Salta al contenuto principale
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Accedi
Tu sei qui
Home
»
e-Curriculum Vitae
Curriculum Vitae
Expand
|
Collapse
Georgios Blekas
Associate Professor, School of Chemistry
Personal Information
2310997776
gblekas@chem.auth.gr
Scopus ID
6603302960
Course Work
Courses of Winter semester of 2017–18 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
89
90
ΕΧΤ486
Specific Topics in Food Chemistry
Η04
Food Chemistry I
Κ410
Laboratory Food Testing
ΠΡ03
Oenology Ι
ΥΧΤ481
Food Analysis
PROGRAMMA METAPTYCΗIAKŌN SPOUDŌN TMĪMATOS CΗĪMEIAS
ΜΧ104
Food Legislation - HACCP
Courses of Spring semester of 2017–18 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
89
90
ΕΧΤ484
Food & Alcoholic Beverage Industries
Η05
Processing and Preserving Food
ΥΧΤ381
Food Chemistry
ΥΧΤ482
Food Technology
PROGRAMMA METAPTYCΗIAKŌN SPOUDŌN TMĪMATOS CΗĪMEIAS
ΜΧ108
New Product Design and Standardization of Traditional Food Products
ΜΧ105
Chemical/Biochemical Changes in Foods II
Theses Supervised
Student Theses within AUTh
In progress
Malliaris Georgios. "Αξιολόγηση των μεταβολών στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τη σύσταση του αποστάγματος στεμφύλων (τσίπουρο) κατά την παλαίωσή του".
Stavraki Aikaterini.
Rengi Konstantina Spyridoula. Έλεγχος ποιότητας και γνησιότητας παρθένου ελαιολάδου
Ioannidou Soultana. Τοξικά προϊόντα της αντίδρασης Maillard σε θερμικά επεξεργασμένα τρόφιμα από πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης.
Tziouveli Maria. Έλεγχος ποιότητας και γνησιότητας προϊόντων τομάτας
2017–2018
Aidarini Maria. "Παρακολούθηση μεταβολών σε ποιοτικά χαρακτηριστικά ρητινίτη οίνου, παρουσία και απουσία ασκορβικού οξέος, κατά τη διατήρησή του σε συνθήκες επιταχυνόμενης οξείδωσης"
Vacharolidou Maria Evanthia. Εκτίμηση νοθείας πορτοκαλοχυμού με βάση την περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή.
2016–2017
Palla Ioanna. Τοξικά παράγωγα της γλυκερόλης σε τρόφιμα και λιπαρές ύλες.
Stoitsis Kosmas. "Διερεύνηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος ωμών ξηρών καρπών και ωμού σησαμόσπορου".
2014–2015
Laftsidis Kyriakos. "Οδηγός υγιεινής για επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αλιευμάτων".
2012–2013
Koutidou Maria. "Επίδραση της θερμοκρασίας κατά την αλκοολική ζύμωση στη σύσταση του πτητικού κλάσματος του ρητινίτη οίνου".
2011–2012
Fitsiou Elenī. Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία
Nystazou Zōgrafia. "Μελέτη των επιπτώσεων που έχει στο παρθένο ελαιόλαδο η χρήση του στο τηγάνισμα τεμαχισμένης πατάτας".
2008–2009
Strafiotis Stamatios-David. "Διερεύνηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος της βρώσιμης ελιάς Καλαμών μετά από SPME δειγματοληψία".
Tsilvitis Ioannis. "Διερεύνηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος της βρώσιμης ελιάς Θρούμπα Θάσου μετά από SPME δειγματοληψία".
2007–2008
Chalastara Stamatoula. "Επίδραση του βαθμού ωρίμανσης των καρπών ελιάς της ποικιλίας Χονδρολιά Χαλκιδικής στην περιεκτικότητα του ελαιόλαδου σε πτητικά συστατικά".
2006–2007
Mala Mikaella. "Πτητικά συστατικά στο κυπριακό τυρί χαλούμι".
2005–2006
Agapalidīs Ignatios. "Εφαρμογή της τεχνικής μικροεκχύλιση στερεάς φάσης (SPME) στον προσδιορισμό της περιεκτικότητας τυριών τύπου γραβιέρα σε πτητικά προίόντα της λιπόλυσης κατά την ωρίμανση".
2000–2001
Domzaridou Kyriakī. "Ο ρόλος του σιδήρου ως προοξειδωτικού παράγοντα στην οξειδωτική σταθερότητα των τριακυλογλυκερόλων του ελαιόλαδου".
Vasilakīs Kōnstantinos. "Οι εδώδιμες ελιές ως πηγή φυσικών αντιοξειδωτικών".
Research Projects
2004–2004
Προσδιορισμός των πλέον σημαντικών και συνήθων ποιοτικών προβλημάτων που εμφανίζουν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας ελιάς, αξιολόγησή τους και παρεμβάσεις θεραπείας.
1999–2001
Δημιουργία εθνικών πινάκων σύνθεσης ελληνικών τροφίμων
Publications
2010
Without Type
Blekas G
,
Boskou D
(2010)
.
“Phytosterols and frying oils”
.
επιμ.
Boskou D
,
Elmadfa I
.
Frying of Food
.
2nd
.
Boca Raton, Florida, USA
.
CRC Press
.
p.223-247
.
Matsakidou A
,
Blekas G
,
Paraskevopoulou A
(2010)
.
“Aroma and physical characteristics of cakes prepared by replacing margarine with virgin olive oil”
.
LWT-Food Science and Technology
.
vol.43 p.949-995
.
2008
Without Type
Karaiskou S
,
Blekas G
,
Paraskevopoulou A
(2008)
.
“Aroma release from gum Arabic or egg yolk/xanthan stabilized oil-in-water emulsions”
.
Food Research International
.
vol.41 p.637-645
.
2007
Without Type
Georgantelis D
,
Blekas G
,
Katikou P
,
Ambrosiadis I
,
Fletouris D. J
(2007)
.
Effect of Rosemary Extract, Chitosan and a-Tocopherol on Lipid Oxidation and Colour Stability During Frozen Storage of Beef Burgers
.
Meat Science
.
vol.75 p.266-274
.
1993
Without Type
Lagouri Vassiliki
,
Blekas Georgios
,
Tsimidou Maria
,
Kokkini-Gkouzkouni Styliani
,
Boskou Dimitris
(1993)
.
Composition and antioxidant activity of essential oils from Oregano plants grown wild in Greece
.
Zeitschrift fu?r Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung
.
vol.197 no.1 p.20-23
.
Aggiornato: 2018-04-23