59 p.9980-9989
.
2010
Without Type
Mantzouridou F
,
Tsimidou M. Z
(2010)
.
“Observations on squalene accumulation in Sacharomyces cerevisiae due to manipulation of HMG2 and ERG6”
.
FEMS Yeast Research
.
vol.10 p.699-707
.
2009
Without Type
Mantzouridou Fani
,
Naziri Eleni
,
Tsimidou Maria
(2009)
.
Squalene versus ergosterol formation using Saccharomyces cerevisiae: Combined effect of oxygen supply, inoculum size, and fermentation time on yield and selectivity of the bioprocess
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
vol.57 p.6189-6198
.
2008
Without Type
Mantzouridou F
,
Tsimidou M. Z
(2008)
.
Lycopene formation in Blakeslea trispora. Chemical aspects of a bioprocess
.
Trends in Food Science and Technology
.
vol.19 p.363-371
.
Mantzouridou F
,
Naziri E
,
Tsimidou M. Z
(2008)
.
“Industrial glycerol as a supplementary carbon source in the production of β-carotene by Blakeslea trispora”
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
vol.56 p.2668-2675
.
Pegklidou K
,
Mantzouridou F
,
Tsimidou M. Z
(2008)
.
“Lycopene production using Blakeslea trispora in the presence of 2-methyl imidazole: yield, selectivity, and safety aspects”
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
vol.56 p.4482-4490
.
2006
Without Type
Mantzouridou Fani
,
Tsimidou Maria
,
Roukas Triantafyllos
(2006)
.
Performance of crude olive pomace oil and soybean oil during carotenoid production by Blakeslea trispora in submerged fermentation
.
Journal of Agricoltural of Food Chemistry
.
vol.54 p.2575-2580
.
2005
Without Type
Mantzouridou Fani
,
Roukas Triantafyllos
,
Achatz B
(2005)
.
Effect of oxygen transfer rate on β-carotene production from synthetic medium by Blakeslea trispora in shake flask culture
.
Enzyme and microbial technology
.
vol.37 p.687-694
.
2004
Without Type
Goksungur Yekta
,
Mantzouridou Fani
,
Roukas Triantafyllos
,
Kotzekidou-Rouka Parthena
(2004)
.
Production of β-carotene from beet molasses by Blakeslea trispora in stirred-tank and bubble column reactors-Development of a mathematical modeling
.
Applied Biochemistry and Biotechnology
.
vol.112 p.37-54
.
Mantzouridou Fani
,
Roukas Triantafyllos
,
Kotzekidou-Rouka Parthena
(2004)
.
Production of β-carotene from synthetic medium by Blakeslea trispora in fed-batch culture
.
Food Biotechnology
.
vol.18 p.343-361
.
Mis à jour: 2018-08-25