Skip to main content
Quality Assurance Unit (MODIP)
Aristotle University of Thessaloniki
Login
Home Page
AUTH
Quality Assurance
Quality Management System
You are here
Home
»
Report CV
Curriculum Vitae
Expand
|
Collapse
Georgios Blekas
Associate Professor, School of Chemistry
Personal Information
2310997776
gblekas@chem.auth.gr
Scopus ID
6603302960
Course Work
Courses of Winter semester of 2018–19 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
89
90
ΕΧΤ486
Specific Topics in Food Chemistry
Η04
Food Chemistry I
Κ410
Laboratory Food Testing
ΠΡ03
Oenology Ι
ΥΧΤ481
Food Analysis
PMS CΗĪMIKĪ TECΗNOLOGIA KAI VIOMĪCΗANIKES EFARMOGES
Μ3Υ31
Μ3Υ33
Courses of Spring semester of 2018–19 academic year
TMĪMA CΗĪMEIAS
89
90
ΕΧΤ484
Food & Alcoholic Beverage Industries
Η05
Processing and Preserving Food
ΥΧΤ381
Food Chemistry
ΥΧΤ482
Food Technology
Theses Supervised
Student Theses within AUTh
In progress
Tziouveli Maria. Έλεγχος ποιότητας και γνησιότητας προϊόντων τομάτας
Malliaris Georgios. "Αξιολόγηση των μεταβολών στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τη σύσταση του αποστάγματος στεμφύλων (τσίπουρο) κατά την παλαίωσή του".
Stavraki Aikaterini.
. A TEST MODIP
Rengi Konstantina Spyridoula. Έλεγχος ποιότητας και γνησιότητας παρθένου ελαιολάδου
. Τοξικά προϊόντα της αντίδρασης Maillard σε ψημένα τρόφιμα ζωικής προέλευσης
. B TEST MODIP
. Πρόσφατες εξελίξεις στις δοκιμές διαπίστωσης νοθείας σε χυμούς φρούτων
. Πρόσφατες εξελίξεις στη συσκευασία των ευοξείδωτων τροφίμων
2018–2019
Ioannidou Soultana. "Τοξικά παράγωγα της γλυκερόλης σε τρόφιμα και λιπαρές ουσίες"
2017–2018
Aidarini Maria. "Παρακολούθηση μεταβολών σε ποιοτικά χαρακτηριστικά ρητινίτη οίνου, παρουσία και απουσία ασκορβικού οξέος, κατά τη διατήρησή του σε συνθήκες επιταχυνόμενης οξείδωσης"
Vacharolidou Maria Evanthia. Εκτίμηση νοθείας πορτοκαλοχυμού με βάση την περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή.
2016–2017
Stoitsis Kosmas. "Διερεύνηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος ωμών ξηρών καρπών και ωμού σησαμόσπορου".
Palla Ioanna. Τοξικά παράγωγα της γλυκερόλης σε τρόφιμα και λιπαρές ύλες.
2014–2015
Laftsidis Kyriakos. "Οδηγός υγιεινής για επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αλιευμάτων".
2012–2013
Koutidou Maria. "Επίδραση της θερμοκρασίας κατά την αλκοολική ζύμωση στη σύσταση του πτητικού κλάσματος του ρητινίτη οίνου".
2011–2012
Nystazou Zōgrafia. "Μελέτη των επιπτώσεων που έχει στο παρθένο ελαιόλαδο η χρήση του στο τηγάνισμα τεμαχισμένης πατάτας".
Fitsiou Elenī. Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία
2008–2009
Strafiotis Stamatios-David. "Διερεύνηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος της βρώσιμης ελιάς Καλαμών μετά από SPME δειγματοληψία".
Tsilvitis Ioannis. "Διερεύνηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος της βρώσιμης ελιάς Θρούμπα Θάσου μετά από SPME δειγματοληψία".
2007–2008
Chalastara Stamatoula. "Επίδραση του βαθμού ωρίμανσης των καρπών ελιάς της ποικιλίας Χονδρολιά Χαλκιδικής στην περιεκτικότητα του ελαιόλαδου σε πτητικά συστατικά".
2006–2007
Mala Mikaella. "Πτητικά συστατικά στο κυπριακό τυρί χαλούμι".
2005–2006
Agapalidīs Ignatios. "Εφαρμογή της τεχνικής μικροεκχύλιση στερεάς φάσης (SPME) στον προσδιορισμό της περιεκτικότητας τυριών τύπου γραβιέρα σε πτητικά προίόντα της λιπόλυσης κατά την ωρίμανση".
2000–2001
Vasilakīs Kōnstantinos. "Οι εδώδιμες ελιές ως πηγή φυσικών αντιοξειδωτικών".
Domzaridou Kyriakī. "Ο ρόλος του σιδήρου ως προοξειδωτικού παράγοντα στην οξειδωτική σταθερότητα των τριακυλογλυκερόλων του ελαιόλαδου".
Research Projects
Coordinator
2018–2018
Εκτίμηση της επίδρασης που έχει η αποθήκευση στη διατηρισιμότητα και τη σύσταση σε λιπαρά οξέα του λίπους της κονσερβοποιημένης σαρδέλας
2004–2004
Προσδιορισμός των πλέον σημαντικών και συνήθων ποιοτικών προβλημάτων που εμφανίζουν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας ελιάς, αξιολόγησή τους και παρεμβάσεις θεραπείας.
1999–2001
Δημιουργία εθνικών πινάκων σύνθεσης ελληνικών τροφίμων
Participant
2017–2018
Ανάλυση αρωματικού προφίλ φρυγμένου καφέ
2016–2020
Προχωρημένες λύσεις για τη διασφάλιση της γνησιότητας και ποιότητας του ελαιολάδου
2016–2016
Ανάλυση αρωματικού προφίλ φρυγμένου καφέ
2013–2017
Εκπαίδευση προσωπικού της Ιορδανικής βιομηχανίας ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς
2004–2004
Προσδιορισμός των πλέον σημαντικών και συνήθων ποιοτικών προβλημάτων που εμφανίζουν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των ελληνικών ελαιολάδων, αξιολόγηση τους και παρεμβάσεις θεραπείας
2002–2002
Μεταφορά και εφαρμογή καινοτόμου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τεχνολογίας για τη βιομηχανική παραγωγή οικογένειας παραδοσιακών γλυκισμάτων
1999–2001
Μελέτη της παρουσίας και της βιοδιαθεσιμότητας φαινολικών αντιοξιδωτικών σε τρόφιμα της μεσογειακής δίαιτας
1999–2001
Εκμετάλλευση τυρογάλακτος για την παραγωγή νέων προϊόντων διατροφής με βιοτεχνολογικές μεθόδους
1998–
Ψημική σύσταση και διατροφική αξία του σησαμόσπορου και των προϊόντων του
1998–2018
Πληρωμή μέλους ΔΕΠ -(ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ )
1998–2018
Πληρωμές μελών ΔΕΠ (ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ)
1995–1998
Ελληνικό ελαιόλαδο: Τεχνολογία παραλαβής, προέλευση και ποιότητα
Publications
No results were found.
Updated: 2018-11-05