Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Είσοδος
Αρχή
Το ΑΠΘ
Πολιτική Ποιότητας
Πιστοποίηση
Διασφάλιση Ποιότητας
Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας
Είστε εδώ
Αρχή
»
Αναφορά Βιογραφικών
Βιογραφικό Σημείωμα
Ανάπτυξη
|
Σύμπτυξη
Γεώργιος Μπλέκας
Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Χημείας
Προσωπικά Στοιχεία
2310997776
gblekas@chem.auth.gr
Scopus ID
6603302960
Διδακτικό Έργο
Μαθήματα Χειμερινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2020–21
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
89
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
90
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΕΧΤ486
ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η04
ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι
Κ410
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΡ03
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ Ι
ΥΧΤ481
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΜΣ ΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Μ3Υ31
Χημικές και Βιοχημικές Μεταβολές στα Τρόφιμα
Μ3Υ33
Ερευνητικές Μέθοδοι στην Επιστήμη Τροφίμων
ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ
ΟΙΝ051
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΟΙΝ300
ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ι
ΟΙΝ400
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Μαθήματα Εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2020–21
ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ
89
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
90
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
ΕΧΤ484
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
ΕΧΤ485
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
Η05
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΧΤ381
ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΧΤ482
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΠΜΣ "ΈΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"
Μ2Υ25
Ειδικά Θέματα Ασφάλειας, Γνησιότητας και Συσκευασίας Τροφίμων
ΠΜΣ ΧΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Μ3Υ35
Ανάπτυξη Καινοτόμων Προϊόντων και συστατικών για τη Βιομηχανία Τροφίμων και Ζωοτροφών
Μ3Υ36
Ειδικά Θέματα Ασφάλειας, Γνησιότητας και Συσκευασίας Τροφίμων
Επίβλεψη Εργασιών
Εργασίες Φοιτητών εντός ΑΠΘ
Σε εξέλιξη
Προπτυχιακό
, Τσακτσαρλή Αρετή. Έλεγχος της ποιότητας μελισσοκομικών προϊόντων
. Τοξικά προϊόντα της αντίδρασης Maillard σε ψημένα τρόφιμα ζωικής προέλευσης
. Πρόσφατες εξελίξεις στις δοκιμές διαπίστωσης νοθείας σε χυμούς φρούτων
. A TEST MODIP
. Πρόσφατες εξελίξεις στη συσκευασία των ευοξείδωτων τροφίμων
. B TEST MODIP
Μεταπτυχιακό
Παλικρούσης Θωμάς.
2019–2020
Προπτυχιακό
Παλλα Ιωαννα. Τοξικά προϊόντα της αντίδρασης Maillard σε θερμικά επεξεργασμένα τρόφιμα από πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης
2018–2019
Προπτυχιακό
Ιωαννιδου Σουλτανα. "Τοξικά παράγωγα της γλυκερόλης σε τρόφιμα και λιπαρές ουσίες"
Ρέγγη Κωνσταντίνα-Σπυριδούλα. Έλεγχος ποιότητας και γνησιότητας παρθένου ελαιολάδου. Αεριοχρωματογραφικός προσδιορισμός της περιεκτικότητας δειγμάτων παρθένου ελαιολάδου σε σκουαλένιο
Τζιούβελη Μαρία. Έλεγχος ποιότητας και γνησιότητας προϊόντων τομάτας
Μεταπτυχιακό
Σταυρακη Αικατερινη. "Μεταβολές στη σύσταση του κλάσματος των πτητικών συστατικών κελυφωτών φιστικιών της ποικιλίας Αιγίνης κατά την επεξεργασία τους προς εδώδιμο τελικό προϊόν".
2017–2018
Προπτυχιακό
Βαχαρολιδου Μαρια Ευανθια. Εκτίμηση νοθείας πορτοκαλοχυμού με βάση την περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή.
Μεταπτυχιακό
Αϊδαρινη Μαρια. "Παρακολούθηση μεταβολών σε ποιοτικά χαρακτηριστικά ρητινίτη οίνου, παρουσία και απουσία ασκορβικού οξέος, κατά τη διατήρησή του σε συνθήκες επιταχυνόμενης οξείδωσης"
2016–2017
Μεταπτυχιακό
Στοϊτσης Κοσμας. "Διερεύνηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος ωμών ξηρών καρπών και ωμού σησαμόσπορου".
2014–2015
Μεταπτυχιακό
Λαφτσιδης Κυριακος. "Οδηγός υγιεινής για επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αλιευμάτων".
2012–2013
Μεταπτυχιακό
Κουτιδου Μαρια. "Επίδραση της θερμοκρασίας κατά την αλκοολική ζύμωση στη σύσταση του πτητικού κλάσματος του ρητινίτη οίνου".
2011–2012
Μεταπτυχιακό
Φιτσιου Ελενη. Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία
Νυσταζου Ζωγραφια. "Μελέτη των επιπτώσεων που έχει στο παρθένο ελαιόλαδο η χρήση του στο τηγάνισμα τεμαχισμένης πατάτας".
2008–2009
Μεταπτυχιακό
Τσιλβιτης Ιωαννης. "Διερεύνηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος της βρώσιμης ελιάς Θρούμπα Θάσου μετά από SPME δειγματοληψία".
Στραφιωτης Σταματιος-Δαυιδ. "Διερεύνηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος της βρώσιμης ελιάς Καλαμών μετά από SPME δειγματοληψία".
2007–2008
Μεταπτυχιακό
Χαλασταρα Σταματουλα. "Επίδραση του βαθμού ωρίμανσης των καρπών ελιάς της ποικιλίας Χονδρολιά Χαλκιδικής στην περιεκτικότητα του ελαιόλαδου σε πτητικά συστατικά".
2006–2007
Μεταπτυχιακό
Μαλα Μικαελλα. "Πτητικά συστατικά στο κυπριακό τυρί χαλούμι".
2005–2006
Μεταπτυχιακό
Αγαπαλιδης Ιγνατιος. "Εφαρμογή της τεχνικής μικροεκχύλιση στερεάς φάσης (SPME) στον προσδιορισμό της περιεκτικότητας τυριών τύπου γραβιέρα σε πτητικά προίόντα της λιπόλυσης κατά την ωρίμανση".
2000–2001
Μεταπτυχιακό
Δομζαριδου Κυριακη. "Ο ρόλος του σιδήρου ως προοξειδωτικού παράγοντα στην οξειδωτική σταθερότητα των τριακυλογλυκερόλων του ελαιόλαδου".
Βασιλακης Κωνσταντινος. "Οι εδώδιμες ελιές ως πηγή φυσικών αντιοξειδωτικών".
Ερευνητικά Έργα
Συντονισμός
2018–2018
Εκτίμηση της επίδρασης που έχει η αποθήκευση στη διατηρισιμότητα και τη σύσταση σε λιπαρά οξέα του λίπους της κονσερβοποιημένης σαρδέλας
2004–2004
Προσδιορισμός των πλέον σημαντικών και συνήθων ποιοτικών προβλημάτων που εμφανίζουν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας ελιάς, αξιολόγησή τους και παρεμβάσεις θεραπείας.
1999–2001
Δημιουργία εθνικών πινάκων σύνθεσης ελληνικών τροφίμων
Συμμετοχή
2017–2018
Ανάλυση αρωματικού προφίλ φρυγμένου καφέ
2016–2020
Προχωρημένες λύσεις για τη διασφάλιση της γνησιότητας και ποιότητας του ελαιολάδου
2016–2016
Ανάλυση αρωματικού προφίλ φρυγμένου καφέ
2013–2017
Εκπαίδευση προσωπικού της Ιορδανικής βιομηχανίας ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς
2004–2004
Προσδιορισμός των πλέον σημαντικών και συνήθων ποιοτικών προβλημάτων που εμφανίζουν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των ελληνικών ελαιολάδων, αξιολόγηση τους και παρεμβάσεις θεραπείας
2002–2002
Μεταφορά και εφαρμογή καινοτόμου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τεχνολογίας για τη βιομηχανική παραγωγή οικογένειας παραδοσιακών γλυκισμάτων
1999–2001
Μελέτη της παρουσίας και της βιοδιαθεσιμότητας φαινολικών αντιοξιδωτικών σε τρόφιμα της μεσογειακής δίαιτας
1999–2001
Εκμετάλλευση τυρογάλακτος για την παραγωγή νέων προϊόντων διατροφής με βιοτεχνολογικές μεθόδους
1998–
Ψημική σύσταση και διατροφική αξία του σησαμόσπορου και των προϊόντων του
1998–2019
Πληρωμή μέλους ΔΕΠ -(ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ )
1998–-0001
Πληρωμές μελών ΔΕΠ (ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ)
1995–1998
Ελληνικό ελαιόλαδο: Τεχνολογία παραλαβής, προέλευση και ποιότητα
Δημοσιεύσεις
(2017)
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Sotiroglou Michaella
,
Nenadis Nikolaos
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Blekas Georgios
(2017)
.
Influence of sulphur dioxide and/or ascorbic acid on the antioxidant activity of resinated wine models and their oxidative stability under accelerated conditions
.
Proceedings of the 3rd IMEKOFOODS - Metrology promoting Standardization and Harmonization in Food and Nutrition
.
Thessaloniki - Greece
.
σ.361
.
(2016)
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Αϊδαρίνη Μαρία
,
Νενάδης Νικόλαος
,
Χατζηδημητρίου Ευφημία
,
Μπλέκας Γεώργιος
(2016)
.
Παρακολούθηση των μεταβολών στα χρωματικά χαρακτηριστικά και στην αντιοξειδωτική δράση του ρητινίτη οίνου απουσία και παρουσία ασκορβικού οξέος κατά τη διατήρησή του σε συνθήκες επιταχυνόμενης οξείδωσης
.
22o Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας, ΧΗΜΕΙΑ Έρευνα και Εκπαίδευση με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη
.
(2015)
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Iakovidou Magda
,
Koutidou Maria
,
Blekas Georgios
,
Chatzidimitriou Effimia
(2015)
.
Retsina: A traditional Greek wine reveals its aromatic profile/Ρετσίνα: Ένας παραδοσιακός οίνος αποκαλύπτει το αρωματικό του προφίλ
.
Abstracts of the Santorini Unesco International Conference, Heritage and development of Vine and Wine territories
.
Santorini - Greece
.
σ.71
.
(2014)
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Tsimidou Maria
,
Kioseoglou Vasileios
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Mantzouridou Fani
,
Nenadis Nikolaos
(2014)
.
Novel approaches proposed by the Laboratory of Food Chemistry & Technology (AUTH) for the Exploitation of By-Products & Wastes from the Food, Beverage & Agricultural Industries
.
Food Waste in the European Food Supply Chain: Challenges and Opportunities
.
Athens - Greece
.
2014
.
(2012)
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Koutidou Maria
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Blekas Georgios
(2012)
.
Preliminary study on the evolution of resinated wine volatiles during vinification
.
MACROWINE 2012 Conference, Macrovision of viticulture, wine making and markets
.
Bordeaux - France
.
σ.4.P11
.
(2011)
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Blekas Georgios
,
Boskou Dimitrios-Christos
(2011)
.
Phytosterols and frying oils
.
Frying of Food: Oxidation, Nutrient and Non-Nutrient Antioxidants, Biologically Active Compounds and High Temperatures
.
Επιμέλεια:Dimitrios Boskou & Ibrahim Elmadfa
.
Boca Raton
.
CRC Press
.
σ.225-249
.
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Τσιμίδου Μαρία
,
Κιοσέογλου Βασίλειος
,
Μπλέκας Γεώργιος
,
Παρασκευοπούλου Αδαμαντίνη
,
Χατζηδημητρίου Ευφημία
,
Μαντζουρίδου Φανή
,
Νενάδης Νικόλαος
,
Ορδούδη Στεργιανή
,
Νικηφορίδης Κώστας
,
Καρκάνη Όλγα
,
Δάφτσιου Ελένη
,
Μάλο Χριστίνα
,
Κουτίδου Μαρία
,
Χρυσάνθου Ανδρέας
,
Λάλου Σοφία
,
Τσότσιου Δήμητρα
(2011)
.
Χημεία-Τρόφιμα-Υγεία: Μια αλληλοδιδακτική πρόταση από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Τμήμα Χημείας ΑΠΘ) για την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση
.
21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας, «Η Χημεία στις συνθήκες κρίσης και οι προτάσεις της για την ανάπτυξη»
.
Θεσσαλονίκη - Ελλάδα
.
(2010)
Άρθρο σε Περιοδικό
Matsakidou A
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2010)
.
Aroma and physical characteristics of cakes prepared by replacing margarine with virgin olive oil
.
LWT-Food Science and Technology
.
τόμ.43 σ.949-995
.
(2009)
Βιβλίο - Διδακτικό Εγχειρίδιο
Κιοσέογλου Βασίλειος
,
Μπλέκας Γεώργιος
(2009)
.
Αρχές τεχνολογίας τροφίμων
.
Θεσσαλονίκη
.
Άγις-Σάββας Δ. Γαρταγάνης
.
(2008)
Άρθρο σε Περιοδικό
Karaiskou S
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2008)
.
Aroma release from gum Arabic or egg yolk/xanthan stabilized oil-in-water emulsions
.
Food Research International
.
τόμ.41 σ.637-645
.
(2007)
Άρθρο σε Περιοδικό
Georgantelis D
,
Blekas Georgios
,
Katikou P
,
Ambrosiadis I
,
Fletouris Dimitrios
(2007)
.
Effect of Rosemary Extract, Chitosan and a-Tocopherol on Lipid Oxidation and Colour Stability During Frozen Storage of Beef Burgers
.
Meat Science
.
τόμ.75 σ.266-274
.
(2006)
Άρθρο σε Περιοδικό
Kalantzakis Georgios
,
Blekas Georgios
,
Pegklidou Kiriaki
,
Boskou Dimitrios-Christos
(2006)
.
Stability and radical‐scavenging activity of heated olive oil and other vegetable oils
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
τόμ.108 αρ.4 σ.329-335
.
Terta Markela
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
(2006)
.
Retention of selected aroma compounds by polysaccharide solutions: A thermodynamic and kinetic approach
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.20 σ.863-871
.
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Boskou Dimitrios-Christos
,
Tsimidou Maria
,
Blekas Georgios
(2006)
.
Polar Phenolic Compounds
.
Olive Oil: Chemistry and Tehnology
.
Επιμέλεια: Boskou, D
.
Boca Raton, Florida
.
AOCS press
.
σ.73-92
.
Boskou Dimitrios-Christos
,
Blekas Georgios
,
Tsimidou Maria
(2006)
.
Olive Οil Composition
.
Olive Oil: Chemistry and Tehnology
.
Επιμέλεια:Boskou, D
.
Boca Raton, Florida
.
AOCS press
.
σ.41-72
.
(2005)
Άρθρο σε Περιοδικό
Boskou Dimitrios-Christos
,
Blekas Georgios
,
Tsimidou Maria
(2005)
.
Phenolic compounds in olive oil and olives
.
Current Topics in Nutraceutical Research
.
τόμ.3 αρ.2 σ.125-136
.
(2004)
Άρθρο σε Περιοδικό
Athanasiadis I
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Blekas Georgios
,
Kioseoglou Vasileios
(2004)
.
Development of a novel whey beverage by fermentation with kefir granules. Effect of various treatments
.
Biotechnology progress
.
Vol.20 αρ.4 σ.1091-1095
.
Kampa Marilena
,
Alexaki Vassilia-Ismini
,
Notas George
,
Nifli Artemissia-Phoebe
,
Nistikaki Anastassia
,
Hatzoglou Anastassia
,
Bakogeorgou Efstathia
,
Kouimtzoglou Elena
,
Blekas Georgios
,
Boskou Dimitrios-Christos
,
Gravanis Achille
,
Castanas Elias
(2004)
.
Antiproliferative and apoptotic effects of selective phenolic acids on T47D human breast cancer cells: potential mechanisms of action
.
Breast Cancer Research
.
τόμ.6 αρ.2 σ.R63-R74
.
(2003)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Athanasiadis I
,
Blekas Georgios
,
Koutinas A
,
Kanellaki M
,
Kioseoglou Vasileios
(2003)
.
Influence of polysaccharide addition on stability of a cheese whey kefir-milk mixture
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.17 αρ.5 σ.615-620
.
Paraskevopoulou Adamantini
,
Athanasiadis I
,
Kanellaki M
,
Bekatorou A
,
Blekas Georgios
,
Kioseoglou Vasileios
(2003)
.
Functional properties of single cell protein produced by kefir microflora
.
Food Research International
.
τόμ.36 αρ.5 σ.431-438
.
Psomiadou Eleni
,
Karakostas Konstantinos
,
Blekas Georgios
,
Tsimidou Maria
,
Boskou Dimitrios-Christos
(2003)
.
Proposed parameters for monitoring quality of virgin olive oil (Koroneiki cv)
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
τόμ.105 αρ.8 σ.403-409
.
(2002)
Άρθρο σε Περιοδικό
Blekas Georgios
,
Vassilakis Constantinos
,
Harizanis Constantinos
,
Tsimidou Maria
,
Boskou Dimitrios-Christos
(2002)
.
Biophenols in Table Olives
.
Journal of Agricultural Food Chemistry
.
τόμ.50 σ.3688-3692
.
Blekas Georgios
,
Psomiadou E
,
Tsimidou Maria
,
Boskou Dimitrios-Christos
(2002)
.
On the importance of total polar phenols to monitor the stability of Greek virgin olive oil
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
τόμ.104 αρ.6 σ.340-346
.
Βιβλίο - Διδακτικό Εγχειρίδιο
Μπόσκου Δημήτριος-Χρήστος
,
Μπλέκας Γεώργιος
(2002)
.
Σημειώσεις για το μάθημα βιομηχανίες τροφίμων και ποτών
.
Θεσσαλονίκη
.
Α.Π.Θ. Τμήμα Εκδόσεων. Πανεπιστημιακό Τυπογραφείο
.
(2001)
Άρθρο σε Περιοδικό
Triantaphyllou Kalliopi
,
Blekas Georgios
,
Boskou Dimitrios-Christos
(2001)
.
Antioxidative properties of water extracts obtained from herbs of the species Lamiaceae
.
International Journal of Food Sciences & Nutrition
.
τόμ.52 αρ.4 σ.313-317
.
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Athanasiadis A
,
Becatorou A
,
Lindner C
,
Kourkoutas J
,
Iconomopoulou M
,
Boskou Dimitrios-Christos
,
Blekas Georgios
(2001)
.
Whey liquid waste of dairy industry as raw material for fermentation by Kefir granules
.
Proceedings of the 7th Internatioanl Conference on Environmental Science and Technology, Vol C, Posters
.
Επιμέλεια:T. D. Lekkas
.
Ermoupolis - Greece
.
Athens
.
Univ Aegean
.
σ.14-20
.
(1998)
Άρθρο σε Περιοδικό
Blekas Georgios
,
Boskou Dimitrios-Christos
(1998)
.
Antioxidative activity of 3,4-dihydroxyplienylacetic acid and α-tocopherol on the triglyceride matrix of olive oil. Effect of acidity
.
Grasas y Aceites: International Journal of Fats and Oils
.
τόμ.49 αρ.1 σ.34-37
.
(1995)
Άρθρο σε Περιοδικό
Blekas Georgios
,
Tsimidou Maria
,
Boskou Dimitrios-Christos
(1995)
.
Contribution of α-tocopherol to olive oil stability
.
Food Chemistry
.
τόμ.52 αρ.3 σ.289-294
.
(1993)
Άρθρο σε Περιοδικό
Lagouri V
,
Blekas Georgios
,
Tsimidou Maria
,
Kokkini-Gkouzkouni Styliani
,
Boskou Dimitrios-Christos
(1993)
.
Composition and antioxidant activity of essential oils from Oregano plants grown wild in Greece
.
Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und Forschung
.
τόμ.197 αρ.1 σ.20-23
.
Lagouri Vassiliki
,
Blekas Georgios
,
Tsimidou Maria
,
Kokkini-Gkouzkouni Styliani
,
Boskou Dimitris
(1993)
.
Composition and antioxidant activity of essential oils from Oregano plants grown wild in Greece
.
Zeitschrift für Lebensmitteluntersuchung und Lebensmittelforschung
.
τόμ.197 αρ.1 σ.20-23
.
(1989)
Άρθρο σε Περιοδικό
Blekas Georgios
,
Boskou Dimitrios-Christos
(1989)
.
Oxidation of stigmasterol in heated triacylglycerols
.
Food Chemistry
.
τόμ.33 αρ.4 σ.301-310
.
Ενημερώθηκε: 2021-03-11