Ηλεκτρονική Διάθεση Μαθήματος
Μαθησιακά Αποτελέσματα
Στοχεύει ώστε οι εκπαιδευόμενοι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις απαιτήσεις όσον αφορά τη σωστή δειγματοληψία για αναλύσεις τροφίμων, τις υπάρχουσες μεθοδολογίες ταυτοποίησης μυκήτων, βακτηρίων, επικίνδυνων χημικών, ποιοτικής και ποσοτικής σύστασης σε είδος καθώς και αναδυόμενες τεχνολογίες.
Περιεχόμενο Μαθήματος
• Μεθοδολογία συλλογής δειγμάτων για τη μικροβιολογική ανάλυση τροφίμων
• Μοριακή και βιοχημική ταυτοποίηση μυκήτων
• Μοριακή και βιοχημική ταυτοποίηση βακτηρίων
• Χημικοί κίνδυνοι στα τρόφιμα. Νομοθεσία, τρόποι ελέγχου, κυριότερες κατηγορίες, παραδείγματα από επιλεγμένες κατηγορίες τροφίμων και ποτών.
• Ποιοτική και ποσοτική Ανίχνευση Νοθείας στα τρόφιμα με βάση DNA Αναλύσεις
• Χημικές αναλύσεις τροφίμων και ζωοτροφών με υψηλής απόδοσης χρωματογραφία υγρών (HPLC)