Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Περιεχόμενο Μαθήματος
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ
ΜΑΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ (Ο ρόλος των πρωτεϊνών, υδατναθράκων και λιπιδίων στη διατροφή του ανθρώπου)
ΜΙΚΡΟΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ(Ο ρόλος των βιταμινών και των μετάλλων στη διατροφή του ανθρώπου)
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΔΡΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ (Αίτια, αντιμετώπιση, παιδική παχυσαρκία)
ΤΥΠΟΙ ΔΙΑΙΤΩΝ
Βιβλιογραφία μαθήματος (Εύδοξος)
Εγχειρίδιο τροφίμων και διατροφής της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρίας προσαρμοσμένο στον ελληνικό τρόπο ζωής, Roberta Larson Duyff, Επιμέλεια για την ελληνική έκδοση Ειρ. Κοΐδου, εκδ. Σοφία, 2014
Διατροφή για υγεία, Άσκηση και Αθλητισμό Μ.Χασαπίδου, Α. Τσιλιγκίρογλου-Φαχαντίδου University Studio Press Salto 2002 Θεσσαλονίκη
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ Παπανικολάου Γ. Θυμάρι 2005 Αθήνα
Επιπρόσθετη βιβλιογραφία για μελέτη
8. Εισαγωγή στη διατροφή του ανθρώπου, Μ. Gibney, H Vorster, F. Kok. Επιμέλεια Αντ. Ματάλα, Μ. Γιαννακούλια), εκδ. Παρισιάνου, 2007.