Learning Outcomes
Following the successful completion of the class, student will:
• be aware of the postharvest handling of horticultural products
• learn the postharvest physiology of horticultural products
• be familiarized with the quality, standards and quality control of horticultural products.
Course Content (Syllabus)
Harvesting criteria, Quality, standards and quality control, Postharvest physiology (respiration, ethylene, transpiration), Postharvest handling, Storage at low temperatures, under modified and controlled atmosphere, Transportation, Physiological disorders and Postharvest diseases.
Course Bibliography (Eudoxus)
Βασιλακάκης Μ., 2010. Μετασυλλεκτική Φυσιολογία - Μεταχείριση Οπωροκηπευτικών και Τεχνολογία. Εκδόσεις Γαρταγάνη, Θεσσαλονίκη, 616 σελ. (Κωδικός Εύδοξου: 2684)
Σφακιωτάκης Ε., 1995. Μετασυλλεκτική Φυσιολογία και Τεχνολογία. Εκδόσεις typoΜΑΝ, Θεσσαλονίκη, 381 σελ. (Κωδικός Εύδοξου: 2550)