Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Είσοδος
Αρχή
ΑΠΘ
Πολιτική Ποιότητας
ΜΟΔΙΠ
ΕΘΑΑΕ
ΟΜΕΑ
Αξιολόγηση
Πιστοποίηση
Νομοθεσία
Κανονισμοί
ΣΔΠ
Είστε εδώ
Αρχή
»
Αναφορά Βιογραφικών
Βιογραφικό Σημείωμα
Ανάπτυξη
|
Σύμπτυξη
Γεώργιος Μπλέκας
Αναπληρωτής Καθηγητής (Retired), Τμήμα Χημείας
Προσωπικά Στοιχεία
2310997776
gblekas@chem.auth.gr
Scopus ID
6603302960
Διδακτικό Έργο
Μαθήματα Εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2024–25
Έλεγχος Ποιότητας - Χημική Ανάλυση - Περιβάλλον
Μ2Υ25
Ειδικά Θέματα Ασφάλειας, Γνησιότητας και Συσκευασίας Τροφίμων
Χημική Τεχνολογία και Βιομηχανικές Εφαρμογές
Μ3Υ36
Ειδικά Θέματα Ασφάλειας, Γνησιότητας και Συσκευασίας Τροφίμων
Επίβλεψη Εργασιών
Εργασίες Φοιτητών εντός ΑΠΘ
Σε εξέλιξη
Προπτυχιακό
Πρόσφατες εξελίξεις στη συσκευασία των ευοξείδωτων τροφίμων
Τοξικά προϊόντα της αντίδρασης Maillard σε ψημένα τρόφιμα ζωικής προέλευσης
Πρόσφατες εξελίξεις στις δοκιμές διαπίστωσης νοθείας σε χυμούς φρούτων
2020–2021
Μεταπτυχιακό
"Επίδραση της θερμικής επεξεργασίας σε ποιοτικά χαρακτηριστικά έτοιμων προς κατανάλωση αποφλοιωμένων πυρήνων αμυγδάλων και των ελαίων που χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα μετάδοσης θερμότητας".
Προπτυχιακό
Προκαταρκτική διερεύνηση της σύστασης σε πτητικά συστατικά των ραγών σταφυλής σπάνιας γηγενούς ποικιλίας αμπέλου περιοχής Παγγαίου
2019–2020
Προπτυχιακό
Τοξικά προϊόντα της αντίδρασης Maillard σε θερμικά επεξεργασμένα τρόφιμα από πρώτες ύλες φυτικής προέλευσης
2018–2019
Μεταπτυχιακό
"Μεταβολές στη σύσταση του κλάσματος των πτητικών συστατικών κελυφωτών φιστικιών της ποικιλίας Αιγίνης κατά την επεξεργασία τους προς εδώδιμο τελικό προϊόν".
Προπτυχιακό
Έλεγχος ποιότητας και γνησιότητας παρθένου ελαιολάδου. Αεριοχρωματογραφικός προσδιορισμός της περιεκτικότητας δειγμάτων παρθένου ελαιολάδου σε σκουαλένιο
"Τοξικά παράγωγα της γλυκερόλης σε τρόφιμα και λιπαρές ουσίες"
Έλεγχος ποιότητας και γνησιότητας προϊόντων τομάτας
2017–2018
Μεταπτυχιακό
"Παρακολούθηση μεταβολών σε ποιοτικά χαρακτηριστικά ρητινίτη οίνου, παρουσία και απουσία ασκορβικού οξέος, κατά τη διατήρησή του σε συνθήκες επιταχυνόμενης οξείδωσης"
Προπτυχιακό
Εκτίμηση νοθείας πορτοκαλοχυμού με βάση την περιεκτικότητά του σε καροτενοειδή.
2016–2017
Μεταπτυχιακό
"Διερεύνηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος ωμών ξηρών καρπών και ωμού σησαμόσπορου".
2014–2015
Μεταπτυχιακό
"Οδηγός υγιεινής για επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αλιευμάτων".
2012–2013
Μεταπτυχιακό
"Επίδραση της θερμοκρασίας κατά την αλκοολική ζύμωση στη σύσταση του πτητικού κλάσματος του ρητινίτη οίνου".
2011–2012
Μεταπτυχιακό
"Μελέτη των επιπτώσεων που έχει στο παρθένο ελαιόλαδο η χρήση του στο τηγάνισμα τεμαχισμένης πατάτας".
Μεταπτυχιακή Διπλωματική Εργασία
2008–2009
Μεταπτυχιακό
"Διερεύνηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος της βρώσιμης ελιάς Καλαμών μετά από SPME δειγματοληψία".
"Διερεύνηση της σύστασης του πτητικού κλάσματος της βρώσιμης ελιάς Θρούμπα Θάσου μετά από SPME δειγματοληψία".
2007–2008
Μεταπτυχιακό
"Επίδραση του βαθμού ωρίμανσης των καρπών ελιάς της ποικιλίας Χονδρολιά Χαλκιδικής στην περιεκτικότητα του ελαιόλαδου σε πτητικά συστατικά".
2006–2007
Μεταπτυχιακό
"Πτητικά συστατικά στο κυπριακό τυρί χαλούμι".
2005–2006
Μεταπτυχιακό
"Εφαρμογή της τεχνικής μικροεκχύλιση στερεάς φάσης (SPME) στον προσδιορισμό της περιεκτικότητας τυριών τύπου γραβιέρα σε πτητικά προίόντα της λιπόλυσης κατά την ωρίμανση".
2000–2001
Μεταπτυχιακό
"Ο ρόλος του σιδήρου ως προοξειδωτικού παράγοντα στην οξειδωτική σταθερότητα των τριακυλογλυκερόλων του ελαιόλαδου".
"Οι εδώδιμες ελιές ως πηγή φυσικών αντιοξειδωτικών".
Ερευνητικά Έργα
Συντονισμός
2018–2018
Εκτίμηση της επίδρασης που έχει η αποθήκευση στη διατηρισιμότητα και τη σύσταση σε λιπαρά οξέα του λίπους της κονσερβοποιημένης σαρδέλας
2004–2004
Προσδιορισμός των πλέον σημαντικών και συνήθων ποιοτικών προβλημάτων που εμφανίζουν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας ελιάς, αξιολόγησή τους και παρεμβάσεις θεραπείας.
1999–2001
Δημιουργία εθνικών πινάκων σύνθεσης ελληνικών τροφίμων
Συμμετοχή
2017–2018
Ανάλυση αρωματικού προφίλ φρυγμένου καφέ
2016–2021
Προχωρημένες λύσεις για τη διασφάλιση της γνησιότητας και ποιότητας του ελαιολάδου
2016–2016
Ανάλυση αρωματικού προφίλ φρυγμένου καφέ
2013–2017
Εκπαίδευση προσωπικού της Ιορδανικής βιομηχανίας ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς
2004–2004
Προσδιορισμός των πλέον σημαντικών και συνήθων ποιοτικών προβλημάτων που εμφανίζουν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των ελληνικών ελαιολάδων, αξιολόγηση τους και παρεμβάσεις θεραπείας
2002–2002
Μεταφορά και εφαρμογή καινοτόμου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τεχνολογίας για τη βιομηχανική παραγωγή οικογένειας παραδοσιακών γλυκισμάτων
1999–2001
Μελέτη της παρουσίας και της βιοδιαθεσιμότητας φαινολικών αντιοξιδωτικών σε τρόφιμα της μεσογειακής δίαιτας
1999–2001
Εκμετάλλευση τυρογάλακτος για την παραγωγή νέων προϊόντων διατροφής με βιοτεχνολογικές μεθόδους
1998–
Ψημική σύσταση και διατροφική αξία του σησαμόσπορου και των προϊόντων του
1998–2019
Πληρωμή μέλους ΔΕΠ -(ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ )
1996–2025
Πληρωμές μελών ΔΕΠ (ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ)
1995–1998
Ελληνικό ελαιόλαδο: Τεχνολογία παραλαβής, προέλευση και ποιότητα
Δημοσιεύσεις
(2021)
Άρθρο σε Περιοδικό
Zakidou Panagiota
,
Plati Fotini
,
Matsakidou Anthia
,
Varka Evdoxia-Maria
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2021)
.
Single Origin Coffee Aroma: From Optimized Flavor Protocols and Coffee Customization to Instrumental Volatile Characterization and Chemometrics
.
Molecules
.
τόμ.26 αρ.15 σ.Article number 4609 (17 pages)
(2017)
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Sotiroglou Michaella
,
Nenadis Nikolaos
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Blekas Georgios
.
(2017)
.
Influence of sulphur dioxide and/or ascorbic acid on the antioxidant activity of resinated wine models and their oxidative stability under accelerated conditions
.
Proceedings of the 3rd IMEKOFOODS - Metrology promoting Standardization and Harmonization in Food and Nutrition
.
3rd IMEKOFOODS - Metrology promoting Standardization and Harmonization in Food and Nutrition
.
Thessaloniki - Greece
.
σ.361
(2016)
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Blekas Georgios
.
(2016)
.
Food Additives: Classification, Uses and Regulation
.
Encyclopedia of Food and Health
.
Επιμέλεια:Benjamin Caballero, Paul M. Finglas and Fidel Toldrá
.
Amsterdam
.
Academic Press;Elsevier
.
σ.731-736
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Αϊδαρίνη Μαρία
,
Νενάδης Νικόλαος
,
Χατζηδημητρίου Ευφημία
,
Μπλέκας Γεώργιος
.
(2016)
.
Παρακολούθηση των μεταβολών στα χρωματικά χαρακτηριστικά και στην αντιοξειδωτική δράση του ρητινίτη οίνου απουσία και παρουσία ασκορβικού οξέος κατά τη διατήρησή του σε συνθήκες επιταχυνόμενης οξείδωσης.
.
22o Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας, ΧΗΜΕΙΑ Έρευνα και Εκπαίδευση με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη
(2015)
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Iakovidou Magda
,
Koutidou Maria
,
Blekas Georgios
,
Chatzidimitriou Effimia
.
(2015)
.
Retsina: A traditional Greek wine reveals its aromatic profile/Ρετσίνα: Ένας παραδοσιακός οίνος αποκαλύπτει το αρωματικό του προφίλ.
.
Abstracts of the Santorini Unesco International Conference, Heritage and development of Vine and Wine territories
.
Unesco International Conference on the Heritage and development of Vine and Wine territories
.
Santorini - Greece
.
σ.71
(2014)
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Tsimidou Maria
,
Kioseoglou Vasileios
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Mantzouridou Fani
,
Nenadis Nikolaos
.
(2014)
.
Novel approaches proposed by the Laboratory of Food Chemistry & Technology (AUTH) for the Exploitation of By-Products & Wastes from the Food, Beverage & Agricultural Industries.
.
Food Waste in the European Food Supply Chain: Challenges and Opportunities
.
Athens - Greece
.
2014
(2012)
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Koutidou Maria
,
Chatzidimitriou Effimia
,
Blekas Georgios
.
(2012)
.
Preliminary study on the evolution of resinated wine volatiles during vinification.
.
MACROWINE 2012 Conference, Macrovision of viticulture, wine making and markets
.
MACROWINE 2012 Conference, Macrovision of viticulture, wine making and markets
.
Bordeaux - France
.
σ.4.P11
(2011)
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Blekas Georgios
,
Boskou Dimitrios-Christos
.
(2011)
.
Phytosterols and frying oils
.
Frying of Food: Oxidation, Nutrient and Non-Nutrient Antioxidants, Biologically Active Compounds and High Temperatures
.
Επιμέλεια:Dimitrios Boskou & Ibrahim Elmadfa
.
Boca Raton
.
CRC Press
.
σ.225-249
Ανακοίνωση σε Συνέδριο
Τσιμίδου Μαρία
,
Κιοσέογλου Βασίλειος
,
Μπλέκας Γεώργιος
,
Παρασκευοπούλου Αδαμαντίνη
,
Χατζηδημητρίου Ευφημία
,
Μαντζουρίδου Φανή
,
Νενάδης Νικόλαος
,
Ορδούδη Στεργιανή
,
Νικηφορίδης Κώστας
,
Καρκάνη Όλγα
,
Δάφτσιου Ελένη
,
Μάλο Χριστίνα
,
Κουτίδου Μαρία
,
Χρυσάνθου Ανδρέας
,
Λάλου Σοφία
,
Τσότσιου Δήμητρα
.
(2011)
.
Χημεία-Τρόφιμα-Υγεία: Μια αλληλοδιδακτική πρόταση από το Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Τμήμα Χημείας ΑΠΘ) για την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.
.
21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χημείας, «Η Χημεία στις συνθήκες κρίσης και οι προτάσεις της για την ανάπτυξη»
.
Θεσσαλονίκη - Ελλάδα
(2010)
Άρθρο σε Περιοδικό
Matsakidou A.
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2010)
.
Aroma and physical characteristics of cakes prepared by replacing margarine with virgin olive oil
.
LWT - Food Science & Technology
.
τόμ.43 αρ.6 σ.949-957
(2009)
Βιβλίο - Διδακτικό Εγχειρίδιο
Κιοσέογλου Βασίλειος
,
Μπλέκας Γεώργιος
.
(2009)
.
Αρχές τεχνολογίας τροφίμων
.
Θεσσαλονίκη
.
Άγις-Σάββας Δ. Γαρταγάνης
(2008)
Άρθρο σε Περιοδικό
Karaiskou S.
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2008)
.
Aroma release from gum Arabic or egg yolk/xanthan stabilized oil-in-water emulsions
.
Food Research International
.
τόμ.41 αρ.6 σ.637-645
(2007)
Άρθρο σε Περιοδικό
Georgantelis D.
,
Blekas Georgios
,
Katikou P.
,
Ambrosiadis I.
,
Fletouris Dimitrios
.
(2007)
.
Effect of Rosemary Extract, Chitosan and a-Tocopherol on Lipid Oxidation and Colour Stability During Frozen Storage of Beef Burgers
.
Meat Science
.
τόμ.75 αρ.2 σ.256-264
Georgantelis Dimitrios
,
Ambrosiadis Ioannis
,
Katikou Panagiota
,
Blekas Georgios
,
Georgakis Spyridon A.
.
(2007)
.
Effect of rosemary extract, chitosan and α-tocopherol on microbiological parameters and lipid oxidation of fresh pork sausages stored at 4°C
.
Meat Science
.
τόμ.76 αρ.1 σ.172-181
Koutinas Athanasios A.
,
Athanasiadis Ilias
,
Bekatorou Argyro
,
Psarianos Costas
,
Kanellaki Maria
,
Agouridis Nikolaos
,
Blekas Georgios
.
(2007)
.
Kefir-yeast technology: Industrial scale-up of alcoholic fermentation of whey, promoted by raisin extracts, using kefir-yeast granular biomass
.
Enzyme & Microbial Technology
.
τόμ.41 αρ.5 σ.576-582
(2006)
Άρθρο σε Περιοδικό
Kalantzakis Georgios
,
Blekas Georgios
.
(2006)
.
Effect of Greek sage and summer savory extracts on vegetable oil thermal stability
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
τόμ.108 αρ.10 σ.842-847
Kalantzakis Georgios
,
Blekas Georgios
,
Pegklidou Kiriaki
,
Boskou Dimitrios-Christos
.
(2006)
.
Stability and radical‐scavenging activity of heated olive oil and other vegetable oils
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
τόμ.108 αρ.4 σ.329-335
Terta Markela
,
Blekas Georgios
,
Paraskevopoulou Adamantini
.
(2006)
.
Retention of selected aroma compounds by polysaccharide solutions: A thermodynamic and kinetic approach
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.20 σ.863-871
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Boskou Dimitrios-Christos
,
Tsimidou Maria
,
Blekas Georgios
.
(2006)
.
Polar Phenolic Compounds
.
Olive Oil: Chemistry and Tehnology
.
Επιμέλεια: Boskou, D.
.
Boca Raton, Florida
.
AOCS press
.
σ.73-92
Boskou Dimitrios-Christos
,
Blekas Georgios
,
Tsimidou Maria
.
(2006)
.
Olive Οil Composition
.
Olive Oil: Chemistry and Tehnology
.
Επιμέλεια:Boskou, D.
.
Boca Raton, Florida
.
AOCS press
.
σ.41-72
(2005)
Άρθρο σε Περιοδικό
Boskou Dimitrios-Christos
,
Blekas Georgios
,
Tsimidou Maria
.
(2005)
.
Phenolic compounds in olive oil and olives
.
Current Topics in Nutraceutical Research
.
τόμ.3 αρ.2 σ.125-136
Koutinas A. A.
,
Athanasiadis I.
,
Bekatorou A.
,
Iconomopoulou M.
,
Blekas Georgios
.
(2005)
.
Kefir yeast technology: Scale-up in SCP production using milk whey
.
Biotechnology and Bioengineering
.
τόμ.89 αρ.7 σ.788-796
(2004)
Άρθρο σε Περιοδικό
Athanasiadis I.
,
Paraskevopoulou Adamantini
,
Blekas Georgios
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2004)
.
Development of a novel whey beverage by fermentation with kefir granules: Effect of various treatments
.
Biotechnology Progress
.
τόμ.20 αρ.4 σ.1091-1095
Kampa Marilena
,
Alexaki Vassilia-Ismini
,
Notas George
,
Nifli Artemissia-Phoebe
,
Nistikaki Anastassia
,
Hatzoglou Anastassia
,
Bakogeorgou Efstathia
,
Kouimtzoglou Elena
,
Blekas Georgios
,
Boskou Dimitrios-Christos
,
Gravanis Achille
,
Castanas Elias
.
(2004)
.
Antiproliferative and apoptotic effects of selective phenolic acids on T47D human breast cancer cells: potential mechanisms of action
.
Breast Cancer Research
.
τόμ.6 αρ.2 σ.R63-R74
(2003)
Άρθρο σε Περιοδικό
Paraskevopoulou Adamantini
,
Athanasiadis I.
,
Blekas Georgios
,
Koutinas A.
,
Kanellaki M.
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2003)
.
Influence of polysaccharide addition on stability of a cheese whey kefir-milk mixture
.
Food Hydrocolloids
.
τόμ.17 αρ.5 σ.615-620
Paraskevopoulou Adamantini
,
Athanasiadis I.
,
Kanellaki M.
,
Bekatorou A.
,
Blekas Georgios
,
Kioseoglou Vasileios
.
(2003)
.
Functional properties of single cell protein produced by kefir microflora
.
Food Research International
.
τόμ.36 αρ.5 σ.431-438
Psomiadou Eleni
,
Karakostas Konstantinos
,
Blekas Georgios
,
Tsimidou Maria
,
Boskou Dimitrios-Christos
.
(2003)
.
Proposed parameters for monitoring quality of virgin olive oil (Koroneiki cv)
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
τόμ.105 αρ.8 σ.403-409
(2002)
Άρθρο σε Περιοδικό
Blekas Georgios
,
Vassilakis Constantinos
,
Harizanis Constantinos
,
Tsimidou Maria
,
Boskou Dimitrios-Christos
.
(2002)
.
Biophenols in Table Olives
.
Journal of Agricultural and Food Chemistry
.
τόμ.50 αρ.13 σ.3688-3692
Blekas Georgios
,
Psomiadou E.
,
Tsimidou Maria
,
Boskou Dimitrios-Christos
.
(2002)
.
On the importance of total polar phenols to monitor the stability of Greek virgin olive oil
.
European Journal of Lipid Science and Technology
.
τόμ.104 αρ.6 σ.340-346
Βιβλίο - Διδακτικό Εγχειρίδιο
Μπόσκου Δημήτριος-Χρήστος
,
Μπλέκας Γεώργιος
.
(2002)
.
Σημειώσεις για το μάθημα βιομηχανίες τροφίμων και ποτών
.
Θεσσαλονίκη
.
Α.Π.Θ. Τμήμα Εκδόσεων. Πανεπιστημιακό Τυπογραφείο
(2001)
Άρθρο σε Περιοδικό
Triantaphyllou Kalliopi
,
Blekas Georgios
,
Boskou Dimitrios-Christos
.
(2001)
.
Antioxidative properties of water extracts obtained from herbs of the species Lamiaceae
.
International Journal of Food Sciences & Nutrition
.
τόμ.52 αρ.4 σ.313-317
Άρθρο σε Πρακτικά Συνεδρίου
Athanasiadis A.
,
Becatorou A.
,
Lindner C.
,
Kourkoutas J.
,
Iconomopoulou M.
,
Boskou Dimitrios-Christos
,
Blekas Georgios
.
(2001)
.
Whey liquid waste of dairy industry as raw material for fermentation by Kefir granules
.
Proceedings of the 7th Internatioanl Conference on Environmental Science and Technology, Vol C, Posters
.
7th International Conference on Environmental Science and Technology
.
Επιμέλεια:T. D. Lekkas
.
Ermoupolis - Greece
.
Athens
.
Univ Aegean
.
σ.14-20
Iconomopoulou M.
,
Bekatorou A.
,
Kanellaki M.
,
Athanasiadis I.
,
Kioseoglou Vasileios
,
Blekas Georgios
.
(2001)
.
SCP production using kefir yeast from whey liquid effluent of dairy industry
.
Proceedings of the 7th International Conference on Environmental Science and Technology
.
7th International Conference on Environmental Science and Technology
.
Επιμέλεια:Lekkas, T. D.
.
Ermoupolis, Syros Island - Greece
.
Ermoupolis
.
University of the Aegean
.
σ.350-355
(2000)
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Gamvros Rodios J.
,
Blekas Georgios
.
(2000)
.
Legal aspects and specifications of biopolymers used in foods
.
Novel Macromolecules in Food Systems
.
Επιμέλεια:G. Doxastakis, V. Kiosseoglou
.
Amsterdam
.
Elsevier
.
τόμ.41 σ.419-439
(1998)
Άρθρο σε Περιοδικό
Blekas Georgios
,
Boskou Dimitrios-Christos
.
(1998)
.
Antioxidative activity of 3,4-dihydroxyplienylacetic acid and α-tocopherol on the triglyceride matrix of olive oil. Effect of acidity
.
Grasas y Aceites: International Journal of Fats and Oils
.
τόμ.49 αρ.1 σ.34-37
(1995)
Άρθρο σε Περιοδικό
Blekas Georgios
,
Tsimidou Maria
,
Boskou Dimitrios-Christos
.
(1995)
.
Contribution of α-tocopherol to olive oil stability
.
Food Chemistry
.
τόμ.52 αρ.3 σ.289-294
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Blekas Georgios
,
Guth H.
.
(1995)
.
Evaluation and quantification of potent odorants of Greek virgin olive oils
.
Food flavors : generation, analysis and process influence
.
Επιμέλεια:George Charalambous
.
Amsterdam
.
Elsevier
.
τόμ.37 σ.419-427
(1994)
Κεφάλαιο σε Συλλογικό Τόμο ή Λήμμα σε Λεξικό/Εγκυκλοπαίδεια
Blekas Georgios
,
Guth H.
,
Grosch W.
.
(1994)
.
Changes in the levels of olive oil odorants during ripening of the fruits
.
Trends in flavour research
.
Επιμέλεια:H. Maarse and D. G. Van Der Heij
.
Amsterdam
.
Elsevier
.
τόμ.35 σ.499-502
(1993)
Άρθρο σε Περιοδικό
Lagouri V.
,
Blekas Georgios
,
Tsimidou Maria
,
Kokkini-Gkouzkouni Styliani
,
Boskou Dimitrios-Christos
.
(1993)
.
Composition and antioxidant activity of essential oils from Oregano plants grown wild in Greece
.
Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und Forschung
.
τόμ.197 αρ.1 σ.20-23
(1989)
Άρθρο σε Περιοδικό
Blekas Georgios
,
Boskou Dimitrios-Christos
.
(1989)
.
Oxidation of stigmasterol in heated triacylglycerols
.
Food Chemistry
.
τόμ.33 αρ.4 σ.301-310
Ενημερώθηκε: 2025-06-06